Προς το περιεχόμενο

Master in Web Development στο εξωτερικό


JOHNYS22031990

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποιες σχολες μ προτεινετε?

 

νομίζω δεν έχει νόημα αυτό που ζητάς. θα πας για MSc για κάτι που ένας π.χ. απο μία ιδιωτική σχολή πληροφορικής αλλά με portofolio δυνατό θα σε πατάει κάτω. Δεν θα πας MSc για να μαθεις jQuery και HTML5. Είναι λάθος προσέγγιση. Αυτά θέλουν projects και δική σου ενασχόληση.

 

Αν θέλεις κάτι σε πιο engineering αυτό φαίνεται καλό:

 

http://www.southampton.ac.uk/postgraduate/pgstudy/programmes/ecs/msc_web_technology.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε καν ιδιωτική σχολή δε χρειάζεται, αν ξέρεις προγραμματισμό τα υπόλοιπα είναι όλα στο internet και η πρόσβαση ελεύθερη.

 

ΜSc και web development στην ίδια πρόταση δε βγάζει κανένα νόημα. Θα σου πρότεινα προτού κάνεις κάποια κίνηση η οποία θα επηρρεάσει σημαντικά το μέλλον σου να πληροφορηθείς καλύτερα για τα πράγματα που αναφέρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην κάνεις MSc σε αυτόν τον τομέα. Και 3 master να κάνεις, ένα δυνατό portfolio από κάποιον που μπορεί να μην έχει καν πτυχίο στα εκμηδενίζει σε χρόνο ρεκόρ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Παιδιά καταρχήν web development δεν σημαίνει HTML5 και jQuery. Αυτά είναι ένα μικρό μέρος του Web Development που αφορούν την σχεδίαση της διεπαφής χρήστη (User Interface). Με HTML5 όμως και jQuery δεν φτιάχνεις ένα σύστημα σαν το Taxisnet.

 

Δεν ξέρω τί διδάσκουν ακριβώς στα master που σχετίζονται με Web Development (δεν το έχω ψάξει) αλλά σίγουρα δεν θα έχει και τόσο σχέση με αυτά. Ποιο πιθανό είναι να διδάσκουν μεθοδολογία ανάπτυξης δικτυακού λογισμικού πως Iconix, Extreme Programming, Test-driven programming κ.λ.π Επίσης, πιθανόν να διδάσκουν πως να σχεδιάζεις τις εφαρμογές σου ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικά κάτω από υψηλό φορτίο/κίνηση, πως να τις σχεδιάζεις ώστε να μπορούν να διανέμουν το φορτίο σε πολλούς server κ.λ.π Σε αυτά τα πράγματα είναι λίγο δύσκολο να αποκτήσεις portfolio αν δεν πέσει πρώτα πολύ διάβασμα και εξάσκηση. 

 

Για να πάμε σε καθαρά πρακτικά θέματα, η θεωρητική γνώση τέτοιων πραγμάτων δεν είναι χρήσιμη σε κάποιον που σχεδιάζει εφαρμογούλες των 500 ευρώ ή των 1000 ευρώ. Μιλάμε για ιστοτόπους και εφαρμογές που συνήθως (π.χ σε δημόσιους διαγωνισμούς) είναι της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω. Μην τρομάζετε. Αν βάλεις 3 προγραμματιστές να δουλεύουν επι 6 μήνες και ένα στην οικονομική διαχείριση του έργου έχει 4 x 6 x 2000ευρώ/μήνα = 48.000 στο τσάκα τσάκα. 

 

Το πρόβλημα με τα Master, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι ότι δεν στοχεύουν στην εξειδίκευση που είναι χρήσιμη στην αγορά εργασίας αλλά με εξειδίκευση που οδηγεί σε έρευνα. Στο εξωτερικό μπορεί να μην είναι έτσι, αλλά αν είναι έτσι ίσως κάποιο πρόγραμμα που να μην είναι Master αλλά να έχει hands-on ή να οδηγεί σε πιστοποίηση να είναι πιο κατάλληλο.

 

Αλέξανδρος (Μηχανικός Πληροφορικής)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...