Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να κυνηγάω το κατάστημα για αποδείξεις. Έφερες απόδειξη; Πληρώνω. Δεν έφερες; Πιστόλα.

Ποιός σου είπε να κυνηγάς οτιδήποτε; "Κοπελιά, να κάνουμε ένα λογαριασμό; Φέρε μια αποδειξη, παρακαλώ."

Το μισό από το πρώτο το ακούω ήδη συνέχεια στα καφενεία. Είναι δύσκολο να προσθέσεις και το δεύτερο;

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το προηγούμενο πόστ που έβαλα δε θα το σχολιάσει κανείς;

Ο νόμος για την κλοπή ΔΕΝ έχει πάψει να ισχύει. Ισχύει παράλληλα με τον αστείο νόμο για την απόδειξη. ΕΡΩΤΩ: Ποιός υπερισχύει; Είμαι σίγουρος ότι υπερισχύει της κλοπής.

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει είναι αν κυριολεκτικά έπρηζε τον υπεύθυνο του καταστήματος ή/και τον barman να του δώσει απόδειξη και αυτός/αυτοί αρνιόταν/αρνιόντουσαν κατηγορηματικά να το κάνει/κάνουν.

Ξεχασες να βαλεις ως προυποθεση και το να φερει 2-3 εκδιδομενες γυναικες ως καλοπιασμα στον υπευθυνο του καταστηματος ή τον barman για να του δωσουν αποδειξη.

Επικοινωνεις γενικα με την πραγματικοτητα?

Πάντως ποιός νόμος υπερισχύει στην περίπτωση του καφέ ας πούμε στο take-away(κι όχι μόνο):

1)Η απομάκρυνση του προϊόντος από το χώρο του καταστήματος χωρίς πληρωμή συνιστά κλοπή

2)Η μή προσκόμιση απόδειξης αναιρεί την υποχρέωση του πελάτη να πληρώσει.

Eαν πας σε μια καφετερια, καθησεις σε ενα τραπεζι, παραγγειλεις καφε και σου φερουν καφε χωρις αποδειξη, τοτε εαν τον πιεις και φυγεις δεν βλεπω κατι μεμπτο(παραβλεποντας το ηθικα σωστο να τους ζητησεις μια φορα να σου φερουν αποδειξη-και οχι να καθεσαι να τους παρακαλας οπως προτεινει ο NinjaMan). Αφου υποθετεις πως στον χαρισε ο ιδιοκτητης(τον καφε που ηπιες) αφου κατα την συναλλαγη(το να σου φερει τον καφε) δεν σου εφερε την νομιμη αποδειξη της συναλλαγης.

Αν παρεις και το γυαλινο ποτηρι που ηπιες τον καφε και απομακρυνθεις, προφανως και ειναι κλοπη αφου δεν το πληρωσες.

Αν πας σε ενα καταστημα ρουχων, παρεις μια μπλουζα και φυγεις προφανως και ειναι κλοπη. Εαν πας στο ταμειο, δωσεις το ποσό που πωλειται η μπλουζα και δεν σου δωσει αποδειξη τοτε ξερω γω φωναζεις την αστυνομια(αναφερομαστε για καθαρα νομικα τι ισχυει λογικα και οχι τι πρακτικα θα κάνεις που το πιο λογικο ειναι να πεις δωσε αποδειξη αλλιως δωσε πισω τα λεφτα μου).

Οποτε απλα ειναι τα πραγματα και δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι.

Αν πας σε ενα μαγαζι και σου φερουν καποια αγαθα, τοτε εαν δεν σου δωσουν αποδειξη και εσυ τα καταναλωσεις(και προφανως δεν πληρωσεις αφου δεν σου εφεραν αποδειξη) τοτε δεν φταις εσυ αν φυγεις χωρις να πληρωσεις αλλά ο "πωλητης"(ιδιοκτητης του μαγαζιου) που σου εδωσε αγαθα δωρεαν. Για αυτο πρεπει την ωρα που σου φερνει τα αγαθα να σου δινει την αποδειξη της συναλλαγης και εσυ για ανταλλαγμα επι των αγαθων να του δινεις τα χρηματα. Εσυ ελαβες τα αγαθα, ο ιδιοκτητης τα χρηματα και το κρατος γνωριζει επι της συναλλαγης. Απλα πραγματα....

Δημοσ.

Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο.

Παμε τις προαλλες σε τσιπουραδικο λογω του ευαγγελισμου να μας κερασει ενας φιλος. Τεσσερα ατομα, ξεκινησαμε τα τεταρτακια σε κρασι. Καταληξαμε να πιουμε 8 κιλα κρασι και να φαμε και κατι εξτρα πιατα -μικρες ποικιλιες. Επρεπε δηλαδη να πληρωσουμε το σερβιτορο περιπου 35 φορες με 2.5ευρα και 5ευρα...

Πας σε εστιατοριο, παραγγελνεις, σου φερνει τη σαλατα, πληρωνεις, φερνει την τυροκαυτερη, πληρωνεις, φερνει πατατες, πληρωνεις, φερνει 2 μπιφτεκια πληρωνεις, φερνει και τις μπριζολες, πληρωνεις, φερνει και μια σαλατα ακομη, πληρωνεις, παιρνεις 3 κοκακολες, πληρωνεις, και συνεχιζεις ακαθεκτος,

Σε απροσωπες καφετεριες με πολυ και αγνωστο κοσμο, προφανως και θα το κανεις. Στα υπολοιπα μαγαζια που εχουν σταθερο πελατολογιο και που η καταναλωση δεν ειναι ενας καφες για τεσσερις ωρες, δε γινεται οσο και να το θες.

Εχεις καταλαβει οτι με οτιδηποτε σερβιρεται - πωλειται πρεπει να υπαρχει αποδειξη;

Βεβαιως .Και αν χρειαστει να φερει και 35 αποδειξεις.

Δημοσ.

Ο τίτλος του thread πάντως είναι εντελώς παραπλανητικός. Πρώτα από όλα το "έσπασαν στο ξύλο φοιτητή" σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια γροθιά(προσοχή, δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση ότι επικροτώ τη χειροδικία, το αντίθετο μάλιστα). Επίσης ο ίδιος ο φοιτητής υποστηρίζει ότι απλά σηκώθηκε και έφυγε. Καμία σχέση το "ζήτησε απόδειξη" του τίτλου.

"Φοιτητής στην Κομοτηνή αρνήθηκε να πληρώσει όταν δεν του έφεραν τη νόμιμη απόδειξη για τον λογαριασμό..

Ούτε αυτό ισχύει, για να αρνηθείς να πληρώσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σου ζητηθεί να πληρώσεις. Κάτι που δεν έγινε(πάντα σύμφωνα με δηλώσεις του φοιτητή).

Πάντως η πινακίδα που υπάρχει τώρα τελευταία σε κάθε κατάστημα λέει συγκεκριμένα:

"Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)"

Αυτό εγώ με το φτωχό μου το μυαλό το αντιλαμβάνομαι ως "σαν καταναλωτής έχω δικαίωμα να αρνηθώ να πληρώσω αν το κατάστημα αρνηθεί να μου δώσει απόδειξη". Και όχι ως "έχω δικαίωμα να σηκωθώ και να φύγω χωρίς να πληρώσω εφόσον δεν μου φέρουν απόδειξη στο σερβίρισμα". Ναι, από το 2009 το κατάστημα έχει υποχρέωση να φέρνει απόδειξη με κάθε σερβίρισμα, αλλά πουθενά δεν έχω δει το ότι "ο πελάτης έχει το δικαίωμα να σηκωθεί και να φύγει αν δεν λάβει απόδειξη με το σερβίρισμα". Κατά την ταπεινή μου άποψη ο φοιτητής παρερμήνευσε το τι λέει η πινακίδα προκειμένου να μην πληρώσει. Αν ήθελε να είναι σωστός ο ίδιος θα μπορούσε να ζητήσει απόδειξη, και να μην πληρώσει ΑΦΟΥ πρώτα έχει εισπράξη άρνηση. Και σε κάθε περίπτωση μπορούσε να καταγγείλει το κατάστημα που δεν του έφερε απόδειξη με κάθε σερβίρισμα.

Δημοσ.

yfw όταν δεν έχεις δίκαιο ούτε νομικά ούτε αλλιώς.

Ο τυπάς που λέει ότι "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" θα μας το παίξει και νομιμόφρων. yeeeeeah right.

Όλοι εδώ πέρα απλά εκθέτουμε τις απόψεις μας απολαμβάνοντας την ανωνυμία που μας προσφέρει το internet. Αν προσωπικά εσύ νιώθεις ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, ή να επιβληθείς με κάποιον τρόπο, στον κάθε τυχαίο στο internet γούστο σου και καπέλο σου. Εγώ προσωπικά δεν έχω αυτή την ανάγκη και για αυτό το λέω και το πιστεύω ότι είμαι νομιμόφρων αλλά παντού υπάρχουν και κάποια όρια που άμα διαβείς θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς και τις ευθύνες των πράξεων σου. Τόσο απλά και λιτά.

NinjaMan δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα όμως. Γυάλα.

Θα σου πω και μια άλλη παροιμία μιας και απ'ότι κατάλαβα αφιέρωσες χρόνο, κόπο και σκέψη προτού γράψεις αυτό που είχες να μας πεις: "Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι που "ήσουν και εσύ εδώ"..

Εχεις καταλαβει οτι με οτιδηποτε σερβιρεται - πωλειται πρεπει να υπαρχει αποδειξη;

Ξεχασες να βαλεις ως προυποθεση και το να φερει 2-3 εκδιδομενες γυναικες ως καλοπιασμα στον υπευθυνο του καταστηματος ή τον barman για να του δωσουν αποδειξη.

Επικοινωνεις γενικα με την πραγματικοτητα?

Έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε και οι δύο απλά θέλω να ξαναδιατυπώσω τι ακριβώς εννοούσα. Όταν είπα "να πρήξει τον υπεύθυνο προκειμένου να του δώσει απόδειξη" εννοούσα ότι επειδή (και αυτή η τεχνική είναι γνωστή από παλιά) τα αφεντικά λένε στους σερβιτόρους να μην φέρνουν απόδειξη αν δεν τους το ζητήσουν οι πελάτες και αν πολλές φορές δεν επιμείνουν και 2η φορά (η πρώτη είναι μόλις έρθει η παραγγελία και η δεύτερη κατά την αποχώρηση), δεν πρέπει να μας παραπλανήσει ο τίτλος και να ταχτούμε υπέρ του φοιτητή. Εσύ το βλέπεις από την σκοπιά του καταναλωτή και τάζεσαι υπέρ του και εγώ από την σκοπιά του σερβιτόρου και τάζομαι υπέρ του (που έχω δουλέψει κάποιους μήνες προσωπικά). Είναι κάτι το οποίο έχω παρατηρήσει ότι γίνεται αβέρτα, λόγω κρίσης, ιδιαίτερα σε μαγαζιά νύχτας και σε πολυπληθείς χώρους όπου ο barman/σερβιτόρος δεν απομνημονεύει εύκολα πρόσωπα, γενικά επικρατεί ένας πανικός και πολλοί το χρησιμοποιούν αυτό ως "παραθυράκι" για να σηκώνονται και να φεύγουν ανενόχλητοι χωρίς να πληρώσουν. Μάλιστα αυτό έτυχε να το κάνει και ένας γνωστός μου πριν πολύ καιρό και του είχα πει ότι αν ερχόντουσαν και του ζητούσαν λόγο τίποτα "φουσκωτοί" εγώ θα άφηνα να τον δείρουν (μέχρι ένα λογικό σημείο πάντα).  Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε, όπως είπε και ο mod billdanos, είναι δύσκολο να είσαι αμερόληπτος γιατί σε τελική ανάλυση μπορεί και να μην μάθεις ποτέ την αλήθεια. Άλλωστε πως να την μάθεις αν δεν έχεις κάποιο γνωστό μέσα στην αστυνομία για πιο έγκυρη πληροφόρηση από την στιγμή την οποία, έτσι πιστεύω, τέτοιες ειδήσεις φτιάχνονται για να προκαλούν τις αντιδράσεις του κόσμου και για να έχει κάτι η δημοσιότητα (και ο κόσμος) να ασχολείται πέρα από τα αληθινά προβλήματα και τα μεγάλα κεφάλια..

Σημείωση: Δηλαδή εσείς, σε real-life καταστάσεις, θα σηκωνόσασταν να φεύγατε αφού πίνατε τον καφέ ή το ποτό σας επειδή δεν σας έφερε την απόδειξη ο σερβιτόρος κατά την παραγγελία ή θα του την ξαναζητούσατε ευγενικά για μια 2η (και τελευταία) φορά; Τουλάχιστον εγώ όσο καιρό βγαίνω δεν μου έχει τύχει ποτέ να μην μου την δώσουν με την 2η γι'αυτό ήμουν και σκεπτικός αμέσως μόλις διάβασα το άρθρο καθώς ο τίτλος του με είχε προϊδεάσει για άλλα. 

Σημείωση 2: Βασικά τώρα που το ξανασκέφτηκα όσον αφορά τον γνωστό μου θα άφηνα να τον πλάκωναν και θα έτρεχα μιας και δεν γνωρίζω κάποια πολεμική τέχνη ή κάτι παρόμοιο και δεν υπάρχει και κάνα φράγκο στην τράπεζα για να τρέχουμε μετά και σε γιατρούς, όχι τίποτα άλλο. :ph34r:

Δημοσ.

Βεβαιως .Και αν χρειαστει να φερει και 35 αποδειξεις.

Αλλο το να σου φερει αποδειξη καθε φορα που φερνει κατι, για το οποιο και ειναι υποχρεωμενος, κι αλλο καθε φορα που φερνει αποδειξη να σηκωνεσαι να βγαζεις απο ενα 2ευρο και να τους το δινεις, το οποιο καταντα σπαστικο. Μπορεις βεβαια να το κανεις αλλα σαν πελατης τα δικα σου νευρα θα σπασουν, ο σερβιτορος, δουλεια του ειναι.

Δημοσ.

Αλλο το να σου φερει αποδειξη καθε φορα που φερνει κατι, για το οποιο και ειναι υποχρεωμενος, κι αλλο καθε φορα που φερνει αποδειξη να σηκωνεσαι να βγαζεις απο ενα 2ευρο και να τους το δινεις, το οποιο καταντα σπαστικο. Μπορεις βεβαια να το κανεις αλλα σαν πελατης τα δικα σου νευρα θα σπασουν, ο σερβιτορος, δουλεια του ειναι.

Eτσι οπως το θετεις συμφωνω απολυτα.Το μετρο σε μια σοβαρη χωρα θα ηταν γιουχου αλλα εδω στην μπανανια βοηθαει.Βεβαια δεν μου εχει τυχει να μου αρνηθουν ποτε αποδειξη *.Περισσοτερο ειναι αδιαφορια απο την πλευρα του πελατη ειναι παρα αρνηση απο το μαγαζι.

*Βεβαια δεν θα πηγαινα σε κανα αγριο μαγαζι της νυχτας με λελουδα στριμοκωλιασματα και  σειρα απο φουσκωτους να ζητησω επιμονα αποδειξη αλλα ενας τετοιος τροπος διασκεδασης τρωει ετσι και αλλιως κλασιμο απο εμενα 

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι εδώ πέρα απλά εκθέτουμε τις απόψεις μας απολαμβάνοντας την ανωνυμία που μας προσφέρει το internet. Αν προσωπικά εσύ νιώθεις ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, ή να επιβληθείς με κάποιον τρόπο, στον κάθε τυχαίο στο internet γούστο σου και καπέλο σου. Εγώ προσωπικά δεν έχω αυτή την ανάγκη και για αυτό το λέω και το πιστεύω ότι είμαι νομιμόφρων αλλά παντού υπάρχουν και κάποια όρια που άμα διαβείς θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς και τις ευθύνες των πράξεων σου. Τόσο απλά και λιτά.

Θα σου πω και μια άλλη παροιμία μιας και απ'ότι κατάλαβα αφιέρωσες χρόνο, κόπο και σκέψη προτού γράψεις αυτό που είχες να μας πεις: "Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι που "ήσουν και εσύ εδώ"..

Έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε και οι δύο απλά θέλω να ξαναδιατυπώσω τι ακριβώς εννοούσα. Όταν είπα "να πρήξει τον υπεύθυνο προκειμένου να του δώσει απόδειξη" εννοούσα ότι επειδή (και αυτή η τεχνική είναι γνωστή από παλιά) τα αφεντικά λένε στους σερβιτόρους να μην φέρνουν απόδειξη αν δεν τους το ζητήσουν οι πελάτες και αν πολλές φορές δεν επιμείνουν και 2η φορά (η πρώτη είναι μόλις έρθει η παραγγελία και η δεύτερη κατά την αποχώρηση), δεν πρέπει να μας παραπλανήσει ο τίτλος και να ταχτούμε υπέρ του φοιτητή. Εσύ το βλέπεις από την σκοπιά του καταναλωτή και τάζεσαι υπέρ του και εγώ από την σκοπιά του σερβιτόρου και τάζομαι υπέρ του (που έχω δουλέψει κάποιους μήνες προσωπικά). Είναι κάτι το οποίο έχω παρατηρήσει ότι γίνεται αβέρτα, λόγω κρίσης, ιδιαίτερα σε μαγαζιά νύχτας και σε πολυπληθείς χώρους όπου ο barman/σερβιτόρος δεν απομνημονεύει εύκολα πρόσωπα, γενικά επικρατεί ένας πανικός και πολλοί το χρησιμοποιούν αυτό ως "παραθυράκι" για να σηκώνονται και να φεύγουν ανενόχλητοι χωρίς να πληρώσουν. Μάλιστα αυτό έτυχε να το κάνει και ένας γνωστός μου πριν πολύ καιρό και του είχα πει ότι αν ερχόντουσαν και του ζητούσαν λόγο τίποτα "φουσκωτοί" εγώ θα άφηνα να τον δείρουν (μέχρι ένα λογικό σημείο πάντα).  Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε, όπως είπε και ο mod billdanos, είναι δύσκολο να είσαι αμερόληπτος γιατί σε τελική ανάλυση μπορεί και να μην μάθεις ποτέ την αλήθεια. Άλλωστε πως να την μάθεις αν δεν έχεις κάποιο γνωστό μέσα στην αστυνομία για πιο έγκυρη πληροφόρηση από την στιγμή την οποία, έτσι πιστεύω, τέτοιες ειδήσεις φτιάχνονται για να προκαλούν τις αντιδράσεις του κόσμου και για να έχει κάτι η δημοσιότητα (και ο κόσμος) να ασχολείται πέρα από τα αληθινά προβλήματα και τα μεγάλα κεφάλια..

Σημείωση: Δηλαδή εσείς, σε real-life καταστάσεις, θα σηκωνόσασταν να φεύγατε αφού πίνατε τον καφέ ή το ποτό σας επειδή δεν σας έφερε την απόδειξη ο σερβιτόρος κατά την παραγγελία ή θα του την ξαναζητούσατε ευγενικά για μια 2η (και τελευταία) φορά; Τουλάχιστον εγώ όσο καιρό βγαίνω δεν μου έχει τύχει ποτέ να μην μου την δώσουν με την 2η γι'αυτό ήμουν και σκεπτικός αμέσως μόλις διάβασα το άρθρο καθώς ο τίτλος του με είχε προϊδεάσει για άλλα. 

Σημείωση 2: Βασικά τώρα που το ξανασκέφτηκα όσον αφορά τον γνωστό μου θα άφηνα να τον πλάκωναν και θα έτρεχα μιας και δεν γνωρίζω κάποια πολεμική τέχνη ή κάτι παρόμοιο και δεν υπάρχει και κάνα φράγκο στην τράπεζα για να τρέχουμε μετά και σε γιατρούς, όχι τίποτα άλλο. :ph34r:

Αυτογκολ ομως

Δημοσ.

Αυτογκολ ομως

Και αφού έτσι λειτουργεί ο κόσμος Toufa εμείς τι θα κάνουμε; Θα προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε ένα ή δύο άντρες μέσα σε μια νύχτα ή μήπως είναι κάτι που απαιτεί πολύ περισσότερη σκέψη, οργάνωση, προσπάθεια και μεθοδικότητα σε βάθος χρόνου..;  Επίσης προτού σχολιάσεις κάτι καλό θα ήταν, αν έχεις το θάρρος, να απαντάς και στα ερωτήματα που τέθηκαν μέσα στο κείμενο που επέλεξες να σχολιάσεις.

Δημοσ.

α) Είναι μεγάλη αμαρτία να "κλέβεις" χρήματα από μεροκαματιάρη, σερβιτόρο στην εν λόγω περίπτωση, βρίσκοντας φτηνές δικαιολογίες και β) όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113020965

• Like 1
Δημοσ.

Και αφού έτσι λειτουργεί ο κόσμος Toufa εμείς τι θα κάνουμε; Θα προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε ένα ή δύο άντρες μέσα σε μια νύχτα ή μήπως είναι κάτι που απαιτεί πολύ περισσότερη σκέψη, οργάνωση, προσπάθεια και μεθοδικότητα σε βάθος χρόνου..;  Επίσης προτού σχολιάσεις κάτι καλό θα ήταν, αν έχεις το θάρρος, να απαντάς και στα ερωτήματα που τέθηκαν μέσα στο κείμενο που επέλεξες να σχολιάσεις.

ασε με να μαντεψω.

δαπιτης υπευθυνος οργανωσης παρτυ στο τει ανω κωλοτεροριστας

• Like 3
Δημοσ.

Τωρα ξαφνικα θυμηθηκατε ολοι την αποδειξη απο τις καφετεριες? Νομίζεται αυτα θα σου σωσουν το κρατος?? Να σας δω αν αγορασετε κατι με 300ε και σας πουν 240 250 χωρις εκει να σας δω.ολοι οι τζαμπατζηδες βγαινουν και επικαλουντε εναν ηλιθιο νομο....αμα δεν ειχες ποτε μαγαζι θα δεις οτι δεν ειναι τοσα τα κερδη δεν θα το παιζαται ιστορια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...