Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν εκει μέσα είναι μεγαλύτερος ο όγκος των ψυχολογικών προβλημάτων που μπαίνουν έτοιμα ή που δημιουργούνται...

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν εκει μέσα είναι μεγαλύτερος ο όγκος των ψυχολογικών προβλημάτων που μπαίνουν έτοιμα ή που δημιουργούνται...

Πλακα πλακα δημιουργουνται οντως ψυχολογικα εκει μεσα, λιγο να εισαι χαρακτηρας που επηρεαζεται, την εχεις βαψει.

Και αντε πες αν πας απο επιλογη, εχεις κι αυτην την ψευδαισθηση πως υπηρετεις κατι που θελεις και λιγο πολυ τη βγαζεις καθαρη και τρωνε οι επομενοι τα σκατα. Αν πας τυχαια ομως εκει περα δεν εχεις καν αυτο. 

Η αλλη βλακεια ειναι πως οι νεοι δεν σκανε παντα ανα τακτα χρονικα διαστηματα (για ΜΛΑΤ αυτο, αλλα νομιζω και στους ευζωνες παιζει, δεν παιρνω ορκο ομως) σε μεγαλες ομαδες. Αυτο σημαινει πως ενδεχεται να τυχει να πανε 2 ατομα  ή θεος φυλαξοι ενα. 

Αυτοματα, επειδη οι προηγουμενοι νεοι εχουν φαει σκατα, βγαζουν ολο το αχτι στα 2 - 3 αυτα ατομα, μαζι με τους πιο παλιους. Δηλαδη δεν μοιραζεται καπως ο οχετος σε μια σειρα. Φανταζεσαι λοιπον τι επακολουθει...

Εχω δει ατομο το οποιο ειχε παει δυο μηνες πριν απο μενα μονος του, μετα απο απειρα καψωνια να τον εχουν κανει ντοπερμαν οι πιο παλιοι και να τον βαζουν να ορμαει στους πιο νεους που ηρθαν μετα και να τους κανει καψωνι. Φαση inception.. Μιλαμε του ειχαν αλλαξει τον αδοξαστο, απο τη μια ηθελα να τον δειρω, απο την αλλη τον λυπομουν γιατι δεν καταλαβαινε την κατασταση του. Ε πες μου τωρα τι ψυχολογικα μπορει να χει αυτος μετα. 

• Like 2
Δημοσ.

Πλακα πλακα δημιουργουνται οντως ψυχολογικα εκει μεσα, λιγο να εισαι χαρακτηρας που επηρεαζεται, την εχεις βαψει.

Και αντε πες αν πας απο επιλογη, εχεις κι αυτην την ψευδαισθηση πως υπηρετεις κατι που θελεις και λιγο πολυ τη βγαζεις καθαρη και τρωνε οι επομενοι τα σκατα. Αν πας τυχαια ομως εκει περα δεν εχεις καν αυτο. 

Η αλλη βλακεια ειναι πως οι νεοι δεν σκανε παντα ανα τακτα χρονικα διαστηματα (για ΜΛΑΤ αυτο, αλλα νομιζω και στους ευζωνες παιζει, δεν παιρνω ορκο ομως) σε μεγαλες ομαδες. Αυτο σημαινει πως ενδεχεται να τυχει να πανε 2 ατομα  ή θεος φυλαξοι ενα. 

Αυτοματα, επειδη οι προηγουμενοι νεοι εχουν φαει σκατα, βγαζουν ολο το αχτι στα 2 - 3 αυτα ατομα, μαζι με τους πιο παλιους. Δηλαδη δεν μοιραζεται καπως ο οχετος σε μια σειρα. Φανταζεσαι λοιπον τι επακολουθει...

Εχω δει ατομο το οποιο ειχε παει δυο μηνες πριν απο μενα μονος του, μετα απο απειρα καψωνια να τον εχουν κανει ντοπερμαν οι πιο παλιοι και να τον βαζουν να ορμαει στους πιο νεους που ηρθαν μετα και να τους κανει καψωνι. Φαση inception.. Μιλαμε του ειχαν αλλαξει τον αδοξαστο, απο τη μια ηθελα να τον δειρω, απο την αλλη τον λυπομουν γιατι δεν καταλαβαινε την κατασταση του. Ε πες μου τωρα τι ψυχολογικα μπορει να χει αυτος μετα. 

Ειδα πολλα παιδια ειδικα την πρωτη μερα να τους πεφτει το ταβανι στο κεφαλι. Και ειναι λογικο ειναι κατι τελειως εκτος του κλασσικου ελληνικου στρατου που συνηθως ειναι λουφα και παραλλαγη. 

Επισης δεν ξερω αν τους το εμφυσησαν εκει μεσα η μπηκαν οι συγκεκριμενοι με μια προδιαθεση, αλλα οι εκπαιδευτες εχουν την αισθηση πως το ευζωνιλικι ειναι οτι ποιο ιερο υπαρχει σε αυτη την χωρα και αυτοι οι ηρωες που το φερνουν σε περας.

Εγω το εχω παρει λιγο στην πλακα μιας και μονο ετσι μπορω να κρατησω σωας τας φρενας εκει μεσα και ελπιζω στο πρωτο ξεσκαρταρισμα να με στειλουν στον τιμημενο εβρο να σαπισω και εγω.. Γιατι ΜΛΑΤ μια απτα ιδια πρεπει να ειναι..

Παντως το θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σε τετοιες ειδικες μοναδες με τοσες παραλογες απαιτησεις να παιρνουν ατομα που δεν επιθυμουν.

Υ.Γ : Οι Ευζωνες σε τακτα διαστηματα μπαινουν αμεσως μετα τα κεντρα εκπαιδευσης. ΜΛΑΤ υποθετω ειναι διαφορετικα γιατι παει αρκετος κομμενος κοσμος.

Δημοσ.

Συγνώμη κιόλλας αλλά επειδή υπηρέτησα πριν αρκετά χρόνια στην ΠΦ και όχι από επιλογή. Ήθελα να φύγω από την πρώτη μέρα αλλά δε με άφησαν ποτέ.

Δεν είναι κόμπλεξ κλπ, στην τελική όλοι φαντάροι είναι.
Πρέπει να σε τσιτώσουν μπας και σε πορώσουν. Φανταστείτε να είσαι σκοπός στο μνημείο και εσύ να κοιτάς δεξιά και αριστερά.

Αν δεν σε έχουν στον φόβο πως θα σε πείσουν να το κάνεις;
Και πόσοι νομίζεται πάνε απο επιλογή. Όσοι πήγαν στρατό στις σειρές του πόσους εθελοντές σε αγκαρίες είδατε;

Η φάση με το ενυδρείο είναι απλά καψώνι για να σου σπάσουν το ηθικό και να σε φοβήσουν.

Έχω φάει κούρεμα μέσα στο ενυδρείο και στέρηση εξόδου από τις αρχές όπως μπήκα, και ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο. Ούτε πολύ λογικό στο 2017 να κοιτάς το φοριαμό ή την λάμπα για ώρες ολόκληρες.
Αλλά ξαναλέω ότι αν δε σε φοβήσουν δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις 1 ώρα ακίνητος και χωρίς να κοιτάς πουθενά αν δε χέζεσαι ότι δε θα απολυθείς ποτέ ή δε θα φάς καψώνι.
Απολύθηκα με 30 μέρες φυλακή, και 20 στερήσεις εξόδου, και όλες στην φρουρά, στο υπόλοιπο ΠΖ είχα πάει με 20 μέρες τιμητική που βέβαια δεν πήρα ποτέ.

Αυτό το M1, ο φίλος ο Ηλίας και οι μπακαλιάροι θα μου μείνουν αξέχαστα.

ΥΣ. Τα μόνα βύσματα και γιωτόμπαλα εκει μέσα είναι οι αξιωματικοί. Στην σειρά μου μόνο ένας έκανε σωστό βυματισμό τις Κυριακές. Οι άλλοι ήταν για γέλια.

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη κιόλλας αλλά επειδή υπηρέτησα πριν αρκετά χρόνια στην ΠΦ και όχι από επιλογή. Ήθελα να φύγω από την πρώτη μέρα αλλά δε με άφησαν ποτέ.

Δεν είναι κόμπλεξ κλπ, στην τελική όλοι φαντάροι είναι.

Πρέπει να σε τσιτώσουν μπας και σε πορώσουν. Φανταστείτε να είσαι σκοπός στο μνημείο και εσύ να κοιτάς δεξιά και αριστερά.

Αν δεν σε έχουν στον φόβο πως θα σε πείσουν να το κάνεις;

Και πόσοι νομίζεται πάνε απο επιλογή. Όσοι πήγαν στρατό στις σειρές του πόσους εθελοντές σε αγκαρίες είδατε;

Η φάση με το ενυδρείο είναι απλά καψώνι για να σου σπάσουν το ηθικό και να σε φοβήσουν.

Έχω φάει κούρεμα μέσα στο ενυδρείο και στέρηση εξόδου από τις αρχές όπως μπήκα, και ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο. Ούτε πολύ λογικό στο 2017 να κοιτάς το φοριαμό ή την λάμπα για ώρες ολόκληρες.

Αλλά ξαναλέω ότι αν δε σε φοβήσουν δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις 1 ώρα ακίνητος και χωρίς να κοιτάς πουθενά αν δε χέζεσαι ότι δε θα απολυθείς ποτέ ή δε θα φάς καψώνι.

Απολύθηκα με 30 μέρες φυλακή, και 20 στερήσεις εξόδου, και όλες στην φρουρά, στο υπόλοιπο ΠΖ είχα πάει με 20 μέρες τιμητική που βέβαια δεν πήρα ποτέ.

Αυτό το M1, ο φίλος ο Ηλίας και οι μπακαλιάροι θα μου μείνουν αξέχαστα.

ΥΣ. Τα μόνα βύσματα και γιωτόμπαλα εκει μέσα είναι οι αξιωματικοί. Στην σειρά μου μόνο ένας έκανε σωστό βυματισμό τις Κυριακές. Οι άλλοι ήταν για γέλια.

να κοπεις επιτηδες δεν γινετε? αυτο θελω να κανω εγω..

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως θα 'θελα να μου κάνετε ενα briefing για την προεδρική φρουρά και τους εύζωνες(δείξτε κατανόηση αν είναι το ίδιο :P).

Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα είναι η φρουρά με τους εύζωνες.

Απλά μετά τους εύζωνες είναι η ΜΛΑΤ που στους Εύζωνες και τριγύρω θεωρείται βύσμα σχετικα με το τι περνάς.

Να κόψεις είναι σχετικό τι ανάγκες έχει. Αν έχει άτομα μπορεί να σε κόψει. Αν δεν έχει θα σου βγάλουν την Παναγία για να μην κοπεις.

Υπάρχει και ο λόχος διοικήσεως βεβαια. Με πολύ ζόρι και λόγο προβλημάτων υγείας που έχω με το γόνατο μου μετά απ' όλη την εκπαίδευση με στείλανε ΛΔ. Αλλά μην νομίζεις ότι δεν κάνεις τίποτα. Ότι αγκαρια στο στρατόπεδο πρώτα το ΛΔ στέλνουν και χωσιμο σε κανά γραφείο συν σκοπιές μέσα στο στρατόπεδο.

Πραγματικά καλύτερα πέρναγα παραμεθόριο η να πήγαινα πινέζα.

Μας απαγορευόταν και ο ύπνος το μεσημέρι δια ροπάλου.

Οπότε έβγαινες έξοδο πήγαινες για φαγητό και ύπνο και πάλι μέσα.

Θυμάμαι είχα έξοδο και στον ύπνο μου μου έλεγε η κοπέλα μου ότι φώναζα μάλιστα κύριε επιλοχία και διαταξτε.

Αρκετοί πριν απολυθούν είχαν πάει νοσοκομείο με κυρσοκοιλες η πρόβλημα στα πόδια.

Αλλά εκτός απολα τα άσχημα ή υπηρεσία στο μνημείο είναι αξέχαστη και η εμπειρία έπαρση σημαίας αλλά και επίσημη αλλαγή φρουράς Κυριακή είναι εμπειρία. Στην τελική έκανες και κάτι να είσαι περιφανος στο στρατο, οπουδήποτε αλλού είναι χάσιμο χρόνου και δεν κάνεις ούτε μαθαίνεις τίποτα.

Επίσης μέσα αν και χαζό υπάρχει ένα παιχνιδι. "Μπακαλιαροι" που παίζουν οι εύζωνες. Περισσότερο είναι για να δείξεις ότι έχεις ακέραιο χαρακτήρα και εξάσκηση σε δύσκολες συνθήκες. Ότι αντέχεις τις σφαλιάρες. Οι Κρητικοί συνήθως έχουν χέρια κουπιά και είναι θανάσιμοι σε αυτό το παιχνίδι.

Ααα επίσης κόντρα ξύρισμα πριν κάθε υπηρεσία οπωσδήποτε. Μιλάμε ξύρισμα σε 10 δεύτερα κάνεις. Αφού ξυρίζεσαι 4 φορές την ημέρα.

• Like 2
Δημοσ.

Τι θα ακούνε κ αυτοί οι δόλιοι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη .

Εγώ όποτε τους βλέπω σκέφτομαι τι κάνουν σε περίπτωση στομαχικών διαταραχών.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το μεγαλύτερο μυστήριο για 'μένα είναι ρόλος τους σε περίπτωση πολέμου. Ποιός είναι και έχει μάχημη εκπαίδευση το όπλο;

Δημοσ.

Eπειδη πήρε το μάτι μου για καψώνια.

Έχουμε 2017 και ακόμα γίνονται καψώνια στα Ελληνικά στρατά;

Υπάρχουν ακόμα τύποι που επιδοκιμάζουν τα καψώνια; 

• Like 1
Δημοσ.

Φανταστείτε να είσαι σκοπός στο μνημείο και εσύ να κοιτάς δεξιά και αριστερά.

So fckin what?

:-(

Σε μια χώρα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ μας πείραξε το αν ο εύζωνας δει κανένα γκομενάκι. Για γέλια!!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...