didastom Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Πρόσφατα έφτιαξα μια ιστοσελίδα για την αδελφή μου μέσω του www.yourbusiness.gr του ΟΤΕ σχετικά με χειροποίητα κοσμήματα, ευχετήριες κάρτες κ.τ.λ. (είναι αυτή που φαίνεται στην υπογραφή μου). Βασικά είμαι γραφίστας αλλά θέλω να ασχοληθώ και με την δημιουργία website επαγγελματικά! Ίσως επειδή είμαι αρχάριος είμαι σχετικά ικανοποιημένος από την online εφαρμογή "Web Presence Builder 11.0.12" με την οποία έφτιαξα το site και την οποία παρέχει ο ΟΤΕ. Θέλω να μου πείτε την άποψή σας γενικά για την όλη φάση αλλά και συγκεκριμένα για το site που έφτιαξα! Ξέρω ότι θέλει πολύ βελτίωση ακόμα! Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
kage Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 ο τιτλοσ(ofmyhands) ειναι ελληνοαγγλικα... handmade εστω from my hands που παλι δεν παει σκετο
Gigenis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τις ιστοσελίδες, ξέχνα το yourbusiness.gr και κάθε Sitebuilder. Δεν θα καταφέρεις ποτέ να φτιάξεις μια πραγματικά αξιόλογη σελίδα κι ούτε θα μάθεις ποτέ να φτιάχνεις σελίδες. Εφόσον είσαι γραφίστας, πιάσε το photoshop, illustrator και φτιάξε ένα όμορφο interface, μετά κόψτο σε κομμάτια και προσπάθησε με το notepad να συναρμολογήσεις τα κομμένα γραφικά γράφοντας html. Στη συνέχεια εμπλούτισε την και με λίγο javascript, jquery. Θα δυσκολευτείς στην αρχή αλλά αν το παλέψεις θα μάθεις πραγματικά να φτιάχνεις ιστοσελίδες. Όσον αφορά το yourbusiness.gr εκτός του ότι παράγει σελίδες μέτριας ποιότητας, μόνο τον πρώτο χρόνο είναι δωρεάν, μετά βαράει στα αυτιά! Η ιστοσελίδα που έφτιαξες για πρώτη προσπάθεια καλή είναι, αλλά εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Εφόσον είσαι γραφίστας θα περίμενα κάτι ποιο όμορφο. Ακόμη και το header/logo δείχνει πρόχειρο. Επίσης να θυμάσαι, ότι δεν φτάνει να ανεβάσουμε μια σελίδα, αλλά και να την κάνουμε γνωστή, γιατί αλλιώς θα την βλέπουμε μόνο εμείς και οι φίλοι μας.
didastom Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 ο τιτλοσ(ofmyhands) ειναι ελληνοαγγλικα... handmade εστω from my hands που παλι δεν παει σκετο Αγαπητέ kage δεν κατάλαβα γιατί λες ότι ο τίτλος είναι ελληνοαγγλικά εφόσον μεταφράζεται κανονικά στα Ελληνικά..."Από τα χέρια μου"!
paularas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 γιατί είναι greeklish, γιατί ουσιαστικά δεν σημαίνει "φτιαγμένα από τα χεράκια/ χέρια μου" αλλά πάει πιο πολύ στο "πάρε το από τα χέρια μου!"
didastom Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Σε ευχαριστώ @paularas τώρα το' πιασα! Η ιστοσελίδα που έφτιαξες για πρώτη προσπάθεια καλή είναι, αλλά εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Εφόσον είσαι γραφίστας θα περίμενα κάτι ποιο όμορφο. Ακόμη και το header/logo δείχνει πρόχειρο. Επίσης να θυμάσαι, ότι δεν φτάνει να ανεβάσουμε μια σελίδα, αλλά και να την κάνουμε γνωστή, γιατί αλλιώς θα την βλέπουμε μόνο εμείς και οι φίλοι μας. Αγαπητέ @Gigenis έχεις δίκιο, είναι αλήθεια το το header/logo ούτε εμένα με ικανοποίησε αλλά δεν μου δίνει και πολλά περιθώρια η εφαρμογή! Σχετικά με την διαφήμιση της σελίδας... τώρα προσπαθώ να την προσθέσω στο Google. Βέβαια με όλα αυτά που μου πες δεν ξέρω τι να κάνω έχω ρίξει μπόλικη δουλειά για να πετύχω έστω αυτό το αποτέλεσμα και τώρα βρίσκομαι σε δίλημμα! Εκτός αυτού, η αδελφή μου έφτιαξε την διεύθυνση της σελίδας στο .eu ενώ αν την έφτιαχνε στο .gr θα είχε δύο χρόνια δωρεάν hosting, από ότι έμαθα. Το χειρότερο...; αυτή η εφαρμογή δεν σου δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις άλλη γλώσσα. Και τώρα δεν ξέρω σε πια γλώσσα να την κάνω Αγγλικά; εφόσον είναι στο ".eu" ? Ή στα Ελληνικά; Ξέρει κανείς αν μπορώ τώρα να την αλλάξω και από "www.ofmyhands.eu" να την κάνω "www.ofmyhands.gr"; Ευχαριστώ!
Gigenis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Ότι domain και να κλείσεις (gr, eu) το δωρεάν είναι για ένα χρόνο.... απλά τα gr ονόματα μισθώνονται για 2 χρόνια. Και gr να είχες πάλι σε ένα χρόνο θα σου ζητούσαν τα λεφτά που προβλέπονται για να παραμείνεις στο πρόγραμμα (φιλοξενία). Ενδεικτικά να σου πω ότι τα gr domain ο ΟΤΕ τα χρεώνει 33€ όταν όλοι οι άλλοι τα χρεώνουν 24-25€ Γενικά δεν θα σου προσφέρει τίποτα απολύτως ο OTE απλά θα σε κρατάει δέσμιο σε ένα πακέτο χωρίς δυνατότητες. Αν θέλεις να κάνεις μια πραγματικά σοβαρή δουλειά που θα σου ανταποδώσει στο μέλλον, ψάξε για άλλους τρόπους κατασκευής και φιλοξενίας. Όσον αφορά το domain, εξαρτάται από τους στόχους σου. Αν ο στόχος σου είναι η Ελληνική αγορά, τότε καλύτερα να έχεις gr domain και μάλιστα με το domain να είναι εύκολο και να μπορεί να το καταλάβει ο μέσος Έλληνας. Αν ο στόχος σου είναι το εξωτερικό τότε καλό είναι το eu (αν και προσωπικά προτιμώ τα com, όμως τα περισσότερα είναι κλεισμένα) αλλά και πάλι το domain θα πρέπει να είναι κατανοητό από τον μέσο αγγλομαθή. Αλλαγή από eu σε gr φυσικά δεν μπορείς να κάνεις.... μπορείς όμως να κλείσεις το gr σε κάποια άλλη εταιρεία και να βάλει το eu να σε οδηγεί στο gr
didastom Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ @Gigenis ήσουν απόλυτα κατανοητός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα