Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. 

Έχω βρει κατά καιρούς πολλές λύσεις σ'αυτό το site. Στο συγκεκριμένο ζήτημα όμως, όλοι μιλούν για 1 repeater. Αλλά ας μπω στο θέμα.

Έφτιαξα κι ένα μικρό σχεδιάγραμμα του χώρου το οποίο επισύναψα.

Έχω το tp link td w8968 http://goo.gl/QZe4B  και το d link dap 1360 http://goo.gl/6U2Gz .

Έβαλα το tp link στη σκάλα του 1ου ορόφου. Το έστησα ως universal repeater και όλα οκ.

Δουλεύει κι έχει και πιο δυνατό σήμα απ'το dlink που είχα πριν σ' εκείνη τη θέση.

Τώρα θέλω το dlink να το ανεβάσω στη σκάλα του 2ου για να ενισχύσω κι εκεί περισσότερο. Το θέμα είναι πως όταν το βάζω, χάνεται τελείως το σήμα. Φαντάζομαι πως γίνεται confliction ανάμεσα στα 2. 

Και ρωτώ τι μπορώ να κάνω ώστε το dlink να συνδεθεί με το tplink? 

Με το router δεν μπορεί να συνδεθεί γιατί δεν φτάνει το σήμα στον 2ο.

(το dlink ήταν κι αυτό ορισμένο ως repeater)

Επίσης, μου έχει ξεμείνει και αυτό  http://goo.gl/9sWQT κι αναρωτιέμαι μήπως θα'ταν καλύτερα να βάλω αυτό αντί του dlink στον 2ο όροφο.

Μήπως γενικώς κάποιο λογισμικό θα με βοηθούσε στη διαχείριση των repeaters?

Αυτά είχα να ρωτήσω. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-262284-0-37586500-1364368267_thumb.jpg

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση rfc.

με το inssider εντόπισα τα δίκτυα που -ομολογουμένως είναι πολλά περισσότερα απ' όσα νόμιζα-.

Πάραυτα δεν κατάφερα κάτι περισσότερο. 

Λέω να δοκιμάσω να δώσω διαφορετικές ip σε κάθε repeater μήπως και τα συνδέσω.

Δλδ, να κάνω reset και στα 2, να τα συνδέσω στο router με ethernet, να δώσω ip και μετά να τα μοιράσω ένα σε κάθε όροφο.

Δημοσ.

Μη κανεις ρεσετ διοτι εως το tplink δουλευεις καλα. Αλλαξε απλα απο το αλλο την ip για να κοψεις το ip conflict και θα παιξεις. Στο inssider αστο στο καναλι που θα εχεις το πιο μεγαλο σκορ πανω δεξια. Ναι συνδεσετα με καλωδιο πρωτα να τα ρυθμισεις.

Δημοσ.

εγω θα σου προτεινα να βαλεις αν μπορεις το ρουτερ στη μεση και τα repeater στις ακρες ωστε και τα δυο να συνδεονται πανω στο ρουτερ.αν συνδεσεις repeater πανω σε repeater ειμαι σιγουρος οτι οποιος συνδεεται πανω στο δευτερο θα εχει οριακο ιντερνετ.θα σερνεται κοινως

Δημοσ.

εγω θα σου προτεινα να βαλεις αν μπορεις το ρουτερ στη μεση και τα repeater στις ακρες ωστε και τα δυο να συνδεονται πανω στο ρουτερ.αν συνδεσεις repeater πανω σε repeater ειμαι σιγουρος οτι οποιος συνδεεται πανω στο δευτερο θα εχει οριακο ιντερνετ.θα σερνεται κοινως

Εννοειτε.... αλλα μπορει να μη μπορει να το κανει ετσι, αλλιως θα βολευοταν και με το ενα.

Δημοσ.

Μη κανεις ρεσετ διοτι εως το tplink δουλευεις καλα. Αλλαξε απλα απο το αλλο την ip για να κοψεις το ip conflict και θα παιξεις. Στο inssider αστο στο καναλι που θα εχεις το πιο μεγαλο σκορ πανω δεξια. Ναι συνδεσετα με καλωδιο πρωτα να τα ρυθμισεις.

τι εννοεις στο καναλι με το πιο μεγαλο σκορ ? τα καλλυτερα καναλια ειναι τα 1,6,11. γινε ποιο σαφεις σε παρακαλω..

Δημοσ.

προφανως και εγω για το inssider σε ρωταω και σου ζητησα αν μπορεις να μας αναλυσεις για το σκορ, και τα καναλια, οταν λες εχει λινγκ σκορ εννοεις οτι για καθε καναλι πχ 11 σου βγαζει μια βαθμολογια για το ποιο ειναι καλυτερο εναντι αλλου καναλιου πχ 1? αν ξερεις και κανενας αλλος απανταει φυσικα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...