arxaggelos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Παιδιά σε λίγο καιρό μάλλον θα αναγκαστώ να αλλάξω το λαπτοπ μου γιατί έχει παλιώσει αρκετά και δεν ξέρω εάν πρέπει να "επενδύσω" σε δυνατότερο επεξεργαστή ή σε κάρτα γραφικών γιατί δνε ξέρω πού ακριβώς συμβάλλει το καθένα σε σχέση με τις ανάγκες μου. Αυτό που θέλω είναι να σηκώνει multitasking χωρίς να κάνει κιχ, το οποίο το αντιλαμβάνομαι ως εξής, στο χειρότερο ως τώρα σενάριο: - 1-5 μεγάλα doc ταυτόχρονα ανοιχτά, +1 Powerpoint - 1-3 pdf (με Adobe Reader ή PDF X-Viewer) - 1-5 παράθυρα win Explorer - Firefox με μπόλικα tabs ανοιχτά, με flash κλπ - κανένα VLC για μουσική - 3-4 ακόμη διάφορα προγράμματα Εννοείται ότι προσθέτουμε στην εξίσωση ό,τι π@π@ριά bloatware φορτώνει κάθε εταιρία και δεν "κλείνει" έυκολα/με ασφάλεια, αλλά και κανένα στάνταρ πρόγραμμα του background, πχ - Dropbox ή/και Box/Skydrive - Evernote - VPN Client - t**rent cli*nt - BitDefender Πάντα βάζω και δεύτερη οθόνη σε extended desktop, για την ώρα με VGA. Παιχνίδια δεν παίζω γενικά, αν τώρα αυτό αλλάξει στο μέλλον τί να πω. Ίσως σύντομα μετά την αγορά βάλω και SSD. Σίγουρα ξεχνάω κάτι. Εν πάσει περιπτώσει, δεν ξέρω εάν πρέπει να πάρω έναν i5 με καμιά έξτρα καρτούλα, ή έναν i7 με την 4000, αφού δεν μπορώ να πάω πάνω από 600-700κ και αυτό με επιφύλαξη και μόνο για κάτι πολύ καλό. Με αυτά τα λ7 ίναι προφανές ότι δεν μπορώ να πάω σε πολύ δυνατό i7. Πχ αν παίξουμε ανάμεσα σε αυτό και αυτό ποιό πιστεύετε ότι θα με εξυπηρετήσει περισσότερο; Έχουν ουσιαστική διαφορά οι επεξεργαστές; Μήπως παίρνω ουσιαστικά το ίδιο πράγμα σε επεξεργαστική ισχύ αλλά μείον την GPU; Δεν ξέρω εάν θα πάρω τώρα, αλλά το ερώτημα περί κατανομής έργου στα components του λαπτοπ θα ισχύει όποτε και αν πάρω, οπότε το ανοίγω από τώρα. Όπως είναι προφανές υπάρχει προτίμηση σε Dell αλλά της νέας γενιάς 5521 (λεπτοτερα και με αριθμητικό kb), άντε και σε κανένα lenovo αλλά μόνο από τα κάπως λεπτότερα (πχ Ζ500 - αν και σε αυτό έχω κάποιες μικρές διαφωνίες). Τα περισσότερα lenovo είναι πιό χοντρά και δεν με ενδιαφέρουν. Από άλλες μάρκες όχι, ίσως καμία Toshiba αλλά έχουν γίνει πολύ άσχημα τελευταία. Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TheELF Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Σαν γενική γραμμή,αυτά που θες να κάνεις θέλουν μόνο μνήμη,ούτε δυνατό cpu ούτε gpu(φτάνει και η ενσωματωμένη),θες πολύ μνήμη, μίνιμουμ 4gb και με 8 θα είσαι άρχοντας,σε δεύτερο επίπεδο βοηθάει ο σκληρός σε αυτά που θες, για να φορτώνουν όλα γρήγορα και να μην υπάρχουν «πηδηματάκια» όταν θέλουν πρόσβαση στον δίσκο περισσότερα προγράμματα μαζί,θέλεις γρήγορο δίσκο οπότε αν σε παίρνει πάρε αμέσως ssd. 2
arxaggelos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Την αναβάθμιση μνήμης δεν την ανέφερα γιατί τη θεώρησα δεδομένη, αλλά έχεις δίκιο. Αν πάρω με 4γ θα γίνει πολύ σύντομα (ίσως και άμεσα) 8 αφού οι μνήμες είναι φθηνές. Οπότε πιστεύεις ότι και με έναν ι5 είμαι ΟΚ ε; Από αυτά που λές, η GPU δεν βλέπω να ανακατεύεται καθόλου, αλλά ίσως το σκέφτομαι έτσι (να έχει μια δηλαδή) για να είναι ελαφρώς πιό future proof, αφού η τιμές είναι πάνω κάτω στα ίδα επίπεδα. Μου έχει μείνει και ψυχολογικό τραύμα από την εποχή που ενσωματωμένη υπήρχε η GMA 950 η σαπίλα, και για αυτό είχα δώσει κάτι παραπάνω τότε και πήρα με ανεξάρτητη 256. Τα έβγαλε πολλές φορές τα λ7 του το τοσίμπα, δεν έχω παράπονο. Γενικά θέλω να μην αισθανθώ ότι κόλωσε το μηχάνημα, τουλάχιστον για ένα χρόνο, δεν ξέρω εάν είναι σωστό έτσι όπως το θέτω βέβαια. Βαρέθηκα να σέρνεται το σύμπαν, και αφού θα στάξω κάποια λ7 θέλωνα έχω το κεφάλι μου ήσυχο (από επίδόσεις, γιατί από πιθανές βλάβες ποτέ δεν ξέρεις) Ο συγκεκριμένος Dell πάντως μου αρέσει γενικά, θέλω να δω αν θα παίξει κάτι άλλο τους επόμενους 1-2 μήνες. Λειτουργικό πάντως έχω νόμιμο, και 7 και 8.
geopolit Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Eγώ από την μεριά μου θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο με αυτόνομη κάρτα γραφικών στα χρήματα αυτά που διαθέτεις, ειλικρινά δεν βρίσκω σε τι χρησιμεύει να πάρεις laptop με i7 και την ενσωματωμένη hd 4000.
arxaggelos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Αυτό το λες επειδή δεν θα δω διαφορά στυς επεξεργαστές ή επειδή θα βοηθήσει στις δουλειές μου μια ξεχωριστή GPU; Ή και τα δύο;
geopolit Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 για τις δουλειές που το θέλεις σίγουρα θα σε κάλυπτε και ένα πιο οικονομικό laptop απλά γενικότερα από την στιγμή που διαθέτεις αυτά τα χρήματα πιστεύω πως είναι πιο ολοκληρωμένη πρόταση κάποιο με ξεχωριστή κάρτα γραφικών 1
arxaggelos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Thanx. Είναι αρχή μου (καλή, κακή, δεν ξέρω ακόμη) να παίρνω πάντα κατιτις καλύτερο από αυτό που με καλύπτει. Το τελευταίο λαπτοπ που αγόρασα (αυτό που έχω) είναι με C2D 1.8 x64 (τότε δεν ήταν αυτονόητο το 64) από το...2006, και πιστεύω ότι αν τότε δεν είχα πάρει το καλύτερο που μπορούσα, δεν θα με είχε βγάλει. Και θα έπρεπε να πάρω καινούριο πολύ νωρίτερα, πιθανότατα σε εποχή που θα ζοριζόμουν. Άσε που τότε το φθηνότερο ήταν θάνατος, χειρότερο από σημερινό νετμπουκ και ειχε κανένα 700άρι (εγώ έδωσα 1000 και είπα και ευχαριστώ). Πράγματι πιθανότατα με καλύπτει και ένα με 450-500 ευρώ, και το να με αφήσει στη μέση το καινούριο, ΟΚ είναι μια πιθανότητα, απλά σε βάθος 2-4 ετών που του δίνω αισιόδοξα σαν αγορά, για 100-150 ευρώ παραπάνω δεν το συζητάω. Επίσης δεν θέλω απλά να με καλύπτει, θέλω να με υπερ-καλύπτει, και να μου μένουν και ρέστα. Θέλω να ανοίγει και να κλείνει σφαίρα, να μην το σκέφτομαι (οπότε ένας SSD είναι μέσα στα προσεχή έτσι κι αλλιώς) και να μην ζοριστεί καθόλου σε αυτά που ζητάω. Πιστεύω το ΠΣ6 είναι ένα θέμα που θέλει λίγο σκέψη. Όχι; 1
flyer Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 3ετης εγγύηση + 8gb μνήμη + ssd + i5 = x (διαθέσιμο budget) - x = y y = όλα τα υπόλοιπα
geopolit Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Thanx. Είναι αρχή μου (καλή, κακή, δεν ξέρω ακόμη) να παίρνω πάντα κατιτις καλύτερο από αυτό που με καλύπτει. Το τελευταίο λαπτοπ που αγόρασα (αυτό που έχω) είναι με C2D 1.8 x64 (τότε δεν ήταν αυτονόητο το 64) από το...2006, και πιστεύω ότι αν τότε δεν είχα πάρει το καλύτερο που μπορούσα, δεν θα με είχε βγάλει. Και θα έπρεπε να πάρω καινούριο πολύ νωρίτερα, πιθανότατα σε εποχή που θα ζοριζόμουν. Άσε που τότε το φθηνότερο ήταν θάνατος, χειρότερο από σημερινό νετμπουκ και ειχε κανένα 700άρι (εγώ έδωσα 1000 και είπα και ευχαριστώ). Πράγματι πιθανότατα με καλύπτει και ένα με 450-500 ευρώ, και το να με αφήσει στη μέση το καινούριο, ΟΚ είναι μια πιθανότητα, απλά σε βάθος 2-4 ετών που του δίνω αισιόδοξα σαν αγορά, για 100-150 ευρώ παραπάνω δεν το συζητάω. Επίσης δεν θέλω απλά να με καλύπτει, θέλω να με υπερ-καλύπτει, και να μου μένουν και ρέστα. Θέλω να ανοίγει και να κλείνει σφαίρα, να μην το σκέφτομαι (οπότε ένας SSD είναι μέσα στα προσεχή έτσι κι αλλιώς) και να μην ζοριστεί καθόλου σε αυτά που ζητάω. Πιστεύω το ΠΣ6 είναι ένα θέμα που θέλει λίγο σκέψη. Όχι; αυτό που σου λέω είναι ότι αυτό με i5 και την 7670, κατά την άποψη μου, θα σε καλύπτει τα επόμενα χρόνια περισσότερο από αυτό με τον i7 και την intel 4000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα