kep Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 λοιπόν. έχω ένα μικρό χωραφάκι κάπου ξεχασμένο. απ ότι διαπίστωσα όμως σήμερα, τα τσογλάνια οι γείτονες το έχουν βάλει στο μάτι και αρχίζουν να το ροκανίζουν. πόσο πάει η περίφραξη για περίπου 250 μέτρα; πόσο τα υλικά πόσο τα εργατικά; τι επιλογές έχω; δε θέλω κάτι ιδιαίτερο, απλά μια περίφραξη να μη δείχνει παρατημένο. ρωτάω πρώτα εδώ για να πάρω μια ιδέα, καθότι είμαι άσχετος και θέλω να έχω μια ιδέα πριν πάω σε κατάστημα.
agligoros Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 αν ειναι παραλληλογραμμο βαλε 4 τσιμεντομενους πασαλους(2 στο εμπρος μερος και 2 πισω) στα συνορα και καθαρισες,ή αν εχεις ποτιστικα καναλετα στο εμπρος μερος παρε ενα σπρέι και σημαδεψε τα συνορα σου.
Sadamiraq Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 τα 250 μετρα τι ειναι? τετραγωνικα που ειναι το χωραφι η συνολικα μετρησες ποσα μετρα περιφραξης θα χρειαστεις?κοιτα χοντρικα ενα ρολλο 20x1 μετρο κανει γυρω στα 30-40 ευρω,θα χρειαστεις και πασσαλους τα οποια θα μπουν καθε 2-2,5 μετρα αυτα πανε γυρω στο 1-2 ευρω το μετρο,αναλογα την διατομη,οποτε κανε τις πραξεις και δες περιπου ποσα θα σου χρειαστουν για τα υλικα,τωρα για την δουλεια,τι να σου πω,αναλογα ποιον θα βρεις,αν τα τετραγωνικα σου ειναι τα 250 που αναφερεις οποτε μιλαμε για ενα χωραφι λιγοτερο απο 15x20 οποτε θα χρειαστεις καμια 4 ρολλα και καμια 30αρια πασσαλους(με προχειρους υπολογισμους) αυτη ειναι δουλεια για δυο ατομα δεν θα παρει πανω απο 1 μερα,αν μιλαμε απλα να καρφωσουν στο χωμα τους πασσαλους,ξετιλιξουν το ρολλο και το δεσουν πανω στα πασσαλακια,υποψιν θα χρειαστεις και αρκετα μετρα συρμα,γαλβανιζε ολα εννοειται,ελπιζω να βοηθησα
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 λοιπόν. έχω ένα μικρό χωραφάκι κάπου ξεχασμένο. απ ότι διαπίστωσα όμως σήμερα, τα τσογλάνια οι γείτονες το έχουν βάλει στο μάτι και αρχίζουν να το ροκανίζουν. πόσο πάει η περίφραξη για περίπου 250 μέτρα; πόσο τα υλικά πόσο τα εργατικά; τι επιλογές έχω; δε θέλω κάτι ιδιαίτερο, απλά μια περίφραξη να μη δείχνει παρατημένο. ρωτάω πρώτα εδώ για να πάρω μια ιδέα, καθότι είμαι άσχετος και θέλω να έχω μια ιδέα πριν πάω σε κατάστημα. Αν οπως λες οι γειτονες ειναι λαμογια, θα εχεις σιγουρα και μετα, προβληματα. Ξερω περιπτωσεις που γειτονες πηγαιναν το βραδυ και μετακινουσαν του πασαλους λιγα εκατοστα καθε φορα, μεχρι που εφαγαν το μισο χωραφι. Γνωμη μου, να απευθυνθεις σε τοπογραφο ή μηχανικο (αν εχεις κανενα γνωστο ακομη καλυτερα), να σου κανει ενα τοπογραφικο σε ΕΓΣΑ και με αυτο, να κανεις μια αιτηση εγκρισης εργασιων μικρης κλιμακας (δωρεαν) στην πολεοδομια, ωστε τα συνορα σου να ειναι δηλωμενα πλεον. Δεν εχει σημασια αν βαλεις συρματοπλεγμα η οπλισμενο μπετον, αν ο γειτονας αμφισβητησει τα ορια, θα εχεις τρεχαματα.
aristos12 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 αν εχεις καλους γειτονες .... δεν θα εχεις ισως προβλημα με την περιφραξη .... αν εχεις κακους γειτονες [ ρουφιανους ] ..... τοτε ο νομος λεει οτι πρεπει να βγαλεις ΑΔΕΙΑ απο την πολεοδομια της περιοχης σου ... δεν μιλαμε για περιφραξη ΜΟΝΟ με τσιμεντα- τσιμεντολιθους - καγκελα κλπ οτι θελει αδεια αλλα κ 3 πασαλους κ με 10 μετρα απλο συρμα να βαλεις ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ετσι λεει ο νομος .... αν σε καρφωσουν στην αστυνομια ερχονται κ σου κανουν μηνυση για δικαστηριο , συνεβη σε συναδελφο στη δουλεια πριν απο 3-4 μηνες σε χωριο που η αστυνομια απεχει 60 χλμ κ με 20 κατοικους στο χωριο ... μιλαμε για νομιμοτατο 100% δικο του οικοπεδο δηλωμενο στην εφορια κ στην πολεοδομια κ οχι τιποτα καταπατημενο - μπερδεμεμο κλπ
REDODIN7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Μια και το αναφερατε αν το εχεις καταχωρηση στο κτηματολογιο με σχεδιο μηχανικου μπορουνε να στο φανε ?
Sadamiraq Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 αν εχεις καλους γειτονες .... δεν θα εχεις ισως προβλημα με την περιφραξη .... αν εχεις κακους γειτονες [ ρουφιανους ] ..... τοτε ο νομος λεει οτι πρεπει να βγαλεις ΑΔΕΙΑ απο την πολεοδομια της περιοχης σου ... δεν μιλαμε για περιφραξη ΜΟΝΟ με τσιμεντα- τσιμεντολιθους - καγκελα κλπ οτι θελει αδεια αλλα κ 3 πασαλους κ με 10 μετρα απλο συρμα να βαλεις ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ετσι λεει ο νομος .... αν σε καρφωσουν στην αστυνομια ερχονται κ σου κανουν μηνυση για δικαστηριο , συνεβη σε συναδελφο στη δουλεια πριν απο 3-4 μηνες σε χωριο που η αστυνομια απεχει 60 χλμ κ με 20 κατοικους στο χωριο ... μιλαμε για νομιμοτατο 100% δικο του οικοπεδο δηλωμενο στην εφορια κ στην πολεοδομια κ οχι τιποτα καταπατημενο - μπερδεμεμο κλπ meanwhile in Greece.... τραγικα πραματα απλα
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 αλλα κ 3 πασαλους κ με 10 μετρα απλο συρμα να βαλεις ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ετσι λεει ο νομος ....Είσαι σίγουρος? Ποιος ακριβώς νόμος το λέει αυτό? Πριν 10 χρόνια περίπου ήμουν μπροστά όταν ήρθε περιπολικό της αστυνομίας μετά από καταγγελία για παράνομη περίφραξη. Τελικά οι αστυνομικοί έφυγαν όπως ήρθαν γιατί όπως δήλωσαν η περίφραξη θα ήταν παράνομη μόνο εφόσον χρησιμοποιούσαν μπετό στους πασσάλους. Υπόψιν επρόκειτο για οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως, άρτιο και οικοδομήσιμο.
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 αν εχεις καλους γειτονες .... δεν θα εχεις ισως προβλημα με την περιφραξη .... αν εχεις κακους γειτονες [ ρουφιανους ] ..... τοτε ο νομος λεει οτι πρεπει να βγαλεις ΑΔΕΙΑ απο την πολεοδομια της περιοχης σου ... δεν μιλαμε για περιφραξη ΜΟΝΟ με τσιμεντα- τσιμεντολιθους - καγκελα κλπ οτι θελει αδεια αλλα κ 3 πασαλους κ με 10 μετρα απλο συρμα να βαλεις ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ετσι λεει ο νομος .... αν σε καρφωσουν στην αστυνομια ερχονται κ σου κανουν μηνυση για δικαστηριο , συνεβη σε συναδελφο στη δουλεια πριν απο 3-4 μηνες σε χωριο που η αστυνομια απεχει 60 χλμ κ με 20 κατοικους στο χωριο ... μιλαμε για νομιμοτατο 100% δικο του οικοπεδο δηλωμενο στην εφορια κ στην πολεοδομια κ οχι τιποτα καταπατημενο - μπερδεμεμο κλπ Ειναι απλη εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας, η οποια βγαινει αμεσως. http://www.poleodomia.gov.gr/LinkClick.aspx?fileticket=A8Z5gHvptgs%3d&tabid=54&mid=404 Εκτος βεβαια αν το "χωραφακι" του TS, ειναι οικοπεδο, εντος οικισμου, ή εντος σχεδιου πολεως. Εκει θελει οικοδομικη αδεια.
kep Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 το χωραφάκι είναι περίπου 3 στρέμματα. ορθογώνιο. υπολογίζω χοντρικά 250 μέτρα περίμετρο. (70μ*50μ) πρέπει να κοιτάξω τα συμβόλαια για να δω τις ακριβείς διαστάσεις. είναι καθαρά αγροτική περιοχή αλλά απ ότι έμαθα τυχαία πριν κάποιους μήνες, μπήκε στο σχέδιο. βέβαια δεν υπάρχουν σπίτια στην περιοχή και δεν αναμένεται να χτίσει κανείς τίποτα μιας και δεν είναι καν πάνω σε δρόμο. αμφιβάλλω αν οι γείτονες ξέρουν ότι έχει μπει στο σχέδιο. το τελευταίο σπίτι απέχει μισό χιλιόμετρο. βασικά είναι κοντά σε χωριό. εκτός των άλλων, το θέμα είναι ότι ο ένας γείτονας έχει ξεσαλώσει. και χρησιμοποιεί το χωράφι σα να είναι δικό του, χωρίς καν να με ρωτήσει. όταν πήγα να το δω, είδα και κάτι άλλα ωραία. επειδή το δικό μου το χωράφι έχει παροχή νερού και το δικό του όχι, είχε συνδέσει λάστιχο και μου έπαιρνε νερό. προφανώς πίστευε ότι επειδή δεν πατάω ποτέ δεν πρόκειται να το καταλάβω. επειδή δεν έχω όρεξη να πλακώνομαι θα το περιφράξω να τελειώνω. αυτό με την άδεια δεν το ήξερα.
Muchacho Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Συρματα,πασσαλους και συρμα και ξεκινα.. Νομιζω η νομοθεσια λεει κατι και για το μεγιστο υψος της περιφραξης,αλλα δεν ειμαι σιγουρος..(ε δεν νομιζων να ειναι κανενα τρελο νουμερο..) Υγ.Τετοιες εποχες εχουν ξεφυγει ορισμενοι εντελως..
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Αμα εχει τρελους γειτονες, χωρις εστω μικρης κλιμακας αδεια, θα φαει τα μουτρα του. Στο λεπτο θα ειναι η αστυνομια εκει, με καταγγελια, και θα βγει αυτος ζημιωμενος.
kep Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 ρε παιδιά μιλάμε για τρελά πράγματα. όντως έχουν ξεφύγει μερικοί. αλλά αυτό με το νερό ήταν η χαριστική βολή. ο τύπος όχι απλά έριξε ένα λάστιχο από το δικό μου χωράφι στο δικό του, αλλά έσκαψε (δεν κοίταξα πόσο επειδή είχε χόρτα) και πέρασε λάστιχο-σωλήνα μέσα από το χωράφι μου, κατά μήκος των συνόρων περίπου, φανταστείτε ότι τα χωράφια μας συνορεύουν στη μια πλευρά και η παροχή νερού που έχω είναι στην απέναντι πλευρά (~50 μέτρα). το έφτασε στο δικό του χωράφι και έβαλε βρύση. δηλαδή όχι μια προσωρινή λύση να πάρει λίγο νερό αλλά ολόκληρη πατέντα. και σίγουρα το έχει κάνει εδώ και καιρό. αφήστε που έφαγα τόση ώρα να δω που πάει η σωλήνα επειδή ήταν μέσα στο χώμα και γυρνούσα γύρω γύρω την περιοχή σαν κυνηγόσκυλο. θα τρελαθούμε τελείως.
HamerZ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Βγάλε φωτο κ πάρε και δες και αστυνομια να τον χώσεις λίγο.με καταγγελία για μακροχρόνια κλοπή νερού
41ex Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Επειδή από αυτά που γράφεις ο γείτονας φαίνεται λαμογιο και επειδή είναι πολύ ευκολο να μπλέξεις ακόμα και να χάσεις μέρος του οικοπέδου σου φρόντισε να τα κάνεις όλα νόμιμα. Ρώτα μηχανικό - τοπογράφο την ακριβή διαδικασία περίφραξης και τι άδειες χρειάζεται ώστε να είσαι νόμιμος και να μη μπορεί να σου στείλει το 100 και να σε σταματήσει. Βάλε γερή και μόνιμη περίφραξη ωστε να μη μπορεί να στη καταπατήσει. Ρώτα δικηγόρο για το πως μπορείς να κινηθείς με αυτή τη κλοπή νερου που σου κάνει και πήγαινε να βγάλεις και φωτογραφίες σε περίπτωση που τα ξηλώσει. Γνώμη μου βέβαια είναι να τα έχεις καλά με τους γείτονες οπότε πήγαινε μίλα του και πές του αν θέλει θα του δίνεις νερό και να σου πληρώνει την κατανάλωση (αφου βγάλεις τις φωτό και τον έχεις στο χέρι!).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα