MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Πάλι μπήκε στο "τραπέζι" το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, το οποίο μάλιστα πρέπει να το θεωρούμε και δεδομένο; και απο που προκύπτει αυτό; Τιποτα δεν μπηκε στο τραπεζι (μακαρι να περνουσε απτο χερι μας να βαζουμε/βγαζουμε τετοια θεματα απτο τραπεζι...). Ομως, ειπωθηκε (και εκανες like) οτι τα επιτοκια των Κυπρου/Λαικης ηταν τοσο υψηλα που καναν μπαμ οτι προκειται περι κοροιδιας, εγω σου/σας λεω οτι τα επιτοκια ειναι ιδιου επιπεδου με τα ελληνικα (ετσι ειναι btw), αρα συμφωνα με τη λογικη σου/σας ξερουμε εκ των προταιρων οτι KAI τα καταθετικα προιοντα των ελληνικων τραπεζων ειναι σκετη κοροιδια και ξερουμε ηδη οτι τα λεφτα μας εχουν κανει φτερα αρα να περιμενουμε και να υποδεχθουμε αδιαμαρτυρητα το κουρεμα (ως οφειλαν οι Κυπριοι καταθετες συμφωνα με εσενα και τον DrLo που αφελως κατεθεταν χρηματα με 0.κατι% σε τρεχουμενους και κλιμακωτα απο 2% εως 5% σε 12μηνες προθεσμιακες) καλύτερα να κουρέψεις (φορολογήσεις δηλαδή) αυτούς που έχουν πάνω απο 100.000 ευρώ ανα λογαριασμό ανά τράπεζα (άτομα που πραγματικά είναι για λύπηση, τους φουκαράδες, να κάνουμε κανα έρανο)Aυτο το εχω αναλυσει ξανα, αλλα αποτι φαινεται μιλαω με ατομα που ή κανουν οτι δεν καταλαβαινουν ή απλα δεν εχουν ουδεμια πειρα απο την αγορα, παρολα αυτα την αναλυουν. Δεν ξερω ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει καποιος το πιο απλο παραδειγμα, οτι πολλες (ακομα και μικρομεσαιες) επιχειρησεις ειναι καταθετες ανω των 100.000 ευρω (τα οποια μπορει να ειναι και δανειο, ουτε καν δικο τους κεφαλαιο), λογαριασμους απο τους οποιους πληρωνουν πρωτες υλες/προμηθευτες/προσωπικο/ασφαλισεις/ρευματα/τηλεφωνα/πετρελαια/ενοικια/δανεια/λοιπα εξοδα και οι οποιοι ενω θα συρρικωνθουν κατα 40%, εσεις συνεχιζετε να τις αντιμετωπιζετε ως πλουσιους μεγαλοκαταθετες ιδιωτες που τους χαλα η ζαχαρενια απτο κουρεμα την ωρα που αραζουν στο τζακουζι τους... Και προφανως δεν εχω την απαιτηση να πατε λιγο παρακατω στην σκεψη ΤΙ σημαινει μειωση του κεφαλαιου των επιχειρησεων κατα το ημισυ για την κοινωνια γενικοτερα. 1
kostas_dr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Κατανοώ, μέχρι ενός σημείο τον εκνευρισμό που επικρατεί, λόγω των καταστάσεων, αλλά ειλικρινά δεν είναι ανάγκη να υπάρχει αυτή η επιθετικότητα, ούτε να προσβάλεις τον άλλο. Αν μπορείς βέβαια. 1
DrLo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Αυτην την παπατζα με τα υψηλα επιτοκια στις κυπριακες τραπεζες ποιος σας την εχει πουλησει? Ισα ή ελαφρως χαμηλοτερα/υψηλοτερα επιτοκια απο τις αντιστοιχες ελληνικες, στις αντιστοιχου τυπου καταθεσεις, σχεδον σε ολα τα επιπεδα. Ο δε φορος επι των τοκων ηταν παντοτε ισος και τελευταια υψηλοτερος αποτι στην Ελλαδα, γεγονος που στο τελος του χρονου μαλλον σε αφηνει με λιγοτερους τοκους στην τσεπη, στην Κυπρο αποτι στην Ελλαδα. Συμφωνα με τη λογικη σας λοιπον, αφενος μην ξανακουσω οτι οι ελληνικες τραπεζες εχουν χαμηλα επιτοκια σε τρεχουμενες/προθεσμιακες (διοτι μας λετε οτι ειναι τοσο υψηλα που κανει μπαμ η κοροιδια), αφεταιρου θεωρειτε δεδομενο οτι οι ελληνικες καταθεσεις πανε για κουρεμα και μαλιστα οφειλει να ειναι αδιαμαρτυρητο διοτι γνωριζετε εκ των προταιρων πως εχετε τεραστιο κερδος απο τα θεορατα επιτοκια που ειναι αντιστοιχα των θεορατων επιτοκιων στην Κυπρο, συνεπως εχετε αναλαβει και τα αντιστοιχα ρισκα... ΥΓ. 4,5δις χαμενα απο τα ελληνικα ομολογα και 5δις χαμενα στα ελληνικα υποκαταστηματα. Η τρυπα στις 2 κυπριακες τραπεζες ειναι 9δις. Δυσκολευεστε τοσο πολυ στα μαθηματικα ωστε να δειτε απο που προερχεται η τρυπα στις 2 τραπεζες? Επισης αφου ειναι θεμα επιτοκιων-ρισκων ποιος θα μου εξηγησει γιατι οι τραπεζες αυτες παρουσιαζαν συνεχως κερδη επι κυπριακου εδαφους (ακομα και μετα την τρυπα των ελληνικων ομολογων, οι εργασιες των 2 τραπεζων αυτες καθεαυτες κλεινανε με κερδη)? Ποιος θα μου εξηγησει γιατι περα απο αυτες τις 2 τραπεζες που κανανε "ανοιγματα", οι υπολοιπες κυπριακες που κατσανε στα αυγα τους, δεν εχουν οικονομικα προβληματα? Κι αυτες "υψηλα" επιτοκια δινουν και παρουσιαζουν κερδη οπως και οι κυπριακες Λαικη-Κυπρου. Η "αντίρησή" μου δεν ήταν στο ύψος του επιτοκίου αυτού του ίδιου... ήταν στο όλο concept ότι - τα λεφτά που σου δίνω/ζητάω είναι δικά μου - το ρίσκο είναι δικό σου Ναι ΟΚ, Τα λεφτά που βάλαν σε μια τράπεζα ΗΤΑΝ δικά τους. Αυτό δε πάει να πει ότι αυτά που ζητάνε τώρα είναι δικά τους. Μπορεί πχ απλά κάποιος να τους έβαλε φωτιά στο ενδιάμεσο που λέει ο λόγος...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Κατανοώ, μέχρι ενός σημείο τον εκνευρισμό που επικρατεί, λόγω των καταστάσεων, αλλά ειλικρινά δεν είναι ανάγκη να υπάρχει αυτή η επιθετικότητα, ούτε να προσβάλεις τον άλλο. Αν μπορείς βέβαια. Απτη στιγμη που μπηκες στη διαδικασια να απαντησεις, θα προτιμουσα να διαβασω καποιο επιχειρημα πανω σε αυτα που εγραψα, παρα ενα ποστ για μια ανυπαρκτη επιθετικοτητα απο μερους μου. Εκτος αν ως επιθετικοτητα εκλαμβανεται να σου υποδεικνυει με επιχειρηματα καποιος οτι αυτο που γραφεις/συμφωνεις δεν ισχυει, aka υψηλα επιτοκια στις κυπριακες τραπεζες (δεν συνεβη ποτε) ή οτι "σιγα και τι θα παθουν οι μεγαλοκαταθετες των 100.000, να τους κανουμε και κανα ερανο μηπως?". Οσο για τον εκνευρισμο καμια σχεση, αλλα πιθανως να βολευει το σκεπτικο σου να επικαλεισαι κατι τετοιο. Η "αντίρησή" μου δεν ήταν στο ύψος του επιτοκίου αυτού του ίδιου... ήταν στο όλο concept ότι - τα λεφτά που σου δίνω/ζητάω είναι δικά μου - το ρίσκο είναι δικό σου Ναι ΟΚ, Τα λεφτά που βάλαν σε μια τράπεζα ΗΤΑΝ δικά τους. Αυτό δε πάει να πει ότι αυτά που ζητάνε τώρα είναι δικά τους. Μπορεί πχ απλά κάποιος να τους έβαλε φωτιά στο ενδιάμεσο που λέει ο λόγος... Μα δεν υπηρχε θεμα μη ασφαλειας των καταθεσεων ποτε, ουτε και διαφαινοταν ποτε να διατρεχουν κινδυνο οι καταθεσεις για να πεις οτι φερθηκε αφελως ο καταθετης (αυτο νομιζω ηταν το point σου)...Κερδη υπηρχαν, αυξηση καταθεσεων υπηρχε, ρευστοτητα υπηρχε, λαγους με πετραχειλια ΔΕΝ τους εταζε κανενα καταθετικο προιον για να πεις οτι φαγανε κουτοχορτο...και ξαφνικα εγκληματικα ανοιγματα απο ολιγα golden boys, ανοιγματα τις ευθυνες των οποιων αναλαμβανει ο καταθετης ξαφνικα και με πρωτοφανη τροπο, δηλαδη το σπασιμο του ταμπου περι ασφαλειας καταθεσεων. Και στην τελικη γιατι βλεπουμε σχεδον λογικο το αξιωμα που εφαρμοζεται κατα γραμμα απο τα golden boys εν προκειμενω "στα κερδη μονοι, στις ζημιες με το λαο"? Ποια αλλη επιχειρηση δουλευει ετσι και για ποιο λογο πρεπει να δουλευουν οι τραπεζες ετσι προς ωφελος ελαχιστων ανευθυνων ατομων που τις διοικουν? 1
none14 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή για σταθερό κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 και όχι για κλιμακωτό. Από την κατανομή των καταθέσεων (http://www.newslog.gr/art/324661/poioi-kai-posa-xanoun--poioi--ti-glitwnoun--apo-to-kourema-stin-kupro) μπορεί εύκολα να υπολογιστεί ότι ένα κούρεμα της τάξης των 35% για ποσά >100.000 είναι ισοδύναμο με ένα κλιμακωτό κούρεμα 15% για ποσά 100.000 – 500.000 και 40% για ποσά >500.000. Με αυτόν τον τρόπο θα σωζόταν αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες με το 35% είναι καταδικασμένες.
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Ο λογαριασμος οψεως θεωρειται καταθεση; Το να μπουν σε ενα λογαριασμο 150 χιλ, το πρωι και μεχρι το μεσημερι να εχουν πληρωθει 10 επιταγες, θεωρειται οτι θα προλαβει να κουρευτει και να χρειαζονται αλλα 15 χιλαιρικα για να εξοφληθουν; 1
Apoll Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Ναι. Αλλά και δεν θα εξοφληθούν. Μόνο 4000 ευρώ θα μεταφερθούν. Θα πάρει κανα μήνα να μεταφέρεις αυτές τις 150,000 χιλιάδες αν είσαι εταιρία. Όλοι αναμασάτε για τις προσωπικές καταθέσεις, και κανείς δεν υπολογίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος δεν θα πληρωθεί αυτό το μήνα. Ότι εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν γιατί δεν μπορούν ούτε προμηθευτές να πληρώσουν, ούτε υπαλλήλους, αλλά ούτε να πληρωθούν κιόλας. Επίσης όλοι οι λογαριασμοί τις Λαϊκής, θα φάνε 80% κούρεμα. Στην Τράπεζα Κύπρου θα πέσει το 40% μόνο...
efo355 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Εγώ δεν ξέρω για το αν παίζονται συμφέροντα η όχι εγώ ξέρω ότι τα κανάλια τους Δεν ξεχνούν... ούτε γλείφουν... 25/3 το mega δεν είχε καμια ταινία σχετική με αυτή την μέρα αλλα έπαιζε κανονικά το τουρκικο... στην κύπρο αυτό δεν θα γινότανε ούτε για αστείο.. πήρα τηλέφωνο καταλάθος την κυπριακή CYTA(εννοώ τα γραφεία στην κύπρο) και για ήχο αναμονής ήταν ένα έντεχνο ελληνικό τραγούδι μετά πήρα όλους τους ISPs στην ελλάδα όλα trendy κτλ ξένα κομμάτια... και γενικά θυμάμαι πολλά μικρά πράγματα (που κάνουν όμως κατά την άποψη μου την διαφορα) που δείχνουν ότι οι κύπριοι αγαπάνε την ελληνική καταγωγή τους και δεν ντρέπονται για αυτό (όπως κάποιοι άλλοι στην ελλάδα που έχουν ξενολαγνία και ξενομανία.. ειναι τόσο γελοίοι μάλιστα που κοροϊδεύουν κιόλας την τοπολαλιά τους ασχέτως αν είναι πολύ κοντά στα αρχαία ελληνικά.) Εχει ο Ελληνας ξενολαγνία και κόμπλεξ; Απαπα μη το ξαναπείς. Γιατί το λές επειδή ακόμα και οι πινακίδες μας είναι και στα Αγγλικα; Επειδή όλα τα μαγαζιά αντί να βάλουν ένα ωραίο ελληνικό όνομα μου βάζουν κάτι αγγλοιταλικές βλακείες; Επειδή οι περισσότεροι γράφουν με τα αηδιαστικά greeklish γιατί τους είναι δύσκολο να βάζουν τόνους;Και τέλος μου χτυπάει πολύ άσχημα και το βλέπω και συχνά σε αυτό το φόρουμ να γράφει κάποιος ένα μύνημα και να το κλείνει με. << απλά τα 2 μου σεντς >>. Πιο βλακεία δεν μπορεί να γράψει. Παίρνει ο Ελληνάρας μια έκφραση που δεν υπάρχει στην ελληνική την μεταφράζει και την κοτσάρει ελεος δηλαδή. Απλά στην ελληνική δεν βγάζει νόημα!
Fotis13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Ποιος ο λογος να μιλας μια γλωσσα που γινεται κατανοητη μονο απο 5 εκατομμυρια ?(οι υπολοιποι νομιζουν πως μιλανε ελληνικα).Δεν υπαρχει καμια ουσια, πλεον στον κοσμο θα επικρατησουν οι λεγομενες διεθνεις γλωσσες διοτι η επικοινωνια με "ξενους" ειναι πολυ συχνοτερη απο το παρελθον και η παγκοσμια οικονομια καθιστα επιτακτικη την αναγκη τερματισμου του λεγομενου language barrier. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2013 από Fotis13 2
saya Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Kαλα δεν ειναι απαραιτητα ξενομανια.Ειναι ραγιαδισμος και ψωνιο. Μας εχει μεινει το κομπλεξ κατωτεροτητας απο την τουρκοκρατια. Το βγλεπεις σε συζητησεις που τους λες οτι αυτο πχ ειναι καλυτερο απο κατι ξενο πχ η Ελληνικη κουζινα απο την αγγλικη και σου λενε μα ειναι δυνατον;Ξενο να ειναι και ο,τι να ναι.Τελος παντων..τωρα ως προς τα γκρικλις δεν συμφωνω , ειναι τελειως κατι αλλο..
Fotis13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 ακυρο Για αυτο οι Κυπριοι ειναι πολυ καλυτεροι απο εμας: Site: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=23295">Παγκόσμιο μάθημα αξιοπρέπειας
kostas_dr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Γλύτωσαν και αυτά απ' το κούρεμα: http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.newsit.com.cy%2Fdefault.php%3Fpname%3DArticle%26art_id%3D111462%26catid%3D13&ei=n1JVUcHwGYiMOMvvgcAI&usg=AFQjCNHAoM94qhv9DbdWay2mgLv0pMRuaQ&sig2=W4UH_aOIHfaTbSv7ZGZNTw&bvm=bv.44442042,d.ZWU 1
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Εχει ο Ελληνας ξενολαγνία και κόμπλεξ; Απαπα μη το ξαναπείς. Γιατί το λές επειδή ακόμα και οι πινακίδες μας είναι και στα Αγγλικα; Επειδή όλα τα μαγαζιά αντί να βάλουν ένα ωραίο ελληνικό όνομα μου βάζουν κάτι αγγλοιταλικές βλακείες; Επειδή οι περισσότεροι γράφουν με τα αηδιαστικά greeklish γιατί τους είναι δύσκολο να βάζουν τόνους; Και τέλος μου χτυπάει πολύ άσχημα και το βλέπω και συχνά σε αυτό το φόρουμ να γράφει κάποιος ένα μύνημα και να το κλείνει με. << απλά τα 2 μου σεντς >>. Πιο βλακεία δεν μπορεί να γράψει. Παίρνει ο Ελληνάρας μια έκφραση που δεν υπάρχει στην ελληνική την μεταφράζει και την κοτσάρει ελεος δηλαδή. Απλά στην ελληνική δεν βγάζει νόημα! Εσυ τωρα τι you want to eat wood? Χιουμορ.
No limit Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Για την ξενολαγνεία μας σε πολλά να συμφωνήσω αλλά έλεος όχι να θυμώνουμε που έχουμε τις πινακίδες των καταστημάτων στα ξένα.Στην Ελλάδα ζούμε που σε κάθε γωνιά της έχει και έναν τουρίστα όχι στους Εσκιμώους του βόρειου πόλου στην απομόνωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα