REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Λοιπόν θέλω να κάνω νέο συμβόλαιο γιατί το παλιό έληξε (βασικά ήταν στο όνομα της μάνας μου και του πατριού μου η μητέρα μου έχει πεθάνει εδώ και 6 μήνες και ο πατριός μου την έκανε) και τώρα θα μου κάνει μείωση, στο πρώτο το συμβόλαιο είχαμε δώσει εγγύηση 400 ευρώ. Σήμερα που έστειλε τα συμβόλαια είδα ότι έχει βάλει την εγγύηση 250 ευρώ, όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό μου είπε ότι όταν πέφτει το ενοίκιο μειώνεται και η εγγύηση γιατί λέει σαν εγγύηση βάζουμε ένα ενοίκιο άρα αφού το ενοίκιο είναι 250 ευρώ τόσο θα είναι και η εγγύηση. Στέκει αυτό που λέει γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ παπατζιλίκι.
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Η εγγύηση έχει το νόημα της παράδοσης του μισθίου στην κατάσταση που παραδόθηκε από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή. Συνήθως, ζητιέται ένα ενοίκιο, ως εγγύηση αλλά παλαιότερα ζητούσαν και 2 ή και περισσότερα, ειδικά στην περίπτωση που το ρολόι της ΔΕΗ ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη.
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Η εγγύηση έχει το νόημα της παράδοσης του μισθίου στην κατάσταση που παραδόθηκε από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή. Συνήθως, ζητιέται ένα ενοίκιο, ως εγγύηση αλλά παλαιότερα ζητούσαν και 2 ή και περισσότερα, ειδικά στην περίπτωση που το ρολόι της ΔΕΗ ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη. Ναι αυτο το γνωριζω αλλα στεκι να γραψει σαν εγγυηση 250 ευρω επειδη τοσο θα ειναι το ενοικιο. Εμενα ετσι μου τρωει 150 ευρω.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εσένα δεν σε ενδιαφέρει το ποσον, το μονο που πρεπει να ξέρεις ειναι οτι οταν είναι να φυγεις, κάθεσαι μέσα ενα μηνα με την εγγύηση εκτος αν εχεις διαλύσει το σπιτι και στο κρατήσει για αποζημίωση. Πρέπει να σου επιστραφούν τα 150. Οταν σου έκαναν παλιά αύξηση σου αύξαναν και την εγγύηση? αν ναι τότε σωστά τα λες.
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ναι αυτο το γνωριζω αλλα στεκι να γραψει σαν εγγυηση 250 ευρω επειδη τοσο θα ειναι το ενοικιο. Εμενα ετσι μου τρωει 150 ευρω. Δεν είχες διαεκρινίσει ότι η αρχική εγγύηση των 400 δεν έχει συμψηφιστεί με το τελευταίο νοίκι της προηγούμενης περιόδου, όπως συνηθίζεται. Εάν είναι έτσι η κατάσταση, πρέπει να τους ζητήσεις και να σου επιστρέψει τα 150 της διαφοράς.
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εσένα δεν σε ενδιαφέρει το ποσον, το μονο που πρεπει να ξέρεις ειναι οτι οταν είναι να φυγεις, κάθεσαι μέσα ενα μηνα με την εγγύηση εκτος αν εχεις διαλύσει το σπιτι και στο κρατήσει για αποζημίωση.Κάνεις λάθος. Το ορθό είναι ο ενοικιαστής να πληρώνει και τον τελευταίο μήνα πριν φύγει, και τη στιγμή που παραδίδει το μίσθιο του επιστρέφεται η εγγύηση εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές, απλήρωτοι λογαριασμοί, κοινόχρηστα κτλ. Στην περίπτωση του redo εφόσον ο ιδιοκτήτης θέλει να γίνει 250 η εγγύηση, τότε ας επιστρέψει τα 400, και ας λάβει τα 250 που θα γράφει το συμβόλαιο. Αν δεν γίνει έτσι, τότε απλά του τρώει 150€. Οταν σου έκαναν παλιά αύξηση σου αύξαναν και την εγγύηση? αν ναι τότε σωστά τα λες.Εξαρτάται για τι είδους αύξηση μιλάς. Αν εννοείς το πχ +5% ετησίως που αναγραφόταν στο συμβόλαιο όχι. Αν εννοείς αύξηση λόγω ανανέωσης συμβολαίου, τότε ναι. 1
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δεν είχες διαεκρινίσει ότι η αρχική εγγύηση των 400 δεν έχει συμψηφιστεί με το τελευταίο νοίκι της προηγούμενης περιόδου, όπως συνηθίζεται. Εάν είναι έτσι η κατάσταση, πρέπει να τους ζητήσεις και να σου επιστρέψει τα 150 της διαφοράς. Τα ενοικια πληρωνονται ολα κανονικα, αυτο που λες θα ηταν λογικο αλλα αφου δεν του χρωσταω πρεπει να ειναι η εγγυηση 400 ευρω, Αυτος λεει οτι και καλα η εγγυηση ειναι πολλαπλασια του ενοικιου αλλα εγω πιστευω οτι δεν του αρεσει που του ζητησα μειωση και θελει να με φαει με τον τροπο του.
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 μου είπε ότι όταν πέφτει το ενοίκιο μειώνεται και η εγγύηση γιατί λέει σαν εγγύηση βάζουμε ένα ενοίκιο άρα αφού το ενοίκιο είναι 250 ευρώ τόσο θα είναι και η εγγύηση. Αυτος λεει οτι και καλα η εγγυηση ειναι πολλαπλασια του ενοικιουΜας τρολλάρεις τώρα????
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εάν ήταν σωστός θα έπρεπε να γράψει στο νέο συμφωνητικό ότι η εγγύηση είναι 400+250, αλλά φαίνεται να κάνει ότι το "ξεχνάει". Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτήσεις να καλυφθεί η νέα εγγύηση από την προηγούμενη και συμψηφιστούν τα 150 με το επόμενο νοίκι.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εχετε πιασει οτι ο redodin ειναι ο ιδιοκτητης και οχι ο ενοικιαστης, ετσι? Redodin συνηθως η εγγυηση ειναι ενας μηνας νοικι. Δεν το λεει καποιος νομος αλλα πλεον ετσι ειναι. Αφου του μειωσες το νοικι, ειναι λογικο να μειωθει και η εγγυηση. Αν σου ζηταει πισω τα 150 απο τα 400 της αρχικης εγγυησης, δεν σε υποχρεωνει κανεις να του τα δωσεις.
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μας τρολλάρεις τώρα???? Οχι ρε φιλε μου γιατι να σε τρολαρω Οποτε αυτος θελει να με φαει και τι γυνετε τωρα ? Εχετε πιασει οτι ο redodin ειναι ο ιδιοκτητης και οχι ο ενοικιαστης, ετσι? Redodin συνηθως η εγγυηση ειναι ενας μηνας νοικι. Δεν το λεει καποιος νομος αλλα πλεον ετσι ειναι. Αφου του μειωσες το νοικι, ειναι λογικο να μειωθει και η εγγυηση. Οχι φιλε ο ενοικιαστης ειμαι εχω ενα σπιτι που το νοικιαζω αλλα αυτο ειναι σαν μην υπαρχει μεχρι να ανοιξει η διαθηκη. Στην ουσια οτι παιρνω απο το ενα το δινω στο αλλο.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ρε odin μπερδευτηκα μονος μου. Για ποιο σπιτι απο τα δυο λες τωρα? Αυτο που μενεις ή αυτο που νοικιαζεις σε καποιον τριτο?
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εάν ήταν σωστός θα έπρεπε να γράψει στο νέο συμφωνητικό ότι η εγγύηση είναι 400+250, αλλά φαίνεται να κάνει ότι το "ξεχνάει". Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτήσεις να καλυφθεί η νέα εγγύηση από την προηγούμενη και συμψηφιστούν τα 150 με το επόμενο νοίκι. Τα λεφτα ειναι εικονικα δηλαδη τι θελω να πω εγω δεν θα του δωσω τιποτα αλλα του ειχε δωσει η μητερα μου αρα τα λεφτα αυτος ομως τα εχει παρει και αφου δεν φευγω απο το σπιτι το λογικο ειναι να μεινει ακεραια η εγγυηση.
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εχετε πιασει οτι ο redodin ειναι ο ιδιοκτητης και οχι ο ενοικιαστης, ετσι? Redodin συνηθως η εγγυηση ειναι ενας μηνας νοικι. Δεν το λεει καποιος νομος αλλα πλεον ετσι ειναι. Αφου του μειωσες το νοικι, ειναι λογικο να μειωθει και η εγγυηση. Αν σου ζηταει πισω τα 150 απο τα 400 της αρχικης εγγυησης, δεν σε υποχρεωνει κανεις να του τα δωσεις. Από ποιο post του το συμπεραίνεις; Αντίθετα, σε όλα φαίνεται να μιλάει σαν ενοικιαστής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα