Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω έναρξη επαγγέλματος, γνωρίζει κανείς ποιές είναι οι αρχικές εισφορές; Πως πάει η κλιμάκωση; Θέλω να πω πόσα θα πληρώνω για την πρώτη τριετία πχ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

ναι καλό το γοογλε αλλά από αυτό http://www.oaee.gr/eisfores.asp?c5eis_id=257&cat_id=0&c_eis_id=189&cpeis=&cateis_id=186&cp5eis=189&cat_parenteis=161&banner_pgc=5&ctn_id=2&ctnsnd_id=1

δεν βγαίνει συμπέρασμα, αφού ο πίνακας δεν έχει κεφαλίδες. Δλδ το 210,71 αφορά τι; Δίμηνη εισφορά, μηνιαία; Πόσο που θα πολλαπλασιαστεί με κάτι και θα βγει κάτι άλλο; Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει δεν υπάρχει; Λογιστή δεν έχω ακόμα. Τώρα κάνω έναρξη. Προέγκριση από το Επιμελητήριο έχω ακόμα. Με την αντίστοιχη υπηρεσία του ΤΕΒΕ δεν έβγαλα άκρη. Στον παραπάνω πίνακα με στείλανε. 

Δημοσ.

Ο ΟΑΕΕ είναι ο ακριβότερος ασφαλιστικός φορέας αυτοαπασχολούμενων.

Οι εισφορές την πρώτη τριετία ανέρχονται σε 451,42 ευρώ το δίμηνο.

• Like 2
Δημοσ.

Ο ΟΑΕΕ είναι ο ακριβότερος ασφαλιστικός φορέας αυτοαπασχολούμενων.

Οι εισφορές την πρώτη τριετία ανέρχονται σε 451,42 ευρώ το δίμηνο.

421,4 αν πάει με τον πίνακα. Και έχει και 150 εισφορά εφάπαξ στην εγγραφή. Άντε να δούμε αν θα τα εξορθολογήσουν ποτέ. 

Δημοσ.

<p>+30 ευρώ εισφορά προς ΟΑΕΔ, οπότε είναι 451,42€,</p>

Σωστός το ξέχασα αυτό. Πάντως ο πίνακας είναι μηνιαιος ανά τριετία

• Moderators
Δημοσ.

ναι καλό το γοογλε αλλά από αυτό http://www.oaee.gr/eisfores.asp?c5eis_id=257&cat_id=0&c_eis_id=189&cpeis=&cateis_id=186&cp5eis=189&cat_parenteis=161&banner_pgc=5&ctn_id=2&ctnsnd_id=1

δεν βγαίνει συμπέρασμα, αφού ο πίνακας δεν έχει κεφαλίδες. Δλδ το 210,71 αφορά τι; Δίμηνη εισφορά, μηνιαία; Πόσο που θα πολλαπλασιαστεί με κάτι και θα βγει κάτι άλλο; Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει δεν υπάρχει; Λογιστή δεν έχω ακόμα. Τώρα κάνω έναρξη. Προέγκριση από το Επιμελητήριο έχω ακόμα. Με την αντίστοιχη υπηρεσία του ΤΕΒΕ δεν έβγαλα άκρη. Στον παραπάνω πίνακα με στείλανε. 

Δεν λες τι επάγγελμα θες να ξεκινήσεις, ωστόσο σε κάθε περίπτωση -κατά την ταπεινή μου άποψη- καλό είναι να βρεις λογιστή να σου κάνει έναρξη. Θα σου κοστίσει κανά κατοστάρικο, αλλά θα γλυτώσεις πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολλά νεύρα.

Δημοσ.

Οπως τα λέμε τα παιδια απο πάνω..αν θυμάμαι καλα λιγο μετα την πενταετία το πόσο είναι 500+€...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Οπως τα λέμε τα παιδια απο πάνω..αν θυμάμαι καλα λιγο μετα την πενταετία το πόσο είναι 500+€...

Sent from my iPhone using Insomnia

Τον μήνα; 

Άρα να υπολογίζω κοντά στα 240-50 για την πρώτη τριετία. Παροχή υπηρεσιών, γραφιστικά, με αυτά θέλω να ασχοληθώ. Χώρο μου εκχωρούν οι γονείς μου αφού δεν χρειάζεται κατάστημα για την εφορία απλά είχα αυτή την απορία για το ΤΕΒΕ. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν το πλήρωνες θα το θυμόσουν :P

Δεν το πληρώνω, είμαι στο (ΠΟΥ)ΤΣΑυ, το νυν ΕΤΑΑ οπότε την "γλύτωσα". Πάλι καλά που δεν με βάζουν να πληρώνω και τα δύο :P . 

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Συζητούσα χθες με έναν μαγαζάτορα της γειτονιάς μου που έχει ληξιπρόθεσμα αλλά αρρώστησε και πέρασε από επιτροπή για εξακρίβωση αναπηρίας. Πήρε 67%, αλλά όταν πήγε να ζητήσει να διακόψει το ΤΕΒΕ για να πάρει αναπηρική σύνταξη και τους είπε να κάνει ρύθμιση, του ζήτησαν 20000 από τις 29000 που χρωστάει για να κάνει την ρύθμιση. Λογικά εγώ του είπα ότι φταίει ότι η τελευταία ρύθμιση έγινε το 2010 με ισχύ ως το 14 για 48 δόσεις. Άρα έπρεπε να τους πληρώσει δυόμιση χρόνια για να μπεί στην ρύθμιση. 

Τέλος πάντων, αυτός είπε ότι απλά θα κάνει διακοπή και θα μπει σε νέα ρύθμιση όποτε και αν αυτή ανακοινωθεί και θα ζει με 600Ε που παίρνει από την πρόνοια. 

Τόση αναλγησία όμως; Δηλαδή αυτό που ζητούσε ήταν να μπει στην ρύθμιση και να παρακρατείται το ποσό της εισφοράς από την σύνταξη του και να παίρνει ξέρω γω 300 ευρώ υπόλοιπο και 600 από την πρόνοια και να τα βγάζει πέρα και αυτοί του είπαν όχι (με την πρόφαση ότι το ποσό της παρακράτησης υπέρβαίνει το νόμιμο που δικαιούνται να παρακρατήσουν και άρα δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση). 

Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ξεφύγει. 450+ για έναν νεοεισερχόμενο και πόνγκο μέχρι θανάτου για έναν ανάπηρο. Τι να πεις. Απορώ γιατί υπάρχει υποχρεωτική ασφάλιση σε αυτή τη χώρα αν δεν έχει κανείς ενημερότητα. 

Τον μήνα; 

Άρα να υπολογίζω κοντά στα 240-50 για την πρώτη τριετία. Παροχή υπηρεσιών, γραφιστικά, με αυτά θέλω να ασχοληθώ. Χώρο μου εκχωρούν οι γονείς μου αφού δεν χρειάζεται κατάστημα για την εφορία απλά είχα αυτή την απορία για το ΤΕΒΕ. 

Αυτό για τον χώρο που λες να το προσέξεις με τον λογιστή σου. Να ρωτήσεις στην εφορία στον Κώδικα για το αν οι ΚΑΔ σου το επιτρέπουν. Παθών εδώ.

• Moderators
Δημοσ.

Τον μήνα; 

Όχι.

Να υπολογίζεις ΑΚΡΙΒΩΣ 451,40 ευρώ το δίμηνο ή 225,70 το μήνα (αν και ο ΟΑΕΕ έρχεται μια φορά το δίμηνο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...