iwanna30 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ! Το θέμα μου είναι το εξής έχω έλλειψη ενζύμου και αγόρασα μια κρέμα που μου πρότεινε μια φίλη για το πρόσωπο η οποία περιέχει 2% σαλικυλικο οξύ...και ως γνωστόν οποιος έχει έλλειψη ενζύμου g6pd δεν κάνει να πάρει ασπιρίνη(ακετυλοσαλικυλικο οξύ) μήπως ξέρει κανείς αν το ακετυλοσαλικυλικο είναι ίδιο με το σαλικυλικο? Ευχαριστώ!
mphxths Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Καταλαβαινεις οτι την ασπιρινη την καταπινεις..και δεν την αλειφεις στο προσωπο σου ? Δεν ξερω τι ρολο βαραει το ενζυμο..αλλα μηπως η επαλειψη δεν θα χει τις ιδιες επιπτωσεις με την καταποση ? Δεν ειμαι γιατρος δεν γνωριζω σιγουρα..αλλα ξερωγω..βαλε λιγο στην αρχη..αν ζησεις συνεχιζεις ...πλακα κανω εε
iwanna30 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! θα ρωτήσω και δερματολόγο βέβαια..ευχαριστώ πάντως! <p>Καταλαβαινεις οτι την ασπιρινη την καταπινεις..και δεν την αλειφεις στο προσωπο σου ? </p> <p> </p> <p>Δεν ξερω τι ρολο βαραει το ενζυμο..αλλα μηπως η επαλειψη δεν θα χει τις ιδιες επιπτωσεις με την καταποση ?</p> <p> </p> <p>Δεν ειμαι γιατρος δεν γνωριζω σιγουρα..αλλα ξερωγω..βαλε λιγο στην αρχη..αν ζησεις συνεχιζεις ...πλακα κανω εε </p> Χαχα απλά επειδή απορροφάται στο δέρμα γι'αυτό ρώτησα..βασικά το ένζυμο g6pd μου λείπει (σε φωτησα τώρα ε?χαχα :-P)
Lucifer Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Ακριβώς επειδή απορροφάται, δεν τη χρησιμοποιείς. Η ουσία είναι το trigger, αν η ποσότητα έπαιζε τον κύριο ρόλο, δε θα την πάθαινες με μια ασπιρίνη ή απλώς μυρίζοντας ναφθαλίνη. Προφανώς υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα τον βαθμό έλλειψης του ενζύμου, αλλά το ακετυλοσαλυκιλικό είναι, απ' όσο γνωρίζω, οριζόντιος και ενιαίος παράγοντας κινδύνου.
iwanna30 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 <p>Ακριβώς επειδή απορροφάται, δεν τη χρησιμοποιείς.</p> <p>Η ουσία είναι το trigger, αν η ποσότητα έπαιζε τον κύριο ρόλο, δε θα την πάθαινες με μια ασπιρίνη ή απλώς μυρίζοντας ναφθαλίνη.</p> <p> </p> <p>Προφανώς υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα τον βαθμό έλλειψης του ενζύμου, αλλά το ακετυλοσαλυκιλικό είναι, απ' όσο γνωρίζω, οριζόντιος και ενιαίος παράγοντας κινδύνου.</p> Aha....ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα