Προς το περιεχόμενο

Dslr για video;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρομαι να πάρω μια dslr με βασικότερη χρήση το video.

Θα ήθελα απο εμπειρους να με βοηθήσουν, d1000-d3200-d5100 ή cannon και πιο μοντέλο??

Με ενδιαφέρεί κυρίως να σταθεροποιει όσο μπορεί το βίντεο και να εστιάζει γρήγορα  στις κινησεις και βέβαια να ειναι σε καλή ποιότητα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Η φωτογραφια με ανδιαφέρει αλλα δεν ειναι καθοριστικός παραγοντας για να αποφασίσω.

Επεξ/σία από notikos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Canon. Αν μη τι άλλο, λόγω Link.png Site: http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki">MagicLantern <-- Αν δεν το έχεις ακουστά, συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσεις, για να μάθεις. Είναι κυριολεκτικά αποφασιστική αιτία από μόνο του. Η καλή ποιόηττα είναι πολύ σχετικό πράγμα. Από ένα σημείο και πέρα όμως θα εξαρτάται από τον/τους φακούς που χρησιμοποιείς. Όσο πιο πολύ ψειρίζεις λεπτομέριες, τόσο το περισσότερο θα εξαρτάται από αυτό η ποιότητα σου.

 

Όσον αφορά την σταθεροποίηση, εκτός της Pentax, στις άλλες μάρκες που αποτελούν σοβαρά ενδεχόμενα, ενόσο γνωρίζω η σταθεροποίηση είναι καθαρά θέμα φακού.

 

Για την ταχύτητα εστίασης το θέμα σου ανάγεται σε ταχύτητα/ποιότητα συστήματος AF της μηχανής. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θες να είναι ανθεκτικό ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, σε προορίζει, μάλλον για 5D Mark II ή Mark III. (Εξυπακούεται ότι το AF της Mark III αποτελεί απίθανη αναβάθμιση της Mark II. Δεν μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι. Δεν έχω καταφέρει να παίξω με την MKIII ακόμα :P Με την Mark II που έχω κάνει κάποιες δουλειές, όμως, δεν έχω παράπονο. Βέβαια, δεν τράβαγα σκηνές δράσεις ή super-kung-fu με αστραπιαίες ταχύτητες να ψάχνομαι έτσι, αλλά λέμε τώρα.)

 

Ιδανικά, για να είσαι παντώς καιρού, θες και κλιματική αντοχή στον φακό εκτός από το σώμα. Η Canon ξέρω ότι το προσφέρει στη σειρά L. Επίσης, εν γένει, οι φακοί αυτοί τείνουν να είναι και μιας καλύτερης ποιότητας κατασκευής αλλά και λειτουργίας (ταχύτητα εστίασης, οξύτητα κλπ).

 

Βέβαια και οι φακοί και η 5D Mark II/III, όπως και οι φακοί της σειράς L είναι weather resistant και όχι weatherproof. Κανένα από τα δύο δεν θα αντέχει να το βουτήξεις στη θάλασσα αλλά εμπειρικά αντέχουν ελαφριές βροχές/σκόνες/διάφορα τέτοια ελαφρυά. Σε περίπτωση μουσωνών μάλλον καλό θα ήταν, όπως και να το κάνεις, να πάρεις ομπρέλα. :P

 

(Χωρίς να υπονοώ ότι αυτές είναι φθηνές λύσεις, ως σώματα, αν έχεις 5-10.000€ για πέταμα, υάρχουν και οι κανούργιες 1D-οτιδήποτε της Canon. Το θεωρώ λίγο τραβηγμένο με τα σημερινά δεδομένα αλλά γιατί να μην το αναφέρω...)

 

Ενδεικτικά, μεταχειρισμένα, η 5D Mark II θα στοιχήσει γύρω στα 1200€ και σε αντίστοιχη κατάσταση ένας φακός L σειράς θα ξεκινάει από 400€ και φθάνει σε τιμές ανάλογες ή και ψηλότερες του σώματος, αναλόγως του τι ψάχνεις (24-105 f 4.0 IS παίζει γύρω στα 550€). Υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις αλλά, σαφώς, θυσιάζεις πράγματα, είτε αυτά είναι ταχύτητα AF, είτε weather resistance είτε το full frame είτε...και πάει λέγοντας. Το τι ακριβώς είσαι διατεθιμένος να θυσιάσεις, όμως, είναι άρρητα συνδεδεμένο με το τι -ακριβώς- κάνει κάθε μηχανή (Θέλει διάβασμα. Πολύ διάβασμα. Και γνώση του τι ακριβώς θες να κάνεις.) και το κατά πόσο σε περιορίζει το οικονομικό σου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την αναλυτική αναφορά, αλλα στο τέλος με χαλασε η τιμή! δυστυχως δεν μπορώ να δώσω πάνω απο 500 ευρώ στο σώμα.

Στα χρήματα αυτά πια ειανι η cannon που θα πρεπει να καταλήξω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί θες dslr για video για το βάθος πεδίου ή κάτι άλλο?

Εχεις εμπειρία γιατί αν ζήτάς ας πουμε video σε dslr και γρήγορη εστίαση (φαντάζομαι αυτόματη) μάλλον δεν έχεις καταλάβει που πας να μπλέξεις?

Στα 500 περιλαμβάνεται και ο φακός?

Τι σκοπεύεις να τραβάς μην μου πεις μόνο videoclip?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παιδια εγκρινω την D3200...

1080 στα 30fps Και 720p στα 60fps...

Η ποιοτητα στα βιντεο,στα 1080p , ειναι μεχρι 25mbps...

Πραγμα πολυ καλο, για καμερα κοντα στα 450 εκατοσταρικα...

Οσο για την σταθεροποιηση, οπως λεει και ο φιλος παραπανω, εξαρταται και απο τον φακο που θα κουμπωσεις...

Με τους μανατους φακους μη περιμενεις και πολλα, αν θες Pro βιντεο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι ότι δεν έχει σημασία μόνο η ανάλυση που τραβάει η μηχανή, αλλά το πως το κάνει, το τι επιλογές σου δίνει. Αγαπάμε Canon (και) λόγω Magic Lantern.

 

Εν πάση περιπτώσει, θυσιάζοντας το weather sealing θα πήγαινα σε 550D μεταχειρισμένη (έχω δει να παίζει και 350-450€) και οποιονδήποτε φακό με IS (ακόμα και ο kit 18-55mm IS II για αρχή*). Το πολύ-πολύ τη δένεις σε μια πλαστική σακούλα αν πρέπει να τραβήξεις video έξω στη βροχή. Ούτε ο πρώτος θα 'σαι, ούτε ο τελευταίος!

 

Προσωπικά εγώ υποστηρίζω, για budget λήψεις, χειροκίνητη εστίαση με μεταχειρισμένους φακούς και προσαρμογέα. Αυτή όμως είναι προσωπική άποψη.

 

Η συνεχόμενη εστίαση κατά τη διάρκεια της λήψης γενικά δεν έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Χάνουν και βρίσκουν την εστίαση, υπάρχει distortion με το panning και πάει λέγοντας. Όλα είναι όμως, πρακτικά αντιμετοπίσιμα, αν το θες.

 

*Οι kit φακοί δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Απλά οι περισσότεροι έχουν μείνει με την εντύπωση του kit που πουλιώτανε πριν από 10 χρόνια που ήταν πλαστικό και αηδία και τον κακό του τον καιρό. Δεν ασχολούνται να μάθουν τις δυνατότητες του φακού, ο οποίος κατά τ'άλλα μπορεί να παράξει εντυπωσιακά αποτελέσματα. --Αντικειμενικά, ένας επαγγελματίας με μια compact μπορεί να δημιουργήσει επαγγελματικό video και ένας άσχετος, με μια black magic και έναν άριστο φακό μπορεί να παράξει κουνημένη εραστιτεχνίλα που δεν περιγράφεται.Μαθαίνεις την τέχνη και τα εργαλία σου και κάνεις παπάδες και με φθηνό εξοπλισμό.

 

Για να 'μαστε ξεκάθαροι, και 'γω θα προτιμούσα έναν υπερτάχιστο σταθερής εστιακής απόστασης, (σε έναν ιδανικό κόσμο και με σταθεροποιητή εικόνας :P ) αλλά με περιορισμένα οικονομικά την παλεύει μια χαρά και ο kit, για αρχή και όχι μόνο!

 

----------

 

Έχοντας πει αυτά, το video στην DSLR έχει όντως κάποια... θεματάκια. Θέλει "καλή θέληση" κατά κάποιον τρόπο. Τη βλέπεις αλλιώς, σαν φάση. Επίσης, όλα αυτά είναι προφανώς η δική μου άποψη. Εγώ, για παράδειγμα, δεν θα ήθελα να παίξω με DSLR για video χωρίς το ML. Η αποφάσεις αυτές όμως θέλουν πιο πολύ εμβάθυνση από μια απλή απάντηση. Αξίζει και να ψάξεις ίσως για απαντήσεις στα πιο συγκεκριμένα ερωτήματα που μπορεί να σου έρχονται για αυτά που θες να κάνεις και το τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά την σταθεροποίηση, εκτός της Pentax, στις άλλες μάρκες που αποτελούν σοβαρά ενδεχόμενα, ενόσο γνωρίζω η σταθεροποίηση είναι καθαρά θέμα φακού

και η σονυ εχει σταθεροποιηση στο σωμα που κανει εξαιρετικη δουλεια.και στο βιντεο ειναι η καλυτερη επιλογη με την ταχυτερη εστιαση και το καλυτερο live view,ακομα και με τον κιτ φακο.τα πρωτα μοντελα slt εχουν μεν ενα θεμα με την υπερθερμανση-διαρκεια βιντεο,που κατακαλοκαιρο δεν περναει τα 5 λεπτα το κλιπ,τα βρισκεις δε μεταχειρα κοντα 400 ευρω(αν τα πουλαει κανεις!!!!)

Επεξ/σία από LOULATRANS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι canon μου λες , τι 550d,τι pentax και sony  και χαζομαρες...

Μην απαντατε μονο για να απαντατε...

Με την καμερα που εχω προτεινει πιο πανω, εχουν φτιαχτει μεχρι και βιντεο κλιπ, βιντεοσκοπησεις γαμου κ.τ.λ.

Και δεν μιλαω μονο για ποιοτητα MiJKA...Απλα εκει το τονισα περισσοτερο, επειδη σκιζει η μηχανη στα βιντεο..

Εχει απιστευτο focus στο liveview, δυσκολο να χασει εστιαση, φωτεινοτητα αρκετα καλη σε σκοτεινα μερη χωρις ''θορυβο'',

και καλη ποιοτητα ήχου...Καντε καμια συγκριση μεταξυ σας, εαν εχετε αυτες τις καμερες που συζηταμε...Μη βλεπετε μονο reviews απο το youtube...Ολοι ξερουμε οτι στο  youtube ριχνει κατα πολυ την αναλυση...

Φιλε Νοτικο, με τα λεφτα που θες να δωσεις, προς ολο ταχως σε Nikon D3200 ...Και ξεχνα μεταχειρησμενες καμερες...Παρε καινουργια..Του κουτιου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως προτιμώ καινουρια κάμερα δεν θελω μεταχειρισμένη.μεταχειρισμένοι ίσως οι φακοι!

Την κάμερα τη χρειάζομαι για χρήση ενημερωτικού περιεχομένου (συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και τετοια) όχι όμως για να παίζουν σε τv αλλα μέσω youtube.

 

Επίσης, μια μικρή επαφή που είχα με την d3200 δεν μπορώ να πω οτι με ενθουσίασε και ο σημαντικότερος λόγος  (ισως να χω λάθος αντίληψη πανω σε αυτο) οτι δεν μπορείς να  κάνεις μαλακό ζοομ με το χέρι!

ολα αυτα έχω στο μυαλό μου και ζητώ την γνωμη σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 http://www.youtube.com/watch?v=J49nTeokntA

 

notikos δες μια αυτό το βίντεο, δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει αλλά αυτό που λες νομίζω ότι παίζει λίγο πολύ σε όλες ότι δηλαδή το zoom σε αυτές είναι ένα πρόβλημα ( για παράδειγμα σε αυτό δεν έχει βάλει καθόλου zoom ) βέβαια μπορείς να βρεις γενικά για το κάθε μοντέλο τι παίζει)  το θέμα να σε σου αρέσει το αποτέλεσμα σαν γενικά εικόνα-δυνατότητες κ.α.

Επεξ/σία από maxdore217
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Notiko ο φακος του ειναι ετσι οπως ειναι...Οι φακοι αυτοι που δινουν μαζι με την καμερα, ε οσο να ναι δεν ειναι και απτους καλους καλους...Λογικο ειναι...Θα δωσεις αργοτερα κανα 150 και θα παρεις ενα καλυτερο για καλυτερο ζοομ αλλα και ποιοτητα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε προτείνεται d3200 ή  600d με φακός καλυτερο απο του κιτ για καλυτερα αποτελεσματα βιντεο.

ενας αυτόματος φακος που να εχει μοτερ και να χειριζεται απο το joystick των μηχανων? ποσο μπορεί να κανει? και "παίζει' με τις παραπάνω μηχανές?

(ειμαι σωστός για το οτι η μηχανη των 500 ευρω που αξιζει σε βιντεο ειναι ή 600d? ή ειναι καποια άλλη?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρομαι να πάρω μια dslr με βασικότερη χρήση το video.

Θα ήθελα απο εμπειρους να με βοηθήσουν, d1000-d3200-d5100 ή cannon και πιο μοντέλο??

Με ενδιαφέρεί κυρίως να σταθεροποιει όσο μπορεί το βίντεο και να εστιάζει γρήγορα  στις κινησεις και βέβαια να ειναι σε καλή ποιότητα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Η φωτογραφια με ανδιαφέρει αλλα δεν ειναι καθοριστικός παραγοντας για να αποφασίσω.

 

canon + magic latern + premier cs6 + εναν φακο με IS (οσο αντεχει η τσεπη σου)...

 

Επισης 

αυτοι οι ξενοι (οι βaρβαροι ξερεις) χρησιμοποιουν manual φακους...

 

εκτος εαν ενδιαφερεσαι για καμια gopro hero...

 

Οπότε προτείνεται d3200 ή  600d με φακός καλυτερο απο του κιτ για καλυτερα αποτελεσματα βιντεο.

 

ενας αυτόματος φακος που να εχει μοτερ και να χειριζεται απο το joystick των μηχανων? ποσο μπορεί να κανει? και "παίζει' με τις παραπάνω μηχανές?

 

(ειμαι σωστός για το οτι η μηχανη των 500 ευρω που αξιζει σε βιντεο ειναι ή 600d? ή ειναι καποια άλλη?)

 

η 600d συγκρίνεται με την 5100 και οχι με την 3200

Επεξ/σία από viper2005
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

larisanew, on 23 Mar 2013 - 11:15, said:

Τι canon μου λες , τι 550d,τι pentax και sony και χαζομαρες...

Μην απαντατε μονο για να απαντατε...

Με την καμερα που εχω προτεινει πιο πανω, εχουν φτιαχτει μεχρι και βιντεο κλιπ, βιντεοσκοπησεις γαμου κ.τ.λ.

Και δεν μιλαω μονο για ποιοτητα MiJKA...Απλα εκει το τονισα περισσοτερο, επειδη σκιζει η μηχανη στα βιντεο..

Εχει απιστευτο focus στο liveview, δυσκολο να χασει εστιαση, φωτεινοτητα αρκετα καλη σε σκοτεινα μερη χωρις ''θορυβο'',

και καλη ποιοτητα ήχου...Καντε καμια συγκριση μεταξυ σας, εαν εχετε αυτες τις καμερες που συζηταμε...Μη βλεπετε μονο reviews απο το youtube...Ολοι ξερουμε οτι στο youtube ριχνει κατα πολυ την αναλυση...

Φιλε Νοτικο, με τα λεφτα που θες να δωσεις, προς ολο ταχως σε Nikon D3200 ...Και ξεχνα μεταχειρησμενες καμερες...Παρε καινουργια..Του κουτιου...

δλδ τωρα τι μας λες?οτι η 3200 ειναι η καλυτερη επειδη την εχεις δοκιμασει-αγορασει εσυ?καμια αλλη εχεις δοκιμασει?αυτες τις σονυ,πενταξ,κανον???τις εχεις πιασει καταρχας στα χερια σου καθολου??μαλλον εσυ εισαι που κρινεις απο τα γιουτουμπια.....και πενταξ ειχα και κανον ειχα και σονυ εχω και νικον εχω.....δλδ τι παραπανω κανει η 3200??κανει και καφε??εχεις δει ποτε το live view των sony slt??? προς τον νηματοθετη:αν ειναι για το γιουτουμπι,τσαμπα το χρημα.παρε καμια κομπακτ που εχει ζουμ στο βιντεο και κανεις την δουλεα σου.αν δε ,το επεξεργαστεις και σε κανα sony vegas,μπορεις να χρησιμοποιησεις μεχρι και ληγμενο κινηματογραφικο φιλμ(που λεει ο λογος.....)

 

υγ αν δουλεψεις μονο βιντεο,γιατι δεν κοιτας βιντεοκαμερα ?καμια δσλρ δεν αποκρινετε ειδικα στην εστιαση,οπως οι βιντεοκαμερες.καθε εργαλειο ειναι για συγκεκριμενο σκοπο...

Επεξ/σία από LOULATRANS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o MiJKa τα είπε όλα.. Πολύ σωστή επίσης η παρατήρηση του LOULA για το AF των DSLR. Για af πας είτε σε φωτογραφική με μικρό αισθητήρα είτε σε βιντεοκάμερα(ακόμα καλύτερα). Τα hybrid af των 700d και d5200 κάτι φαίνεται να κάνουν, αλλά θέλει ακόμα δουλειά..

 

Άριστη επιλογή για video (που δεν αναφέρθηκε) είναι και η Panasonic GH3 για πολλούς λόγους. Ψάχτε στο eoshd.com.

 

Πάντως ο νέος βασιλιάς των φτηνών dslr με καλό βίντεο είναι η Nikon d5200. Δείτε εδώ και εδώ!

 

Επίσης, η Nikon V1 τραβάει 4k 60fps! Μιλάμε για σώμα των 200 δολαρίων! Σα να μην έφτανε αυτό, δίνει και δυνατότητα slo-mo.. 640×240 @ 400fps. Nuff said. Οκ έχει μικρό αισθητήρα, αλλά και πάλι..

Επεξ/σία από akisk
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...