Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς με τα μέτρα που πήραν για τους καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η Κύπρος είναι ακόμα μέλος της νομισματικής ένωσης . Σαν να τους λένε φέρατε τα λεφτά σας σε έναν φορολογικό παράδεισο εντός ευρώ αλλά τώρα σας βάζουμε ένα σωρό όρους για το τι μπορείτε να κάνετε με αυτά , π.χ. έχετε κάνει κατάθεση προθεσμίας αλλά δεν μπορείτε να την σπάσετε τώρα ούτε με ποινή προεξόφλησης κ.λ.π. Μέχρι και κάτι για περιορισμό στις διεθνείς συναλλαγές διάβασα;

To site στο οποίο διάβασα τα μέτρα δεν είναι οικονομικού προσανατολισμού , ίσως δε τα αναλύει πολύ καλά ; Μήπως δεν κατάλαβα ;

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/anoigoyn_aurio_stis_12_00_to_meshmeri_oi_kypriakes_trapezes_me_periorismous.2184892.html

Τετάρτη σήμερα. Ακόμη αύριο μένει να βγάλετε τα λεφτάκια σας.

Πολλοί Έλληνες μικροκαταθέτες στείλανε τα λεφτά Κύπρο οπότε πιστεύω ότι το κούρεμα έχει συντελεστεί εμμέσως ( μέσω του κουρέματος  στις κυπριακές ). Ό,τι κούρεμα γίνει αν γίνει σίγουρα θα γίνει λογικά σε ημέρα πληρωμής συντάξεων και μισθών δημοσίων αλλά οι δικοί μας μέχρι τώρα τα περνάνε πιο έμμεσα μέσω χαρατσιών ...

Στην Ελλάδα δεν έχουμε πλέον και τίποτα δικό μας ( εκτός από χρέη ) , δε βρίσκω λογική να γίνει κάτι τέτοιο .

Be cool, δεν έχουμε μία...

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να δουν μερικοι πως τα λεφτα δεν φυτρωνουν αλλα τα στελνουν οι ευρωπαιοι φορολογουμενοι :

Link.png Site: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=267131">

Τεράστια επιχείρηση από την αστυνομία
Δείτε φωτογραφίες με τα «χρυσά» κοντέινερ των 5 δισ. στη Λάρνακα

Δημοσ.

Για να δουν μερικοι πως τα λεφτα δεν φυτρωνουν αλλα τα στελνουν οι ευρωπαιοι φορολογουμενοι :

Link.png Site: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=267131">

Τεράστια επιχείρηση από την αστυνομία

Δείτε φωτογραφίες με τα «χρυσά» κοντέινερ των 5 δισ. στη Λάρνακα

Καποια στιγμή θα ήταν καλό να σου πουν σχετικά με το τυπωμένο και το πραγματικό χρήμα. Γιου γουιλ μπί σαρπραιζεντ. 

• Like 4
Δημοσ.

Καποια στιγμή θα ήταν καλό να σου πουν σχετικά με το τυπωμένο και το πραγματικό χρήμα. Γιου γουιλ μπί σαρπραιζεντ. 

άστον, παίζει χρηματιστήριο αυτός, εσύ θα του μάθεις;

Δημοσ.

Κανονικά, απ' την στιγμή που πάρα πολλοί βρίζουν και κατηγορούν τους ευρωπαίους και την ΕΚΤ, θα έπρεπε να μαζευτούν (όσοι τα πιστεύουν αυτά τέλος πάντων) και να προσπαθησουν να εμποδίσουν την μεταφορά των χρημάτων, του στυλ: <<έχουμε αξιοπρέπεια και υπερηφάνια και ΔΕΝ θέλουμε τα "ματωμένα" λεφτά σας. ΔΕΝ θέλουμε να γίνουμε κράτος και λαός εξαρτώμενος>>.

Αντ' αυτού, θα συνωστίζονται (ωραίος όρος που ταιριάζει και εδώ) στις τράπεζες μπας και πάρουν κανα ευρώ απ' τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων.

Ωραία η θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων (τύπου Βαρουφάκη, ο οποίος πλέον ζει στο εξωτερικό και λέει ότι θέλει) με μια διάθεση "επαναστατικότητας", αλλά τελικά η πραγματικότητα σε προσγειώνει ανώμαλα, ξανά και ξανά. 

• Like 1
Δημοσ.

και το θέμα είμαι ότι δε γίνεται μια σωστή απεργία.

άντε να κλείσουμε 1 μέρα εμείς, άντε αύριο 1 μέρα εσείς, μεθαύριο 1 μέρα οι άλλοι....

Δημοσ.

Αντ' αυτού, θα συνωστίζονται (ωραίος όρος που ταιριάζει και εδώ) στις τράπεζες μπας και πάρουν κανα ευρώ απ' τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων.

Mπαρδον? Στις ουρες συνωστιζονται για να παρουν τα ΔΙΚΑ τους χρηματα, τα οποια αν δεν ειναι κουρεμενα, ειναι δεσμευμενα.

Τι ειναι αυτα που γραφετε?

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος θα κρατησει τα λεφτα του σε μια χωρα με τετοιο προτετελεσμενο;Πλακα μου κανετε; Αοπο την στιγμη που εγινε κουρεμα δεν πα να ηταν 5%;σε μια χωρα που βαζαν λεφτα εκατομμυριουχοι η χωρα παει τελειωσε. Εδω φοβηθηκαν μην χασουν τα λεφτα τους οι Γερμανοι στην Γερμανια με τετοιο προτετελεσμενο στην Κυπρο θα ειναι ασφαλεις;Τους τλειωσανε..

Δημοσ.

Μα υπαρχει παντα η επιλογη της ατακτης χρεωκοπιας και επιστροφη στο εθνικο νομισμα γιατι κανεις δεν την επιλεγει? Ομως το να ζηταμε με ποιον τροπο θα μας δανειζουν ειναι λιγο υπερβολικο .

Δεν συμφωνεις  με τους "τοκογλυφους εταιρους" δικαιωμα σου πας στην δραχμη,λιρα και τρως ποντικια  χωρις ρευμα και  φαρμακα η' κατα αλλους  γινεσαι παραδεισος οτι εκδοχη προτιμαει ο καθενας.

Η απορια μου ειναι απλη  γιατι δεν το επιλεγει κανεις? Μηπως ο "αλλος δρομος" ειναι πιο επωδυνος λεω εγω τωρα ...Φυσικα και δεν χαιρομαι με την κατασταση αυτη αλλωστε θα επηρεασει και εμας δυσμενως  απλα εχω αλλεργια στα παραμυθια .

Αρα τους τελειωσανε με το τους ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ  εχει διαφορα ...

• Like 2
Δημοσ.

Mπαρδον? Στις ουρες συνωστιζονται για να παρουν τα ΔΙΚΑ τους χρηματα

Τα οποία θα τα έπαιρναν αν δεν έρχονταν τα κοντέϊνερ απ' την ΕΚΤ; ή θα τους έλεγαν <<sorry, τα παίξαμε και τα χάσαμε, αλλά ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία>> Τι δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας έχουν οι τράπεζές τους αυτήν την στιγμή και ποιός εγγυάται τις καταθέσεις, βασιζόμενος πάνω σε ποιά χρήματα; 

http://www.capital.gr/News.asp?id=1755751

Δημοσ.

Τα οποία θα τα έπαιρναν αν δεν έρχονταν τα κοντέϊνερ απ' την ΕΚΤ; ή θα τους έλεγαν <<sorry, τα παίξαμε και τα χάσαμε, αλλά ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία>> Τι δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας έχουν οι τράπεζές τους αυτήν την στιγμή και ποιός εγγυάται τις καταθέσεις, βασιζόμενος πάνω σε ποιά χρήματα; 

http://www.capital.gr/News.asp?id=1755751

Και τι παει να πει αυτο? Οτι επειδη ο κοσμος δεν ηθελε να τους κλεψουν τις καταθεσεις (ποιος θελει αλλωστε?) δεν δικαιουται να παει να παρει οσα του απεμειναν-με οποιο τροπο απεμειναν, για να καλυψει τρεχουσες αναγκες? Τι σκεπτικο ειναι αυτο ακριβως?

Υποψιν, Ευρωπαιος φορολογουμενος ειναι και ο Κυπριος και με τις προσφατες εξελιξεις (για τις οποιες δεν ειναι υπευθυνος, σε αντιθεση με τον Ελληνα που ΨΗΦΙΖΕΙ αυτους που του κλεβουν τα λεφτα) πιθανως πιο φορολογουμενος απο καθε αλλον Ευρωπαιο.

Και στην τελικη δεν καταλαβαινω γιατι φορτωνεις τα κλεμμενα των golden boys στο λαο? Ο λαος δημιουργησε την τρυπα στις τραπεζες? Να μην απαιτει/θελει τα λεφτα του πισω? Τι φαση, αυτα που γραφετε τα σκεφτεστε ή απλα κρινετε εκ του ασφαλους ?

Δημοσ.

Mπαρδον? Στις ουρες συνωστιζονται για να παρουν τα ΔΙΚΑ τους χρηματα, τα οποια αν δεν ειναι κουρεμενα, ειναι δεσμευμενα.

Τι ειναι αυτα που γραφετε?

Άκου να δεις τι θα κάνουμε ...

- Θα σου τάξω ένα επιτόκιο 453,44%

- Θα μου δώσεις 100 ευρώ 

- Θα πάρω τα 100 ευρώ και θα ανοίξω μπουκάλι στον Ρέμο

Όταν έρθεις σπίτι μου και δε θα έχω να σου δώσω τα λεφτά πίσω θα έρθεις για να πάρεις όντως τα δικά σου λεφτά.

• Like 2
Δημοσ.

Άκου να δεις τι θα κάνουμε ...

- Θα σου τάξω ένα επιτόκιο 453,44%

- Θα μου δώσεις 100 ευρώ 

- Θα πάρω τα 100 ευρώ και θα ανοίξω μπουκάλι στον Ρέμο

Όταν έρθεις σπίτι μου και δε θα έχω να σου δώσω τα λεφτά πίσω θα έρθεις για να πάρεις όντως τα δικά σου λεφτά.

Αυτην την παπατζα με τα υψηλα επιτοκια στις κυπριακες τραπεζες ποιος σας την εχει πουλησει? Ισα ή ελαφρως χαμηλοτερα/υψηλοτερα επιτοκια απο τις αντιστοιχες ελληνικες, στις αντιστοιχου τυπου καταθεσεις, σχεδον σε ολα τα επιπεδα. Ο δε φορος επι των τοκων ηταν παντοτε ισος και τελευταια υψηλοτερος αποτι στην Ελλαδα, γεγονος που στο τελος του χρονου μαλλον σε αφηνει με λιγοτερους τοκους στην τσεπη, στην Κυπρο αποτι στην Ελλαδα.

Συμφωνα με τη λογικη σας λοιπον, αφενος μην ξανακουσω οτι οι ελληνικες τραπεζες εχουν χαμηλα επιτοκια σε τρεχουμενες/προθεσμιακες (διοτι μας λετε οτι ειναι τοσο υψηλα που κανει μπαμ η κοροιδια), αφεταιρου θεωρειτε δεδομενο οτι οι ελληνικες καταθεσεις πανε για κουρεμα και μαλιστα οφειλει να ειναι αδιαμαρτυρητο διοτι γνωριζετε εκ των προταιρων πως εχετε τεραστιο κερδος απο τα θεορατα επιτοκια που ειναι αντιστοιχα των θεορατων επιτοκιων στην Κυπρο, συνεπως εχετε αναλαβει και τα αντιστοιχα ρισκα...

ΥΓ. 4,5δις χαμενα απο τα ελληνικα ομολογα και 5δις χαμενα στα ελληνικα υποκαταστηματα. Η τρυπα στις 2 κυπριακες τραπεζες ειναι 9δις. Δυσκολευεστε τοσο πολυ στα μαθηματικα ωστε να δειτε απο που προερχεται η τρυπα στις 2 τραπεζες? Επισης αφου ειναι θεμα επιτοκιων-ρισκων ποιος θα μου εξηγησει γιατι οι τραπεζες αυτες παρουσιαζαν συνεχως κερδη επι κυπριακου εδαφους (ακομα και μετα την τρυπα των ελληνικων ομολογων, οι εργασιες των 2 τραπεζων αυτες καθεαυτες κλεινανε με κερδη)? Ποιος θα μου εξηγησει γιατι περα απο αυτες τις 2 τραπεζες που κανανε "ανοιγματα", οι υπολοιπες κυπριακες που κατσανε στα αυγα τους, δεν εχουν οικονομικα προβληματα? Κι αυτες "υψηλα" επιτοκια δινουν και παρουσιαζουν κερδη οπως και οι κυπριακες Λαικη-Κυπρου.

Δημοσ.

Ζeitgeist?

• Like 1
Δημοσ.

Πάλι μπήκε στο "τραπέζι" το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, το οποίο μάλιστα πρέπει να το θεωρούμε και δεδομένο;

και απο που προκύπτει αυτό;

Αλλά ας πούμε, χάριν συζητήσεως, ότι κάποια στιγμή γίνεται. Όπως έχω ξαναπεί, καλύτερα να κουρέψεις (φορολογήσεις δηλαδή) αυτούς που έχουν πάνω απο 100.000 ευρώ ανα λογαριασμό ανά τράπεζα (άτομα που πραγματικά είναι για λύπηση, τους φουκαράδες, να κάνουμε κανα έρανο), παρά να κάνεις πάλι οριζόντιες περικοπές ή ν' αυξήσεις τον ΦΠΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...