djcat Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 χαχα ναι...το καλοκαιρακι το χρειαζομαστε επιγοντως...καλη επιτυχια και σε σενα. και αθηνα εχει ρε φιλε...τελευταια φορα ειχα βρει 3 σχολες νομιζω...απλα δεν ξερω ποιες ειναι πως λεγονται και ποσα μορια θελουν...αυτο ηρθα να μαθω βασικα :ρ Πληροφορική και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠ. Μία έχει η ΑΣΣΟΕ. Μία το ΠΑΠΕΙ. Μία το Χαροκόπειο. Το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Πειραιά. Έχει και το Πολυτεχνείο, αλλά θα μπλέξεις με πολλά μαθήματα ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών στα πρώτα έτη! 1
m1spl4ced Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Τα περσινά μόρια εισαγωγής μπορείς να τα βρεις εδώ. Σε ευχαριστώ. κι εγω ευχαριστω. Πληροφορική και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠ. Μία έχει η ΑΣΣΟΕ. Μία το ΠΑΠΕΙ. Μία το Χαροκόπειο. Το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Πειραιά. Έχει και το Πολυτεχνείο, αλλά θα μπλέξεις με πολλά μαθήματα ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών στα πρώτα έτη! Thanks! Ξερεις μηπως να μου πεις δυο λογια για ΑΣΣΟΕ ΠΑΠΕΙ και Χαροκοπειο? Edit: giorgos147, στη λιστα που μου εδωσες βρισκω μονο ΤΕΙ...κανω κατι λαθος? :ρ
GothicCrusader Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου, αλλά εάν θες καθαρά και μόνο προγραμματισμό τότε δεν σου κάνει κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Θες ΙΕΚ. Βέβαια, από ό,τι κατάλαβα είναι και το κόμπλεξ του τι θα πει μετά η μαμά στην γειτόνισσα που ο γιος της πέρασε σε ΑΕΙ... αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεραστούν αυτά. Πραγματικά δεν νομίζω ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κλάδο (παιδιά ΙΕΚ που κάνουν εξαιρετική δουλειά, και πτυχιούχοι πολυτεχνείου που να μην ξέρουν την τύφλα τους, στα άκρα δηλαδή) δεν αποδεικνύει τίποτα γιατί απλά αυτές είναι οι εξαιρέσεις. Ο μέσος απόφοιτος π.χ. του dit ή του πολυτεχνείου έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από το μέσο απόφοιτο ενός ΙΕΚ. Δεν συγκρίνεται, πώς να το κάνουμε. Οι φόβοι των γονιών είναι απόλυτα δικαιολογημένοι. Είτε το αναγνωρίζεις είτε όχι η διαφορά υπάρχει και είναι μεγάλη. Απλά σε κάθε βαθμίδα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, και αναλόγως εμφανίζονται και οι κατάλληλες ευκαιρίες. Βεβαίως και μπορεί τελικά να είσαι ο αυτοδίδακτος-εξαίρεση που στην ηλικία των 18-20 θα διαβάζεις μόνος σου αποδοτικά λειτουργικά, αντικειμενοστρεφή, δίκτυα, ανάλυση, βάσεις, δομές κλπ κλπ κλπ. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας. Είναι η εξαίρεση. Ίσως κάποιο ΤΕΙ. Σε καμία περίπτωση όμως ΙΕΚ. Η διαφορά είναι τεράστια στον πνευματικό ορίζοντα που θα σου δοθεί. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 GothicCrusader θα μπορούσα να σου απαντήσω για το κόμπλεξ των ΑΕΙ-τζήδων και την βαθμιδολαγνεία στην εκπαίδευση (βαθμίδο και όχι βαθμό) αλλά τι νόημα θα έχει; Σάμπως πρόκειται να αλλάξει κάτι; Ούτως ή άλλως, εγώ ΟΚ είμαι με αυτά και δεν τα λέω μπας και επωφεληθώ. Μπας και αλλάξει νοοτροπία ο κόσμος αλλά με post σαν και τα δικά σου χάνονται οι ελπίδες.
giorgos147 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Edit: giorgos147, στη λιστα που μου εδωσες βρισκω μονο ΤΕΙ...κανω κατι λαθος? :ρ Κοίταξες καλά;
djcat Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Φίλε, που ξεκίνησες το θέμα, δε θα επιλέξεις τώρα που θα μπεις. Έχεις καιρό για αυτό, αφού βγούνε τα αποτελέσματα. Πάρε όσο περισσότερα μόρια μπορείς και μετά αποφασίζεις. Μη χάνεις το χρόνο σου...
GothicCrusader Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 GothicCrusader θα μπορούσα να σου απαντήσω για το κόμπλεξ των ΑΕΙ-τζήδων και την βαθμιδολαγνεία στην εκπαίδευση (βαθμίδο και όχι βαθμό) αλλά τι νόημα θα έχει; Σάμπως πρόκειται να αλλάξει κάτι; Ούτως ή άλλως, εγώ ΟΚ είμαι με αυτά και δεν τα λέω μπας και επωφεληθώ. Μπας και αλλάξει νοοτροπία ο κόσμος αλλά με post σαν και τα δικά σου χάνονται οι ελπίδες. Δεν αλλάζει η νοοτροπία ούτε εξαφανίζονται τα κόμπλεξ της κοινωνίας όταν διαβάζει κάποιο παιδί που πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι, απόψεις που δεν ισχύουν στο ελάχιστο. Αναγνωρίζοντάς την κατάσταση και ενημερώντας τον κόσμο σωστά ώστε να κάνει καταλληλότερες επιλογές και τελικά οι σχολές να γεμίσουν με παιδιά που έχουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον θα βελτιωθεί η κατάσταση. Η παρομοίωση π.χ. dit ή ΟΠΑ με οποιουδήποτε ΙΕΚ δηλώνει πλήρη άγνοια της ύλης τους και του επιπέδου σπουδών τους. Μπορείς αν θες να πιστεύεις κάτι διαφορετικό αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Αν το αμφισβητείς μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις να βρεις θέματα πιστοποίησης ΤΕΠ για τα ΙΕΚ του υπουργείου παιδείας και θέματα εξετάσεων 1-2του έτους (πόσο μάλλον 3ου ή 4ου) προγραμματισμού στο ΕΚΠΑ ή στο ΟΠΑ. Ψάξε το, προσπάθησε να τα λύσεις μόνος σου αν έχεις κάποιες βάσεις στον προγραμματισμό και θα καταλάβεις γρήγορα τη διαφορά. Ο δρόμος των ΙΕΚ είναι σωστός όταν γίνεται για τους κατάλληλους λόγους. Όπως το ίδιο ισχύει και για τα ΑΕΙ, και το ίδιο και για τα ΤΕΙ.
The_Judas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Καταρχάς έχεις καμία υποδομή σε προγραμματισμό ή σε ενδιαφέρει γιατί όλοι λένε ότι "η πληροφορική είναι το μέλλον"; Αν δεν έχεις, η γνώμη μου είναι να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Ο προγραμματισμός χρειάζεται υποδομή και να γράφεις πολύ κώδικα σε πρακτικό επίπεδο, 20 ώρες τη μέρα! Αν δεν έχεις γράψει κώδικα ποτέ στην ζωή σου μην νομίζεις ότι επειδή αποφοιτείς από ΑΕΙ, ξαφνικά θα σε πάρουν από junior απόφοιτο και θα σε βάλουν σε θέση αναλυτή ή μανατζερ.
Downloadpercent Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Πρέπει να έχεις κάποιο θέμα δεν εξηγείται. Απο εδώ και πέρα,αν δεν περνάς στην πόλη σου,θα ψάχνεις την άλλη άκρη της Ελλάδας γιατί ο downloadpercent το λεει...ω,ρε κόμπλεξ Φίλε αυτό δεν είναι κόμπλεξ μου, απλά βλέπω 20-22 ετών μαντράχαλους να είναι μαμόθρεφτα, φίλε μου θα πρέπει να σοβαρευτούμε κάποτε στην ζωή και όχι "θέλω τη μαμάκα μου αμέσως..." ρε τι μαλ...ς λέτε στον κόσμο (page1) "τι να το κάνεις το πτυχίο"... υπάρχουν και παιδιά που είναι 2α-3η λυκείου εδώ μέσα που δεν είναι ψημένα και μπορεί να τα επηρεάσετε @Timo, μμμμμμμ τι να σου πω, αν πας στα ΙΕΚ τότε σίγουρα θα μάθεις κάτι... (νταξ, έμεινα άφωνος)
Meraklis56 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Φίλε αυτό δεν είναι κόμπλεξ μου, απλά βλέπω 20-22 ετών μαντράχαλους να είναι μαμόθρεφτα, φίλε μου θα πρέπει να σοβαρευτούμε κάποτε στην ζωή και όχι "θέλω τη μαμάκα μου αμέσως..." και για αυτο πρέπει να τους στείλουμε στην άλλην άκρη της χώρας; α,καλα...
Downloadpercent Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 @Timo, από "wana be programmer" έχουμε αρκετό ψωμί, για αυτό και όλα αυτά τα άθλια προγράμματα/αλγόριθμοι Φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος, το ΑΕΙ (πανεπιστήμια και ΤΕΙ) δεν θα σε βγάλει έτοιμο για τίποτα, θα σου δώσει γερές βάσεις ώστε να προοδεύσεις μόνος σου, ξέρεις πόσοι προγραμματιστές της πλάκας υπάρχουν που προγραμματίζουν χωρίς μυαλό? το μόνο που ξέρουν είναι πως συντάσσεται κάτι και δεν εφαρμόζουν τεχνικές καλού προγραμματισμού γιατί δεν γνωρίζουν. Είμαι 22 χρονών φίλε και ναι είμαι αρκετά οξύθυμος-ρεαλιστής(τουλάχιστον στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης) χαρακτήρας γιατί γνωρίζω 1-2 ελάχιστα πράγματα και βλέπω γύρο μου άνθρωποι που δεν γνωρίζουν να το παίζουν έξυπνοι. Εσείς τι νομίζετε ρε παιδιά? ότι στα ΑΕΙ κάνουν μόνο 2-3 μαθήματα προγραμματισμού για να μάθεις το συντακτικό μιας γλώσσας? εκτός από τα μαθήματα προ/μου φίλε μου υπάρχουν και άλλα μαθήματα που είναι χρήσιμα για μελλοντικούς προγραμματιστές (πχ Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, αν αύριο φίλε μου πας και δουλέψεις SoftOne πχ, δεν θα ήταν απαραίτητο να γνωρίζεις για τα ΠΣΔ κάποια πράγματα? δηλαδή ρε φίλε "ξέρω μια ιφ-ελσε και γράφω γράφω γράφω? τι γράφω όμως?") και για αυτο πρέπει να τους στείλουμε στην άλλην άκρη της χώρας; α,καλα... όχι φυσικά ρε φίλε!!! θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος να κοιτάξει1. Πτυχίο (να περάσει σε ένα δυνατό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα)2. πρόγραμμα σπουδών Παράδειγμα: Το ΑΠΘ είναι δυνατότερο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πχ (λέω τώρα), αν όμως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει καλύτερο πρόγραμμα σπουδών τότε φυσικά και το 2ο είναι καλύτερο Να μην κοιτάμε καν την απόσταση φίλε μου, είμαι απόλυτος σε αυτό.Ή πτυχίο ή το φαγητό της μαμάς σου, είμαστε πλεονέκτες φίλε μου αυτό ξέρω...να τελειώνουμε, μην λέτε στα παιδιά ότι οι σπουδές είναι χαμένα χρόνια...θα πρέπει εμείς που σπουδάζουμε ή σπουδάσαμε κάποτε να βοηθήσουμε τους νέους να μην κάνουν λάθος επιλογές....Προσωπικά συνιστώ ασυζητητί κάποιος να πάει σε κάποιο ΑΕΙ (πανεπιστήμιο αν γίνεται, αν τώρα κάποιος δεν έχει κόμπλεξ και με τα ΤΕΙ να προσέξει πολύ γιατί 1-2 είναι αυτά που αξίζουν όπως Λάρισας, ΑΤΕΙΘ, Αθήνας {σαν όνομα τουλάχιστον})και να μην σκέφτεται καν τα ΙΕΚτώρα αυτά που ακούτε "δουλεύω σαν προγραμματιστής χωρίς πτυχίο" είναι Ιστορίες για αγρίους, μην τα έχετε σαν πρότυπα γιατί θα φάτε το κεφάλι σας. 2
powerania Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ως φοιτήτρια στο DIT (ναι την Πληροφορική της Αθήνας λέω), όπου είχα πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό επειδή ήμουν τέρμα στην καβλάντα με προγραμματισμό και έψαχνα κι εγώ αυτό το "καθαρά προγραμματισμός", θέλω να σου πω να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου τώρα που είναι νωρίς. Συμμετείχα στο Λύκειο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πληροφορικής με Pascal, ήμουν τέρμα εθισμένη σε αυτό το πράγμα. Ε μπήκα στο DIT και αλλαξοπίστησα. Πέρα από το τρομερό λιώσιμο για προγραμματιστικά μαθήματα, έμαθα να εκτιμώ άλλους κλάδους. Συστήματα επικοινωνιών, ηλεκτρονικά κυλώματα κλπ, αλλά το τεράστιο κόλλημα έγινε για μένα η αρχιτεκτονική Η/Υ. Είναι εκεί που ξεκινάνε όλα ρε παιδί μου. Παρ'όλα αυτά η σχολή σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με java, php, mysql, prolog, haskell και μια άλλη άκυρη που δε θυμάμαι, πέρα από τις υποχρεωτικές c/c++. Δυνατό χαρτί, αλλά δυνατό επίπεδο. Θα σου φύγει ο πάτος. Χωρίς πλάκα. 1
thanasis00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Κατ' αρχάς, η άποψη "τι να το κάνεις το πτυχίο" πραγματικά δε στέκει... Όπως ανέφερε και συμφορουμίτης πιο πάνω, η σχολή δε σου μαθαίνει το συντακτικό μιας γλώσσας. Σου μαθαίνει τη νοοτροπία, τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, την εύρεση της βέλτιστης λύσης, την υποστήριξη συστημάτων και τεχνολογιών και άλλα πολλά (που δεν έχει νόημα να τα καταγράψω όλα). Προφανώς και πρέπει να μπει σε κάποια σχολή για να καταλάβει πως δουλεύουν τα "συστήματα" της Πληροφορικής. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, είναι ένα μεγάλο κομμάτι, που (λογικό είναι) να μην το έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του τώρα, γιατί δε το έχει δει πρακτικά και απ' όλες τις απόψεις. Το "θέλω να γράψω κώδικα" δε λέει και πολλά, γιατί υπάρχουν τόσες γλώσσες για τόσες διαφορετικές εφαρμογές... Θα σου πω την άποψή μου όσον αφορά τη σχολή που είμαι εγώ, το τμήμα ΗΥΣ του ΤΕΙ Πειραιά. Η σχολή δεν είναι καθαρά Software Development, έχει μαθήματα διαφορετικών κατευθύνσεων του τεχνολογικού κλάδου, από web development/design μέχρι προγραμματισμό μικροεπεξεργαστών και ηλεκτρονικά. Ίσως αυτό να φανεί ανούσιο για κάποιους (ότι χαλάς χρόνο άσκοπα σε μαθήματα που ίσως να μη σε ενδιαφέρουν), όμως σου δίνει ένα υπόβαθρο, μια άποψη στο πως είναι ο προγραμματισμός σε διαφορετικές εφαρμογές. Προσωπικά εμένα αυτό με βοήθησε να επιλέξω ποιες γλώσσες θέλω να γράφω (έχω καταλήξει στο Web γενικά) αλλά περισσότερο με προσωπική ενασχόληση, όχι τόσο από τα μαθήματα της σχολής. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα... Δεν έχει σημασία αν είσαι ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ, αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, θα αποκομίσεις τις περισσότερες γνώσεις που μπορείς και θα τις εμπλουτίσεις και μόνος σου.
Apoll Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 ρε φιλε πολυ μου αρεσει αυτο που λες αλλα πως θα γινει?αμα πω στους γονεις μου οτι θα κατσω μονος να μαθω προγραμματισμο δεν θα με πιστεψουν και θα γινει χαμος για να τους πεισω.Ασε που μπορει να μην τα καταφερω κιολας στο τελος.Επισης, πως θα φυγω για εξωτερικο? Χρημα δεν υπαρχει. Σκοπος μου ειναι να φυγω στρατο με το που τελειωσω πανελλαδικες, μετα να τελειωσω ενα ΑΕΙ και ισως παω για μεταπτυχιακα εξω, η αν ειμαι καλος αρκετα σε καποια εταιρεια κτλπ.Δηλαδη και εγω εξωτερικο ονειρευομαι. Πιστευω εχω δυνατοτητες και ορεξη.Ο μονος λογος που δεν εχω λιωσει ως τωρα στον προγραμματισμο ειναι λογω διαβασματων,φροντιστηριων. Αν δεν εχω το χρονο και το προγραμμα μου δεν μπορω να λειτουργησω. Δεν έχεις χρήμα να πας στο εξωτερικό να δουλέψεις, ενώ έχεις για 5-6 χρόνια σε ΑΕΙ και για μεταπτυχιακό έξω; Να πω την αλήθεια, αν είχε ψώνιο με τον προγραμματισμό, θα είχες κάτσει να μάθεις ήδη τουλάχιστον από τα 14. Είτε το έχεις εμφυτό, είτε όχι. Επίσης κατανοείς ότι θα βγεις στην αγορά εργασίας στα 30; Και όχι στα 19-20. Στα 30 εγώ είχα ήδη 10 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, και εσύ θα έχεις 0. Και δεν θα σχολιάσω καν τους υπόλοιπους, μιας και είναι οι γνωστοί που γκρινιάζουν για την ανεργία στην Ελλάδα. Και η πρώτη ενασχόλησή τους με τον προγραμματισμό ήταν στα 18+ από τις διάφορες σχολές, ενώ η πρώτη πραγματική δουλειά τους στο χώρο ήταν στα 30+ ή ποτέ. Ένα θα πω. Είτε ακούς τα πρόβατα, τα οποία τα βλέπεις έξω από το παράθυρο, ή κάποιον που έχει ιδία επαγγελματική εμπειρία και θέλει πραγματικά να δώσει μια καλή συμβουλή. Από εκεί και μετά, αν θες να δουλεύεις για 300-500 ευρώ το μήνα μετά τα 30+, και αβέβαιο μέλλον, ακολούθα το flock.
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δεν αλλάζει η νοοτροπία ούτε εξαφανίζονται τα κόμπλεξ της κοινωνίας όταν διαβάζει κάποιο παιδί που πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι, απόψεις που δεν ισχύουν στο ελάχιστο. Αναγνωρίζοντάς την κατάσταση και ενημερώντας τον κόσμο σωστά ώστε να κάνει καταλληλότερες επιλογές και τελικά οι σχολές να γεμίσουν με παιδιά που έχουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον θα βελτιωθεί η κατάσταση. Η παρομοίωση π.χ. dit ή ΟΠΑ με οποιουδήποτε ΙΕΚ δηλώνει πλήρη άγνοια της ύλης τους και του επιπέδου σπουδών τους. Μπορείς αν θες να πιστεύεις κάτι διαφορετικό αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Αν το αμφισβητείς μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις να βρεις θέματα πιστοποίησης ΤΕΠ για τα ΙΕΚ του υπουργείου παιδείας και θέματα εξετάσεων 1-2του έτους (πόσο μάλλον 3ου ή 4ου) προγραμματισμού στο ΕΚΠΑ ή στο ΟΠΑ. Ψάξε το, προσπάθησε να τα λύσεις μόνος σου αν έχεις κάποιες βάσεις στον προγραμματισμό και θα καταλάβεις γρήγορα τη διαφορά. Ο δρόμος των ΙΕΚ είναι σωστός όταν γίνεται για τους κατάλληλους λόγους. Όπως το ίδιο ισχύει και για τα ΑΕΙ, και το ίδιο και για τα ΤΕΙ. Μέχρι να βρεις και να μου κάνεις παράθεση κάπου που να γράφω για προσομοίωση dit με ΙΕΚ άσε με να πιστεύω πως όχι μόνο έχεις τα προαναφερθέντα κόμπλεξ αλλά και δεν ξέρεις να διαβάζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα