Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σορρυ αλλα λετε μαλακιες ομαδικως εκτος απο τον λιβερπουλ88. το μονο που μπορει να κανει η χαμηλη θερμοκρασια στα πλαστικα ειναι να τα κανει εύθραυστα οποιος δεν με πιστευει του προτεινω να κανει μια DSC η TGA με σπεκτροσκοπιο μαζας για να παρει την αποδειξη που ψαχνει.

Χαχα good old eva is back

Λοιπόν, σεβαστά όσα λες όμως μην κρίνεις μόνο οπτικά εάν γίνεται εύθραυστο το πλαστικό για να βγάλεις το συμπέρασμα για διοξίνες κλπ. σκέψου πως και η ραδιενέργεια δεν φαίνεται με γυμνό μάτι αλλά υπάρχει και είναι καταστροφική και αυτό το αναφέρω σαν τάξη μεγέθους για να δείξω αυτό που θέλω να πω (εξηγώ γιατί ως γνωστόν περιμένεις στη γωνία εσύ :-D  και είμαι σίγουρος πως κάπως καυστικά θα τα σχολιάσεις όσα λέω :-D )

Δημοσ.

σορρυ αλλα λετε μαλακιες ομαδικως εκτος απο τον λιβερπουλ88. το μονο που μπορει να κανει η χαμηλη θερμοκρασια στα πλαστικα ειναι να τα κανει εύθραυστα οποιος δεν με πιστευει του προτεινω να κανει μια DSC η TGA με σπεκτροσκοπιο μαζας για να παρει την αποδειξη που ψαχνει.

που θα βρω σπεκτροσκοπιο μαζας στη Θεσσαλονικη? [καπου κοντα σε σταση μετρο πλζ.]

Δημοσ.

Παιδιά, αν βρίζεστε έτσι είναι φλέημ, πρέπει να κλειδώσω προληπτικά ή να παρακολουθώ και να μπανάρω, γενικά, ψηθείτε να μη με μπλέξετε.

Προτείνω να βριστείτε με πηγές, γενικά δε νοιάζεται πολύς κόσμος τι λέει η εύα και τι ο ζόραν.

Citation mo'fos.

Δημοσ.

Χαχα good old eva is back

Λοιπόν, σεβαστά όσα λες όμως μην κρίνεις μόνο οπτικά εάν γίνεται εύθραυστο το πλαστικό για να βγάλεις το συμπέρασμα για διοξίνες κλπ. σκέψου πως και η ραδιενέργεια δεν φαίνεται με γυμνό μάτι αλλά υπάρχει και είναι καταστροφική και αυτό το αναφέρω σαν τάξη μεγέθους για να δείξω αυτό που θέλω να πω (εξηγώ γιατί ως γνωστόν περιμένεις στη γωνία εσύ :-D  και είμαι σίγουρος πως κάπως καυστικά θα τα σχολιάσεις όσα λέω :-D )

δεν βασιζω το συμπερασμα μου σε οπτικες παρατηρησεις.  η χαμηλη θερμοκρασια μειωνει την κινητικοτητα των μοριων, την ρευστοτητα του πολυμερους και επιπλεον προκαλει συστολη του υλικου. υπο αυτες τις συνθηκες δεν γινεται να βγει κατι μεσα απο το "πλαστικο" και σιγουρα οχι το συγκεκριμενο απο το οποιο φτιαχνονται τα σακουλακια τροφιμων. το οποιο ειναι LDPE (πολυεθυλενιο χαμηλης πυκνοτητας http://en.wikipedia.org/wiki/Low-density_polyethylene )το οποιο υλικο δεν ηταν ποτε υποπτο για διοξινες. απο την αλλη αν πας και βαλεις φαγητο μεσα σε τετοιο σακουλακι και πας και το βρασεις τοτε ναι υπαρχει προβλημα γτ απλουστατα θα λιωσει και θα φας πλαστικο. 

γνωστο πλαστικο που βγαζει διοξινες σε υψηλη θερμοκρασια ειναι το PC http://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate απο το οποιο φτιαχνονται μπιμπερο και ποτηρια και τα οποια θα πρεπει να χρησιμοποιουνται μονο για κρυα υγρα ή σε θερμοκρασια δωματιου.

η πειραματικη εξακριβωση για το αν τα σακουλακια βγαζουν διοξινες σε χαμηλη θερμοκρασια ειναι γελιωδως ευκολη για εναν επιστημονα οποτε δεν παιζει η πιθανοτητα να μην το εχουν εξακριβωσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...