Fotis13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Οταν λες αντιχριστιανικο thread εννοεις οτι βαλετε η ορθοδοξια απο παντου?Ποτε δεν ειναι αργα για μια σταυροφορια. 2
aris1986 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Εγώ έχω μια σημαντική απορία γι αυτούς απ την παρέα που πιστεύουν στον θεο: Έστω ο Mr Α. Ο θεός όταν τον έφτιαχνε ήξερε αν ο Α θα πάει στον παράδεισο ή στην κόλαση? Στην περίπτωση που ο Α είναι από αυτούς που τελικά θα πάνε στην κόλαση γιατί τον έφτιαξε για να ταλαιπωρείται αιώνια ο Α? Για την πιθανή απάντηση πως ο Α μπορεί να αλλάξει την μοίρα του και να πάει τελικά στον παράδεισο: Ο θεός δεν μπορεί να προβλέψει εξ αρχής το ότι ο Α θα αλλάξει την μοίρα του και θα γίνει καλός και να γνωρίζει την τελική του έκβαση μετά από όσες αλλαγές κι αν κάνει? Ως super παντογνώστης κτλ θα πρέπει να ξέρει. Άρα αν υπάρχει ο Mr Α που τελικά δεν θα μεταστραφεί και στο τέλος θα πάει κόλαση γιατί τον έφτιαξε?? Δεν έχει καταφέρει να μου απαντήσει σε αυτή την λογική απορία κάποιος πιστός μέχρι τώρα. Θα σου απαντησω εγω που δεν ειμαι πιστός κιολας, με λογική, απλα. Ο θεος (θα πρεπε να σου απαντησει ενας εξυπνος πιστος) σου εδωσε την ελευθερη βουληση για να σε κρινει στο τελος (και καλα) Με λιγα λογια εκρυψε τα χαρτια σου(παρελθόν, παρον, μελλον, το τι θα κανεις) σε ενα "συρταρι" και θα κανει τους λογαριασμούς του στο τελος μαζι σου (δλδ αν πας κατω ή πανω) Γιατι σε αγαπαει και επειδη ξεσηκωθηκε ο Αδαμ με την Ευα με το μηλο, καταλαβε πως ετσι πρεπει να "διοικεί" σαν πατερας που δινει ελευθερίες σε εναν εφηβο γιο/κορη και δεν τον πιεζει...
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Θα σου απαντησω εγω που δεν ειμαι πιστός κιολας, με λογική, απλα. Ο θεος (θα πρεπε να σου απαντησει ενας εξυπνος πιστος) σου εδωσε την ελευθερη βουληση για να σε κρινει στο τελος (και καλα) Με λιγα λογια εκρυψε τα χαρτια σου(παρελθόν, παρον, μελλον, το τι θα κανεις) σε ενα "συρταρι" και θα κανει τους λογαριασμούς του στο τελος μαζι σου (δλδ αν πας κατω ή πανω) Γιατι σε αγαπαει και επειδη ξεσηκωθηκε ο Αδαμ με την Ευα και το μηλο καταλαβε πως ετσι πρεπει να "διοικεί" σαν πατερας που δινει ελευθερίες σε εναν εφηβο γιο/κορη και δεν τον πιεζει... Έκρυψε - δεν έκρυψε τα "χαρτιά" σου, εξακολουθεί να ξέρει τι θα κάνεις. Εάν δεν ξέρει τι θα κάνεις, τότε δεν ξέρει τα πάντα. Άρα, είτε ξέρει τα πάντα και ξέρει τι θα κάνεις, παρ' όλο που έχεις ελεύθερη βούληση, είτε δεν ξέρει τα πάντα. 2
aris1986 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Έκρυψε - δεν έκρυψε τα "χαρτιά" σου, εξακολουθεί να ξέρει τι θα κάνεις. Εάν δεν ξέρει τι θα κάνεις, τότε δεν ξέρει τα πάντα. Άρα, είτε ξέρει τα πάντα και ξέρει τι θα κάνεις, παρ' όλο που έχεις ελεύθερη βούληση, είτε δεν ξέρει τα πάντα. http://www.youtube.com/watch?v=FrqPYvO4qCE
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ούτε τον κακόμοιρο τον Carlin δεν αφήνουν να αναπαυθεί η ψυχή του...
aris1986 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ούτε τον κακόμοιρο τον Carlin δεν αφήνουν να αναπαυθεί η ψυχή του... θα ζει για παντα! Ειναι ενας "θεουλης" και αυτος...
paris.gr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Φιλε δεν εχω σταματησειμνα γελαω! Υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν αυτες τις μπουρδες; Δηλαδη η Αγια Μαρινα ντυθηκε γιατρος, μπηκε στο χειρουργειο και εδινε οδηγιες παραβιαζοντας ολα τα πρωτολολλα και στο τελος υπεγραψε και στο βιβλιο επισκεπτων ως Μαρινα απο την Ανδρο; Ε, σιγουρα μας ψεκαζουν δεν υπαρχει αλλη εξηγηση! Απο περιεργεια οι καμερες ασφαλειας του νοσοκομειου εγραψαν τιποτα; http://www.pigizois.net/thaumata/thauma_agias_marinas.htm 1
gnsX Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Έκρυψε - δεν έκρυψε τα "χαρτιά" σου, εξακολουθεί να ξέρει τι θα κάνεις. Εάν δεν ξέρει τι θα κάνεις, τότε δεν ξέρει τα πάντα. Άρα, είτε ξέρει τα πάντα και ξέρει τι θα κάνεις, παρ' όλο που έχεις ελεύθερη βούληση, είτε δεν ξέρει τα πάντα. Αν για παράδειγμα είσαι σ' ένα σταυροδρόμι με άπειρες επιλογές για το που θα πας και είμαι ο θεός,ξέρω όποιον δρόμο και να ακολουθήσεις που θα σε βγάλει,η επιλογή για ποιον θα διαλέξεις είναι δική σου όμως,αυτό είναι η ελεύθερη βούληση 1
kirileman Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ούτε τον κακόμοιρο τον Carlin δεν αφήνουν να αναπαυθεί η ψυχή του... Ποιά ψυχή και ποιά ανάπαυση; Πέθανε, κατέβασε γενικό, τέλος. Δε σέρνει βράχους σε πλαγιές ούτε μαδάει μαργαρίτες σε πράσινα λιβάδια. 4
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Αν για παράδειγμα είσαι σ' ένα σταυροδρόμι με άπειρες επιλογές για το που θα πας και είμαι ο θεός,ξέρω όποιον δρόμο και να ακολουθήσεις που θα σε βγάλει,η επιλογή για ποιον θα διαλέξεις είναι δική σου όμως ΟΚ. Κανένα πρόβλημα. Η απορία μου (μία από τις απορίες βασικά) είναι, ξέρει ποια θα είναι η επιλογή μου; Εάν όχι, τότε δεν ξέρει τα πάντα. Εάν ναι, ξέρει τα πάντα. 2
manosnik Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Και μιας και ξεκινήσαμε τα "logical improbabilities", ο Θεός μπορεί να δημιουργήσει μία πέτρα που δε μπορεί να σηκώσει ο ίδιος; Αν ναι, δεν είναι παντοδύναμος, αν όχι...χμμμ...δεν είναι παντοδύναμος! 2
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ποιά ψυχή και ποιά ανάπαυση; Πέθανε, κατέβασε γενικό, τέλος. Δε σέρνει βράχους σε πλαγιές ούτε μαδάει μαργαρίτες σε πράσινα λιβάδια. Ακριβώς, τώρα που πέθανε πρέπει να βρείτε δυστυχώς κάποιον άλλον να εκφράζει τις απόψεις που δεν έχετε. 1
..MementoMori.. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ακριβώς, τώρα που πέθανε πρέπει να βρείτε δυστυχώς κάποιον άλλον να εκφράζει τις απόψεις που δεν έχετε. Τουλαχιστον δεν χρειαζομαστε ενα βιβλιο γεματο ανακριβειες και ψεμματα, να μας απειλει με αιωνια βασανιστηρια για να ειμαστε καλοι ανθρωποι. Το κανουμε επειδη θελουμε, χωρις φοβο για την ζωη μετα. 3
No limit Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ακριβώς, τώρα που πέθανε πρέπει να βρείτε δυστυχώς κάποιον άλλον να εκφράζει τις απόψεις που δεν έχετε. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι γουστάρει και δεν πρέπει να κρίνεται για αυτό.Εγώ στο θέμα Θεού έχω μία βασική απορία.Και αυτήν η απ[ορία απορία είναι ότι ο Θεός της Παλιάς διαθήκης συμπεριφέρεται σαν ένας στυγνός εγκληματίας βλ. κατακλυσμό (ακόμα και από τον Χίτλερ γλύτωσαν περισσότεροι)δολοφονία των πρωτοτόκων μωρών παρακαλώ των Αιγυπτίων κ.λ.π κ.λ.π και ξαφνικά από την έλευση του υιού του και μετά γίνεται πιο ήσυχος και από παρθένα. Δεν ξανακούγεται πουθενά.Γιατί αυτήν η αλλαγή;Ο υιός του βελτίωσε και τον ίδιο;Άρα μάλλον δεν είναι τόσο τέλειος Θα σου απαντησω εγω που δεν ειμαι πιστός κιολας, με λογική, απλα. Ο θεος (θα πρεπε να σου απαντησει ενας εξυπνος πιστος) σου εδωσε την ελευθερη βουληση για να σε κρινει στο τελος (και καλα) Με λιγα λογια εκρυψε τα χαρτια σου(παρελθόν, παρον, μελλον, το τι θα κανεις) σε ενα "συρταρι" και θα κανει τους λογαριασμούς του στο τελος μαζι σου (δλδ αν πας κατω ή πανω) Γιατι σε αγαπαει και επειδη ξεσηκωθηκε ο Αδαμ με την Ευα με το μηλο, καταλαβε πως ετσι πρεπει να "διοικεί" σαν πατερας που δινει ελευθερίες σε εναν εφηβο γιο/κορη και δεν τον πιεζει... Αποτέλεσμα της έλλειψης πίεσης ήταν ο κατακλυσμός και η δολοφονία των μωρών των Αιγυπτίων.Που και να πίεζε κιόλας δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις