Luxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Πως γινεται στη Κυπρο ( βορεια Κυπρο ), να χρησιμοποιουν και τη λιρα ως νομισμα, απο τη στιγμη που ανηκει στην Ε.Ε; Ή κατι μου διαφευγει; Παντως ανεξαρτητο κρατιδιο δεν εχει αναγνωριστει επισημως.
PCharon Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Τούρκικη λίρα και δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ. Όνειρο το είδες;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Η δικη μου η απορια ειναι πως γινεται να υπαρχει τοση αμαθεια για προσφατα ιστορικα γεγονοτα ΔΙΠΛΑ μας (και οχι σε τιποτα νησια του ειρηνικου), ιδιαιτερα τη στιγμη που η γνωση απεχει 30 εκατοστα... Αλλα και το αλλο μ'αρεσε, οτι αν ανηκεις στην ΕΕ εχεις και ευρω... 8
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Πως γινεται στη Κυπρο ( βορεια Κυπρο ), να χρησιμοποιουν και τη λιρα ως νομισμα, απο τη στιγμη που ανηκει στην Ε.Ε; Ή κατι μου διαφευγει; Παντως ανεξαρτητο κρατιδιο δεν εχει αναγνωριστει επισημως. Σου διαφεύγει η σύγχρονη ελληνική ιστορία. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%84%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CF%82_%CE%99 1
Fotis13 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Εχεις μπερδεψει την Κυπρο με τα κατεχομενα ,την Ε.Ε με την ευροζωνη.
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δηλαδή απαγορεύεται κάποιος να έλειπε εκτός πλανήτη τα τελευταία σαράντα χρόνια; Ειλικρινά, δεν σας καταλαβαίνω. 7
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Mε 5279 μηνύματα, πρέπει να είναι στα top του insomnia
Luxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ή εγω δε ξερω τι μου γινεται ή κατι αλλο παιζει : Η Κύπρος', επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε το 1960, στη βάση των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου που προέβλεπαν την ανεξαρτητοποίηση της Κύπρου από τη Βρετανία, αποικία της οποίας αποτελούσε πριν. Επίσης τότε ορίστηκαν οι τρεις επίσημες γλώσσες του κράτους , η Ελληνική , η Τουρκική και η Αγγλική ( όρος της Βρετανίας ) . Το 1963 με αφορμή τις προτάσεις για τροποποιήσεις του Συντάγματος των συμφωνιών Ζυρίχης οι Τουρκοκύπριοι αυτοαπομονώθηκαν σε κλειστούς εδαφικούς θύλακες[10]. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο (αφορμή της οποίας απετέλεσε το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας και της κυπριακής Ε.Ο.Κ.Α. Β’[11]) και την κατοχή του 1974, η Κυπριακή Δημοκρατία πρακτικά ελέγχει μόνο τα δύο τρίτα του νησιού, ενώ το βόρειο τρίτο κατέχεται παράνομα από την Τουρκία. Το 1983 η Τουρκία παρανόμως ανακήρυξε τα κατεχόμενα εδάφη σε κράτος, ονομάζοντάς το «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» , το λεγόμενο "ψευδοκράτος". Η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Το κράτος αναγνωρίζεται σήμερα μόνο από τηνΤουρκία. Στο πρωτο ποστ μου τονιζω οτι αναφερομαι στη βορεια κυπρο, δλδ στα κατεχομενα εδαφη. Κλειδωστε το τοπικ, βρηκα την απαντηση που εψαχνα : Το 2004 η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ένα τμήμα του εδάφους να βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή. Αυτό σημαίνει ότι το κοινοτικό κεκτημένο εφαρμόζεται μόνο στο ελεύθερο μέρος της Κύπρου. Δηλαδή, η συμφωνία ένταξης καλύπτει την ένταξη ολόκληρης της Κύπρου, αλλά υπάρχει πρόνοια ώστε το κοινοτικό κεκτημένο να εφαρμόζεται μόνο στις ελεύθερες περιοχές, διότι αυτές είναι που ελέγχει η κυπριακή κυβέρνηση. Η μη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο βόρειο τρίτο του νησιού έχει γεωγραφική ισχύ και όχι κοινωνική, και η Τουρκική μειονότητα της Κύπρου απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα της ένταξης. Βοηθεια απο εδω μεσα πολυ σπανια βρισκω πλεον.
Finn Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μόνος σου το λες. Ψευδοκράτος. Τι σχέση μπορεί να έχει με την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ευρώ το ψευδοκράτος; Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App
PCharon Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ένα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ κομμάτι γης που δεν είναι καν κράτος, ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ δεν είναι ενταγμένο πουθενά. Είναι αυταπάντητη η ερώτησή σου. Όταν η ΕΕ λέει «Κύπρος» εννοεί αποκλειστικά «Κυπριακή Δημοκρατία». Το κατεχόμενο τμήμα έχει Βόρεια γεωγραφική θέση και δεν αποτελεί κάτι ξεχωριστό, είναι απλά κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κράτος είναι ΕΝΑ κι η Κύπρος είναι ΜΙΑ. Δεν ορίζεται καν ερώτηση για το τί πολίτες είναι όσοι μένουν στα κατεχόμενα, δεν είναι τίποτα.
LRoi Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Κατά δηλωσή τους είναι Τούρκοι. Το ίδιο και οι μουσουλμάνοι της Θράκης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις