Προς το περιεχόμενο

ZTE ZXDSL 931VII πρόβλημα με διαμοιρασμό αρχείων (SMB) !!!


Alkis29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Πρόσφατα αναβάθμισα την γραμμή μου σε VDSL από τον ΟΤΕ ο οποίος με προμήθευσε με το router ZTE ZXDSL 931VII (πριν είχα Forthnet και χρησιμοποιούσα το Thomson TG585). Το πρόβλημα μου είναι οτι ενω πριν δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα να διαμοιράζω τα αρχεία μου στο δίκτυο μέσω SAMBA (SMB) , τώρα έχω πρόβλημα ! Πχ πριν έβλεπα κανονικά τα shares μου του PC από διάφορες άλλες συσκευές που είχα συνδεδεμένες πάνω στο router (πχ media player) ενώ τώρα δεν μπορώ να τα δω ! Δοκιμάσω από android κινητό να συνδεθώ ασύρματα με το router με την εφαρμογή ES Explorer και ενώ βλέπει τον Η/Υ μου στο LAN (πχ Αlkis-PC) δεν μπορεί να δει αυτά που έχω κάνει share... Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το firewall του router χωρίς αποτέλεσμα όμως... Επειδή είμαι σίγουρος οτι το πρόβλημα είναι σε ρύθμιση του συγκεκριμένου router και όχι στον Η/Υ μου αφού πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα (Ολα είναι ρυθμισμένα σωστά στα Windows 7,permissions,network settings κτλ), μπορεί κάποιος που γνωρίζει αυτό το router να με βοηθήσει μήπως δηλαδή πρέπει κάπου στις ρυθμίσεις να ενεργοποιήσω το SMB ??? 

 

UPDATE Μίλησα με τον ΟΤΕ. Από εκεί με ενημέρωσε κάποιος χωρίς όμως να μπορέσει να μου δώσει πολλές πληροφορίες οτι θα πρέπει να ενεργοποιήσω το "DDNS". Βρίσκω όντως στο router τις επιλογές για DDNS (http://img13.imageshack.us/img13/9159/31114123.png) αλλά δεν έχω ιδέα τί πρέπει να κάνω !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ασχετο τελειως το dyndns.το dyndns ειναι αμα εχεις dynamic ip και θες να μπεις απο μακρια στο pc σου για παραδειγμα και δεν ξερεις την Ip καθε φορα να φτιαξεις ενα dyndns το οποιο απο πισω θα εχει την Ip σου.οποτε εσυ θα θυμασαι πχ το poulinos.dyndns.com και πισω απο αυτο θα ειναι η ip σου καθε φορα για να μπεις απο μακρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...