Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

- Το λογαριασμό παρακαλώ, τρία πιτόγυρα, μια πατάτες και μια μπύρα.

- Είναι 10€

- Είναι 10€ με απόδειξη. Χωρίς ΦΠΑ είναι 7.70€....και επειδή δεν θα τον καταβάλεις, πάρε 8€ και είμαστε εντάξει. Άντε σου φέξε, έβγαλες 30cent παραπάνω....τυχερούλη

Problem solved!!!

• Like 4
  • Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι εντυπωσιακό το τι τίτλους σκαρφίζονται ορισμένοι συντάκτες/"συγγραφείς" προκειμένου να γνωστοποιήσουν ένα συμβάν του οποίου η αλήθεια σχεδόν ΠΑΝΤΑ κρύβεται στις λεπτομέρειες και όχι στον τίτλο.. Διαβάστε από αξιόπιστη πηγή λοιπόν την εν λόγω είδηση και θα καταλάβετε γιατί ξυλοκόπησαν τον νεαρό φοιτητή. Το πιο εντυπωσιακό απ'όλα πάντως είναι το τι συζητήσεις μπορούν να χτιστούν πάνω σε μία ψευδή βάση και ενδεχομένως το τι μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι φαινομενικά "αθώες" συζητήσεις..

Ξυλοκοπήθηκε όχι επειδή δεν ζήτησε απόδειξη.. αλλά επειδή το χρησιμοποίησε ως πρόφαση για να σηκωθεί από την θέση του μαζί με τους φίλους του αφού ήπιαν τα σφηνάκια και να φύγει χωρίς να πληρώσει.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201309&catid=6

Αυτό δεν θα το μάθεις ποτέ βασικά! Υποθέσεις κάνουμε απλά και θεωρούμε πως έχουμε δίκιο ο καθένας για την πάρτη του.

Και άντε πες πως το έκαναν επίτηδες, δικαιολογεί όλο αυτό το να σου σπάσει κάποιος το σαγόνι???

Δημοσ.

Είναι εντυπωσιακό το τι τίτλους σκαρφίζονται ορισμένοι συντάκτες/"συγγραφείς" προκειμένου να γνωστοποιήσουν ένα συμβάν του οποίου η αλήθεια σχεδόν ΠΑΝΤΑ κρύβεται στις λεπτομέρειες και όχι στον τίτλο.. Διαβάστε από αξιόπιστη πηγή λοιπόν την εν λόγω είδηση και θα καταλάβετε γιατί ξυλοκόπησαν τον νεαρό φοιτητή. Το πιο εντυπωσιακό απ'όλα πάντως είναι το τι συζητήσεις μπορούν να χτιστούν πάνω σε μία ψευδή βάση και ενδεχομένως το τι μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι φαινομενικά "αθώες" συζητήσεις..

Ξυλοκοπήθηκε όχι επειδή δεν ζήτησε απόδειξη.. αλλά επειδή το χρησιμοποίησε ως πρόφαση για να σηκωθεί από την θέση του μαζί με τους φίλους του αφού ήπιαν τα σφηνάκια και να φύγει χωρίς να πληρώσει.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201309&catid=6

το προβλημα που ειναι?εκανε κατι παρανομο ο φοιτητης?

• Super Moderators
Δημοσ.

το προβλημα που ειναι?εκανε κατι παρανομο ο φοιτητης?

ΘΑ έκανε κάτι παράνομο αν απλά σηκωνόταν και έφευγε χωρίς να περιμένει αν θα του φέρουν απόδειξη ή όχι. Αλλά άντε να βγάλεις άκρη για το τι ακριβώς έγινε...

Δημοσ.

ΘΑ έκανε κάτι παράνομο αν απλά σηκωνόταν και έφευγε χωρίς να περιμένει αν θα του φέρουν απόδειξη ή όχι. Αλλά άντε να βγάλεις άκρη για το τι ακριβώς έγινε...

Γιατί και πόσο να περιμένει να του φέρουν απόδειξη ή να πρέπει να την ζητήσει.

Αυτό επιτρέπει στο καθένα να μην φέρνει απόδειξη παρά μόνο σε όσους ζητάνε.

Θα έπρεπε να φέρνουν την απόδειξη μαζί με την παραγγελία. Αν δεν την έχουν φέρει άντε γειά.

Δημοσ.

Βασικά δε θα έπρεπε καν να περιμένει να του φέρουν απόδειξη μιας και θα πρεπε να χε έρθει συγχρόνως με τα ποτά. Αν δεν έρθει τότε, άνετα μπορεί να θεωρήσει ότι δε θα ρθει ποτέ.

Πάντως ναι είναι δύσκολο να συμπεράνεις με ασφάλεια τι έγινε.

Δημοσ.

το ιδιο το κρατος με τις χαζες τακτικες προωθει την παρανομια και απο τις 2 μεριες!

υψηλη φορολογια+εξτρα φορους+μειωσεις μισθων= fail

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί και πόσο να περιμένει να του φέρουν απόδειξη ή να πρέπει να την ζητήσει.

Αυτό επιτρέπει στο καθένα να μην φέρνει απόδειξη παρά μόνο σε όσους ζητάνε.

Θα έπρεπε να φέρνουν την απόδειξη μαζί με την παραγγελία. Αν δεν την έχουν φέρει άντε γειά.

Βασικά δε θα έπρεπε καν να περιμένει να του φέρουν απόδειξη μιας και θα πρεπε να χε έρθει συγχρόνως με τα ποτά. Αν δεν έρθει τότε, άνετα μπορεί να θεωρήσει ότι δε θα ρθει ποτέ.

Πάντως ναι είναι δύσκολο να συμπεράνεις με ασφάλεια τι έγινε.

Μερικά μαγαζιά πάντως στα οποία συχνάζω σου φέρνουν προσωρινές αποδείξεις που δεν έχουν ισχύ σαν κανονικές και στο τέλος αν ζητήσεις λογαριασμό σου φέρνουν την τελική με όλες τις αλλαγές που έγιναν (επιπλέον παραγγελίες κλπ).

Δημοσ.

Πάντως ποιός νόμος υπερισχύει στην περίπτωση του καφέ ας πούμε στο take-away(κι όχι μόνο):

1)Η απομάκρυνση του προϊόντος από το χώρο του καταστήματος χωρίς πληρωμή συνιστά κλοπή

2)Η μή προσκόμιση απόδειξης αναιρεί την υποχρέωση του πελάτη να πληρώσει.

Στην περιοχή μου (Ελλάδα) το 98% των καταστημάτων κόβουν απόδειξη, αλλά έχουν και τις 2 πινακίδες την μια κάτω από την άλλη.

Εδώ σας θέλω. Πιστεύω πως η κλοπή υπερισχύει της απόδειξης.(να ξεκαθαρίσω ότι σε καμια περίπτωση δε δίνω δίκιο σε αυτόν που δε κόβει)

Δημοσ.

IANAL, αλλά μου φαίνεται ότι η υποχρέωση του πελάτη αναιρείται αφού γίνει ξεκάθαρο ότι το κατάστημα δεν σκοπεύει να σου δώσει απόδειξη. Δεν σηκώνεσαι στα μουλωχτά και φεύγεις, γιατί θα είσαι κλέφτης.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι συζητηθηκε στα προηγουμενα ποστ γιατι δεν τα διαβασα. Η αποψη μου επι του θεματος:

Αστειος νομος, που ουσιαστικα λεει το εξης: Επειδη εγω σαν κρατος ειμαι ανικανος να ελεγξω την φοροδιαφυγη***, αντι να καθομαι εγω να ταλαιπωρουμαι με τον καθε φουσκωτο νυχτερινου κεντρου, βαζω τον πολιτη να αναλαβει τα καθηκοντα μου (δινοντας του ενα λαικιστικο δολωμα, αυτο του δικαιωματος της μη πληρωμης) και ας τα βρουν μεταξυ τους πολιτες με φουσκωτους κλπ. Με λιγα λογια για να μην ανακατευονται οι μπατσοι, βαζουν σαν προβατα επι σφαγη τους πολιτες να κανουν μια δουλεια, οπως αποδεικνυεται επικινδυνη...

Ο πιτσιρικας που ξυλοφορτωθηκε, ειτε ηταν αφελης, ειτε αβγαλτος, ειτε πιστεψε οτι θα εχει να διηγειται στην παρεα του για καποιο κατορθωμα (μλκες πηγα στο ταδε μαγαζι ηπια 15 σφηνακια και δεν πληρωσα ουτε μισο ευρω γτ ειμαι μαγκας!). Διαφορετικα, απλα δεν βαρας πιστολι σε κλαμπ και αν εχεις σκοπο να το βαρεσεις δεν το κανεις επιδεικτικα, ενημερωνοντας το μισο προσωπικο προηγουμενως οτι εχεις σκοπο να το κανεις. Στην νυχτα ολοι ξερουν οτι 20χρονος αμουστακος φοιτητακος δεν μπορει να την μπει με τσαμπουκα...Αυτος το δοκιμασε, εκανε fail, ελπιζω την επομενη φορα που θα σκεφτει να εφαρμοσει το συγκεκριμενο νομο να το δοκιμασει σε πιο light περιπτωσεις απο νυχτερινα μαγαζια...

Oσο για το μαγαζακι που εμπλεκεται σε αυτη την ιστορια, βρισκουν και τα κανουν. Χωρις κρατος, χωρις τιμωριες, χωρις, χωρις, χωρις ο καθενας μπορει να εχει την ασυδοσια για σημαια... Γενικα η νυχτα στη χωρα μας ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια.

***Οπου ανικανος =

α. λαδωνομαι

β. Κολωνω να τα βαλω με διαφορους επιχειρηματιες, ιδιαιτερα ιδιοκτητες νυχτερινων κεντρων

γ. Ελλειπης αριθμος προσωπικου για ελεγχους

• Like 1
Δημοσ.

IANAL, αλλά μου φαίνεται ότι η υποχρέωση του πελάτη αναιρείται αφού γίνει ξεκάθαρο ότι το κατάστημα δεν σκοπεύει να σου δώσει απόδειξη. Δεν σηκώνεσαι στα μουλωχτά και φεύγεις, γιατί θα είσαι κλέφτης.

Αν ο νόμος που σου επιτρέπει να φύγεις λέει αυτό τότε είναι άχρηστος.

Αν ζητήσεις εννοείται πως θα σου δώσουν.

Το θέμα είναι πως έτσι μπορούν να μην κόβουν παρά μόνο σε όσους ζητάνε χωρίς να έχουν τον κίνδυνο να φύγει ο πελάτης χωρίς να πληρώσει.

Μερικά μαγαζιά πάντως στα οποία συχνάζω σου φέρνουν προσωρινές αποδείξεις που δεν έχουν ισχύ σαν κανονικές και στο τέλος αν ζητήσεις λογαριασμό σου φέρνουν την τελική με όλες τις αλλαγές που έγιναν (επιπλέον παραγγελίες κλπ).

Ναι είναι συχνή τακτική για να αποφύγουν να κόψουν κανονική απόδειξη αν δεν το παρατηρήσεις και δεν ζητήσεις.

Το έχω συναντήσει σε πολλά μαγαζιά.

Τελικά πέρα από την φιλολογία, ξέρουμε τι ακριβώς λέει ο νόμος για το πότε οφείλει το κατάστημα να κόψει απόδειξη ή θα γεμίζουμε σελίδες με υποθέσεις?

Δημοσ.

Αναμένω τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας. Και αναρωτιέμαι παράλληλα πόσο ζώα είναι οι υπάλληλοι που το έκαναν αυτό. Τι να σκέφτονταν άραγε? "Θα τους σπάσουμε στο ξύλο, ώστε την επόμενη φορά να πληρώσουν"....IQ ραδικιού που λένε..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τελικά πέρα από την φιλολογία, ξέρουμε τι ακριβώς λέει ο νόμος για το πότε οφείλει το κατάστημα να κόψει απόδειξη ή θα γεμίζουμε σελίδες με υποθέσεις?

Δεν υπάρχει νόμος, υπάρχει όμως απόφαση του Υπ.Οικ. (ΠΟΛ.1081/12.6.2009) που αναφέρει ότι το κατάστημα υποχρεούται να εκδίδει και να παραδίδει απόδειξη σε κάθε σερβίρισμα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει νόμος, υπάρχει όμως απόφαση του Υπ.Οικ. (ΠΟΛ.1081/12.6.2009) που αναφέρει ότι το κατάστημα υποχρεούται να εκδίδει και να παραδίδει απόδειξη σε κάθε σερβίρισμα.

Μου έχει τύχει, κάποτε που ταξίδευα για δουλειά μαζί με άλλους και έπρεπε να μαζεύουμε ατομικές αποδείξεις από εστιατόρια κτλ, να κάνω σχετικές συζητήσεις με σερβιτόρους και θυμάμαι ότι η γενική αρχή ήταν πως πρέπει να υπάρχει απόδειξη για οτιδήποτε έχει σερβιριστεί. Αν πάει το ΣΔΟΕ για έλεγχο, θα δει τι υπάρχει στο τραπέζι του πελάτη και αν αυτό δε συνοδεύεται από απόδειξη, πέφτει πρόστιμο για μη παροχή απόδειξης. Βεβαίως δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κόβουν τις αποδείξεις και να τις κρατάνε στο ταμείο για να στις φέρουν όλες μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...