Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδω μιλαμε σοβαρα.παρακαλω μην ξεφτυλιζεται το θεμα.οποιος ειναι γνωστης ας απαντησει.

Όχι αδερφέ, αυτό είναι συλλεκτική ή αλλιώς κομπίνα, για να θερίζει τα σιτηρά κατά κύριο λόγο.

Δεν υπάρχει μηχάνημα που να συλλέγει Γκότζι, απαιτείται χέρι και μάλιστα η συλλογή γίνεται με ειδικά γάντια γιατί αλλιώς μαυρίζει.

φιλε αυτη η κομπινα με καμια μετατροπη δεν γινεται να μαζευει γκοτζι μπερι?μην καθεται τζαμπα και σκουριαζει

Δημοσ.

Δες εδώ και δες και το βίντεο που έβαλα. 

http://www.insomnia.gr/topic/458160-γκότζι-μπέρι/?p=4948402

Επίσης πες μας που είναι τα χωράφια, αν έχουν νερό και τι προηγούμενη εμπειρία έχεις από την ενασχόληση με τη γη, γιατί σε βλέπω υπερενθουσιασμένο, σα να κληρονόμησες το Costa Navarino και θα προσγειωθείς ανώμαλα.

• Like 3
Δημοσ.

15 ευρω το κιλο.ξερεις μηπως ποσα κιλα παιρνεις απο ενα στρεμμα μεσο ορο σε περιπτωση καλης παραγωγης χωρις ασθενειες?

Δημοσ.

15 ευρω το κιλο.ξερεις μηπως ποσα κιλα παιρνεις απο ενα στρεμμα μεσο ορο σε περιπτωση καλης παραγωγης χωρις ασθενειες?

το αποξηραμενο ειναι αυτο που σε ενδιαφερει γιατι μιλαμε για μεγαλη παραγωγη!30€ το κιλο

Δημοσ.

φιλε αυτη η κομπινα με καμια μετατροπη δεν γινεται να μαζευει γκοτζι μπερι?μην καθεται τζαμπα και σκουριαζει

Η συλλογή του καρπού είναι δύσκολη, καθώς γίνεται με το χέρι και για το λόγο αυτό το προτιμούν αγρότες που καλλιεργούν λίγα στρέμματα. Κατά την εποχή συλλογής του Goji, ο αγρότης θα πρέπει κάθε 3-4 ημέρες να μαζεύει τους καρπούς.

http://www.express.gr/afieroma/trofima-pota/587415oz_20120410587415.php3

Το ξεχνάς είπαμε.

Δημοσ.

θα το ρισκαρω φιλε και οσο παραγωγη παρω.ετσι οπως τα λεει δεν εχει μεγαλα εξοδα συσντηρησης ποτισματα κτλ κτλ.το θεμα ειναι να μαθω ποσα κιλα μπορει να σου αποδωσει ανα στρεμα

• Like 1
Δημοσ.

Καλλιέργεια ενός (1) στρέμματος Goji Berries είναι δυνατό να αποφέρει από 600 έως και πάνω από 1.000 κιλά στην τριετία). Με τιμή από 5,5 έως 6 ευρώ/κιλό μπορεί να αποδώσει από 3.300 έως και 6.000 ευρώ το στρέμμα. Βέβαια για να λάβετε τα χρήματα θα πρέπει να βρείτε προηγουμένως  που θα τα διαθέσετε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εταιρίες στην Ελλάδα που μπορούν να απορροφήσουν την ελληνική παραγωγή ενώ στην Καρδίτσα και στις Σέρρες δημιουργούνται και συνεταιριστικές μονάδες παραγωγής - επεξεργασίας - προώθησης του Γκότζι σε αγορές του εξωτερικού.

30 ευρώ το κιλό πωλείται αποξηραμένο. Το αποξηραντήριο τσάμπα θα δουλέψει? Μη λέτε ότι να' ναι.

Εδώ μιλάμε πόσο μπορεί να πουλήσει την παραγωγή του. Αν βέβαια βρει πρώτα να την πουλήσει...

• Like 2
Δημοσ.

λες να φυτέψεις κάτι χωρις να λαμβάνεις τα εξής 

1. τι εδαφος έχεις

2. άρδευση

3. κλήμα

4. που θα το προμηθεύεις

5. πιθανες αρρώστιες

6. τροφοπενίες

7.αρχικό κεφάλαιο επενδυσης

8.εγκαταστάσεις

9.γραφειοκρατικά ζητημα 

10 πλήρη αμάθεια για το τι χρειαζετε το φυτό σου 

χωρις βοηθεια γεωπόνου δεν πρόκειται να κάνεις τπτ 

• Like 2
Δημοσ.

Οποτε βαζω μεσο ορο 250 κιλα το στρεμα το ετος να παρω.250*200=50.000 κιλα.50.000*6=300.000 ευρω το χρονο.αν αφαιρεσω εξοδα μεροκαματα κτλ κτλ εστω τα μισα να μου μεινουν 150.000 ειναι καλα λεφτα.θα μπορεσω να παρω το αμαξακι που μπανισα απο την πρωτη σοδεια

Δημοσ.

Οποτε βαζω μεσο ορο 250 κιλα το στρεμα το ετος να παρω.250*200=50.000 κιλα.50.000*6=300.000 ευρω το χρονο.αν αφαιρεσω εξοδα μεροκαματα κτλ κτλ εστω τα μισα να μου μεινουν 150.000 ειναι καλα λεφτα.θα μπορεσω να παρω το αμαξακι που μπανισα απο την πρωτη σοδεια

Και λιγα λες...Φιλαρακι εκανες την τυχη σου!!! Εγω στην θεση σου θα εψαχνα ποια τραπεζα δινει καλυτερο επιτοκιο!!!(Μην πας Κυπρου,ειναι επιφοβη)

• Like 12
Δημοσ.

Μιλαμε για τρελο τρολλ ετσι; Ανθρωπος που θελει να στησει επιχειρηση εκατομμυριων, για να παρει το αμαξακι που μπανισε...

Τα λεφτα για να το ξεκινησεις αυτο τα σκεφτηκες, το κοστος καθε ριζας; το κοστος  εγκαταστασης ποτισματος για 200 στρεμματα; το κοστος φυτευσης της καθε ριζας; Το κοστος μηχανηματων αγροτικων, φορτηγων κλπ για μεταφορες λιπασματων, καρπου κλπ;

Πρεπει να πουλησεις 2 σπιτια για να τα κανεις αυτα, και μετα να δεις αν και ποσα θα σου βγαλει, μετα τον 3-4 χρονο, γιατι πρεπει και να μεγαλωσει το καημενο το δεντρακι.

Τα λεφτα θελουν λεφτα φιλε, κι αν νομισες οτι τα 150 χιλιαρικα βγαινουν απο τη γη τοσο ευκολα, ετοιμασου να χασεις σε τιποτε δανεια ακομη και τα 200 στρεμματα που εχεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ρε παιδιά τι λέει; Τρολολολ;By the way η μηχανή είναι βαμβακοσυλλεκτική και ο άνθρωπος που την είχε την δούλευε επαγγελματικά δηλαδή μάζευε και αλλονών καλλιέργειες.Κανένας δεν αγοράζει βαμβακοσυλλεκτική όχι για 200 αλλά ούτε για 1.000 στρέματα καθώς κάνει πάνω από 70.000 euro μεταχειρισμένη και παλιό μοντέλο εννοείται.Άσε που αυτήν που μας έδειξε ήταν εξάσειρη δηλαδή μάζευε έξι σειρές βαμβάκι και όχι τετράσειρη άρα το κόστος εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο καθότι είναι σπάνιες οι εξάσειρες.Και θέλει να την κάνει μετατροπή για 200 στρέμματα;Χαχαχαχαχ.Παίζει να μην έχει δει χωράφι στην ζωή του γενικά.Άσε τα προσδοκώμενα έσοδα που λογάριαζε να πάρει από το Goji Berrie ήταν που μου έδωσαν την χαριστική βολή.Συμβουλή προς τον φίλο .Μετέτρεψε τα κέρδη σε χρυσό σταθερή αξία.Σοβαρά τώρα φίλε μην περάσεις ούτε δίπλα από τα χωράφια σου γιατί με τα μυαλά που έχεις πας κατευθείαν κορυδαλό για χρέη.Πιο σίγουρα λεφτά θα πάρεις αν τα πουλήσεις και αν είναι ποτιστικά, δηλαδή  αν υπάρχει νερό που να καλύπτει τις ανάγκες και των 200 στρεμμάτων ακόμα και σήμερα θα πάρεις καλά λεφτά και χωρίς να χρεωθείς καθόλου.Δεν ξέρω τις τιμές σήμερα έφυγα από το χωριό εδώ και δύο χρόνια αλλά όταν πούλησα εγώ τα δικά μου ποτιστικά τα έδωσα 1.500 euro/στρέμμα.Πιστεύω ότι και σήμερα ένα χιλιάρικο το πιάνουν οπότε να 200.000 euro ανέξοδα και χωρίς κόπο εκτός και αν βαρύνονται από χρέη.Αν θέλεις στείλε μου αύριο μήνυμα και θα σου πω πόσο πουλιούνται στην περιοχή μου.Ένα τηλέφωνο στο χωριό και έμαθα αμέσως πάντως αν είναι ποτιστικά κάτω από 1.000 euro δεν πρέπει να έχουν πέσει.

Επεξ/σία από No limit
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...