Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα στην κοινότητα!

Στο γραφείο μας έχουμε ενεργοποιήσει το πακέτο 16 static IP (OTEnet conn-x business)

Ο τερματικός μας εξοπλισμός είναι ISDN και ZTE ZXV10.

Γενικώς η υπηρεσία static IP & DNS λειτουργεί κανονικά.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δυνατότητα να κάνουμε ταυτόχρονα 

• NAT για τους υπολογιστές του εσωτερικού μας δικτύου, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 14 και πρέπει να έχουν εσωτερικές IPs 192.168.x.x
  • κατάργηση του ΝΑΤ για του 2-3 servers που θα δίνουν εξωτερικές υπηρεσίες και θα έχουν εξωτερικές IPs e.g. 94.x.x.2, 94.x.x.3 κλπ
Ιδανικά θα έπρεπε σε μια από τις 3-4 πόρτες του ZTE να γίνεται NAT και στις υπόλοιπες όχι.

Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό με τον παρών εξοπλισμό; Αν δεν μπορεί, τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε και ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουμε; 

Θα έπρεπε να βάλουμε 1 gateway συσκευή ως bridge σε μια από τις πόρτες για να κάνει NAT?

Ποιες θα είναι οι τελικές ρυθμίσεις default gateway ?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :))

-mmind

Δημοσ.

Φίλε μου δεν γνωρίζω εαν το ΖΤΕ υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.

Θα σκεφτόμουν, όμως πολύ σοβαρά σε τι ρουτερ θα άφηνα να ρυθμίζει τα όρια του εταιρικού μου δικτύου. Ίσως να σκεφτείς να πας σε μία λύση περισσότερο επαγγελματική (cisco, juniper, hp, κτλ.) και μία ασφαλέστερη αρχιτεκτονική δικτύου με καναδυο dedicated firewalls πριν αρχίζουν και διαρέουν τα εταιρικά σας δεδομένα στο ίντερνετ μέσα από το ΖΤΕ.

Δημοσ.

με απλα ρουτερακια εχω δει να γινετε σε πολυ λιγα.το εχω δει να παιζει μια χαρα σε cisco 876 αυτο.η μια port ηταν χωρις nat Και οι αλλες με nat.καποιοι αλλοι σεταρουν το ρουτερ χωρις nat και δρομολογουν ολα τα pc Που θελουν nat Πισω απο ενα server που μπορει να ειναι και σαν firewall ταυτυχρονα.για το zte λιγο χλωμο το κοβω να το κανει.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ σε παρόμοια συμπεράσματα είχα καταλήξει... Και να ήθελα να βάλω τα PC χωρίς ΝΑΤ όμως, δεν αρκούν oi IPs.

We ll see :)

-mmind

με απλα ρουτερακια εχω δει να γινετε σε πολυ λιγα.το εχω δει να παιζει μια χαρα σε cisco 876 αυτο.η μια port ηταν χωρις nat Και οι αλλες με nat.καποιοι αλλοι σεταρουν το ρουτερ χωρις nat και δρομολογουν ολα τα pc Που θελουν nat Πισω απο ενα server που μπορει να ειναι και σαν firewall ταυτυχρονα.για το zte λιγο χλωμο το κοβω να το κανει.

Δημοσ.

Φίλε όπως και τα παιδια απο πάνω, θα σου προτείνω να αγοράσεις κάποιο cisco - juniper router-firewall ή στην τελική αν νομίζεις οτι είναι αρκετά τα χρήματα, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρεις ενα cyberoam.

Πολύ καλο εργαλείο, με δωρεάν 24x7 support απο την κεντρική ιστοσελίδα της cyberoam! Ενας φίλος μου έβαλε στην εταιρεία του το Cyberoam Firewall cr15wi και είναι αρκετά ευχαριστημένος. Το κόστος αγοράς ήταν γύρω στα 450-500 €...

By the way και ενα review που βρήκα για το εν λόγω firewall.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ σε παρόμοια συμπεράσματα είχα καταλήξει... Και να ήθελα να βάλω τα PC χωρίς ΝΑΤ όμως, δεν αρκούν oi IPs.

We ll see :)

-mmind

δεν εχει νοημα ακομα και μεγαλυτερο δικτυο να ειχες παρει πχ 64αρι να τα βγαζεις χωρις nat.θα πρεπει να υπαρχει καποιο firewall απο πισω να κοβει πραγματα για να μην ειναι λιγο στο ελεος.αλλιως βγαλτα με Nat Πισω απο ενα server αμα δεν θες με ρουτερ.τωρα για cisco αν πας σε κανα 877 adsl over pstn ειναι κανα 400 ευρω περιπου.απλα καποιος πρεπει να στο σεταρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...