Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως βλέπω ανθρώπους να μην κάνουν jb το iPad τους (το ίδιο και με το iPhone βέβαια) και αναρωτιέμαι αν ξέρουν πραγματικά πόσα χάνουν.

Για μένα πλέον απλά δε νοείται iOS χωρίς jb. Καλό λειτουργικό το stock iOS, αλλά με jb απλά απογειώνεται

• Like 2
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως βλέπω ανθρώπους να μην κάνουν jb το iPad τους (το ίδιο και με το iPhone βέβαια) και αναρωτιέμαι αν ξέρουν πραγματικά πόσα χάνουν.

Για μένα πλέον απλά δε νοείται iOS χωρίς jb. Καλό λειτουργικό το stock iOS, αλλά με jb απλά απογειώνεται

Koίτα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες iOS χρηστών. Υπάρχει η κατηγορία των ανθρώπων η οποίοι είναι νέοι στο iOS και δεν ξέρουν πολλά και φοβούνται να κάνουν μην το "χαλάσουν" (και καλά κάνουν, γιατί καλύτερα να μάθουν λίγα πράγματα για τη συσκευή και το πως λειτουργεί το λογισμικό και να ενημερωθούν και για το τί ακριβώς κάνει το jailbreak και μετά να προχωρήσουν). Απο κει και πέρα, ασχέτως αν δεν χαλάει φυσικά η συσκευή και φυσικά δεν τίθεται θέμα προβλήματος με την εγγύηση, κάποιοι χρήστες για διάφορους λόγους δε θέλουν να το κανουν (έχω συναντήσει πχ ατομα τα οποία το θέλουν το μηχανημα και για τη δουλειά τους και δε θέλουν να μπλέξουν με respring, safe mode κλπ κλπ). 

Όντως είναι άπειρες οι δυνατότητες του κινητού με το jailbreak αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι χρήστες το μόνο που ξέρουν και ασχολούνται με το jailbreak είναι για να κατεβάζουν "δωρεάν" εφαρμογές και τίποτα παραπέρα. Οπότε είτε το κάνουν είτε όχι, το ίδιο κάνει. 

Είναι πολύ λίγοι αυτοί οι οποίοι ψάχνονται και ξέρουν τί γίνεται και πραγματικά είναι κρίμα. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν δεν υπάρχει λόγος ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις jailbreak. Η συσκευή και τα apps καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες ενός χρήστη (άσχετα με το ότι αρκετές εφαρμογές κοστίζουν).

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τη συσκευή μου σε καμία "εναλλακτική" ομάδα (που δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας, αλλά για τα τρελά κέρδη) που εκμεταλλεύεται κενά ασφαλείας της συσκευής ώστε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση...

http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_jailbreaking

:)

• Like 1
Δημοσ.

Και καταλήγοντας του επι προσωπικού παραδείγματα χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ το IPad μου non jailbreak ΠΙΑ,για να κάνω χρήση e-banking, online αγορές , σημαντικά επαγγελματικά email ( πριν καταλήξω άνεργος) .

Αλλες windows,android, iOS jailbreak ,Linux συσκευές του σπιτιού μου χρησιμοποιούνται για άλλες δουλειές.

Γιατί είναι να μην σου συμβεί (ευτυχώς με θετική κατάληξη) το κουφό να έχεις κάνει με την εταιρική κάρτα αγορές τηλεπικοινωνιακών συστημάτων αξίας 9200 ευρώ από Κροατία και σύ να μην ξέρεις τίποτα :(

• Like 1
Δημοσ.

Όταν δεν υπάρχει λόγος ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις jailbreak. Η συσκευή και τα apps καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες ενός χρήστη (άσχετα με το ότι αρκετές εφαρμογές κοστίζουν).

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τη συσκευή μου σε καμία "εναλλακτική" ομάδα (που δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας, αλλά για τα τρελά κέρδη) που εκμεταλλεύεται κενά ασφαλείας της συσκευής ώστε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση...

http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_jailbreaking

Kοίτα η αλήθεια είναι ότι όσους μήνες από τα 3 χρόνια που έχω iphone έμεινα άνευ jailbreak (στο 4s από τότε που το πήρα και για 2.5 μήνες μέχρι να βγει jb, και στο 5άρι ενα 3μηνο και), δε μπορώ να πω οτι μου έλειπε τρελλά κάτι. Αλλα οι ευκολίες του jailbreak πάντα μου άρεσαν (ειδικά τα activator gestures, intelliscreenX, messages+, quickreply κλπ κλπ). Πραγματικά δεν τα αλλάζω.

Και δεν το φοβάμαι τόσο το θέμα του jailbreak είναι η αλήθεια (δόξα το θεό μέχρι στιγμής δεν είχα ποτέ θέματα). Θα ζήσω και μια χαρά άνευ, αλλά πραγματικά με βολεύει αφάνταστα. 

Και καταλήγοντας του επι προσωπικού παραδείγματα χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ το IPad μου non jailbreak ΠΙΑ,για να κάνω χρήση e-banking, online αγορές , σημαντικά επαγγελματικά email ( πριν καταλήξω άνεργος) .

Αλλες windows,android, iOS jailbreak ,Linux συσκευές του σπιτιού μου χρησιμοποιούνται για άλλες δουλειές.

Γιατί είναι να μην σου συμβεί (ευτυχώς με θετική κατάληξη) το κουφό να έχεις κάνει με την εταιρική κάρτα αγορές τηλεπικοινωνιακών συστημάτων αξίας 9200 ευρώ από Κροατία και σύ να μην ξέρεις τίποτα :(

Και αυτό που σου συνέβη σου συνέβη λόγω jailbreak? Γιατί τέτοια πολλά γίνονται και σε υπολογιστές και σε άλλες συσκευές. 

Δημοσ.

#Και αυτό που σου συνέβη σου συνέβη λόγω jailbreak? #

Όχι , η "υποκλοπή" ήταν από windows

#Γιατί τέτοια πολλά γίνονται και σε υπολογιστές και σε άλλες συσκευές. #

Μα δεν προσέχεις τι γράφω . Τεσπα η ουσία είναι σε ένα κατα ομολογουμένως ασφαλέστατο λειτουργικό είναι κρίμα να το κάνεις σουρωτήρι. Αν το χρησιμοποιείς σαν παιχνίδι ok αλλά αν το χρησιμοποιείς για σοβαρή δουλειά άστο μαμά.

Δημοσ.

<p><span style="color:rgb(255,0,0);"><u>#Και αυτό που σου συνέβη σου συνέβη λόγω jailbreak? #</u></span></p>

<p>Όχι , η "υποκλοπή" ήταν από windows</p>

<p> </p>

<p><span style="color:rgb(255,0,0);"><u>#Γιατί τέτοια πολλά γίνονται και σε υπολογιστές και σε άλλες συσκευές. #</u></span></p>

<p>Μα δεν προσέχεις τι γράφω . Τεσπα η ουσία είναι σε ένα κατα ομολογουμένως ασφαλέστατο λειτουργικό είναι κρίμα να το κάνεις σουρωτήρι. Αν το χρησιμοποιείς σαν παιχνίδι ok αλλά αν το χρησιμοποιείς για σοβαρή δουλειά άστο μαμά.</p>

<p> </p>

<p> </p>

<p><br>

</p>

Απλά δεν είπες κάπου ότι συνέβη σε windows οπότε εφόσον συζητούσαμε για jailbreak και iOS συσκευές και ασφάλεια υπέθεσα οτι ηταν σχετικό και το σχόλιο.

Σαφώς και αν το χρησιμοποιεί κάποιος σαν εργαλείο δουλειάς καλύτερα μαμά.

Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple

• Super Moderators
Δημοσ.

Η πρώτη και μοναδική φορά που έκανα κάτι σαν jailbreak ήταν όταν μου έστειλαν το πρώτο iphone από την Αμερική στην αρχή της κυκλοφορίας του! Και αυτό για να το κάνω να λειτουργήσει στα Ελληνικά δίκτυα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η πρώτη και μοναδική φορά που έκανα κάτι σαν jailbreak ήταν όταν μου έστειλαν το πρώτο iphone από την Αμερική στην αρχή της κυκλοφορίας του! Και αυτό για να το κάνω να λειτουργήσει στα Ελληνικά δίκτυα.

Ακριβώς το ίδιο: μου έφεραν το πρώτο iPhone από Αγγλία και έπρεπε να κάνω jailbreak για να λειτουργήσει στην Cosmote και για να αποκτήσω Ελληνικό πληκτρολόγιο.

Έκτοτε και στις επόμενες iOS συσκευές μου (iPhone 3GS, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 1, iPad 3) δεν ξαναέκανα jailbreak, καλύπτομαι μια χαρά με το υπάρχον λειτουργικό και φυσικά πληρώνω όλες τις εφαρμογές που έχω.

• Like 3
Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο: μου έφεραν το πρώτο iPhone από Αγγλία και έπρεπε να κάνω jailbreak για να λειτουργήσει στην Cosmote και για να αποκτήσω Ελληνικό πληκτρολόγιο.

Έκτοτε και στις επόμενες iOS συσκευές μου (iPhone 3GS, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 1, iPad 3) δεν ξαναέκανα jailbreak, καλύπτομαι μια χαρά με το υπάρχον λειτουργικό και φυσικά πληρώνω όλες τις εφαρμογές που έχω.

Μα οκ, δεν είπε κανείς ότι το jb γίνεται μόνο για πρόσβαση στον θείο.

Απλά ξεκλειδώνει πολλές δυνατότητες που θα έπρεπε (προσωπική άποψη βέβαια!) να υπάρχουν

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα οκ, δεν είπε κανείς ότι το jb γίνεται μόνο για πρόσβαση στον θείο.

Απλά ξεκλειδώνει πολλές δυνατότητες που θα έπρεπε (προσωπική άποψη βέβαια!) να υπάρχουν

H μόνη "δυνατότητα" (μάλλον feature είναι) που θα ήθελα να έχει το iPhone και μου λείπει, είναι το ραδιόφωνο. Προς το παρόν. αναγκάζομαι να "κουβαλάω" κι ένα iPod nano 6th Gen. για να έχω ραδιόφωνο. 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλες δυνατότητες θα έπρεπε να υπάρχουν - τουλάχιστον για τον μέσο χρήστη που δεν ξέρει, για παράδειγμα, τι είναι το ssh κι ούτε θέλει να μάθει...

Δημοσ.

Zephyr και Activator είναι δυο tweaks που ελαχιστοποιούν την χρήση του home button και του power button.

Τα θεωρώ πολύ χρήσιμα-σχεδόν απαραίτητα- tweaks μιας και το home button είναι ένα hardware part που χρησιμοποιείται πολύ

και έτσι ουσιαστικά επιμηκύνεις την διάρκεια ζωής του.

Multi-gesture tweaks είναι επί της ουσίας. (Πώς στο iPad κάνοντας 3-fingure pinch σε page στον Safari, τον κλείνεις; Το αυτό!)

Επίσης το NCSettings, αν και λιγότερο χρήσιμο από τα άλλα 2, που προσθέτει τα buttons(wifi,gps,bt, etc) στο notification center(βλ. Android Notification Bar) και σε γλιτώνει από την πλοήγηση στο Settings menu του iOS για έλεγχο αυτών των ρυθμίσεων.

Αυτά τα 3 είναι ουσιαστικά και χαρακτηριστικά που θα ήθελα να προστεθούν κάποια στιγμή στο iOS.

Ωστόσο ξαναγύρισα σε stock γιατί όπως και να το κάνουμε όταν χρησιμοποιώ apps για e-banking από διάφορες τράπεζες,

δεν το ρισκάρω να είμαι jailbroken.

• Like 1
Δημοσ.

Zephyr και Activator είναι δυο tweaks που ελαχιστοποιούν την χρήση του home button και του power button.

Τα θεωρώ πολύ χρήσιμα-σχεδόν απαραίτητα- tweaks μιας και το home button είναι ένα hardware part που χρησιμοποιείται πολύ

και έτσι ουσιαστικά επιμηκύνεις την διάρκεια ζωής του.

Multi-gesture tweaks είναι επί της ουσίας. (Πώς στο iPad κάνοντας 3-fingure pinch σε page στον Safari, τον κλείνεις; Το αυτό!)

Επίσης το NCSettings, αν και λιγότερο χρήσιμο από τα άλλα 2, που προσθέτει τα buttons(wifi,gps,bt, etc) στο notification center(βλ. Android Notification Bar) και σε γλιτώνει από την πλοήγηση στο Settings menu του iOS για έλεγχο αυτών των ρυθμίσεων.

Αυτά τα 3 είναι ουσιαστικά και χαρακτηριστικά που θα ήθελα να προστεθούν κάποια στιγμή στο iOS.

Ωστόσο ξαναγύρισα σε stock γιατί όπως και να το κάνουμε όταν χρησιμοποιώ apps για e-banking από διάφορες τράπεζες,

δεν το ρισκάρω να είμαι jailbroken.

προσωπικά και τα quick reply/quick compose βολεύουν πολύ από τη στιγμή που κάποιος κάνει πολύ messaging και δε χρειάζεται να μπαινοβγαίνεις συνέχεια στην εφαρμογή. 

Επίσης κάτι όπως το SwipeAway με το οποίο κάνεις ένα swipe και κλείνουν όλες οι εφαρμογές από το multitasking αντι να πρέπει να τις κλείσεις μια μια μου είναι προσωπικά απαραίτητο. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης κάτι όπως το SwipeAway με το οποίο κάνεις ένα swipe και κλείνουν όλες οι εφαρμογές από το multitasking αντι να πρέπει να τις κλείσεις μια μια μου είναι προσωπικά απαραίτητο. 

Οι εφαρμογές κλείνουν αυτόματα έτσι και αλλιώς. Και στην ουσία το double tap στο home σου δείχνει τις τελευταίες που άνοιξες και όχι απαραίτητα όσες τρέχουν εκείνη τη στιγμή. Δεν χρειάστηκε ποτέ τόσα χρόνια χρήστης ios συσκευών να κλείσω κάποια εφαρμογή για να κερδίσω σε επιδόσεις κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά δε μου αρέσει να είναι στο multitasking bar. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple

Α για ψυχολογικούς λόγους δηλαδή! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...