Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Κρίνεις την κάθε κοινωνική ομάδα, ανάλογα με τα ήθη και έθιμά της.

Όχι βάση των δικών μας.

Κρίνουμε βάση των δικών μας νόμων, ηθών, εθίμων.

Όχι βάση των δικών τους.

κάπου μπερδεύτηκα τώρα...
  • Απαντ. 273
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπερδεύτηκες. Διάβασε όλη τη συζητηση.

Ειπα οτι το σωστό ειναι να κρίνεις βάση των ηθών, εθίμων μιας κοινωνίας.

Όχι βάση των δικών σου ή της χώρα, περιοχής που ζεις, μεγάλωσες κτλ κτλ.

Ο Luci κρίνει βάση των εδω.

Δημοσ.

Επιμένω στον αρχικό χαρακτηρισμό. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος (όχι socio/psycho/schizo κτλ) να μην αντιλαμβάνεται τον πόνο του απέναντι ως κάτι που υπερτερεί της "τιμωρίας". Όταν έχεις μια γκόμενα θαμμένη στην άμμο και της πετάς κοτρώνια, ξέρεις αν είναι λάθος γιατί ξέρεις ότι δε θα ήθελες να είσαι στη θέση της. Είναι τόσο απλός ο διαχωρισμός του καλού από το κακό. Το αν το κάνεις, είναι επειδή σου έχουν πει ότι δεν πειράζει, έτσι πάει, της άξιζε, κανείς δε δίνει μία κτλ και είναι η αιτιολόγηση της πράξης, όχι η δικαιολόγηση.

Ήξερες ότι πριν το 335 π.Χ.

Εγκεfailογράφημα.
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ειπα οτι το σωστό ειναι να κρίνεις βάση των ηθών, εθίμων μιας κοινωνίας.

Όχι βάση των δικών σου ή της χώρα, περιοχής που ζεις, μεγάλωσες κτλ κτλ.

και γιατί είναι το σωστό αυτό?
Δημοσ.

Επιμένω στον αρχικό χαρακτηρισμό. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος (όχι socio/psycho/schizo κτλ) να μην αντιλαμβάνεται τον πόνο του απέναντι ως κάτι που υπερτερεί της "τιμωρίας". Όταν έχεις μια γκόμενα θαμμένη στην άμμο και της πετάς κοτρώνια, ξέρεις αν είναι λάθος γιατί ξέρεις ότι δε θα ήθελες να είσαι στη θέση της. Είναι τόσο απλός ο διαχωρισμός του καλού από το κακό. Το αν το κάνεις, είναι επειδή σου έχουν πει ότι δεν πειράζει, έτσι πάει, της άξιζε, κανείς δε δίνει μία κτλ και είναι η αιτιολόγηση της πράξης, όχι η δικαιολόγηση.

Εγκεfailογράφημα.

Τσουκ, αυτο ισχυει για υγιεις ανθρωπους. Ξερεις ποσοι φανατικοι υπαρχουν;Πολλοι. Αν καποιον του κανεις πλυση εγκεφαλκου απο μικρο οτι αυτο πρεπει να κανει. Και δεν τον κοβει και λιγο ως πολυ θα το κανει..
Δημοσ.

Δεν ξερω τι λεγεται στις τελευταιες σελιδες, αλλα αντε να ρθει το καλοκαιρακι (εποχη που γενικως αντιπαθω) να φορεσουν κανα σορτσακι οι νεαρες :-)

• Like 1
Δημοσ.

Εγκεfailογράφημα.

Δίκιο έχεις απλά άντε πήγαινε στην χώρα όπου όλοι είναι φανατικοί ισλαμιστές να τους πεις για τα δικαιώματα της γυναικάς.

Όσο για το τελευταίο το 335 π.Χ. εάν θυμάμαι καλά υλοποιήθηκε η Πανελλήνια Ιδέα από τον Φίλιππο Β' ύστερα από πρόταση του Ισοκράτη όπου και κρίθηκε αδίκημα η πειρατεία και ο φόνος.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λεγεται στις τελευταιες σελιδες, αλλα αντε να ρθει το καλοκαιρακι (εποχη που γενικως αντιπαθω) να φορεσουν κανα σορτσακι οι νεαρες :-)

Απο εδω και περα μην τολμησεις να μου την ξαναπεις. Δηλωνω υπευθυνα οτι θα ποσταρω αυτο το σχολιο και θα σε λεω ληγουρι .. το κραταω..
Δημοσ.

Luci για εμένα ειναι αδιανότητο ένας άνθρωπος να μη μπορει να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στους λαούς.

Εγω και εσύ κατακρίνουμε την εκάστοτε βίαιη κίνηση, γιατί έτσι μεγαλώσαμε. Ετσι μάθαμε.

Οι Ταλιμπάν π.χ. έχουν άλλο τρόπο σκέψης, άλλα έθιμα.

Αν εγω και εσυ ημασταν Ταλιμπάν θα θεωρουσαμε απαράδεκτο το οτι οι γυναίκες μας δε τρώνε 10 σφαλιάρες την ημέρα και το ότι η γυναικα του τάδε τόλμησε να πει καλημέρα στον δεινα.

Τι ειναι αυτό που σε προβληματίζει? Εξακολουθεις να κρίνεις βάση της δικής σου παιδείας. Αν θέλεις να εισαι σωστός ομως στη κριση σου και να παρουσιάζεις τα πράγματα ως έχουν, ωφείλεις να γνωρίζεις το υπόβαθρο του κάθε λαού, τη κουλτούρα του, τη θρησκεία του να μπορεις δηλαδή να σκεφτείς σαν αυτους.

• Like 1
Δημοσ.

Απο εδω και περα μην τολμησεις να μου την ξαναπεις. Δηλωνω υπευθυνα οτι θα ποσταρω αυτο το σχολιο και θα σε λεω ληγουρι .. το κραταω..

Μα γιατί ληγούρι;!;! Επειδή είπε το αυτονόητο ο άνθρωπος;

Λες κι εμείς τα κορίτσια δεν κοιτάμε αντρικούς κώλους ξερωγώ :P Ειδικά το καλοκαιράκι (βλ. σέξι μαγιώ, σέξι ποδηλάτες μ'αυτό το κοντό στενό κολάν χεχεχε)

Δημοσ.

Κρίνουμε βάση των δικών μας νόμων, ηθών, εθίμων.

Όχι βάση των δικών τους.

Σε κάποιες χώρες, κόβουν το χέρι του κλέφτη. Οι εκεί το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. (Δε θα σου κρύψω οτι τη τελευταία φορά που είδα έναν τύπο να χτυπάει μια γυναίκα σε ένα πάρτι, ο λιθοβολισμός στο μυαλό μου, φάνταζε λίγος. Το ίδιο σκέφτηκα και όταν ειδα το σπίτι μου κατεστραμμένο απο διαρρήκτη.. Ισως είμαι εγώ ο απολίτιστος τελικά)

Και οι Ισλαμιστές βέβαια, μπορει να θεωρουν οτι το να κουρεύεις χρήματα που ο άλλος μπορει να μάζεψε με κόπο, δεν ειναι σωστό.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα όμως δεν τα κρίνεις με βάσει κανενός τα έθιμα/νομους/κλπ. Αλλιώς δεν είναι εξ'ορισμού ανθρώπινα δικαιώματα.

Δημοσ.

Μα γιατί ληγούρι;!;! Επειδή είπε το αυτονόητο ο άνθρωπος;

Λες κι εμείς τα κορίτσια δεν κοιτάμε αντρικούς κώλους ξερωγώ :P Ειδικά το καλοκαιράκι (βλ. σέξι μαγιώ, σέξι ποδηλάτες μ'αυτό το κοντό στενό κολάν χεχεχε)

Αν μου ξεφυγει και γραψω κατι τετοιο ας μου κανει το ιδιο.. για την ωρα την εβαψε.. :P
Δημοσ.

Meh, τι να κλάσουν τα σορτσάκια μπροστά σε φόρεμα/φούστα και μπότες (κολάν/καλσόν είναι όψιοναλ);

Αυτό είναι σέξυ ντύσιμο, όχι υποτιθέμενα καυτά και ξεκούμπωτα ξεσορτς (να φαίνεται και το μπραζίλ και το μισό τατού), γυαλιά μύγας και την κλασσική επιδημία χαζοχαρμοσύνης του καλοκαιριού :D

Μπαϊδεγουέι από ντύσιμο καταλήξαμε να μιλάμε για ταλιμπάν; Αν ξεφύγει παιδιά μην το κλειδώσετε, σε λίγο θα πιάσουμε την κουβέντα για τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και οι μόντς μπορούν να το ενσωματώσουν στο θέμα της Κορέας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...