Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εγγύηση είθισται να υπολογίζεται με βάση το συμφωνημένο μίσθωμα και είθισται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα μισθώματα (για ευκολία υπολογισμού αυτής). Για τον λόγο αυτό,  στα περισσότερα (και πιο σύγχρονα) μισθωτήρια συμβόλαια, όταν υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή μισθώματος, υπάρχει παράλληλα πρόβλεψη για αναπροσαρμογή της καταβληθείσας εγγύησης έτσι ώστε να ισούται πάντα με το πολλαπλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος μισθώματος.

Ως εκ τούτου, η εγγύηση δεν είναι ένα σταθερό ποσό και η εγγύηση δεν είναι ανεξάρτητη του εκάστοτε συμφωνηθέντος μισθώματος, όπως γράφτηκε παραπάνω. 

;)

Αρα η θα πρεπει να μου επιτρεψει 150 ευρω και να το κανουμε 250 δηλαδη ενα ενοικιο ή αν εχω εγω λεφτα να του δωσω αλλα 100 και να γυνει 500 ευρω η εγγυηση δηλαδη 2 ενοικια.

Σωστα ?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρα η θα πρεπει να μου επιτρεψει 150 ευρω και να το κανουμε 250 δηλαδη ενα ενοικιο ή αν εχω εγω λεφτα να του δωσω αλλα 100 και να γυνει 500 ευρω η εγγυηση δηλαδη 2 ενοικια.

Σωστα ?

Γιατί μπλέκεις τα πράγματα;

Ο paredwse σου εξήγησε πως συμφωνείται η εγγύηση, γενικά.

Στην περίπτωσή σου, υπάρχει μια συνέχεια στη μίσθωση, στην αρχή με τον πατριό σου και τώρα μ' εσένα.

Το μίσθωμα μειώθηκε σταδιακά στην προηγούμενη περίοδο και τώρα που θα συμφωνήσει μαζί σου, πλέον, αρχίζει μια νέα περίοδος με νέους όρους.

Η διαφορά είναι ότι εσύ γνωρίζεις ότι είχε εισπράξει 400 ευρώ ως εγγύηση και θα διαπραγματευτείς μαζί του να θεωρηθεί είτε αυτό το ποσό είτε μειωμένο στα 250 ως η νέα εγγύηση στο νέο συμφωνητικό.

Τα έχουμε πει αυτά από την πρώτη σελίδα της συζήτησης.

Δημοσ.

Δεν ξερω γιατι το κουραζουμε τοσο.

Αν καταλαβα καλα ειπες πως στο νεο συμβολαιο αναγραφει οτι η εγγυηση που του εχεις πληρωσει ειναι 250. Εσυ εχεις πληρωσει 400 ομως (λιγο ενδιαφερει το πως, το που και το γιατι). Για να εναρμονιστειτε με οσα γραφει το συμβολαιο πολυ απλα κοβεις 150 ευρω απτο επομενο νοικι και του λες τον λογο. Και το "δεν ειναι προθυμος" δεν το πολυκαταλαβαινω...Ετσι εγραψε στο συμβολαιο, ετσι υπεγραψε, ετσι θα κανετε. Αυτος υπεγραψε τον ορο που μιλα για 250, δεν τον αναγκασε κανεις.

Αν δεν ειναι προθυμος να πληρωθει 150 ευρω λιγοτερο νοικι για 1 μηνα τωρα, πως ακριβως θα προθυμοποιηθει στο μελλον να σου επιστρεψει τα 400 στην περιπτωση που εσυ παραδωσεις το διαμερισμα σε καλη κατασταση?

Και στην τελικη αν ο σπιτονοικοκυρης σου ειναι ολα οσα λες -μη προθυμος για τα αυτονοητα, μη συνενοησιμος κλπ- τοτε κακως συνεχιζεις να συνεργαζεσαι μαζι του...

Δημοσ.

Το οτι οτι η εγγυηση ειναι οσο το ενοικιο δηλαδη τωρα απο 400 στα 250, το αλλο το συμπερανα εγω απο τα λεγομενα του.

Στο post #8 όμως έγραψες πως το άλλο το είπε αυτός... με μπερδεύεις.

Αν θέλεις τη γνώμη μου πάντως, πες του τα εξής. Αυτό που θα γίνει τώρα δεν είναι ότι απλά θα ρίξει το ενοίκιο, δεν θα γίνει απλά μια τροποποίηση στο παλιό μισθωτήριο που θα αφορά μόνο το ύψος του ενοικίου, θα γίνει νέο μισθωτήριο, με νέο ενοικιαστή. Πες του πως αφού τελείωσε το παλιό μισθωτήριο πρέπει να σου επιστρέψει τα 400€ της εγγύησης. Και φυσικά πρέπει εσύ να του δώσεις τα 250€ της εγγύησης για το νέο μισθωτήριο. Ή να κάνετε συμψηφισμό και να σου δώσει αυτός 150. Ή τα 150 να αφαιρεθούν από το επόμενο ενοίκιο που θα πληρώσεις. Ή να οριστεί εγγύηση 400€ στο νέο συμβόλαιο. Δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Δημοσ.

Αν δεν ειναι προθυμος να πληρωθει 150 ευρω λιγοτερο νοικι για 1 μηνα τωρα, πως ακριβως θα προθυμοποιηθει στο μελλον να σου επιστρεψει τα 400 στην περιπτωση που εσυ παραδωσεις το διαμερισμα σε καλη κατασταση?

Και στην τελικη αν ο σπιτονοικοκυρης σου ειναι ολα οσα λες -μη προθυμος για τα αυτονοητα, μη συνενοησιμος κλπ- τοτε κακως

συνεχιζεις να συνεργαζεσαι μαζι του...

Καλα οταν ερθει αυτη η ωρα συγουρα θα εχουμε προβλημα αλλα αυτο δεν το σκεπτομαι ακομα.

Μενω στο σπιτι απο αναγκη γιατι δεν εχω λεφτα για μετακομησεις και τετοια.

Δημοσ.

Σημερα μιλησα και μου τα μασαγε ο τυπος, μου λεει υπογραψε το και θα το αλλαξω εγω.

Οποτε τι κανω ? Να αλλαξω εγω το ποσο και να του το στειλω ή να του πω νεα συμβολαια καθαρογραμμενα ?

Το δευτερο ειναι δυσκολο γιατι η εφορια δεν δεχετε να συμβολαια μετα τις 10 μερες απο την ημερομηνια που λεει το συμβολαιο.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να γίνουν όλα απ την αρχή.

Αρχικά παίρνεις πίσω τα 400 ευρώ που είχαν δοθεί ως εγγύηση.

Μετά υπογράφεις νέο συμβόλαιο για 250 ενοίκιο και 250 εγγύηση.

Του πληρώνεις ότι είναι να πληρωθεί (2 ενοίκια + εγγύηση συνήθως είναι) και τελειώνει το θέμα κι άσε να λέει τις πίπες του.

Η εφορία δέχεται και συμβόλαιο μετά το πέρας του 10ημέρου αλλά πληρώνεις πρόστιμο.

Δημοσ.

Του πληρώνεις ότι είναι να πληρωθεί (2 ενοίκια + εγγύηση συνήθως είναι) και τελειώνει το θέμα κι άσε να λέει τις πίπες του.

Η εφορία δέχεται και συμβόλαιο μετά το πέρας του 10ημέρου αλλά πληρώνεις πρόστιμο.

Αυτο για το προστιμο δεν το ξερω, ξερεις ποσο ειναι ?

Γιατι αν δεν προλαβω θα πληρωσω και αυτο μηνα με την παλια τιμη και θα μπω χοντρα μεσα.

Δημοσ.

Απο το 2006 που ειμαστε εδω διναμε 400 ευρω τοσα και η εγγυηση, μετα ειχε κανει συμφωνια ο πατριος μου για 300 το τελευταιο 8 μηνο και τωρα 250

Γιατι αν δεν προλαβω θα πληρωσω και αυτο μηνα με την παλια τιμη και θα μπω χοντρα μεσα.

Γιατί τα χάνω τέτοια θέματα; Γιατί;

Δημοσ.

Δεν είναι πολύ, κανα 20αρικο είχε δώσει ο δικός μου σπιτονοικοκυρης πέρσι.Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Γιατί τα χάνω τέτοια θέματα; Γιατί;

Και ομως 50 ευρω διαφορα ειναι αρκετα μπορει να σου φαινετε ασημαντο το ποσο αλλα δεν ειναι με αυτα θα πληρωσω κοινοχρηστα και τηλεφωνο.

Δεν είναι πολύ, κανα 20αρικο είχε δώσει ο δικός μου σπιτονοικοκυρης πέρσι.Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

Οκ θα το δω αν ειναι μονο 20.

Δημοσ.

1)εφοσον το αρχικο συμβολαιο ηταν στο ονομα της μητερας σου (αφμ,αδτ) η εγγυηση που δοθηκε δεν σε αφορα πλεον παπαλα-τελος

2)εσυ εισαι ενα αλλο φυσικο προσωπο με αλλο αφμ και αδτ δηλαδη στο νομο εισαι αλλος-νεος ενοικιαστης-νεος πελατης οποτε πληρωνεις την εγγυηση που ειναι ενα ενοικιο ,ΑΛΛΑ να ξερεις οτι ο ιδιοκτητης οφειλει να βγαλει ενεργειακο πιστοποιητικο για το σπιτι το οποιο κοστιζει καμποσο.

3) την εγγυηση δεν την πληρωνεις για να μεινεις τσαμπα τον τελευταιο μηνα,αλλα σου επιστρεφεται σε ευλογο χρονικο διαστημα οταν αποχωρησεις και δεν υπαρχουν εκκρεμοτητες οπως ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.α.

Δημοσ.

1)εφοσον το αρχικο συμβολαιο ηταν στο ονομα της μητερας σου (αφμ,αδτ) η εγγυηση που δοθηκε δεν σε αφορα πλεον παπαλα-τελος

2)εσυ εισαι ενα αλλο φυσικο προσωπο με αλλο αφμ και αδτ δηλαδη στο νομο εισαι αλλος-νεος ενοικιαστης-νεος πελατης οποτε πληρωνεις την εγγυηση που ειναι ενα ενοικιο ,ΑΛΛΑ να ξερεις οτι ο ιδιοκτητης οφειλει να βγαλει ενεργειακο πιστοποιητικο για το σπιτι το οποιο κοστιζει καμποσο.

3) την εγγυηση δεν την πληρωνεις για να μεινεις τσαμπα τον τελευταιο μηνα,αλλα σου επιστρεφεται σε ευλογο χρονικο διαστημα οταν αποχωρησεις και δεν υπαρχουν εκκρεμοτητες οπως ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.α.

Συμβολαιο ηταν στην μανα μου αλλα ειχε και εμας μεσα σαν "προστατευομενα" μελη ας πουμε οποτε νομιζω δεν χρειαζετε ενεργιακο πιστοποιτικο γιατι εγω παλι θα μεινω εδω οχι καποιος αλλος.

Τωρα για την εγγυηση δεν ξερω αν ισχυει αλλα λογικα καποιος τροπος θα υπαρχει να μην χασω τα λεφτα πχ κληρονομικο δικαιωμα, αλλα περα απο αυτο δεν νομιζω να τον συμφερει να με φαει γιατι αν ισχυει αυτο που λες εγω δεν φαινομαι οποτε του ρυχνω πιστολι και του λεω πηγαινε δικαστικα να τα παρεις απο τον πατριο μου που ειναι στο ονομα του το προηγουμενο ενοικιο.

Ασε που ο πατριος μου ζει αρα δικαιουτε τα λεφτα αλλα στην ουσια μας τα παραχωρει οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Δημοσ.

Συμβολαιο ηταν στην μανα μου αλλα ειχε και εμας μεσα σαν "προστατευομενα" μελη ας πουμε οποτε νομιζω δεν χρειαζετε ενεργιακο πιστοποιτικο γιατι εγω παλι θα μεινω εδω οχι καποιος αλλος.

Τωρα για την εγγυηση δεν ξερω αν ισχυει αλλα λογικα καποιος τροπος θα υπαρχει να μην χασω τα λεφτα πχ κληρονομικο δικαιωμα, αλλα περα απο αυτο δεν νομιζω να τον συμφερει να με φαει γιατι αν ισχυει αυτο που λες εγω δεν φαινομαι οποτε του ρυχνω πιστολι και του λεω πηγαινε δικαστικα να τα παρεις απο τον πατριο μου που ειναι στο ονομα του το προηγουμενο ενοικιο.

Ασε που ο πατριος μου ζει αρα δικαιουτε τα λεφτα αλλα στην ουσια μας τα παραχωρει οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Πιστοποιητικο χρειαζεται ουτως η αλλως μια και εχεις διαφορετικο αριθμο ταυτοτητας, αρα λογιζεσαι ως νεος ενοικιαστης.

Απο εκει και περα στο θεμα με την εγγυηση, υπαρχει ενα ηθικο ζητημα, που ειναι στο χερι του σπιτονοικοκυρη να διαχειριστει αναλογα

Πιαστον με το καλο και με ηρεμο τροπο και μιλησε του μπας και τον ριξεις στο φιλοτιμο και ασε τις δυσκολιες κατα περας

Δημοσ.

Πιστοποιητικο χρειαζεται ουτως η αλλως μια και εχεις διαφορετικο αριθμο ταυτοτητας, αρα λογιζεσαι ως νεος ενοικιαστης.

Απο εκει και περα στο θεμα με την εγγυηση, υπαρχει ενα ηθικο ζητημα, που ειναι στο χερι του σπιτονοικοκυρη να διαχειριστει αναλογα

Πιαστον με το καλο και με ηρεμο τροπο και μιλησε του μπας και τον ριξεις στο φιλοτιμο και ασε τις δυσκολιες κατα περας

Δεν σκεφτηκα σωστα πριν την εγγυηση δεν γυνετε να την χασω γιατι ζει ο πατριος μου που ηταν μαζι με την μανα μου στο συμβολαιο.

Τωρα αν θελει πιστοποιητικο δυσκολα τα βλεπω γιατι απο οτι ξερω θελει ενα 500αρι για μηχανικους και τετοια, οποτε δεν βλεπω να κανω νεο συμβολαιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...