zoranb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Διάβαζα πως απαγορεύονται τα πλαστικά στην κατάψυξη για αποθήκευση τροφών γιατί στις θερμοκρασίες αυτές εκλύουν διοξίνες που εισέρχονται στις τροφές και δημιουργούν καρκίνο κλπ. Τι εναλλακτικοί τρόποι υπάρχουν για να αποθηκεύσει κανείς τροφές (πχ. κρέας) στη κατάψυξη;
subdee Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Χμμ μοιάζει για μούφα http://urbanlegends.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.jhsph.edu/PublicHealthNews/articles/Halden_dioxins.html 2
zoranb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 έτσι φαίνεται... τι να πώ, ακούγεται ρεαλιστικό όμως!
sphinxgr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 χλομό ακούγεται. Ειδικά αν χρησιμοποιείς επώνυμες κατασκευές όπως η tupperware
zoranb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Εντάξει παίζει ρόλο και το εάν είναι μεγάλη μάρκα αλλά έτσι όπως έχουμε γίνει και όλοι πάνε για το κέρδος πρέπει πάντα τα μάτια μας να είναι ανοιχτά!
cris41 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Εγω παντως στη καταψυξη βαζω φαγητα μεσα σε αλουμινενια σανιτας και αλλα τυλιγμενα μπιφτεκια κλπ μεσα σε ζελοφαν. Σε ταπερακια βαζω πιο πολυ φαγητα με σαλτσες. Τιποτα δεν εχω παθει :Ρ (Νομιζω) 1
evabb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 θεοχλωμο ειναι, βασικα ειναι αδυνατο ακριβως επειδη ειναι χαμηλη η θερμοκρασια. αντιθετως καποια πλαστικα σε υψηλη θερμοκρασια πχ 100 βαθμους απελευθερωνουν τοξικες ουσιες.
zoranb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Οκ, ακόμα κι αν είναι χλωμό ή θεόχλωμο ή καράχλωμο, όπως θέλετε πείτε το, εγώ είμαι σκεπτικιστής με αυτά και χωρίς κάποια επίσημη έρευνα παραμένω υποψιασμένος (χωρίς παρεξήγηση ε!) οπότε το ερώτημα είναι σε τι άλλο μέσο μπορώ να τα βάζω ώστε να τα καταψύχω;
Liverpool89 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Εχουν γινει ερευνες οτι τα πλαστικα οπως τα μπουκαλακια του νερου ειναι ακινδυνα στις χαμηλες θερμοκρασιες, ενω αν τα ζεστανεις αποβαλουν διαφορες καρκινογονες ουσιες. Το μονο που δεν εχω καταλαβει,μπορει να συμβαινει μονο σε μενα, οταν παιρνω ενα μπουκαλι νερα απο την καταψυξη γιατι μου φαινεται απο εξω λερωμενο. Διαβαστε απο την σελιδα 110 και μετα, τα εξηγει παρα πολυ καλα. http://www.elke.teicrete.gr/LinkClick.aspx?fileticket=0_pfVNOgiE0%3D&tabid=1034
mouxaxa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Αυτό με την κατάψυξη είναι αποτελέσματα τελευταίων ερευνών αλλά δεν νομίζω ότι οι θερμοκρασίες που έχουμε στους οικιακούς καταψυκτες (έως -18) μπορούν να επηρεάσουν την δομή των πλαστικών που χρησιμοποιούνται ως άμεση συσκευασία τροφίμων. Αν πάμε σε άλλες θερμοκρασίες όπως -40 που φτάνουν οι shock freezers ή -80 που είναι οι καταψύκτες σε κάποια εργαστήρια, ίσως εκεί να πούμε ότι μπορεί να έχει κάποια επίπτωση αλλά και πάλι σε κάποια λίγα πλαστικά που και πάλι αμφιβάλω αν χρησιμοποιούνται ως άμεσες συσκευασίες. (α, και δεν μιλάω για διοξίνες καθώς ο μηχανισμός δημιουργίας τους διαφέρει)
evabb Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 σορρυ αλλα λετε μαλακιες ομαδικως εκτος απο τον λιβερπουλ88. το μονο που μπορει να κανει η χαμηλη θερμοκρασια στα πλαστικα ειναι να τα κανει εύθραυστα οποιος δεν με πιστευει του προτεινω να κανει μια DSC η TGA με σπεκτροσκοπιο μαζας για να παρει την αποδειξη που ψαχνει. 1
caution Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 σόρρυ eva λες μαλακίες, φασματοσκόπιο λέγεται.μουχαχα
evabb Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 εστω ρε παιδι μου εκανα την μεταφραση στο περιπου spectroscope το λεμε εδω περα στην ξενιτια 1
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 οποιος δεν με πιστευει του προτεινω να κανει μια DSC η TGA με σπεκτροσκοπιο μαζας Μισό, πάω τώρα 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα