redmanftw Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Καλημερα σε ολους,εχω ενα σπιτι ξενοικιαστο και σκεφτομαι να το νοικιασω απο τον αυγουστο-σεπτεμβριο,συμφερει στις μερες μας? τι πρεπει να προσεξω στο συμφωνητικο ? ευχαριστω εκ των προτερων
arxaggelos Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Εγώ πάντως αν δεν την γνωρίζω πολύ καλά, δεν τη νοικιάζω. Επί του θέματος, κάνε μία αναζήτηση για συμβόλαια, ενοικιάσεις, κλπ εδώ στο φόρουμ και θα βρεις πόλος σχετικές συζητήσεις. Γενικά το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις εδώ και από πολλές πλευρές. Σου το λέω επειδή δύσκολα θα καθίσει κάποιος εδώ να σου γράψει σεντόνι για το θέμα αυτό αφού τα έχουμε ξαναπεί. 1
PCharon Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Εσύ τί λες, δε συμφέρει; Αν δε σε νοιάζουν τα χρήματα πολύ (γιατί αυτή την εντύπωση δίνεις) τότε τόσο το καλύτερο, βάλε και μικρό ενοίκιο, οπότε κι ενοικιαστή θα βρεις πιο γρήγορα και θα τον εξυπηρετήσεις αφού δε θα του ζητάς πολλά και θα απαλλαχτείς κι εσύ από τα έξοδα του σπιτιού (κοινόχρηστα/λογαριασμούς + θα βγάλεις και τα έξοδα του χαρατσιού). Δίνεις αντίγραφο του συμβολαίου και στην εφορία, ο φόρος θα είναι νομίζω 30% επί του ενοικίου, πια. Για χρήση ως κατοικία εφόσον ο άλλος πληρώνει ΟΚ δεσμεύεσαι για 3 έτη υποχρεωτικής ενοικίασης. Πρόσεξε μήπως το θέλεις στο μέλλον το σπίτι και στο ζητήσουν για επαγγελματικό μίσθωμα, γιατί δεσμεύεσαι νομίζω 10-11 χρόνια (δε θυμάμαι). Επίσης τώρα πια ζητάνε ενεργειακό πιστοποιητικό νομίζω, αν δεν έχεις πρέπει να βγάλεις. Ελπίζω το σπίτι να μην είναι ερείπιο (δηλαδή δεν είναι πχ επικίνδυνο). Να προσέξεις να μη πέσεις σε απατεώνα και δε σε πληρώνει και θα γυρίσεις τους λογαριασμούς στο όνομά του (ΔΕΗ/ΟΤΕ). Συμφωνητικά μισθώματος πουλάνε έτοιμα και στα περίπτερα/βιβλιοπωλεία, νομίζω. Υ.Γ. Είναι «οικίας» κι όχι «οικείας». Είναι δύο διαφορετικές ελληνικές λέξεις.
mphxths Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Βασικα επειδη δεν ξερεις τι ενοικιαστης θα σου τυχει ...και επειδη οι δικοι μου νοικιαζουν διαμερισματα και στο τελος τα αφηνουν ολα πουταναριο....και επειδη το ιδιωτικο συμφωνητικο εσυ το συντασσεις οποτε βαζεις οτι ορους θες..προσεχεις να 1.Να αναφερεται σαφως τι διαμερισμα ειναι..με τι πραματα μεσα και σε τι κατασταση... 2.αν θες παιδια σκυλια κλπ (παραγοντες συντελλουν πολλες φορες σε ζημιες , φθορες , ηχορυπανση κλπ) 3. αν θα επιτρεπεται επαγγελματικη χρηση του διαμερισματος (ηχορυπανση , υπερβολικη χρηση ρευματος που δεν θα επαρκει αν ο αλλος κουβαλησει τιποτα μηχανηματα για την δουλεια του) 4.να αναφερεται το μισθωμα , οι πιθανες αυξησεις κλπ..για να μην εχει , μειωσε μου , δεν βγαινω , δεν ελεγες για αυξησεις κλπ αυτα θυμαμαι σε πρωτη φαση...αν θες να ριξω μια ματια στα συμφωνητικα που χω στο πισι..για τους δικους μου οταν νοικιαζουν πες μου..γιατι πρεπει να βρω σε ποιον δισκο τα χω Επισης δεν ισχυει "ειναι οικογενεια θα ναι σωστοι ανθρωποι"...ειχαμε οικογενεια που φεσωσανε τους γονεις μου με 4500 ευρω νοικια και αφησανε το διαμερισμα πουτανα..και ειχαμε και εργενη..που ηταν πιο σωστος και πιο νοικοκυρεμενος απο πολλους αλλους... Ειναι τι ανθρωπος/οι σου τυχουν... 1
redmanftw Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 ναι το ξερω εκανα λαθος λογω βιασυνης...και δεν μπορουσα μετα να το επεξεργαστω τον τιτλο...btw αναγκη ολοι εχουμε απο λεφτα στις μερες μας..το θεμα ειναι να πληρωνει ο ενοικιαστης....γιατι ο προηγουμενος που ειχα δεν πληρωνε....και του εκανα εξωση και ακομα δεν εχει πληρωσει το ρευμα...λετε να εχω προβλημα με αυτο? φυσικα ειναι στο ονομα του ενοικιαστη το ρευμα και ο λογαριασμος..το θεμα ειναι οτι μπορει να γλυτωνα το χαρατσι αμα το ειχε κοψει...
Toufas Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Εγώ πάντως αν δεν την γνωρίζω πολύ καλά, δεν τη νοικιάζω. 2
redmanftw Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 το ειχα ενοικιασει σε μια γρια και στο τελος εφερε αλλα 4 ατομα.....μου ειχε ζητησει αυξησει απο 280 να το κανω 250 και το δεχτηκα..μετα απο κανα 4 μηνες ελεγε θα πληρωνει οποτε θελει αυτος γιατι εληξε το συμβολαιο..οποτε η εξωση ηταν μονοδρομος....το θεμα ειναι οτι αμα μπλεκεις με τετοια ατομα δεν ειναι καλυτερο να μην το ενοικιαζεις? στις μερες μας εχει δεν εχει ο αλλος λεφτα εχει την δικαιολογια την οικονομικης κρισης
arxaggelos Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Πάνε σε έναν δικηγόρο που να ασχολείται με σπίτια κλπ και ζητά να σου συντάξει ένα νόμιμο και πλήρες συμφωνητικό στα μέτρα σου. Με τίποτε μην προτιμήσεις τα έτοιμα που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία. Θα τον πληρώσεις μεν, άλλα θα έχεις ένα συμφωνητικό νόμιμο και σωστό. Τα σωστά συμβόλαια προβλέπουν ακριβώς τί γίνεται ΠΡΙΝ και ΑΦΟΥ λήξουν, και αν μπορεί ο άλλος να σου πει παπαριές του στυλ "έληξε και άμα θέλω σε πληρώνω". Επίσης, αν θέλεις κάποια στιγμή να διεκδικήσεις κάτι νόμιμο από τον ενοικιαστή σου που σε κρέμασε, μην "ξεχάσεις" να το καταθέσεις στην εφορία. Αν θυμάμαι καλά, μέχρι 1 μήνα μετά την υπογραφή του, δεν πληρώνεις τίποτε.
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 το ειχα ενοικιασει σε μια γρια και στο τελος εφερε αλλα 4 ατομα.....μου ειχε ζητησει αυξησει απο 280 να το κανω 250 και το δεχτηκα..μετα απο κανα 4 μηνες ελεγε θα πληρωνει οποτε θελει αυτος γιατι εληξε το συμβολαιο..οποτε η εξωση ηταν μονοδρομος....το θεμα ειναι οτι αμα μπλεκεις με τετοια ατομα δεν ειναι καλυτερο να μην το ενοικιαζεις? στις μερες μας εχει δεν εχει ο αλλος λεφτα εχει την δικαιολογια την οικονομικης κρισηςΜπορείς να βάλεις στο συμβόλαιο το πόσα άτομα θα μένουν μέσα... Εγώ πιστεύω πως αξίζει τον κόπο, αρκεί να προσέξεις μερικά πράγματα. Προσεκτική σύνταξη του ενοικιαστηρίου, έλεγχο όσο μπορείς για τη φερεγγυότητα του ενοικιαστή, άμεσες αντιδράσεις σε περίπτωση προβλήματος. Κερδισμένος θα βγεις.
redmanftw Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μπορείς να βάλεις στο συμβόλαιο το πόσα άτομα θα μένουν μέσα... Εγώ πιστεύω πως αξίζει τον κόπο, αρκεί να προσέξεις μερικά πράγματα. Προσεκτική σύνταξη του ενοικιαστηρίου, έλεγχο όσο μπορείς για τη φερεγγυότητα του ενοικιαστή, άμεσες αντιδράσεις σε περίπτωση προβλήματος. Κερδισμένος θα βγεις. και στο δικο μου συμφωνητικο που ειχα συνταξει τοτε ελεγε για ενα ατομο..αντε να βγαλεις ακρη ομως...επισης απο το προσωπο και απο 5 λεπτα συζητησης πως να καταλαβεις αμα ο αλλος ειναι φερεγγυος η οχι?
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 και στο δικο μου συμφωνητικο που ειχα συνταξει τοτε ελεγε για ενα ατομο..αντε να βγαλεις ακρη ομως...επισης απο το προσωπο και απο 5 λεπτα συζητησης πως να καταλαβεις αμα ο αλλος ειναι φερεγγυος η οχι?Μια χαρά βγάζεις άκρη, μπορείς να κάνεις έξωση σε αυτή τη περίπτωση. Όσο για τη φερεγγυότητα, μπορείς να του ζητήσεις φορολογική ενημερότητα. Έτσι μειώνεις τις πιθανότητες να το νοικιάσεις σε επαγγελματία μπήχτη. Το έχουμε συζητήσει και σε άλλο thread, αν δεν θέλει μια φορά ο υποψήφιος ενοικιαστής να αποδείξει την φερεγγυότητα του, δεν θέλεις να του το νοικιάσεις εσύ δέκα φορές! Επίσης στα 5 λεπτά σίγουρα μπορείς να καταλάβεις μερικά πράγματα. 1
mphxths Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 και στο δικο μου συμφωνητικο που ειχα συνταξει τοτε ελεγε για ενα ατομο..αντε να βγαλεις ακρη ομως...επισης απο το προσωπο και απο 5 λεπτα συζητησης πως να καταλαβεις αμα ο αλλος ειναι φερεγγυος η οχι? Δεν μπορεις.απλα καλυπτεις οσες περισσοτερες περιπτωσεις στο συμβολαιο..για να σαι και τυπικα και ουσιαστικα καλυμμενος ... @Joshua21 Δεν μπορεις πιστεψε με..εκτος και αν ο αλλος ειναι τρελα βλακας και δειξει οτι ειναι ...βλακας..ή ειναι καλος ηθοποιος.. Ξαναλεω.. οικογενεια με 2 παιδια και ενα μωρο...με 2 αυτοκινητα..με δουλεια και οι 2 γονεις...και λες..οκ..οργανωμενη και σωστη οικογενεια..κλπ κλπ... Φεσι 4.500 και το σπιτι πουταναριο.... 1
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 @Joshua21 Δεν μπορεις πιστεψε με..εκτος και αν ο αλλος ειναι τρελα βλακας και δειξει οτι ειναι ...βλακας..ή ειναι καλος ηθοποιος.. Ξαναλεω.. οικογενεια με 2 παιδια και ενα μωρο...με 2 αυτοκινητα..με δουλεια και οι 2 γονεις...και λες..οκ..οργανωμενη και σωστη οικογενεια..κλπ κλπ... Φεσι 4.500 και το σπιτι πουταναριο.... Δεν διαφωνώ φίλε μου. Πες μου κάτι όμως... οι γονείς σου φορολογήθηκαν για τα 4.500€ φέσια από ενοίκια ή έκαναν εκχώρηση ενοικίων στο δημόσιο? Στη δεύτερη περίπτωση ο ενοικιαστής δεν μπορεί πλέον να πάρει φορολογική ενημερότητα. Εκτός και αν τα πλήρωσε με φέσι στο δημόσιο, οπότε φαντάζομαι πως είναι δύσκολο να το ξανακάνει. Με το να ζητάς φορολογική ενημερότητα έχεις καλές πιθανότητες να γλιτώσεις από τους κατά συρροήν μπήχτες(οκ, δύστροπους ενοικιαστές για να μην παρεξηγηθείς ). Όσο για το σπίτι πουταναριό, μπορείς να βάλεις όρο στο συμβόλαιο να ελέγχεις το σπίτι κάθε μήνα πχ. Αν δεις καταστροφές τότε ξεκινάς άμεσα διαδικασίες, πριν διαλυθεί το σπίτι. Δεν λέω πως μπορείς 100% να καταλάβεις αν ο άλλος είναι φερέγγυος, αλλά με τα παραπάνω που πρότεινα μπορείς να γυρίσεις τις πιθανότητες υπέρ σου. Σε τέτοιο βαθμό που να σε συμφέρει να νοικιάσεις ένα σπίτι παρά να το έχεις να κάθεται.
mphxths Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 @Joshua21 Δεν εχω ιδεα τι τσεκαρανε οι δικοι μου κατα την ενοικιαση στους βλακες αυτους.Δεν ασχολουμαι με αυτα..αντε να τους φτιαξω κανα συμφωνητικο στον υπολογιστη και να τους το εκτυπωσω. Οι γονεις μου φορολογηθηκαν κανονικα..απλα τους κανανε δικαστηριο..βγηκε η αποφαση..εγινε η εξωση...και λεφτα προφανως δεν ειδανε ποτε.Δεν ειχανε κατι για κατασχεση (ειχανε ενα μαγαζι με ρουχα χωρις εμπορευματα μεσα)..και επειδη τα δικαστικα εξοδα αρχισανε να γινονται τετοια που θα επαυε να συμφερει να τους κυνηγας..δωσανε εντολη να μεταφερθουν τα χρωστουμενα στην εφορια τους. Τι θα κανουν αυτοι απο δω και περα..δεν ξερω..δεν με ενδιαφερει... Οσο για τις ζημιες και τις φθορες..αυτο που προτεινεις ειναι ολοσωστο..αλλα συνηθως οταν παιζει προβλημα με τον ενοικιαστη , ξερεις επικειμενη εξωση κλπ...μπορει αυτος να το εχει στην πενα και απο την κακια του και την μαλακια του..να στο καταστρεψει την μερα που θα φυγει. Και πιστεψε με δεν θα σου πει ποτε θα φυγει..και θαναι κυριως βραδυ
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 @mphxths Το να έχει το σπίτι στην πένα και να το καταστρέψει τη μέρα που θα φύγει είναι σπάνιο. Το πιο συνηθισμένο είναι να το καταστρέφει σιγά σιγά στη διάρκεια της μίσθωσης. Εγώ πάντως προτείνω ο ιδιοκτήτης να είναι προσεκτικός για να μειώσει τις πιθανότητες να γίνει στραβή. Δεν υπονοώ ότι αν είναι προσεκτικός δεν πρόκειται να γίνει στραβή. Όπως είπα και παραπάνω: Δεν λέω πως μπορείς 100% να καταλάβεις αν ο άλλος είναι φερέγγυος, αλλά με τα παραπάνω που πρότεινα μπορείς να γυρίσεις τις πιθανότητες υπέρ σου. Σε τέτοιο βαθμό που να σε συμφέρει να νοικιάσεις ένα σπίτι παρά να το έχεις να κάθεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα