Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.
Φέτος δίνω πανελλαδικές και θέλω να σπουδάσω προγραμματισμό. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ψάξω για τα κατάλληλα πανεπιστήμια, έχω μπερδευτεί και έλεγα μήπως εσείς εδώ θα μπορούσατε να βοηθήσετε.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πόσες σχολές καθαρού προγραμματισμού (οχι με τηλεπικοινωνιες,βιολογιες και δεν ξερω και γω τι) υπάρχουν σε Αθήνα και Πειραιά? (ΑΕΙ)
Επίσης τις βάσεις που είχαν πέρσι αυτές οι σχολές, και ποια θα προτείνατε εσείς?
Οποιαδήποτε βοηθεία εκτιμάται απείρως, ευχαριστώ.  :-D

Δημοσ.

Τηλεπικοινωνιών? Είμαι άτομο που λειτουργει καθαρα με διαθεση, και δεν νομιζω να ειχα διαθεση να μαθαινω για δικτυα τηλεπικοινωνιων,γι'αυτο και παραπάνω είπα "σχολές καθαρού προγραμματισμου" :P 
Θα το κοιτάξω όμως.

Δημοσ.

Δες τα προγράμματα σπουδών των σχολών που σε ενδιαφέρουν. 

"Σχολές καθαρού προγραμματισμού" με την έννοια που φαντάζομαι ότι το εννοείς δεν υπάρχουν, αναγκαστικά θα έχεις και μαθήματα που δεν θα σου αρέσουν, αλλά είναι απαραίτητα.

Διαφορετικά, άμα είσαι αστέρι, μην πας σε καμία σχολή. Μάθε μόνος σου μια γλώσσα,  λίγους αλγορίθμους, λίγα μαθηματικά, δήλωσε συμμετοχή στο google code jam και πηγαίνεις από Σεπτέμβρη για δουλειά στην google.  B)

Δημοσ.

Δες τα προγράμματα σπουδών των σχολών που σε ενδιαφέρουν. 

"Σχολές καθαρού προγραμματισμού" με την έννοια που φαντάζομαι ότι το εννοείς δεν υπάρχουν, αναγκαστικά θα έχεις και μαθήματα που δεν θα σου αρέσουν, αλλά είναι απαραίτητα.

Διαφορετικά, άμα είσαι αστέρι, μην πας σε καμία σχολή. Μάθε μόνος σου μια γλώσσα,  λίγους αλγορίθμους, λίγα μαθηματικά, δήλωσε συμμετοχή στο google code jam και πηγαίνεις από Σεπτέμβρη για δουλειά στην google.  B)

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω αυτα τα προγραμματα, ουτε ποιες/ποσες σχολες ειναι. :ρ γι'αυτο ηρθα εδω.

Ξερω πως θα υπαρχουν μαθηματα που δε θα μου αρεσουν, απλα εννοω να μην ειναι τιποτα τηλεπικοινωνιων η βιολογιας κτλπ.

Απλα θελω τις σχολες που λενε σκετο προγραμματισμος, ειναι στην Αθηνα/Πειραια και ειναΙ ΑΕΙ.

Και ναι το δευτερο το ψηνω και εγω αλλα οι γονεις δεν θα ακουσουν τετοια πραγματα...και ειναι και λιγο επικινδυνα να σου πω την αληθεια...Οποτε ξεκιναμε με τη σχολη και βλεπουμε!

Αν βαριέσαι να διαβάσεις μπες σε κανά ΤΕΙ.

Ή ακόμα καλύτερα δες και κανά ΙΕΚ ...

Δεν βαριεμαι να διαβασω οταν ειναι κατι που το γουσταρω. ΑΕΙ θελω :ρ

Δημοσ.

φίλε μου, θες δεν θες θα κάνεις αρκετά μαθήματα που δεν έχουν σχέση με τον προγραμματισμό (αυτό είναι και το λογικό, δεν γίνονται σεμινάρια στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

από τι βλέπω είσαι μικρός και απλά είσαι ενθουσιασμένος με κάτι που πιστεύεις ότι αν μάθεις θα γίνεις ο επόμενος Anonymous.

Θα σου περάσει...

Αν θες προγραμματισμό μόνο πάνε σε κάνα ΙΕΚ μάθε αυτό που σε ενδιαφέρει και απλά παράτα το μετά (να πάρεις βασικές γνώσεις) μετά μπορείς να πας με τα νερά του Google (αν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις από κάποιο ΑΕΙ τότε αυτό σε βοηθάει αρκετά στο πως να ψαχτείς)

τώρα με το σχέδιο αθηνά όλα το ίδιο είναι φίλε, πραγματικά copy-paste!!! απλά διάλεξε κάτι που είναι κοντά στη πόλη σου

Αλήθεια, δεν κατάλαβα!!! γιατί μερικοί θέλουν να περνάνε κοντά στο σπίτι τους και νοικιάζουν? λένε ρε παιδί μου για λόγους οικονομίας!!!! μα αφού νοικιάζει και έχει κάποια λεφτά για να φάει... πες ομορφιά μου ότι είσαι μαμόθρεφτο και θες να πας στη μάνα σου κάθε σ/κ

ΥΓ: ε μα πια! πόση βλακεία δηλαδή σε αυτόν τον κόσμο

δεν θέλω Likes, ξέρω ότι τα λέω καλά! σημασία έχει να το εμπεδώσετε και όχι να πείτε "καλά τα λες"

Το ΑΕΙ γιατί είναι απαραίτητο; Για την λεζάντα;

Το πανεπιστήμιο εννοείς?

Να ξεκαθαρίσουμε ένα βασικό πράγμα (μην μου αρχίσετε το τρολλαρισμα τώρα και μου το κάνετε εδώ μέσα TEI vs πανεπιστήμια)

Αγαπητά μου παιδιά, ΑΕΙ σημαίνει Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ)

πραγματικά ενημερωθείτε πριν μου επιτεθείτε!

Δημοσ.

σχολη καθαρου προγραμματισμου,με πολυ θεωρια πηρυνα πληροφορικης(προφανως),ειναι στην ΑΣΟΕΕ.

εχει μονο 2 οικονομικα μαθηματα 1ου ετους,τα οποια δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.

Δημοσ.

Πιστεύω πως σε όποια σχολή πληροφορικής και να μπεις, πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα έχεις. Επειδή ο τομέας "Προγραμματισμός" είναι μεγάλος, δυστυχώς δε μπορείς να μάθεις όλες τις γλώσσες προγραμματισμού το ίδιο καλά. Κυρίως εξαρτάται από σένα τι θα διαλέξεις στη πορεία. Καμία σχολή δε θα σε εξατομικεύσει σε μια γλώσσα προγραμματισμού τέλεια.

Καλό είναι να μπεις σε μια σχολή γενικού προσανατολισμού στη πληροφορική, έτσι ώστε να μπορείς να αποκτήσεις πιο σφαιρική γνώση από το αντικείμενο, και στη πορεία αποφασίζεις εσύ με τι θες να ασχοληθείς συγκεκριμένα.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και στην εμπειρία και στο επίπεδο σπουδών σε κάθε σχολή. Δεν είναι όλες ίδιες και κάθε μία έχει διαφορετικά θετικά και αρνητικά.

Κατ εμέ, οι καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος που ενδιαφέρεται για προγραμματισμό αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

α) είτε το ΕΚΠΑ, τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

β) είτε το ΟΠΑ, το τμήμα πληροφορικής

γ) είτε το αντίστοιχο τμήμα της Πάτρας.

Κακές επιλογές το ΠΑΠΕΙ στην αθήνα, το ανοιχτό πανεπιστήμιο, τα περισσότερα ΙΕΚ και όλα τα ΤΕΙ εκτός από αυτό της Αθήνας.

Το ΕΚΠΑ κατά τη γνώμη μου είναι με διαφορά η καλύτερη σχολή, με δύο βασικά όμως μειονεκτήματα:

α) είναι πολύ δύσκολη για το μέσο επιτυχόντα απόφοιτο λυκείου

β) βασίζει το πρόγραμμα σπουδών στη C/C++, δεν διδάσκει αναλυτικά καμία γλώσσα σχετική με το ίντερνετ (php, c#, java κλπ) παρά μόνο σε μαθήματα επιλογής που ουσιαστικά πρέπει να μάθεις μόνος σου τη γλώσσα.

Δυνατά σημεία προγραμματισμός C, λειτουργικά/πολυνηματικός προγραμματισμός κλπ (με διαφορά σε όλες τις σχολές η καλύτερη), τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη,

Αδύνατα σημεία: data mining, βάσεις δεδομένων όσον αφορά το θεωρητικό κομμάτι, ιδιαίτερα στο θέμα των κανονικοποιήσεων, mobile programming (μεσάνυχτα) κλπ.

Το ΟΠΑ είναι κατά τη γνώμη μου η δεύτερη καλύτερη επιλογή στην Αθήνα. Σε αντίθεση με το ΕΚΠΑ, βασίζει το πρόγραμμα σπουδών σε Java. Και μόνο αυτό είναι ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στην εμπειρία σπουδών και στις δυνατότητες του μέσου αποφοίτου σε κάθε σχολή.

Δυνατά σημεία: Java, υπολογιστικά μαθηματικά, εξόρυξη δεδομένων,

Αδύνατα σημεία: C/C++/pointers etc μεσάνυχτα. Τηλεπικοινωνίες, βάσεις δεδομένων όσον αφορά την υλοποίησή τους.

Γενικά νομίζω για την αγορά εργασίας είναι λίγο καλύτερο το ΟΠΑ, δεδομένου του ότι μαθαίνουν Java.

Το ΕΚΠΑ είναι καλύτερο σε θεωρητικό υπόβαθρο.

Τηλεπικοινωνιών? Είμαι άτομο που λειτουργει καθαρα με διαθεση, και δεν νομιζω να ειχα διαθεση να μαθαινω για δικτυα τηλεπικοινωνιων,γι'αυτο και παραπάνω είπα "σχολές καθαρού προγραμματισμου" :P 
Θα το κοιτάξω όμως.

Φίλε, πάνω σε αυτό, το ακούω κάθε μέρα.

Απλά πράγματα.

Αν θες μόνο να γράφεις κώδικα δεν είναι ανάγκη να πας σε σχολή. Αλλά: αν δεν αποκτήσεις καλό θεωρητικό υπόβαθρο θεωρώ πολύ απίθανο να μπορέσεις να ξεχωρίσεις από τους άλλους. Αν δεν βρεις κάποιον τρόπο να ξεχωρίσεις, τότε μην περιμένεις ούτε σίγουρη δουλειά, ούτε σίγουρα καλές συνθήκες εργασίας, ούτε σίγουρα καλή αμοιβή.

• Like 2
Δημοσ.

τώρα με το σχέδιο αθηνά όλα το ίδιο είναι φίλε, πραγματικά copy-paste!!! απλά διάλεξε κάτι που είναι κοντά στη πόλη σου

Αλήθεια, δεν κατάλαβα!!! γιατί μερικοί θέλουν να περνάνε κοντά στο σπίτι τους και νοικιάζουν? λένε ρε παιδί μου για λόγους οικονομίας!!!! μα αφού νοικιάζει και έχει κάποια λεφτά για να φάει... πες ομορφιά μου ότι είσαι μαμόθρεφτο και θες να πας στη μάνα σου κάθε σ/κ

ΥΓ: ε μα πια! πόση βλακεία δηλαδή σε αυτόν τον κόσμο

δεν θέλω Likes, ξέρω ότι τα λέω καλά! σημασία έχει να το εμπεδώσετε και όχι να πείτε "καλά τα λες"

Πρέπει να έχεις κάποιο θέμα δεν εξηγείται.

Απο εδώ και πέρα,αν δεν περνάς στην πόλη σου,θα ψάχνεις την άλλη άκρη της Ελλάδας γιατί ο downloadpercent το λεει...ω,ρε κόμπλεξ

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Φέτος δίνω πανελλαδικές και θέλω να σπουδάσω προγραμματισμό. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ψάξω για τα κατάλληλα πανεπιστήμια, έχω μπερδευτεί και έλεγα μήπως εσείς εδώ θα μπορούσατε να βοηθήσετε.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πόσες σχολές καθαρού προγραμματισμού (οχι με τηλεπικοινωνιες,βιολογιες και δεν ξερω και γω τι) υπάρχουν σε Αθήνα και Πειραιά? (ΑΕΙ)

Επίσης τις βάσεις που είχαν πέρσι αυτές οι σχολές, και ποια θα προτείνατε εσείς?

Οποιαδήποτε βοηθεία εκτιμάται απείρως, ευχαριστώ.  :-D

Θες να ασχοληθείς πραγματικά με προγραμματισμό;

Αν ναι, μάθε .NET Framework, C# & VB.NET, WPF, WCF, Entity Framework, MVC. Με λίγη ASP.NET (AJAX) & HTML5 για κερασάκι.

Τράβα στρατό στα γρήγορα, και φύγε για εξωτερικό.

Δεν θα πεινάσεις, και δεν θα ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά & χρόνο για ένα χαρτί από ΑΕΙ-ΤΕΙ το οποίο δεν αντιπροσωπεύει την αγορά εργασίας.

Εγώ ζω Αγγλία 10 χρόνια τώρα, χωρίς πτυχείο, και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

• Like 4
Δημοσ.

Apoll,

Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά το εξωτερικό, ναι, μπορεί να δουλέψει, με μία επιφύλαξη όσον αφορά την εποχή.

Δηλαδή προφανώς πριν από 10 χρόνια (μιλάμε για 2001-2004, που στην Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν ένα κάρο λεφτά ως προγραμματιστές) ήταν πιο εύκολο να πας εξωτερικό και να βρεις δουλειά με τον Α ή Β τρόπο. Αλλά και στην Ελλάδα να ήσουν μπορούσες να βρεις πολύ καλή αμοιβή. Αυτήν την εποχή θεωρώ ότι είναι λίγο πιο δύσκολο, ειδικά αν πας ως Έλληνας.

Σίγουρα το εξωτερικό χωρίς πτυχίο είναι ένα ενδεχόμενο δηλαδή που μπορεί να δουλέψει. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο κανόνας που μπορεί να ακολουθήσει ο μέσος απόφοιτος της Ελλάδας. 

Δημοσ.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον ούτε που αξίζει να φάς 4 χρόνια για σπουδές.

Οι δικτυαδες καλύτερα να δώσουν τα λεφτά σε CCNP, οι προγραμματιστές ας πανε σε Τιποτα courses για java, php, c++ κι ας λιώσουν γράφοντας κώδικα και θα έρθει μετά η δουλειά.

Τώρα αν προκειται για σπουδές στο εξωτερικό αλλάζει το πράγμα.

Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...