Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μεχρι ποσα ενοικια μπορεις να ζητησει ο ιδιοκτητης μπροστα; η ευδαπ γινεται να μεταβιβαστει στο ονομα του ενοικιαστη;

Δημοσ.

Μέχρι 3, δηλαδή 2 για εγγύηση και 1 για το τρέχον ενοίκιο. Η ΕΥΔΑΠ γίνεται να μεταβιβαστεί αλλά δεν υπάρχει λόγος, αν ο ενοικιαστής δεν πληρώσει θα αναγκαστεί να τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Σε αντίθεση με τη ΔΕΗ, το χρέος βαρύνει το ακίνητο, και όχι το όνομα αυτού που έχει την παροχή.

Δημοσ.

δωστε μου συμβουλες οποιος γνωριζει ωστε να μπορω να ειμαι καλυμενος οσο μπορω σε ενδεχομενο να μην πληρωνει τα ενοικια ο νοικαρης...τι κανατε εσεις σε αντιστοιχες περιπτωσεις? και τι πρεπει να προσεχουμε πριν καν κανουμε συμβολαιο

Δημοσ.

δωστε μου συμβουλες οποιος γνωριζει ωστε να μπορω να ειμαι καλυμενος οσο μπορω σε ενδεχομενο να μην πληρωνει τα ενοικια ο νοικαρης...τι κανατε εσεις σε αντιστοιχες περιπτωσεις? και τι πρεπει να προσεχουμε πριν καν κανουμε συμβολαιο

σε προηγουμενο ποστ μου ειχα δωσει μερικα στοιχεια απο το συμβολαιο που φτιαχνουν οι γονεις μου οταν νοικιαζουν καποιο διαμερισμα...πρεπει να ειναι στις αρχικες σελιδες.

Απο κει και περα ισως κυκλοφορουν και "προτυπα" στο ιντερνετ που θα μπορεις να τα custom-αρεις στις δικες σου αναγκες.

Απο κει και περα επειδη εχουν φαει οι δικοι μου φεσι απο νοικια...και εντελει λεφτα δεν πηραν... (δικηγορος..δικη..εξωση..τιποτα να κατασχεθει....μεταφορα χρεους στην εφορια του νοικαρη....μηδεν εις το πηλικο)..εγω θα λεγα να σαι τυπικος και αυστηρος στην καταβολη του ενοικιου.

Βεβαια καλο θα ειναι να γνωριστεις με τον νοικαρη ,να δεις τι καπνο φουμαρει..δεν αποκλειεται να ειναι καλος ανθρωπος και καποια στιγμη να μην μπορει πραγματικα να πληρωσει και να μην ειναι κατ'επαγγελμα "φεσωτης".

Απο την στιγμη που τον μυριστεις για μπινε :) μην αφησεις να μαζευτουν απληρωτα νοικια...στο 1ο-2ο ,κοπανημα στα αυτια :)

Ισως να βαλεις και καποιον σχετικο ορο στο συμβολαιο.

Δημοσ.

με την ευδαπ γνωριζεις τι παιζει? συνηθως αμα φευγει ο νοικαρης σου αφηνει φεσι τον τελευταιο λογαριασμο...εγω δεν αλλαζα ποτε το ονομα στον λογαριασμο γιατι μου ειχαν πει οτι και να τον αλλαξεις αμα φυγει ας ειναι στο ονομα του παλι ο ιδιοκτητης του ακινητου πληρωνει τον λογαριασμο,γνωριζεις κατι? τελικα μηπως δεν αξιζει να νοικιαζεις σπιτι στις μερες μας? γιατι αμα βαλεις το βαψιμο το ενεργειακο πιστοποιητικο τα τυχον μερεμετια το ενα το αλλο την ωρα που σπαταλας να το δειχνεις και το χειροτερο να σου αφησει και φεσια και να μην πληρωνει μηπως δεν αξιζει?

Δημοσ.

... γιατι αμα βαλεις το βαψιμο το ενεργειακο πιστοποιητικο τα τυχον μερεμετια το ενα το αλλο την ωρα που σπαταλας να το δειχνεις και το χειροτερο να σου αφησει και φεσια και να μην πληρωνει μηπως δεν αξιζει?

Α γειά σου...

Τελικά το ενοικιοστάσιο είναι δουλειά.

Δημοσ.

Απο οσο γνωριζω απο τους δικους μου νερο και ρευμα τα χει στο ονομα του ο πατερας μου και απλα οταν ερχονται οι λογαριασμοι , κοιταει τα νουμερα των ρολογιων και τα μοιραζει αναλογα.

Αν καποιος δεν πληρωσει τον λογαριασμο του..απλα παει ο φαδερ και το κοβει.και ας μεινει ο αλλος απλυτος και μεσα στο κρυο.Αντε να χρεωθει κανα δυο λογαριασμους .

Οσο αν αξιζει να νοικιαζεις σπιτι στις μερες μας.Η απαντηση ειναι....εξαρταται.

Αν καταφερεις και βρεις σωστο νοικαρη..ναι αξιζει.Να βγαζεις τουλαχιστον τα "εξοδα" του σπιτιου που νοικιαζεται...δηλ. το χαρατσι :)

Αν βρεις καποιον που θα σε φεσωσει..ε εννοειται οτι δεν αξιζει.Και χανεις λεφτα και πληρωνεις ενα καρο εργασιες για να φερεις το διαμερισμα στα ισια του παλι.

Θα μου πεις πως θα ξερεις τι νοικαρης θα σου τυχει..ε δεν ξερεις...εκτος και αν απο τις 2-3 κουβεντες που πειτε και την εμφανιση του καταλαβεις τι σοι ανθρωπος ειναι (ξερεις ναναι τοσο βλακας που να καρφωθει απο μονος του).

Αλλιως δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.

Ειχαμε νοικαρη εργενη πολυ τυπικο στις πληρωμες και στην διατηρηση του διαμερισματος..και ειχαμε και οικογενεια που μας φεσωσε 4500 ευρω νοικια και ζημιες στο σπιτι.

Αρα συμπερασμα δεν βγαζεις...αα αυτη ειναι οικογενεια..θα ναι σωστη ξερωγω....ο αλλος εργενης θα γινει πουταναριο το σπιτι....

Κοβεις φατσες,συμπεριφορες,λεγομενα στην πρωτη επαφη και ο θεος μαζι σου :)

Δημοσ.

απο μια πρωτη ματια δεν μπορεις να βγαλεις ολοκληρωμενη αποψη για καποιον ανθρωπο ουτε αμα τον ρωτησεις τι δουλεια κανει και για ποιον λογο θελει να φυγει απο το σπιτι που κατοικοι τωρα θα βρει κατι να σου πει...το θεμα ειναι πως να ειναι καλυμενος καποιος σε περιπτωση που καποιος αρχιζει και δεν πληρωνει λογαριασμους ή ενοικια...γιατι νομιζω οτι αμα βαλεις καποιον μπορει να σου μπαστακωθει για τρεια χρονια χωρις να μπορεις να τον διωξεις

@Μιδι_Μιλιζ

Συμφωνω σε αυτα που λες , αλλα καποια δευτερευοντα πραγματα μπορεις να τα ορισεις στο συμφωνητικο.

Δηλαδη αν ο αλλος ειναι γεροπαραξενος και δεν γουσταρει παιδια , υπαρχει νομος που λεει οτι πρεπει να επιτρεπονται τα παιδια ?Ή ποσοι θα το νοικιαζουν το διαμερισμα ? (ξερεις το νοικιαζει 1-2 και στο τελος γινεται κοινοβιο)

Ή ακομα και αυτο με τα ζωα συντροφιας..

Σιγουρα δεν μπορεις να βαλεις ορους που ισχυουν παγια παντου (οπως ειπες διαρκεια μισθωματος , ή υπερβολες απο την μερια του ενοικιαστη)...αλλα καποιες custom-ιες δευτερευουσας σημασιας πιστευω οτι μπορεις να τις βαλεις..και να ισχυσουν...

Και για να μιλησω συγκεκριμενα , μολις ανοιξα στο πισι το συμφωνητικο που εχω φτιαξει κατα καιρους για τους γονεις μου οταν νοικιαζανε...

Τα βασικα σημεια ειναι 

1.ορισμος διαρκειας μισθωματος ( 2 ετη , παραταση κατοπιν συμφωνιας)

2.υψος μισθωματος , αυξηση αυτου (καθε ποτε) καθως και ποτε θα καταβαλλεται.

3.χρηση μισθιου (ποσα ατομα , χρηση ως κατοικια , απαγορευση υπομισθωσης/παραχωρησης σε τριτους)

4.κατασταση παραλαβης μισθιου (για να μην εχει μετα να λεει ο νοικιαστης , αυτο ηταν χαλασμενο και αυτο ηταν σπασμενο...)

5.απαγορευση καταληψης κοινοχρηστων χωρων με μηχανηματα/ευφλεκτα υλικα/εκρηκτικα υλικα/γενικοτερα επικινδυνα υλικα

6.απαγορευση κατοικιδιων (ασχετως που μια νοικαρα μας εντελει εφερε σκυλο..αλλα δεν γαμιεται..μαμουχαλος ειναι :) )

7.ελεγχος μισθιου μια φορα το 6μηνο

8.επιτρεπονται βελτιωσεις στο διαμερισμα , αλλα οχι τετοιες που θα αλλαξουν την διαρρυθμιση ή εγκαταστασεις νερου/ρευματος (κοινως μην αρχιζουν να ριχνουν τοιχους κλπ :) )

9.υποχρεωση του νοικαρη να το παραδωσει οπως το πηρε τουλαχιστον.

10.ορισμος εγγυησης

11.συμμορφωση ως προς τον κανονισμο της πολυκατοικιας ειτε υπαρχει εγγραφως ειτε αγραφως και αποτελει μερος του συμφωνητικου αυτου...σαν προεκταση ενα πραμα..

12.πληρωμη λογαριασμων σε οποιο ονομα και αν ειναι καθως και κοινοχρηστα.

13.Συνεπειες παραβασεων..κοινως αν καταπατησει καποιον ορο απο το συμφωνητικο..σηκωνεται και φευγει..λυεται μονομερως η συμφωνια και γινεται εξωση να το πουμε λαικα :)

Προφανως δεν ειναι το ιδανικοτερο συμφωνητικο..αλλα με αυτο πορευονται οι δικοι μου :)

ετσι ακριβως τα αναγραφετε στο συμφωνητικο οπως τα εχεις παραθεσει παραπανω?

Δημοσ.

απο μια πρωτη ματια δεν μπορεις να βγαλεις ολοκληρωμενη αποψη για καποιον ανθρωπο ουτε αμα τον ρωτησεις τι δουλεια κανει και για ποιον λογο θελει να φυγει απο το σπιτι που κατοικοι τωρα θα βρει κατι να σου πει...το θεμα ειναι πως να ειναι καλυμενος καποιος σε περιπτωση που καποιος αρχιζει και δεν πληρωνει λογαριασμους ή ενοικια...γιατι νομιζω οτι αμα βαλεις καποιον μπορει να σου μπαστακωθει για τρεια χρονια χωρις να μπορεις να τον διωξεις

κοιτα με μια πρωτη ματια δεν μπορεις να βγαλεις αποψη..εννοειται.

Για αυτο βαζεις καποιον ορο στο συμβολαιο...για την καταβολη ενοικιων κλπ και στην πρωτη στραβη αν δεις οτι ειναι καραγκιοζακος αρχιζεις το παρτυ.

Βεβαια η νομοθεσια ευνοει τον νοικαρη γενικοτερα...αλλα οκ....τι να κανεις..κοιτας να φεσωθεις οσα λιγοτερα μπορεις σε τετοιες περιπτωσεις.

Δεν γνωριζω τι λεει ακριβως η νομοθεσια..και αν καποιος ορος στο συμβολαιο μπορει να την υπερβει π.χ. αν δεν καταβαλει εγκαιρα το νοικι να μπορεις να διακοψεις το συμβολαιο μονομερως και να τον διωξεις...αλλα δεν χανεις τιποτα να συμβουλευτεις δικηγορο και να βαλεις σχετικο ορο να υπαρχει.

Δημοσ.

ετσι ακριβως τα αναγραφετε στο συμφωνητικο οπως τα εχεις παραθεσει παραπανω?

με περισσοτερα λογακια προφανως..απλα σε εκεινο το ποστ..τα εγραψα καπως επιγραμματικα...

Δημοσ.

με την ευδαπ γνωριζεις τι παιζει? συνηθως αμα φευγει ο νοικαρης σου αφηνει φεσι τον τελευταιο λογαριασμο...εγω δεν αλλαζα ποτε το ονομα στον λογαριασμο γιατι μου ειχαν πει οτι και να τον αλλαξεις αμα φυγει ας ειναι στο ονομα του παλι ο ιδιοκτητης του ακινητου πληρωνει τον λογαριασμο,γνωριζεις κατι? τελικα μηπως δεν αξιζει να νοικιαζεις σπιτι στις μερες μας? γιατι αμα βαλεις το βαψιμο το ενεργειακο πιστοποιητικο τα τυχον μερεμετια το ενα το αλλο την ωρα που σπαταλας να το δειχνεις και το χειροτερο να σου αφησει και φεσια και να μην πληρωνει μηπως δεν αξιζει?

Για την ΕΥΔΑΠ σου απάντησα στο post #50, εκτός αν θέλεις κιάλλες γνώμες από τη δική μου, οπότε πάσο.

Όσο για το αν αξίζει, πάλι έχω απαντήσει σε προηγούμενα μηνύματα.

γιατι νομιζω οτι αμα βαλεις καποιον μπορει να σου μπαστακωθει για τρεια χρονια χωρις να μπορεις να τον διωξεις

Δεν είναι έτσι, πλέον μπορείς να του κάνεις έξωση σε 40 ημέρες. Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις καλύτερα από εμένα γιατί από ότι είπες έκανες έξωση στον προηγούμενο ενοικιαστή πριν ένα χρόνο... Τρία χρόνια σου πήρε η διαδικασία?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...