Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει να βάζουν ζάχαρη για να αυξήσουν τη γλυκύτητα του κρασιού ή το πετυχαίνουν μόνο με τα σάκχαρα που περιέχουν τα σταφύλια;

 

 

Δημοσ.

Μάλιστα. και πώς ξέρουμε ποιο κρασί έχει αποκτήσει τη γλυκύτητα του με φυσικό τρόπο ή με προσθήκη ζάχαρης; Μυρίζουμε τα δάχτυλα μας ή υπάρχει πιο αξιόπιστος τρόπος;

Δημοσ.

Με απλή γευστική δοκιμή δεν γίνεται. Αλλά και με αναλυτικές τεχνικές είναι αρκετά δύσκολο να πιαστεί η νοθεία με ζάχαρη για να ανέβει ο αλκοολίκός τίτλος. Στην πράξη δεν γίνεται. Στην Ελλάδα πάντως η προσθήκη ζάχαρης απαγορεύεται.  

Δημοσ.

αμα έχεις πείρα στα κρασιά το καταλαβαίνεις. τώρα αμα πίνεις κανα κρασάκι που και που και μάλιστα χωρίς να είναι δικιά σου παραγωγής ή κάποιου γνωστού ή αξιόπιστου ατόμου δεν πρόκειται να ξέρεις/καταλάβεις αν έχει πρόσθετη ζάχαρη.

Δημοσ.

αμα έχεις πείρα στα κρασιά το καταλαβαίνεις. τώρα αμα πίνεις κανα κρασάκι που και που και μάλιστα χωρίς να είναι δικιά σου παραγωγής ή κάποιου γνωστού ή αξιόπιστου ατόμου δεν πρόκειται να ξέρεις/καταλάβεις αν έχει πρόσθετη ζάχαρη.

Αν μιλάμε για ζάχαρη στο τελικό προϊόν, δηλαδή ένα μαγαζί παίρνει χύμα κρασί και του βάζει ζάχαρη μέσα για να το πουλήσει ως γλυκό ίσως μπορεί κάποιος να το καταλάβει αλλά και πάλι δύσκολα. Βέβαια αν το κάνει αυτό να είναι σίγουρος ότι το κρασί του θα χαλάσει αν σκοπεύει να το κρατήσει. Αν πάμε τώρα στην περίπτωση που βάζουμε την ζάχαρη πριν την ζύμωση εκεί πέφτουμε στην περίπτωση που ανέφερα στο πρώτο μήνυμα μου, δηλαδή δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...