Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σκεφτηκα σωστα πριν την εγγυηση δεν γυνετε να την χασω γιατι ζει ο πατριος μου που ηταν μαζι με την μανα μου στο συμβολαιο.

Τωρα αν θελει πιστοποιητικο δυσκολα τα βλεπω γιατι απο οτι ξερω θελει ενα 500αρι για μηχανικους και τετοια, οποτε δεν βλεπω να κανω νεο συμβολαιο.

Ρε φίλε, κάθε φορά τα ίδια μ'εσένα, αν είναι δυνατόν, τι δεν καταλαβαίνεις;

Αν δεν κάνεις καινούργιο συμβόλαιο, το ενοίκιό σου θα παραμείνει στα 300 ευρώ και η εγγύηση παραμένει στα 400 στα συμφωνηθέντα. Από την άλλη όμως η μητέρα σου έχει απεβιώσει, το συμβόλαιο του σπιτιού σε ποιανού το όνομα ήταν ακριβώς; Αν ήταν στης μητέρας σου, πρέπει να γίνει καινούργιο συμβόλαιο. Για να γίνει καινούργιο συμβόλαιο θα πληρωθεί αναγκαστικά πιστοποιητικό, δεν το πληρώνεις εσύ, ο ιδιοκτήτης το πληρώνει.

Τώρα, όσον αφορά την επιστροφή της πρώτης εγγύησης, αν το συμβόλαιο ήταν στον πατριό σου, θα πάει αυτός να την πάρει πίσω και αν θέλει σου την δίνει μετά. 

Αν το συμβόλαιο ήταν στο όνομα δύο ατόμων (γίνεται αυτό; ιδέα δεν έχω. Αλλά το μόνο που μας έχεις πει είναι ότι έγινε συμβόλαιο στο όνομα της μητέρας σου το 2006, δεν διευκρινίζεις αν έγινε ΝΕΟ συμβόλαιο αργότερα ξανά ή αν απτλώς επιμηκύνθηκε το πρώτο), τότε αφού απεβίωσε η μητέρα σου, το σπίτι μένει στο όνομα του πατριού σου, σαν ενοικιαστής, και αυτός μετά πάλι δικαιούται την επιστροφή της εγγύησης. 

Από πού και ως πού θα σου επιστρέψει εσένα ο ιδιοκτήτης 150 ευρώ; Και αν αύριο πάει ο πατριός σου στον ιδιοκτήτη και του ζητάει την εγγγύηση πίσω; Σε αυτόν θα την δώσει, όχι σ'εσένα. Έλεος δηλαδή....

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε φίλε, κάθε φορά τα ίδια μ'εσένα, αν είναι δυνατόν, τι δεν καταλαβαίνεις;

Αν δεν κάνεις καινούργιο συμβόλαιο, το ενοίκιό σου θα παραμείνει στα 300 ευρώ και η εγγύηση παραμένει στα 400 στα συμφωνηθέντα. Από την άλλη όμως η μητέρα σου έχει απεβιώσει, το συμβόλαιο του σπιτιού σε ποιανού το όνομα ήταν ακριβώς; Αν ήταν στης μητέρας σου, πρέπει να γίνει καινούργιο συμβόλαιο. Για να γίνει καινούργιο συμβόλαιο θα πληρωθεί αναγκαστικά πιστοποιητικό, δεν το πληρώνεις εσύ, ο ιδιοκτήτης το πληρώνει.

Τώρα, όσον αφορά την επιστροφή της πρώτης εγγύησης, αν το συμβόλαιο ήταν στον πατριό σου, θα πάει αυτός να την πάρει πίσω και αν θέλει σου την δίνει μετά. 

Αν το συμβόλαιο ήταν στο όνομα δύο ατόμων (γίνεται αυτό; ιδέα δεν έχω. Αλλά το μόνο που μας έχεις πει είναι ότι έγινε συμβόλαιο στο όνομα της μητέρας σου το 2006, δεν διευκρινίζεις αν έγινε ΝΕΟ συμβόλαιο αργότερα ξανά ή αν απτλώς επιμηκύνθηκε το πρώτο), τότε αφού απεβίωσε η μητέρα σου, το σπίτι μένει στο όνομα του πατριού σου, σαν ενοικιαστής, και αυτός μετά πάλι δικαιούται την επιστροφή της εγγύησης. 

Από πού και ως πού θα σου επιστρέψει εσένα ο ιδιοκτήτης 150 ευρώ; Και αν αύριο πάει ο πατριός σου στον ιδιοκτήτη και του ζητάει την εγγγύηση πίσω; Σε αυτόν θα την δώσει, όχι σ'εσένα. Έλεος δηλαδή....

Δεν λεμε τα αυτονοητα η μανα μου και ο πατριος μου ηταν ζευγαρι και ηταν μαζι στο συμβολαιο, την εγγυηση μου την παρηχωρει ο πατριος μου αν δεν μου την παραχωρουσε τοτε απλα τα ενοικια που πληρωνω εγω και το συμβολαιο ειναι στο ονομα του δεν θα τα πληρωνα και θα υμουν το ιδιο (μιλαω για το τελευταιο ενοικιο το οποιο δεν του εχω δωσει ακομα)

Τωρα για το πιστοποιητικο δεν το παιζω εξυπνος και δεν ξερω αμα παντος χρειαζεται και δεν θελει να κανει τοτε υπαρχουν οι εξης λυσεις η μενει στο ονομα του πατριου μου οπως εχει η μενω χωρις συμβολαιο προσωρινα 

Δημοσ.

Τωρα για το πιστοποιητικο δεν το παιζω εξυπνος και δεν ξερω αμα παντος χρειαζεται και δεν θελει να κανει τοτε υπαρχουν οι εξης λυσεις η μενει στο ονομα του πατριου μου οπως εχει η μενω χωρις συμβολαιο προσωρινα 

Έχουμε πει αρκετές φορές, τόσο εγώ όσο και μερικοί άλλοι, ότι πρέπει να χειριστείς την περίπτωσή σου με συζήτηση με τον ιδιοκτήτη. Συνεχίζεις μεν να μένεις σε ένα διαμέρισμα που έμενες και πριν αλλά το συμφωνητικό είχε υπογραφεί από τον πατριό σου και θέλεις να εξακολουθήσεις μα μένεις αλλά με συμβόλαιο δικό σου.

Έχει περάσει, βέβαια, η προθεσμία να υπογράψεις και να καταθέσει στην εφορία το συμφωνητικό αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Θα συζητήσεις μαζί του, στη βάση αυτών που έχουμε πει, θα του δείξεις ότι γνωρίζεις το θέμα του πιστοποιητικού και, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, θα απαιτήσεις να υπογραφεί νέο συμβόλαιο με τους όρους που έχουμε πει (ενοίκιο 250, εγγύηση 250) και τον πρώτο μήνα θα πληρώσεις 100 συμψηφίζοντας τη διαφορά της εγγύησης.

Αφού έχει δείξει ότι θέλει να συνεχίσει τη μίσθωση μαζί σου, θα συμφωνήσει και στους όρους αυτούς.

Μην το κουράζεις άλλο το θέμα.

Δημοσ.

την εγγυηση μου την παρηχωρει ο πατριος μου αν δεν μου την παραχωρουσε τοτε απλα τα ενοικια που πληρωνω εγω και το συμβολαιο ειναι στο ονομα του δεν θα τα πληρωνα και θα υμουν το ιδιο (μιλαω για το τελευταιο ενοικιο το οποιο δεν του εχω δωσει ακομα)

Άντε ξανά ακόμα μια φορά να τα ξαναπούμε, να δούμε πόσες φορές...

Ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει συμβόλαιο μ'εσένα. Το αν σου παραχωρεί ή όχι ο πατριός, διόλου τον ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει να τον ενδιαφέρει αν έχει έστω και ένα γραμμάριο μυαλό. Με αυτόν έχει το συμβόλαιο, σε αυτόν θα δώσει πίσω την εγγύηση, ΟΧΙ σ'εσένα. Το τι θα τα κάνει τα λεφτά μετά ο πατριός, είναι δικό του θέμα, είτε στα παραχωρεί, είτε τα τρώει στις γκόμενες, στον ιππόδρομο, τα καίει, ό,τι γουστάρει.

Από πού και ως πού θα σου δώσει εσένα λεφτά πίσω ο ιδιοκτήτης; Μ'εσένα είχε το συμβόλαιο; Και αν αύριο πάει ο πατριός σου και του ζητάει την εγγύηση πίσω; Με αυτόν θα λήξει το προηγούμενο συμβόλαιο, στα χέρια του πατριού σου θα επιστρέψει την εγγύηση, εκτός και αν σου έχει κάνει πληρεξούσιο ο πατριός σου να τα κανονίσεις εσύ. Με τα λόγια, τι σου έχει υποσχεθεί ο πατριός και τι σου έχει πει, δεν πιάνει τίποτα. 

Άντε να δω αν θα τα ξαναγράψω τρίτη φορά....

Δημοσ.

Άντε ξανά ακόμα μια φορά να τα ξαναπούμε, να δούμε πόσες φορές...

Ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει συμβόλαιο μ'εσένα. Το αν σου παραχωρεί ή όχι ο πατριός, διόλου τον ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει να τον ενδιαφέρει αν έχει έστω και ένα γραμμάριο μυαλό. Με αυτόν έχει το συμβόλαιο, σε αυτόν θα δώσει πίσω την εγγύηση, ΟΧΙ σ'εσένα. Το τι θα τα κάνει τα λεφτά μετά ο πατριός, είναι δικό του θέμα, είτε στα παραχωρεί, είτε τα τρώει στις γκόμενες, στον ιππόδρομο, τα καίει, ό,τι γουστάρει.

Από πού και ως πού θα σου δώσει εσένα λεφτά πίσω ο ιδιοκτήτης; Μ'εσένα είχε το συμβόλαιο; Και αν αύριο πάει ο πατριός σου και του ζητάει την εγγύηση πίσω; Με αυτόν θα λήξει το προηγούμενο συμβόλαιο, στα χέρια του πατριού σου θα επιστρέψει την εγγύηση, εκτός και αν σου έχει κάνει πληρεξούσιο ο πατριός σου να τα κανονίσεις εσύ. Με τα λόγια, τι σου έχει υποσχεθεί ο πατριός και τι σου έχει πει, δεν πιάνει τίποτα. 

Άντε να δω αν θα τα ξαναγράψω τρίτη φορά....

Το καταλαβα αυτο και σου λεω οτι ο πατριος μου θ αφησει την εγγυηση μεσα για εμας εχουμε μιλησει.

Δημοσ.

Το καταλαβα αυτο και σου λεω οτι ο πατριος μου θ αφησει την εγγυηση μεσα για εμας εχουμε μιλησει.

Άντε πάλι, να δω θα με κάνεις να τα πω και 4η φορά;

Έχουν υπογράψει ο πατριός σου και ο ιδιοκτήτης λήξη του μισθώματος;

Έχει ο ιδιοκτήτης επιστρέψει τα λεφτά στον πατριό σου, ή έχει κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι έχουν ξεκαθαρίσει οικονομικά;

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΤΕΛΟΣ.

Δημοσ.

Άντε πάλι, να δω θα με κάνεις να τα πω και 4η φορά;

Έχουν υπογράψει ο πατριός σου και ο ιδιοκτήτης λήξη του μισθώματος;

Έχει ο ιδιοκτήτης επιστρέψει τα λεφτά στον πατριό σου, ή έχει κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι έχουν ξεκαθαρίσει οικονομικά;

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΤΕΛΟΣ.

Κοιτα ξερω τι θες να παεις απλα πρεπει να ειναι ο αλλος μεγαλο αρχ@#! για να μην κρατησει το λογο του.

Μιλαω για τον πατριο μου γιατι ο αλλος ειναι ενας ξενος, ετσι ελεγες και για νοικαρη μου οτι το σπιτι δεν μου ανοικει και ο ανθρωπος δεν ειχε κανενα προβλημα να μου δυνει το ενοικιο.

Δημοσ.

Σημερα μιλησα και μου τα μασαγε ο τυπος, μου λεει υπογραψε το και θα το αλλαξω εγω.

Οποτε τι κανω ? Να αλλαξω εγω το ποσο και να του το στειλω ή να του πω νεα συμβολαια καθαρογραμμενα ?

Το δευτερο ειναι δυσκολο γιατι η εφορια δεν δεχετε να συμβολαια μετα τις 10 μερες απο την ημερομηνια που λεει το συμβολαιο.

Νέο μισθωτήριο καθαρογραμμένο.

Το μισθωτήριο(εφόσον αφορά κατοικία και όχι επαγγελματικό χώρο) πρέπει να θεωρηθεί στην εφορία μέσα σε 30 ημέρες από την σύνταξη του.

Μετά τις 30 ημέρες μπορεί να κατατεθεί αλλά με πρόστιμο. Συνήθως 40€, εξαρτάται από την εφορία. Εδώ Πάτρα 40 χρεώνουν, σε άλλες ΔΟΥ έχω ακούσει για 50 και 60.

Η κατάθεση του συμφωνητικού στη ΔΟΥ είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, και όχι του ενοικιαστή.

Επίσης αν χρειαστεί πιστοποιητικό, είναι και αυτό υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Νέο μισθωτήριο καθαρογραμμένο.

Το μισθωτήριο(εφόσον αφορά κατοικία και όχι επαγγελματικό χώρο) πρέπει να θεωρηθεί στην εφορία μέσα σε 30 ημέρες από την σύνταξη του.

Μετά τις 30 ημέρες μπορεί να κατατεθεί αλλά με πρόστιμο. Συνήθως 40€, εξαρτάται από την εφορία. Εδώ Πάτρα 40 χρεώνουν, σε άλλες ΔΟΥ έχω ακούσει για 50 και 60.

Η κατάθεση του συμφωνητικού στη ΔΟΥ είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, και όχι του ενοικιαστή.

Επίσης αν χρειαστεί πιστοποιητικό, είναι και αυτό υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Θα του το στειλω αυριο το παλιο υπογεγραμμενο και για να κερδισουμε χρονο.

Ναι το ξερω αλλα αυτος αμα δει οτι πρεπει να πληρωσει πιστοποιξτικο θα πει οτι δεν σου κανω μειωση.

Αληθεια ποιος το ζηταει η εφορεια ? Υπαρχει περιπτωση χωρις πιστοποιητικο αν πχ εχει εναν γνωστο του εφοριακο να μην του ζητησει ?

Δημοσ.

Θα του το στειλω αυριο το παλιο υπογεγραμμενο και για να κερδισουμε χρονο.

Ναι το ξερω αλλα αυτος αμα δει οτι πρεπει να πληρωσει πιστοποιξτικο θα πει οτι δεν σου κανω μειωση.

Αληθεια ποιος το ζηταει η εφορεια ? Υπαρχει περιπτωση χωρις πιστοποιητικο αν πχ εχει εναν γνωστο του εφοριακο να μην του ζητησει ?

Φίλε μου απορώ με τον τρόπο που σκέφτεσαι...

Αν υπογράψεις το συμφωνητικό που σου πρότεινε(το οποίο αναφέρει 250 εγγύηση) θα χάσεις 150€. Εκτός αν περιμένεις πως όταν του το δώσεις και το υπογράψει θα διορθώσει με blanco το 250 και θα το κάνει 400, καθώς επίσης ότι η εφορία θα το δεχτεί έτσι...

Όσο για το να "κερδίσετε" χρόνο, τι εννοείς? Μένει εκτός Ελλάδας και θα κάνουν πολλές ημέρες τα χαρτιά να ταξιδέψουν? Άσε που αυτός πρέπει να βιαστεί και όχι εσύ, αυτός θα πληρώσει πρόστιμο αν αργήσει.

Επίσης πρώτα θα υπογράψετε συμφωνητικό, και μετά θα πάει στην εφορία να το καταθέσει. Αν χρειαστεί και πιστοποιητικό, πως θα σου πει μετά πως δεν σου κάνει μείωση εφόσον θα έχετε υπογράψει συμβόλαιο??

Και τέλος η εφορία είναι αυτή που ζητά πιστοποιητικό για να θεωρήσει το συμβόλαιο. Το τι θα κάνει αυτός με την εφορία δεν αφορά εσένα, γιατί κάθεσαι εσύ και μας ρωτάς με ποιο τρόπο μπορεί ο ιδιοκτήτης να εξαπατήσει το δημόσιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...