Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!

Η απορία μου είναι η εξής: προσπαθώ να καταλάβω τι είναι οι έκτακτες συστολές και το φτερούγισμα. Πώς θα το περιγράφατε όσοι ξέρετε; Εγώ ας πούμε νιώθω κάποιες φορές στο στήθος, ό,τι νιώθω όταν πεταρίζει το μάτι, ή κάποιο δάχτυλο στο χέρι, ή το στομάχι/μέση, κλπ. Είναι το ίδιο με τα παραπάνω, πρόκειται για κάτι μυϊκό δηλαδή (αν υπάρχει κάποιος μυς εκεί..); Επίσης έχω διαβάσει πως όταν έχει κανείς έκτακτες, έχει και διάλειψη παλμών ενώ εγώ όταν το έχω δεν σταματούν οι παλμοί μου, χτυπάει δηλαδή κανονικά η καρδιά αλλά ταυτόχρονα νιώθω και αυτό το πράγμα στο στήθος.

Εννοείται ότι η απάντησή σας δεν αντικαθιστά την επίσκεψη σε γιατρό, απλά θα ήθελα μια γνώμη γιατί ακούω τόσους να μιλούν γι αυτό και δεν ξέρω καν τι είναι, αν αυτό που έχω εγώ είναι το ίδιο ή τελείως άσχετο.

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

To φτερουγισμα ειναι ο ερωτας :)

Οι εκτακτες συστολες δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις..αν εννοεις κατι σαν τικ που κανουν οι μυες..νομιζω μου χε τυχει και μενα καποτε..δεν ηταν κατι τραγικο..της στιγμης..δεν ξερω που οφειλεται

Το πεταρισμα του ματιου ειναι οτι θα δεις συντομα καποιο προσωπο που χεις καιρο να δεις :)

Δημοσ.

Αν θα έδινα έναν ορισμό στο φτερούγισμα θα ήταν: Ακούσια επαναλαμβανόμενη μυϊκή σύσπαση-χαλάρωση

Ξεκουράζεσαι καλά ?

Εγώ πέρσι πάθαινα φτερουγίσματα αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα. Την περίοδο που το πάθαινα είχα παρατηρήσει πως κοιμώμουν 5-6 ώρες την μέρα. Αφού έστρωσα τον ύπνο μου εξαφανίστικαν και τα φτερουγίσματα.

Δημοσ.

Έτσι όπως το λες, δεν μου φαίνεται κάτι επικίνδυνο όπως νόμιζα από αντιδράσεις άλλων. Κοίταξε, εγώ γενικά νιώθω μια κόπωση αυτές τις μέρες και θα πάω για κάποιες εξετάσεις αίματος (καρδιάς όχι, γιατί είχα κάνει πριν μια 3ετία οπότε μου φαίνεται ανούσιο). Απλά το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα δεν το νιώθω απ' τη μια πλευρά μόνο (αριστερά π.χ) αλλά πότε απ' την μια, πότε απ' την άλλη και επίσης δεν μου φαίνεται τόσο τρομαχτικό όσο το περιγράφουν, ούτε νιώθω να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή κάποια παύση στη λειτουργία της καρδιάς.

Δημοσ.

Έτσι όπως το λες, δεν μου φαίνεται κάτι επικίνδυνο όπως νόμιζα από αντιδράσεις άλλων. Κοίταξε, εγώ γενικά νιώθω μια κόπωση αυτές τις μέρες και θα πάω για κάποιες εξετάσεις αίματος (καρδιάς όχι, γιατί είχα κάνει πριν μια 3ετία οπότε μου φαίνεται ανούσιο). Απλά το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα δεν το νιώθω απ' τη μια πλευρά μόνο (αριστερά π.χ) αλλά πότε απ' την μια, πότε απ' την άλλη και επίσης δεν μου φαίνεται τόσο τρομαχτικό όσο το περιγράφουν, ούτε νιώθω να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή κάποια παύση στη λειτουργία της καρδιάς.

Δε λέω πως έχεις πρόβλημα, πιθανότατα είναι κακός τρόπος ζωής κ κόπωση, άλλα το να εξετάσεις την καρδιά σου μόνο ανούσιο δεν είναι. Αν είχα χρήματα παρότι δεν έχω πρόβλημα, θα την εξέταζα κάθε χρόνο. Σκέψου πως σε αυτό το μύ οφείλεις τη ζωή σου. Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο κ να μην ελέγχεις καθόλου τη μπαταρία του. Θα σου συνιστούσα να κάνεις γενικό check-up μαζί με τη καρδιά.

Δημοσ.

Είμαι κοπέλα, 20 και οι προ 3ετίας εξετάσεις βγήκαν καθαρές (δηλαδή όλες οι πιθανότητες είναι κατά    :P ). Μέσα σε 3 χρόνια -με κάποιο βαθμό άγχους- τι μπορεί ν' αναπτύχθηκε; Βέβαια καταλαβαίνω τι εννοείς και θα το σκεφτώ, απλά δεν θέλω ν' αντιδρώ υπερβολικά. Άλλα παιδιά στην ηλικία μου δεν έχουν κάνει τέτοιες εξετάσεις για παράδειγμα. 

Δημοσ.

Εισαι σιγουρη οτι δεν ειναι το pec pop of love ? :)

(δες το μεχρι το τελος..εχει γελιο μεχρι δακρυων :P)

Δημοσ.

Κοριτσάκι και 20, μάλλον μιλάμε για εκ γενετής πρόπτωση με ή χωρίς φύσημα. Οι αρρυθμίες στη χάση και στη φέξη είναι φυσιολογικό εύρημα σε όλους, αν αυτό εννοείς με το "φτερούγισμα", και αναμενόμενες αν έχεις όντως κάποια βαλβιδική πρόπτωση ή ανεπάρκεια. Το στρες, το άγχος, η κακή διατροφή, η υπόταση, αναιμίες και γενικά οτιδήποτε επηρεάζει το κυκλοφορικό σου, τσοντάρει στο να ακούς καμιά φορά την καρδιά σου να πετάει χρόνους Meshuggah.

Πηγή: γνώσεις που απέκτησα όταν ήθελα να βεβαιωθώ πως η δικιά μου δε θα μου μείνει στα χέρια.

• Like 2
Δημοσ.

@ mphxths : Xαχαχαχα σε καλό σου! Μετά από 2,5 χρόνια σχέσης πάνε αυτά τα τικ-τακ   :wub:

@ lucifer : Για πρόπτωση βαλβίδας έχω διαβάσει κι εγώ ότι είναι αρκετά συχνό και ακίνδυνο, αλλά δεν θα μου το έβρισκε;! Υπόταση έχω, αναιμία είχα (μπορεί να έχω ακόμα, θα δείξει), άγχος και κακή διατροφή επίσης, οπότε δεν μου λείπει κάτι και η αλήθεια είναι ότι ακούω τους παλμούς μου πολλές φορές μέσα στην μέρα και επειδή έχω μόνιμα τους χτύπους μου 90-102, νιώθω κούραση με το παραμικρό (η πλάκα θα είναι να κάνω τις εξετάσεις και να μην δείξει τίποτα  :D ).

Δημοσ.

Μέσα κι αυτό! Εσείς παιδιά κάθε πόσο κάνετε γενικά εξετάσεις;

Αμα σου και ποτε :) δεν θα ναι υπερβολη.

Αιματοκριτη και πιεση μου τσεκαρανε οταν εδωσα αιμα πριν κατι μηνες..αλλες εξετασεις δεν εχω κανει..απο το 2002 περιπου..που πηγα στρατο

Γενικως δεν εξεταζομαι..δεν εχω και κατι τραγικο....ενταξει αμα βγει κατι εμφανες προφανως θα το τσεκαρω..αλλα οσο απλα παχαινω απο το καθισιο και συνεχιζω να αναπνεω...no worries :)

Μην φτανουμε και στα ακρα οπως στην ταινια με τον Κωνστανταρα..που νομιζε οτι ειχε τις μισες αρρωστειες του πλανητη :)

Δημοσ.

@ lucifer : Για πρόπτωση βαλβίδας έχω διαβάσει κι εγώ ότι είναι αρκετά συχνό και ακίνδυνο, αλλά δεν θα μου το έβρισκε;! Υπόταση έχω, αναιμία είχα (μπορεί να έχω ακόμα, θα δείξει), άγχος και κακή διατροφή επίσης, οπότε δεν μου λείπει κάτι και η αλήθεια είναι ότι ακούω τους παλμούς μου πολλές φορές μέσα στην μέρα και επειδή έχω μόνιμα τους χτύπους μου 90-102, νιώθω κούραση με το παραμικρό (η πλάκα θα είναι να κάνω τις εξετάσεις και να μην δείξει τίποτα  :D ).

ειπες τη λεξη κλειδι , δεν εχεις λογο να διαβασεις , κανενα.

διαβασαν αλλοι 10 χρονια απο τη ζωη τους για να σου πουν ΕΑΝ και τι εχεις...οσο διαβαζεις τοσο αγχωνεσαι και τοσο σωματικοποιησεις τις ''γνωσεις'' που νομιζεις οτι κατεχεις.

εισαι 20 χρονων κοπελα , κανε τις εξετασεις πηγαινε στον οικογενειακο σου γιατρο , εαν εχεις κατι θα στο πει. τελος.

τα παραπανω τα γραφει ανθρωπος που εκανε το ιδιο πραμα , διαβαζε και νομιζε οτι εχει τα παντα.

μονο κακο κανεις στο κεφαλι σου.

Δημοσ.

Εγώ έχω πρόπτωση, φύσημα και όλα τα καλούδια. 
έπαιρνα χάπια για χρόνια για να σταθεροποιηθεί λίγο το "φτερούγισμα" και η ταχυπαλμία και μετά ανακαλύψαμε ότι έχω και θυρεοειδή που το επηρέαζε και ότι γι'αυτό δεν σταματούσε. 
Σταμάτησε όταν άρχισα να κάνω θεραπεία για το θυρεοειδή το φτερούγισμα. 

νιώθεις σαν κενό ξαφνικά στο στήθος. δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω. 
Βέβαια επειδή αγχώνομαι με το παραμικρό, συχνά με πιάνει όταν αγχώνομαι. Όταν έχεις πρόπτωση, δεν έχεις απλά ταχυπαλμία. Έχεις αρυθμία. δηλαδή αντί να έχει ρυθμό η καρδιά 1-2-3-1-2-3-1-2-3, έχει 1--3--2-3-1-2-3-1 

και σε πιάνει εκεί που κάθεσαι, ή ακόμα και όταν κοιμάσαι. Πιστεύω θα το είχες καταλάβει αν το είχες γιατί θα ένιωθες ότι κάτι "δεν πάει καλά". 
Τσάμπα αγχώνεις το μυαλουδάκι σου με το να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο. 
Μπορείς όμως στο επόμενο τσεκ απ, να κάνεις κι ένα τρίπλεξ και μία εξέταση θυρεοειδούς για παν ενδεχόμενο. 

Το μόνο που μου "τη δίνει" πλέον είναι ότι πριν από επίσκεψη σε γυναικολόγο/οδοντίατρο/εγχείρηση κτλ πρέπει να παίρνω αντιβίωση. που σημαίνει ότι αρκετές φορές υποφέρω από το δόντι μου (καλή ώρα) και πρέπει να περιμένω μία βδομάδα για να πάω να το δω -_- 

• Like 1
Δημοσ.

Τρίπλεξ είχα κάνει τότε, καθαρότατο κι αυτό!

kuzko21 απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι και από μια κάποια πείρα πάνω σε αυτά τα θέματα, για να σωματοποιεί κάποιος τις γνώσεις του πρέπει να έχει ποοολύ ελεύθερο χρόνο ή αλλιώς μηδενική ευχαρίστηση απ' την καθημερινότητά του. Όσο φροντίζεις να ικανοποιείς τις ανάγκες σου, δεν καταφεύγεις σε τέτοιες άμυνες. 

Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις! 

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...