No limit Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Κηπευτικά επ'ουδενί θέλουν απίστευτες ώρες εργασίας τα 2 στρέμματα όχι τα 200.Αφήνουν τρελά λεφτά αλλά θα σου γίνει ο κ@λος σουρωτήρι.επειδή έζησα την χρυσή εποχή του βαμβακιού ήταν και ο λόγος που μάλωνα με τον πατέρα μου να κάνουμε μία αξιοπρεπή εγκατάσταση για κηπευτικά.Η απάντηση του όπως και των περισσότερων αμόρφωτων ανθρώπων της εποχής του ήταν ότι αφού τα λεφτά έρχονται ξεκούραστα από το βαμβάκι γιατί να μας βγει ο πάτος;Και όταν λέω ξεκούραστα από το βαμβάκι εννοώ ότι είχε κάτι εγερτήρια ότι ώρα να είναι για να αλλάξεις την ροή του νερού σε άλλο τμήμα του χωραφιού μεταφέροντας τον αγωγό στα χέρια απλά φαντάσου πόσο τους τρόμαζαν όλους τα κηπευτικά.Το να μεταφέρεις το καρούλι ποτίσματος έστω και στις τρεις τα ξημερώματα ήταν 40 λεπτά δουλειά και μετά θα ξανά ασχολιόσουν μετά από 15 ώρες αλλά τα κηπευτικά brother είναι δέσμευση πολύ σοβαρή.
CROM271 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Καλα μονος σου 200 στρεμματα κηπευτικα εννοειται δεν γινεται να το κανεις. Θες παρα πολλα μεροκαματα.... Αυτο που ισως θα μπορουσες να βαλεις saab ειναι μηδικη. Πρεπει ομως να εχεις ακρες κτηνοτροφους κλπ να τους δωσεις την παραγωγη. Αλλα και παλι αν δεν εισαι εσυ εκει να ''κουμανταρεις'' την καλλιεργεια (ποτε θα ποτισεις, ποτε θα λιπανεις, ποτε θα κοψεις το χορταρι, να το γυρισεις, να στεγνωσει, να το μαζεψεις, να μην σε πιασει καμια βροχη, να το αποθηκευσεις κλπ) βραστα. Νοικιασε τα να εισαι ηρεμος... Αγροτης απο τον καναπε δεν μπορεις να γινεις... 1
No limit Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Ούτε 2 πίστεψε με αν πας για λεφτά έτσι;Μιλάμε το λούκι είναι απίστευτο.Πρώτον θα θέλει καθάρισμα από τα χόρτα κάθε μέρα και επειδή μιλάμε για φαγώσιμα τα πολύ δυνατά φυτοφάρμακα τα ξεχνάς όποτε πέφτει τσάπα και βγάλσιμο με τα χεράκια.Φαντάσου κάθε μέρα να ξεβοτανίζεις 2.000 τετραγωνικά μέτρα στημένος στα τέσσερα τούρλα ο κώλος σαν την πουτ@να ένα πράγμα και αν έχει πολύ χόρτο ξένο, ζήτημα να καθαρίζεις πάνω από 200 τετραγωνικά την μέρα.Μιλάμε για δουλεία όχι για δουλειά, πάντως και ένας μεγάλος μπαχτσές 500 τετραγωνικά μπορεί να αφήσει λεφτά. Πάντως η Θεσσαλία μπορούσε να έχει άπειρα κηπευτικά αλλά όλοι έμαθαν στο εύκολο 3 δεκαετίες τώρα με το βαμβάκι. 1
saab_21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 βαμβακι και εδω παιζει.λογω επιδοτησης βαζουν ολοι βαμβακι.απλα επειδη εγω δεν παιρνω επιδοτηση ψαχνομαι για κατι αλλο
No limit Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Οι αναφορές μου στο βαμβάκι ήταν για προηγούμενες εποχές.Σήμερα οι περισσότεροι βαμβακοπαραγωγοί χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στην πρώην Α.Τ.Ε.Ενώ από το 1993 το βαμβάκι είχε 400 δρχ το κιλό και το πετρέλαιο 50 δρχ το λίτρο σήμερα το βαμβάκι έχει 60 λεπτά και το πετρέλαιο 1.40 ευρώ.Μπορείς να κρίνεις μόνος σου γιατί όλοι είναι μέσα συν του ότι όλοι τις επιδοτήσεις τις έτρωγαν στις πουτ@νες και τα μπουζούκια.Το γιατί βάζουν ακόμα βαμβάκι το εξηγώ πιο πάνω.Τεμπελοδουλειά. βαμβακι και εδω παιζει.λογω επιδοτησης βαζουν ολοι βαμβακι.απλα επειδη εγω δεν παιρνω επιδοτηση ψαχνομαι για κατι αλλο Άσχετο δεν σε ρώτησα ο παππούς σου δεν έχει δικαιώματα επιδότησης για βαμβάκι;Για ψάξτο λίγο καλύτερα.Αν έχει μεταβιβάζονται σε σένα όπως μεταβιβάστηκαν τα δικαιώματα του πατέρα μου σε μένα
michael92 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Νοίκιαστα ρε φίλε ή πάνε γίνε αγρότης. Δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά άμα κάθεσαι, δεν γίνεται. Ακόμα και αυτοί που έχουν εκατομμύρια και βγάζουν τόκους, άμα δεν είναι ειδικοί και γνώστες και δεν ασχολούνται αρκετά με το αντικείμενο, τους έρχεται ένα κούρεμα στην Κύπρο και γεια σας... 1
CROM271 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Saab απο αποσταση τα ειπαμε, δεν μπορεις να κανεις τιποτα σχεδον. Να ησουν τουλαχιστον τα καλοκαιρια γιαννιτσα κατι θα γινοταν κουτσα στραβα. Ξεχασε το επομενως αυτο. Με 80 ευρω το στρεμμα νοικι εισαι κομπλε και μην το πεις ουτε του παπα... Αν και μου φαινονται πολλα. Και με κανενα 60αρι ευχαριστημενος να εισαι. 1
pantelis21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Ποιο γκοτζι και ίπποφάεσ. Εποχική μόδα κ αυτα που σε λίγα χρόνια θα έχουν μηδαμινή ζήτηση. Άργησεσ. Κάθε λίγα χρόνια κάτι νέο βγαίνει. Πριν τρία χρόνια το γκοτζι το βρίσκαμε σε ψαγμενα μαγαζιά κ ήταν πολύ ακριβό. Τώρα βρωμίσε ο τόπος εισαγόμενο πολύ φτηνό. Αν είναι να καλλιεργήσει κάποιος κάτι καλύτερα να είναι συμβατικό. Λιγότερα χρήματα αλλά πιο σίγουρη. Είτε είναι ζώα είτε σταρι είτε δε ξέρω γώ τι. Εγώ ΠΆΝΤΩΣ στη θέση σου με πλήρη άγνοια του αντικειμένου και δουλειά στην πόλη θα τα νοίκιαζα. Στην τελική θα σου βγαίνει ένα πόσο μηνιαίως αρκετό για να ζεις αξιοπρεπέςτατα πόσο μάλλον αν είναι συμπληρωματικά στο μισθό σου. Η αγροτική ζωή δεν είναι εύκολη και πολλοί κάνουν το άλλο που πρότεινε κάποιος. ΒΡΊΣΚΕΙΣ ένα έμπιστο άτομο να τα δουλέψει και του δίνεις ένα ποσοστό των κερδών. Δυστυχώς αν δεν γνωρίζεις κ δεν ΈΧΕΙΣ πλήρη επίβλεψη μπορεί άνετα να σε κλέβει. Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
saab_21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 ρωτησα ενα γεωπονο σημερα και μου πε με χιλια γκοτζι μπερι.το αποφασισα θα βαλω γκοτζι.ετσι οπως μου τα εξηγησε παω για χοντρο χρημα 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Τυχερουλη, αμαξαρα θα παρεις... Και τα κορίτσια από το το μαγαζί που τα βάζεις; 1
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Και τα κορίτσια από το το μαγαζί που τα βάζεις; Τα κοριτσια θα βαλουν το χρημα, γιατι το αρχικο κοστος αγορας φυτευσης εγκαταστασης, ερχεται στα 1500-1800 ευρω το στρεμμα, εκτων των ετησιων χρηματων που χρειαζονται για τη συντηρηση, αρα καποιος πρεπει να πληρωσει... 1
No limit Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 ρωτησα ενα γεωπονο σημερα και μου πε με χιλια γκοτζι μπερι.το αποφασισα θα βαλω γκοτζι.ετσι οπως μου τα εξηγησε παω για χοντρο χρημα Μην κάνεις καμία πατάτα γιατί σε βλέπω για φούντο και θα πουλήσεις τα χωράφια θες δεν θες αν προλάβεις πριν στα κατάσχει η τράπεζα.Γιατί θεωρείς ντε και καλά τον γεωπόνο έντιμο και όχι σαν κάποιον που ψάχνει κορόιδο να πουλήσει φάρμακα λιπάσματα κ.λ.π;Ξέρεις αυτοί δεν δεσμεύονται από κάποιον όρκο όπως οι γιατροί άνετα μπορεί να σε δουλεύει.Χοντρό χρήμα από τα χωράφια θα έβγαζες μόνο αν γινόταν να σπέρνεις χρυσόσκονη και να φυτρώνουν πλάκες χρυσού.Μην κάνεις καμία λαλακία θα το μετανιώσεις πικρά.Από μένα τέλος.Δεν μπορείς να εμποδίσεις κάποιον με το ζόρι να μην καταστραφεί. 2
Fotis13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δες εδώ και δες και το βίντεο που έβαλα. http://www.insomnia.gr/topic/458160-γκότζι-μπέρι/?p=4948402 Επίσης πες μας που είναι τα χωράφια, αν έχουν νερό και τι προηγούμενη εμπειρία έχεις από την ενασχόληση με τη γη, γιατί σε βλέπω υπερενθουσιασμένο, σα να κληρονόμησες το Costa Navarino και θα προσγειωθείς ανώμαλα. Ρε κ@ριολη Lroi με επνιξες . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα