capten- Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ολα γίνονται για το φυσικό αέριο και το πετρελαιο. Στο μέλλον θα καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζεται τώρα. Και χωρίς στρατό .......
Fotis13 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Σιγουρα παντα υπαρχει κατι αλλο , εμας το δικο μας πετρελαιο θελουν να μας παρουν και της Κυπρου το δικο της.και της Ιταλιας και της Ιρλανδιας-Ισπανιας .Ειναι γνωστη η παγκοσμια συνωμοσια ειδικα για το ελληνικο εθνος ολοι απεργαζονται τροπους να μας εκμεταλευτουν . Η περιπτωση να ειμαστε παντελως αχρηστοι ως πολιτες και ψηφοφοροι την αποκλειουμαι βεβαια διοτι τοτε θα πρεπει να κανουμε αυτοκριτικη και αυτο στο σχολειο δεν μας το εμαθαν ,μας εμαθαν αλλους εθνικους μυθους και αυτους αναμασαμε. Ολα ειναι συνωμοσια ... 2
capten- Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Φώτη ειδικά εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έριξα τις ευθύνες σε άλλους. Για οτι μου συμβαίνει δεν κατηγορώ τους άλλους.Δεν μου φταίνε ο γείτονας,το αφεντικό,η κουτσή Μαρία κλπ. Το ίδιο και στη κρίση στη χώρα μας δεν φταίνε οι Ευρωπαίοι{που έχουν ευθύνες}αλλά πρωτίστως ο Ελληνικός λαός.Εμείς. Αλλά στη Κύπρο η όλη φάση δείχνει να σοβαρευει πολύ και το παιχνίδι ίσως να χοντρύνει πολύ. 1
παπι Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ολα γίνονται για το φυσικό αέριο και το πετρελαιο. Στο μέλλον θα καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζεται τώρα. Και χωρίς στρατό ....... Ολα γινοτναι επειδη εχουμε μαλακες πολιτικους. Αν δεν με πιστευεις, παρακολουθα το καναλι της βουλης για κανα μηνα για να κανεις και μονος σου την διαπιστωση. Αποτι φαινεται, το ιδιο εχουν και οι κυπριοι. Τι να πρωτοσχολιασω; Τον προθυπουργο τους που ηθελε να βαλει χερι και στις μικρες καταθεσεις, για την κολοτουμπα του, για τον αλλο το βλακα που λεει οτι απεχει επειδη η γυναικα του δουλευει στη λαικη τραπεζα, τον χριστοφια που επαιρνε τις παρατηρησεις για τα προβληματα που ερχοναι και αυτος τα πεταγε στο καλαθι των αχρηστων και μετα κλαιγοταν στο κοσμο; 1
capten- Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ρε παπι με μισείς για να μου προτείνεις να παρακολουθώ υο κανάλι της βουλής. Τέσπα η βουλή της κάθε χώρας είναι μικρογραφία της κοινωνίας της. 1
FilipposMD Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Το ότι παίζονται γεωπολιτικά παιχνίδια για τις ενεργειακές πηγές πάντως δεν είναι ασύμβατο με το ότι οι Έλληνες ή οι Κύπριοι πολιτικοί (και λαός) είναι άχρηστοι. Πάντα υπάρχουν κρατικά και ιδιωτικά συμφέροντα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες. Το θέμα είναι να μην τους δώσεις το δικαίωμα. Το ότι υπάρχουν εγκληματίες που θέλουν να μου διαρρήξουν το σπίτι είναι γνωστό. Αν αφήνω ξεκλείδωτα είμαι βλάκας. Αυτό δεν αθωώνει τους κλέφτες, αλλά θα έπρεπε να ξέρω ότι κυκλοφορούν κλέφτες και να έχω φροντίσει να προστατευθώ. 8
παπι Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Αυτη τη στιγμη εχουμε καποιους βλακες που μας εχουν καταστρεψει/φουν και καποιους "κλεφτες" που κατα τα λεγομενα των βλαμμενων θα μας κλεψουν. υγ: για πολιτικους μιλαω.
REDODIN7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ας πληρώσουν όμως τώρα την "εθνική υπερηφάνεια" και μάλιστα με χειρότερα μέτρα από τα αρχικά στα οποία είπαν ΟΧΙ. Για να το παίξεις "μάγκας" πρέπει να έχεις εναλλακτικό σχέδιο στο μυαλό σου αλλιώς ...έχασες. Αρνήθηκαν λοιπόν στην αρχή να κατεβάσουν τα παντελόνια τους αλλά τώρα έχουν βγάλει και τα σώβρακα μόνοι τους και παρακαλάνε να τους τα ...πάρουν! Ενω εμας δεν μας τα εχουν παρει τα σωβρακα ? Επισης κατσε μην γυνει το μπαμ απο ρωσια-κινα και ψαχνωνται μετα οι ευρωπαιοι
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Αμ μπραβο. Για αυτα και μονον, δεν πειραζει, ας προσεχαν. Πειράζει προφανώς γιατί κανείς δεν θέλει να βλέπει έναν λαό να υποφέρει (ακόμη και αν μιλάμε για Κυπριους ). Θα κολουθήσουν δύσκολες μέρες και για αυτούς και θα είναι χειρότερες από τις δικές μας... Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές στην Βρετανία από το 2009. Καθώς και ο Alistair Darling, πρώην Chancelor of the Exchequer, τα ίδια λέει από το 2009. Και τα ίδια έλεγε και για την Κύπρο την Παρασκευή το πρωί. Και ποιος είναι αυτός; Αυτός που τράβηξε την Βρετανία, και όλες τις τράπεζες, από την χρεωκοπία τον Οκτώβριο του 2008. Και αυτοί που έπεισαν την ηγεσία της Κύπρου επίσης να πει αβάδιστα το "ΟΧΙ"... Ενω εμας δεν μας τα εχουν παρει τα σωβρακα ? Επισης κατσε μην γυνει το μπαμ απο ρωσια-κινα και ψαχνωνται μετα οι ευρωπαιοι Όχι ακριβώς! Υποφέρουμε πάρα πολύ αλλά δεν φτάσαμε στο σημείο να τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ μπας και προλάβουμε κάνα μακαρόνι, ούτε έκλεισαν οι τράπεζες, ούτε στρερέψαμε από μετρητά (από τα ελάχιστα έστω διαθέσιμα που είχαμε). Σε μια αντίστοιχη περίπτωση με της Κύπρου εδώ θα είχαμε πόλεμο αλλά όχι με εξωτερικό εχθρό! Μεταξύ μας θα σφαζόμασταν... Και ακόμη δεν βάλαμε μυαλό! Προχθές είχαν απεργία δημόσιοι υπάλληλοι γιατί ζητούσαν να ΜΗΝ τιμωρούνται οι επίορκοι συνάδελφοί τους! Ε λοιπόν προσωπικά θέλω συνεχώς νέα μέτρα μέχρι να εξαφανιστούν όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια κι ας βλέπω να μειώνεται συνεχώς το εισόδημά μου... :/ 1
REDODIN7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Πειράζει προφανώς γιατί κανείς δεν θέλει να βλέπει έναν λαό να υποφέρει (ακόμη και αν μιλάμε για Κυπριους ). Θα κολουθήσουν δύσκολες μέρες και για αυτούς και θα είναι χειρότερες από τις δικές μας... Και αυτοί που έπεισαν την ηγεσία της Κύπρου επίσης να πει αβάδιστα το "ΟΧΙ"... Όχι ακριβώς! Υποφέρουμε πάρα πολύ αλλά δεν φτάσαμε στο σημείο να τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ μπας και προλάβουμε κάνα μακαρόνι, ούτε έκλεισαν οι τράπεζες, ούτε στρερέψαμε από μετρητά (από τα ελάχιστα έστω διαθέσιμα που είχαμε). Σε μια αντίστοιχη περίπτωση με της Κύπρου εδώ θα είχαμε πόλεμο αλλά όχι με εξωτερικό εχθρό! Μεταξύ μας θα σφαζόμασταν... Και ακόμη δεν βάλαμε μυαλό! Προχθές είχαν απεργία δημόσιοι υπάλληλοι γιατί ζητούσαν να ΜΗΝ τιμωρούνται οι επίορκοι συνάδελφοί τους! Ε λοιπόν προσωπικά θέλω συνεχώς νέα μέτρα μέχρι να εξαφανιστούν όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια κι ας βλέπω να μειώνεται συνεχώς το εισόδημά μου... :/ Καλα και εμεις τα καναμε αυτα αλλα με μετρο ξερεις ποσα λεφτσ φυγαν εξω και οτι το βραδυ για το μνημονιο οι τραπεζες δεν εδυναν λεφτα απο τα ΑΤΜ Ωραια περνανε δυσκολα αλλα θα κανουν μια νεα αρχη απο το μηδεν εμεις τι κανουμε ? Είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος και ζούμε με τα λεφτά μιας θείας μου και το επίδομα ανεργίας του αδερφού που τον μάιο τελειώνει και δεν είμαι μονο εγώ έτσι παραπολλοι είναι και μετρο στο μετρο για να έρθουν οι επενδυτες και οι επενδυτες πουθενά!. Ναι για τους επίορκους δημοσιους υπαλληλους έχεις δίκιο αλλα μπερδεύεσαι παίρνουνε μετρα για να μην τους πειράξουν γιατί είναι κλίκες και ξέρουν μυστικά και την πληρώνουμε εμείς. 1
LRoi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Αυτό που δεν κατανοείτε οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ότι το δίλημμα που τέθηκε στην Κύπρο ήταν χρεοκοπία ή χρεοκοπία. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε χρεοκοπία οδηγούσε. Αν έλεγε ο Αναστασιάδης ΝΑΙ, την επόμενη μέρα θα είχε καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου από τις εκροές των καταθέσεων και δεν θα έφταναν τα λεφτά όλου του κόσμου για να την κρατήσουν ζωντανή. Απλά δεν θα χρεοκοπούσε άμεσα, αλλά σε 1-2 μήνες το πολύ, μιας και οι μισές και βάλε επιχειρήσεις θα έκλειναν. Επίσης, ενώ η Κύπρος είχε συμφωνήσει στην αρχική λύση με δυσμενέστερους όρους, πληρώνοντας έτσι το ΟΧΙ που είπε αρχικά, έρχεται η Δρακουλέσκου και τους λέει, τα 9 δισ. που πήρε η Λαϊκή που πτωχεύει από το ELA, να τα χρεωθεί η τράπεζα Κύπρου η οποία φυσιολογικά θα καταρρεύσει με τη σειρά της. Αδιανόητα πράγματα, μιλάμε για κάργα στημένο παιχνίδι που σε κάθε περίπτωση οδηγεί την Κύπρο σε χρεοκοπία. 2
Cossutius. Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Eμένα με απασχολουν διάφορα, οπως ερωτήματα του τύπου "καλά τωρα που βρέθηκε το φυσικό αέριο απέκτησε προβλημα η Κύπρος" ή "καλά τωρα που βρηκαμε πετρέλαιο στην Ελλάδα και διάφορα άλλα αποκτήσαμε προβλήματα"? Εντάξει διάφορες απαντήσεις μπορουν να δοθουν για όλα, και ειδικά λαμβάνοντας υπόψη οτι το βασικό Ελληνικο προβλημα ηταν πάντα ο δημοσιος τομέας 1
forgotten Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Eμένα με απασχολουν διάφορα, οπως ερωτήματα του τύπου "καλά τωρα που βρέθηκε το φυσικό αέριο απέκτησε προβλημα η Κύπρος" ή "καλά τωρα που βρηκαμε πετρέλαιο στην Ελλάδα και διάφορα άλλα αποκτήσαμε προβλήματα"? Εντάξει διάφορες απαντήσεις μπορουν να δοθουν για όλα, και ειδικά λαμβάνοντας υπόψη οτι το βασικό Ελληνικο προβλημα ηταν πάντα ο δημοσιος τομέας ειναι αστειοτητα το παραπανω τουλαχιστον αν αναλογιστεις οτι η ολη ιστορια γινεται για τις τραπεζες και οχι για το χρεος του κρατους το οποιο ειναι ελαχιστο...
Cossutius. Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Σαφώς. Απ την άλλη πολλές συμπτώσεις υπάρχουν Συμφωνώ μαζί σου παρεμπιπτόντως.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Πως εξηγειται, σε οικονομικη βαση παντα (διοτι για τετοια βαση μιλαμε υποτιθεται) ενας που θελει να σε "βοηθησει" να σου ζηταει το 10% των χρηματων σου πριν 1 βδομαδα και σημερα το 50-60% αυτων? Τοσο πολυ χειροτερεψε η οικονομικη κατασταση της Κυπρου σε 1 βδομαδα που πλεον απαιτουν 50% κουρεμα στις καταθεσεις στην Κυπρου ή αλλιως αποροφηση της τρυπας της Λαικης απτην Κυπρου (aka δεσμευση των καταθεσεων και στις 2 τραπεζες μεχρι να κλεισουν οι τρυπες των τραπεζων ή αλλιως μεχρι...νεοτερας)? Εκτιμω οτι με αυτες τις απαιτησεις του ΔΝΤ οτι η Κυπρος οδευει προς εξοδο απο το ευρω και ο προεδρος της προς παραιτηση. Και σε περιπτωση αποδοχης τετοιων μετρων μιλαμε για ΣΧΕΔΟΝ ατακτη χρεοκοπια, ιδιαιτερα για τις επιχειρησεις. Αμεση αδυναμια εμβασματων στο εξωτερικο λογω ελλειψης ρευστου και κατα συνεπεια αμεση αδυναμια εισαγωγων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα