akpe Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Πολλά δεν είναι 10 κιλά σε ένα μήνα; Από παλιές συζητήσεις εδω θυμάμαι πως η ιδανική απώλεια κιλών περιοριζεται στα 3-4 τον μήνα.
michael92 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 1 μήνα? Δεν ήξερα πως με το άμεσα εννοούσε έναν μήνα. ΟΚ δεν γίνεται αλλά απ το να κάνει ότιναναι καλύτερα να το συζητήσει με έναν γιατρό. Μην ξεχνάς πως είναι και 17 και εύκολα κάνει βλακείες κανείς στην ηλικία του. Τρικ προσφέρουν οι γιατροί? Δεν έχω πάει ποτέ αλλά αν πήγες και είχαν τέτοια τακτική μάλλον δεν πήγες σε καλούς επαγγελματίες. Πάντως θεωρώ καλύτερη λύση να πάει κανείς σε κάποιον ειδικό απ το να κάνει ότι τύχει να διαβάσει στο ιντερνετ απ τον κάθε άσχετο. Οι διαιτολόγοι δεν είναι γιατροί, καμία σχέση. Ναι οι περισσότεροι προσφέρουν την εύκολη λύση Atkins (starve to death). Προσωπικά δεν έχω πάει αλλά οι περισσότεροι που έχω ακούσει δίνουν κάτι δίαιτες τρελές, πολύ χαμηλές σε πρωτείνη (50-70 γραμμάρια τη μέρα, wtf) που δεν έχουν κανένα νόημα. Άτομα που δεν γυμνάζονται χρειάζονται γύρω στα 100-120γ πρωτείνη τη μέρα (Άντρες) και άτομα που γυμνάζονται 160-220 ανάλογα με τα κιλά τους. Για τις γυναίκες δεν το χω μελετήσει να σου πω αλλά και πάλι δεν είναι υγιεινό να τρέφονται με σαλάτες.
Tilemaxx Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Να τρώς μια φορά την ημέρα. Εγώ έτσι έχανα 5 κιλά το μήνα και συνολικά 30.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Οι διαιτολόγοι δεν είναι γιατροί, καμία σχέση. Ναι οι περισσότεροι προσφέρουν την εύκολη λύση Atkins (starve to death). Προσωπικά δεν έχω πάει αλλά οι περισσότεροι που έχω ακούσει δίνουν κάτι δίαιτες τρελές, πολύ χαμηλές σε πρωτείνη (50-70 γραμμάρια τη μέρα, wtf) που δεν έχουν κανένα νόημα. Άτομα που δεν γυμνάζονται χρειάζονται γύρω στα 100-120γ πρωτείνη τη μέρα (Άντρες) και άτομα που γυμνάζονται 160-220 ανάλογα με τα κιλά τους. Για τις γυναίκες δεν το χω μελετήσει να σου πω αλλά και πάλι δεν είναι υγιεινό να τρέφονται με σαλάτες. Έστω, είναι ειδικοί που έχουν σπουδάσει αυτό το πράμα. Είναι καλύτερο το internet από έναν ειδικό? Κι εσύ που ίσως έχεις κάποιες γνώσεις και τους κρίνεις δίνουν ότιναναι δίαιτες? Γιατί να δίνουν δίαιτες χωρίς νόημα ενώ είναι ειδικοί? Δεν είναι καλά καταρτισμένοι ή το κάνουν επίτηδες? Εγώ φίλε απ όσο ξέρω όταν πας σε διαιτολόγο μέχρι και εξετάσεις αίματος σου κάνει για να δει τι χρειάζεσαι. Και φυσικά αν γυμνάζεσαι και του το πεις θα σου προσαρμόσει την δίαιτα. Να τρώς μια φορά την ημέρα. Εγώ έτσι έχανα 5 κιλά το μήνα και συνολικά 30. Πιο αντιεπιστημονική συμβουλή δεν μπορούσες να δώσεις. Σιγά να μην κάνει και την δίαιτα με τον ανανα. Φίλε πάνε σε διαιτολόγο και μην διαβάζεις καν τι γράφουν εδώ.
spacefart Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 καλα η ομαδα μπασκετ δεν εχει γυμναστη να σου δωωσει συμβουλες?
Tilemaxx Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Ναι, να πάει σε διαιτολόγο να του πιάσει τον κώλο, και στο τέλος να μην χάσει τίποτα. Δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και πολλά ζωϊκά λίπη είναι αυτό που χρειάζεσαι, κομμένα ψωμιά-γλυκά-πατάτες-τηγανητά. Τρώγε ένα πλήρες γεύμα την ημέρα και το βράδυ φρούτα ή γιαούρτι ή γάλα με λευκά δημητριακά. 1
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Ναι, να πάει σε διαιτολόγο να του πιάσει τον κώλο, και στο τέλος να μην χάσει τίποτα. Δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και πολλά ζωϊκά λίπη είναι αυτό που χρειάζεσαι, κομμένα ψωμιά-γλυκά-πατάτες-τηγανητά. Τρώγε ένα πλήρες γεύμα την ημέρα και το βράδυ φρούτα ή γιαούρτι ή γάλα με λευκά δημητριακά. Ε καλά ναι αυτά είναι τα προφανή. Γενικά δεν νομίζω να μην ξέρει κάποιος τι είναι υγιεινό να τρώει και τι όχι. Όχι δηλαδή γουρούνια, πατάτες, ψωμιά και γλυκά κτλ και πολλή άσκηση. Ο διαιτολόγος θα σου κωδικοποιήσει αυτή την γνώση θα σου πει και πράγματα που ενδεχομένως να μην ξέρεις και θα σε κάνει να μπεις και σε ένα πρόγραμμα. Προφανώς και όταν πας σε έναν ειδικό για κάτι πρέπει να πληρωθεί. Είναι σαν να λες σε κάποιον με κατάθλιψη, γιατί να πας στον ψυχολόγο και να του τα σκασεις, απλά μην στεναχωριέσαι.
Tilemaxx Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Η άσκηση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζουν οι περισσότεροι. 1
Eazyman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 τι ύψος έχεις φίλε? επισης ειναι και το πως τα φορας τα κιλα και εγω 17 χρονων είμαι 93 κιλα αλλα και 1.90 υψος οπωτε φενομαι κομπλε
black_widow Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Να τρώς μια φορά την ημέρα. Εγώ έτσι έχανα 5 κιλά το μήνα και συνολικά 30. Εγγυημένος τρόπος για να χαλάσεις το μεταβολισμό σου , το είχα πάθει λόγω φόρτου εργασίας και χαζομάρας ( δεν πήγαινα κατάλληλα εξοπλισμένη στη δουλειά, μόνο κανα σνακ έπαιρνα μαζί , είχα και κυλιόμενο ωράριο , ό,τι χειρότερο για να μην έχεις σταθερό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής αν δεν είσαι πειθαρχημένος ) + συνέχιζα εγώ το σύνηθες του να περπατάω 1 ώρα κάθε μέρα, έχασα 5 - 6 κιλά σε ένα μήνα που δεν έπρεπε να χαθούν , οι δικοί μου είχαν τρομοκρατηθεί ( και μετά είχαν τρομοκρατηθεί με το ρυθμό που έπαιρνα κιλά, με πέρναγαν για έγκυο πολλοί, οικογενειακώς παίρνουμε σε 2 συγκεκριμένα σημεία το βάρος που είναι και ανθυγιεινό και άσχημο αισθητικά )... Το θέμα είναι να μη σε εκδικηθεί ο οργανισμός σου μετά...Δεν παίρνεις μετά μόνο αυτά που είχες χάσει , παίρνεις και άλλα που δε θες φυσικά ! Α επίσης ήμουν fan ανέκαθεν των τηγανητών πατατών μόνο που δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσες θερμίδες έχουν ! Συνόδευα τα γεύματα μου με αυτές ( τουλάχιστον καμία 20αριά έτρωγα ... ) Ε καμία φορά για πρωινό μπορεί να έπαιρνα και τίποτα από το φούρνο ( άλλες θερμίδες από κει ). Πάντως όσους ξέρω να έχουν πάει διαιτολόγο , τους βγάζαν μία δίαιτα ισορροπημένη και τα κιλά δεν τα έχουν ξαναπάρει εδώ και χρόνια. Προς το καλοκαίρι που πάντα είναι και η πιο επικίνδυνη εποχή για μένα θα πάω διαιτολόγο να μου βγάλει σταθερό πρόγραμμα . Εγώ ξεκίνησα να προσέχω τη διατροφή μου το Φλεβάρη και μέχρι καλοκαίρι θα μπω πάλι στα ρούχα μου ( μέχρι τότε σταδιακά θα έχω αυξήσει και σωματική δραστηριότητα ) , προσπαθώ να έχω όσο πιο ισορροπημένο πρόγραμμα γίνεται, άρχιζα να βάζω φρούτα - λαχανικά που τα είχα σε black list, φυσικά έχουν κοπεί delivery , τηγανητά , αναψυκτικά μαχαίρι ( μία φορά το μήνα επιτρέπω στον εαυτό μου delivery ) , σταθερές ώρες γευμάτων , 8 ώρες ύπνος ημερησίως ( έκανα κάτι τρελά παλιά να κοιμάμαι 3ωρα τις καθημερινές και στα ρεπό να λιώνω στον ύπνο ) και γενικά προσπαθώ να χωνέψω ότι δε γίνεται πλέον να κάνω τις κραιπάλες που έκανα στα 20 μου. Fan των γλυκών ευτυχώς δεν ήμουν ποτέ ( τουλάχιστον αυτό το γλιτώσαμε !) Στο θέμα της άσκησης έχω θέμα γιατί έχω κλείσει 2 δουλειές , τις χρειάζομαι και τις 2 και πρέπει κάπου να χωθεί στο πρόγραμμα και αυτή, οι δουλειές είναι και οι 2 καθιστικές ( άσχημο δηλαδή αυτό για τον οργανισμό τόσο καθησιό )!
sabpaxa Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Εγγυημένος τρόπος για να χαλάσεις το μεταβολισμό σου , το είχα πάθει λόγω φόρτου εργασίας και χαζομάρας ( δεν πήγαινα κατάλληλα εξοπλισμένη στη δουλειά, μόνο κανα σνακ έπαιρνα μαζί , είχα και κυλιόμενο ωράριο , ό,τι χειρότερο για να μην έχεις σταθερό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής αν δεν είσαι πειθαρχημένος ) + συνέχιζα εγώ το σύνηθες του να περπατάω 1 ώρα κάθε μέρα, έχασα 5 - 6 κιλά σε ένα μήνα που δεν έπρεπε να χαθούν , οι δικοί μου είχαν τρομοκρατηθεί ( και μετά είχαν τρομοκρατηθεί με το ρυθμό που έπαιρνα κιλά, με πέρναγαν για έγκυο πολλοί, οικογενειακώς παίρνουμε σε 2 συγκεκριμένα σημεία το βάρος που είναι και ανθυγιεινό και άσχημο αισθητικά )... Το θέμα είναι να μη σε εκδικηθεί ο οργανισμός σου μετά... Πάντως όσους ξέρω να έχουν πάει διαιτολόγο , τους βγάζαν μία δίαιτα ισορροπημένη και τα κιλά δεν τα έχουν ξαναπάρει εδώ και χρόνια. Εγώ ξεκίνησα να προσέχω τη διατροφή μου το Φλεβάρη και μέχρι καλοκαίρι θα μπω πάλι στα ρούχα μου ( μέχρι τότε σταδιακά θα έχω αυξήσει και σωματική δραστηριότητα ) , προσπαθώ να έχω όσο πιο ισορροπημένο πρόγραμμα γίνεται, άρχιζα να βάζω φρούτα - λαχανικά που τα είχα σε black list, φυσικά έχουν κοπεί delivery , τηγανητά , αναψυκτικά μαχαίρι ( μία φορά το μήνα επιτρέπω στον εαυτό μου delivery ) , σταθερές ώρες γευμάτων , 8 ώρες ύπνος ημερησίως ( έκανα κάτι τρελά παλιά να κοιμάμαι 3ωρα τις καθημερινές και στα ρεπό να λιώνω στον ύπνο ) και γενικά προσπαθώ να χωνέψω ότι δε γίνεται πλέον να κάνω τις κραιπάλες που έκανα στα 20 μου. Στο θέμα της άσκησης έχω θέμα γιατί έχω κλείσει 2 δουλειές , τις χρειάζομαι και τις 2 και πρέπει κάπου να χωθεί στο πρόγραμμα και αυτή ! δωσε τη μια.
Tilemaxx Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δεν είναι απαραίτητο οτι θα σου χαλάσει ο μεταβολισμός, εγώ έχω ένα χρόνο που έχω σταματήσει την συγκεκριμένη δίαιτα και απο τότε δεν έχω πάρει γραμμάριο, ίσα-ίσα που ενώ τρώω πάλι ξανά 2 φορές φαϊ την ημέρα, γλυκά, σοκολάτες και ψωμιά κτλ περνούν βδομάδες όπου μπορεί να χάσω κιόλας. Στα 75 σταμάτησα τον Μάη του '12 και αυτή τη στιγμή είμαι στα 74 και πρίν κατι βδομάδες ήμουν 73, το μόνο που έχω κόψει τελείως πλέον είναι τα αναψυκτικά και τις τηγανητές πατάτες. Πρίν τη δίαιτα ήμουν 105...
black_widow Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 δωσε τη μια. Που να τη δώσω , δεν εργάζεται κανείς άλλο στην οικογένεια ( δε βρίσκουν και δεν ταιριάζουν τα αντικείμενα μας ώστε να τους δώσω τη δεύτερη ) και ως μοναδική εργαζόμενη της οικογένειας ( ατάκα αλά Παπανδρέου ) δε βγαίνουμε μόνο με 1 δουλειά και δεν μπορώ να ξαναπάρω το ρίσκο του να με απολύσουν και μείνουμε πάλι με 0 ευρώ ...Ατιμο ΔΝΤ! Με τα 70ωρα τη βδομάδα με βλέπω να γίνομαι τετράπαχη ! ( πώς το κατάφερα και σε αυτό το θέμα να μπλέξω ΔΝΤ και εργασιακά μέσα ) Εσείς οι άντρες έχετε καλύτερο μεταβολισμό, είστε τυχεροί ! Δεν είναι απαραίτητο οτι θα σου χαλάσει ο μεταβολισμός, εγώ έχω ένα χρόνο που έχω σταματήσει την συγκεκριμένη δίαιτα και απο τότε δεν έχω πάρει γραμμάριο, ίσα-ίσα που ενώ τρώω πάλι ξανά 2 φορές φαϊ την ημέρα, γλυκά, σοκολάτες και ψωμιά κτλ περνούν βδομάδες όπου μπορεί να χάσω κιόλας. Στα 75 σταμάτησα τον Μάη του '12 και αυτή τη στιγμή είμαι στα 74 και πρίν κατι βδομάδες ήμουν 73, το μόνο που έχω κόψει τελείως πλέον είναι τα αναψυκτικά και τις τηγανητές πατάτες. Πρίν τη δίαιτα ήμουν 105... Τυχερός που είσαι , εμένα ο οργανισμός μου μπαίνει σε άμυνα εύκολα ( π.χ. το καλοκαίρι κάνω και κατακράτηση , αυξομειώσεις έντονες αν δεν μείνω σε πρόγραμμα σταθερό κ.λ.π. ). 1 γυμνάστρια που με ξέρει από πιτσιρίκι που έκανα ensemble μέχρι ενήλικη που έκανα αεροβική και τέτοια προγράμματα μου λέει σταθερά ότι χρειάζομαι μυική ενδυνάμωση αλλά σταθερά την γράφω, τώρα δεν πάω γυμναστήριο δυστυχώς για οικονομία ...
Sellers Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Ποδήλατο, περπατημα διατροφή σε χαμηλά λιπαρά. Εχασα 65 (πλεον) κιλά, αγχωνεσαι για 10? Δεν μας λες και εμάς τι ακριβώς έκανες?
thomasG4 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δεν μας λες και εμάς τι ακριβώς έκανες? Είχε γράψει την ιστορία του σε αυτό το thread http://www.insomnia.gr/topic/251324-the-official-fitness-thread/?p=52163696 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα