Προς το περιεχόμενο

προβλημα με σκληρο..μου βγαζει διαμορφωση..τι κανω?


jumaru1821

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν είναι σε εγγύηση αντικατάστασης και σ' ενδιαφέρει η αντικατάσταση περισσότερο από τ' αρχεία, καλύτερα δωσ' τον γι' αλλαγή εκεί απ' όπου τον πήρες.

Αν πάλι είναι σ' εγγύηση αλλά σ' ενδιαφέρουν περισσότερο τ' αρχεία, άνοιξε την θήκη και σύνδεσέ τον εσωτερικά* σε σταθερό υπολογιστή (αν είναι SATA ο εμπεριεχόμενος σκληρός, συνδέεται όπως όλοι οι "εσωτερικοί" σκληροί) μήπως και το πρόβλημα είναι της θήκης.

ΑΝ ΔΕΝ έχεις πλέον εγγύηση, οπωσδήποτε βγαλ' τον από την θήκη και σύνδεσέ τον εσωτερικά και δες κατ' αρχάς αν αναγνωρίζεται από το BIOS του υπολογιστή (αν αναγνωρίζεται εκεί, αλλά όχι από τα Windows, υπάρχουν πράγματα να δοκιμάσεις με προγράμματα - θα σου πούμε αν/όταν φτάσεις σε εκείνο το σημείο).

 

*...υπάρχει μια περίπτωση ο σκληρός να μην έχει SATA (ή έστω IDE κονέκτορες, αλλά η πλακέτα του η ίδια να βγάζει σε USB κονέκτορα. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να τον συνδέσεις εσωτερικά, και δυσκολεύουν τα πράγματα).

 

Γενικά πάντως, μην κάνεις κάτι "βιαστικό", διάβασε καλά ό,τι σου προταθεί, καταννόησέ το, και μετά κάνε οποιαδήποτε κίνηση.

 

Και τώρα που το σκέφτομαι, πριν από τα παραπάνω, κάνε τα εξής :

α) Δοκίμασέ τον και σε κάποιον άλλον υπολογιστή (σταθερό κατά προτίμηση, έστω κι αν μιλάμε για σύνδεση μέσω USB). Ειδικά εάν το σύμπτωμα που περιγράφεις έχει συμβεί καθώς τον συνδέεις σε laptop.

 

β) Aν είναι σταθερός αυτός που χρησιμοποιείς, και τυχόν τον συνδέεις σε μπροστινές θύρες, δοκίμασέ τον και στις πίσω που οπωσδήποτε θα έχει. Επίσης αν τυχόν χρησιμοποιείς κάποιο "USB hub", αποσύνδεσέ το, και σύνδεσε τον δίσκο κατευθείαν σε USB θύρα (πίσω κατά προτίμηση που λέγαμε) του υπολογιστή.

 

γ) Αν κάτι από τα παραπάνω α&β δεν δουλέψουν, διάβασε εδώ http://www.insomnia.gr/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/?st=30 (όλη τη σελίδα) και δοκίμασε (πριν καν δηλαδή βγάλεις τον σκληρό από την θήκη κτλ) μήπως και μπορέσεις να επαναφέρεις το χαμένο partition του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι "εξωτερικοί", είναι κοινοί σκληροί δίσκοι (είτε 3.5 ιντσών είτε 2.5 = πλάτος του δίσκου) μέσα σε μια πλαστική θήκη, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων περιέχουν έναν "αντάπτορα-πλακετίτσα" (με disk controller τσιπάκι). Σου περιέγραψα ακριβώς τί πρέπει να κάνεις, σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις...

 

...εκτός εάν, όπως σημείωσα με αστερίσκο, είναι τυχόν ο "εξωτερικός" σου, ένας σκληρός σε ένα απλό πλαστικό περίβλημα, και η πλακέτα του σκληρού είναι (από τις σπάνιες περιπτώσεις) μία που έχει υποστεί μετατροπή, και αντί να βγάζει σε SATA ή IDE κονέκτορες (πάνω στους οποίους συνδέεται η άλλη, μικρή πλακετίτσα που ΤΕΛΙΚΩΣ βγάζει σε USB), βγάζει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε USB κονέκτορα. ΑΝ τυχόν αυτό εννοείς (ότι ΕΧΕΙΣ ανοίξει την "θήκη" και βλέπεις ότι η πλακέτα του σκληρού είναι που βγάζει σε USB χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιος αντάπτορας που έλεγα), τότε οκ...

Ξεκαθάρισέ το όμως, γιατί το "είναι εξωτερικός", δεν λέει τίποτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...