Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιηση σκληρων δισκων


SR20DET

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,

 

Έχω 2 HDD οι οποιοι ειναι πάνω των 4 χρονών και εναν SSD για το λειτουργικο και τη καθημερινή χρήση. Καθώς όμως χρησιμοποιώ τους HDD μία στις 15 φορές που ανοίγω το pc, θέλω με κάποιο τροπο να τους απενεργοποίω μόνιμα (να μην ξεκινούν μαζί με το boot και σταματούν μετά απο λίγο ή ξεκινάνε οταν ανοίγω το recycle bin) γιατί νομίζω οτι καταπονούνται άδικα.
Υπάρχει κάποια επιλογή μέσα στα windows που να ξεκινά ο δίσκος όταν π.χ πατάω πάνω στο shortcut του και μόνο τότε? άλλη επιλογη?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν τους απενεργοποιησω απο τη διαχειριση δισκων ,θα μπορώ μετά να τους ξαναβάλω μπροστά ή θα πρεπει να τους επανασυνδέσω με το καλώδιο για τους ''ξαναδούν''?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμη που ο δισκος παιρνει ρευμα δεν γινεται με τιποτα να μην ξεκιναει με το ανοιγμα του υπολογιστη μιας και τα προγραμματα τρεχουν αφου μπει στα Windows το συστημα. Μιλαω για προγραμματα διαχειρισης ενεργειας σε αυτην την περιπτωση.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να αγορασεις ενα HDD Dock στο οποιο να τους συνδεεις οποτε θες μεσω usb, firewire, esata, κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...