Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Βέβαια όλα αυτά έχουν ένα κάρο λεφτά.

Πολλά παιδιά λένε όλα τα Κάλαντα (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάτικα, Φώτων αλλά και του Λαζάρου), έτσι είχα αγοράσει Nintendo GameCube & τα δύο πρώτα games. Ίσως υπάρχει μια νονά/ένας νονός που να έχει την οικονομική δυνατότητα και διάθεση να αγοράσει στο παιδί ένα game για την κονσόλα μαζί με μια λαμπάδα. Μετά υπάρχουν τα γενέθλια/ ονομαστική εορτή που ίσως συγγενείς ή οι φίλες/ φίλοι του παιδιού θελήσουν να του πάρουν συνεταιρικά ένα game.

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 13/4/2025 στις 9:56 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να πάρω ένα δώρο στον ανιψιό μου, και είμαι μεταξύ XBOX ή Play Station 5.

Ποιο απο τα δυο θεωρειται οτι ειναι καλύτερο και προτιμότερο? Επίσης λόγω ότι δεν είχα ποτέ μου Playstation θα ήθελα παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι διαφορά PS5 με PS5 pro.

Ευχαριστώ. Καλό Πάσχα σε όλους

Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι τηλεοράσεις/tv box/computers/smartphones θα είναι XBOX.. θα έχουν το app για να παίζουν παιχνίδια του xbox.. η ίδια η Microsoft το λέει όχι εγώ.

Οπότε η επιλογή κονσόλας θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε Playstation/Switch χωρίς την Xbox κονσόλα μέσα. PC αν δεν έχει ακόμα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα πάρει, το πότε είναι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι όλοι οι φίλοι του να έχουν Playstation, οπότε πας για Playstation 5 disc, δεν θα πρότεινα το Pro και λόγω 2πλάσιων  χρημάτων αλλά και σχετικά μικρών διαφορών με το απλό, που ένα παιδί πιθανόν και να μην καταλάβει,(βέβαια εσύ θα δώσεις τα χρήματα οπότε εσύ γνωρίζεις πόσα μπορείς να διαθέσεις παραπάνω για το pro που είναι καλύτερο από το απλό), αλλιώς κοιτάς Switch αν του αρέσει περισσότερο, με τον κίνδυνο όμως να μην έχουν αρκετοί φίλοι του και να παίζει μόνος του σε αυτό. 

Δημοσ.

Επειδή πρόκειται για παιδί, αναγκαστικά θα το ρωτήσεις τί θέλει εκτός κι αν θες να του πάρεις κάτι χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα το πουλήσει την επομενη μέρα για να πάρει κάτι άλλο ή εκτός αν αντέχεις την γκρίνια.

Δεν έχω παιδιά (δόξα τω Θεώ) αλλά στο λέω γιατί συνάδερφος στη δουλειά νόμιζε ότι έκανε την καλύτερη κίνηση έβερ: πήρε PS5 στο γιο του μαζί με συνδρομή Plus για ένα χρόνο και δώρο τα GTA 5 & Minecraft και μάντεψε τί έγινε! Οι φίλοι του σχολείο έχουν όλοι PS4 με αποτέλεσμα στο GTA Online να μην μπορούν να παίξουν όλοι μαζί κι έτσι έδωσε εξτρά χρήματα για να αγοράσει την υποδεέστερη PS4 έκδοση του παιχνιδιού.

Οπότε, πρώτα θα το ρωτήσεις τί παίζει και σε ποια πλατφόρμα παίζουν οι φίλοι του και μετά θα προχωρήσεις. Αν παίζει παιχνίδια τύπου Fortnite που είναι cross play (δλδ παίζεις με όλους απ'όλες τις πλατφόρμες), τότε its up to you, αλλά αν θέλει κάτι συγκεκριμενο, την έβαψες. Στο τέλος της ημέρας, ίσως και να δώσεις 500€ για PS5 (αν το πάρεις καινούργιο), δεν είναι να παίζεις με τόσα χρήματα.

Δημοσ.

Να ρωτησεις τι εχει η παρεα του για να παιζει κ μετα να δεις τι βασταει η τσεπη σου.

Η πιο οικονομικη επιλογη με διαφορα ειναι τα Xbox με gamepass και η καλυτερη κατα την γνωμη μου καθως αρκετα παιχνιδια online εχουν cross-platform πλεον.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,είμαι 47 ετών,αλλά το παιδί υπάρχει ακόμα μέσα μου....

Πολύ παλιά είχα xbox και ps.

Λέω να ξανά αγοράσω,λογω ενός σοβαρού προβλήματος υγειας που έχω.....δεν με αφήνει να είμαι πολύ ώρα εκτός σπιτιού.

Είμαι ανάμεσα σε xbox series s,και ps4,λόγω budget.

Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια πλατφόρμας,τύπου rayman,και τύπου alan wake και κάνα μπασκετικο,και ποδόσφαιρο.

Τι κονσόλα να διαλέξω ;

Κλεινω προς xbox series s,αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί.

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από tarirs
Δημοσ.

Περαστικα σου ευχομαι αρχικα και καλη αναρρωση.

Επειδη ανεφερεις οτι σου αρεσουν πολυ τα παιχνιδια πλαφτορμες,μηπως να κοιταζεις και προς switch οπου εχει φοβερα platforms??

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Περαστικα σου ευχομαι αρχικα και καλη αναρρωση.

Επειδη ανεφερεις οτι σου αρεσουν πολυ τα παιχνιδια πλαφτορμες,μηπως να κοιταζεις και προς switch οπου εχει φοβερα platforms??

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές,βγαίνει αρκετά από το budget μου,από ότι βλέπω δυστυχώς,την απεριψα για αυτό το λόγω και μόνο....

Δημοσ.
Στις 17/5/2025 στις 7:45 ΜΜ, tarirs είπε

Καλησπέρα,είμαι 47 ετών,αλλά το παιδί υπάρχει ακόμα μέσα μου....

Πολύ παλιά είχα xbox και ps.

Λέω να ξανά αγοράσω,λογω ενός σοβαρού προβλήματος υγειας που έχω.....δεν με αφήνει να είμαι πολύ ώρα εκτός σπιτιού.

Είμαι ανάμεσα σε xbox series s,και ps4,λόγω budget.

Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια πλατφόρμας,τύπου rayman,και τύπου alan wake και κάνα μπασκετικο,και ποδόσφαιρο.

Τι κονσόλα να διαλέξω ;

Κλεινω προς xbox series s,αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί.

Ευχαριστώ 

μεταχειρισμένο ps5; μονο και μονο για τον ssd σκληρό η εμπειρία χρησης είναι αλλου επιπεδου από τις παλιές κονσόλες που είχες που περιμενες να φορτώσουν οι πίστες. Πολύ καλό χειριστήριο, κερδισε τη μάχη της γενιάς από το xbox κατά κράτος, εχει πολλά καλά single player παιχνιδια για ενήλικές. σε 1 χρόνο θα παιζεις και το grand theft auto 6. series s το πολυπροτείνανε ποτέ δεν κατάλαβα γιατί, πολύ αδύναμο, και η microsoft λεει ότι έτσι και αλλιώς θα το γυρισει σε cloud gaming , Θα μπορείς με συνδρομή να παιζεις από smart tv, android tv box κλπ, με πολύ γρηγορο ιντερνετ βεβαια. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dorian είπε

μεταχειρισμένο ps5; μονο και μονο για τον ssd σκληρό η εμπειρία χρησης είναι αλλου επιπεδου από τις παλιές κονσόλες που είχες που περιμενες να φορτώσουν οι πίστες. Πολύ καλό χειριστήριο, κερδισε τη μάχη της γενιάς από το xbox κατά κράτος, εχει πολλά καλά single player παιχνιδια για ενήλικές. σε 1 χρόνο θα παιζεις και το grand theft auto 6. series s το πολυπροτείνανε ποτέ δεν κατάλαβα γιατί, πολύ αδύναμο, και η microsoft λεει ότι έτσι και αλλιώς θα το γυρισει σε cloud gaming , Θα μπορείς με συνδρομή να παιζεις από smart tv, android tv box κλπ, με πολύ γρηγορο ιντερνετ βεβαια. 

Χμμμμμ, ευχαριστώ πολύ για την αναλυση

Δημοσ.
Στις 19/5/2025 στις 11:02 ΜΜ, Dorian είπε

o ssd οντως ηταν κατι αναγκαιο για τισ κονσολες . το ps 5 κερδισε την μαχη των φαν στις πωλησεις κονσολων. κατα τ αλλα το xbox προσφερει πολυ πιο ολοκληρωμενη εμπειρια σε εναν gamer . το playstation εχει καμια 10αρια τιτλους που ειναι πολυ καλοι (ολοι βεβαια το ιδιο στυλ) , τους επαιξες και το βαζεις στο ραφι η σκας 80αρια. το xbox εχει καλυτερη συνδρομητικη υπηρεσια ωπου την χρησιμοποιεις και στο pc , πιο φθηνα games (και συνδρομη) γιατι δεν εισαι εξαρτημενος μονο απο το official store , day one τιτλους στην υπηρεσια της ( πραγματικα πολλους τωρα πια που ειναι και τοπ seller στο store του ps) και παρα πολλους ακομα που μπαινουν καθε μηνα. οι περισσοτεροι ειναι βαμμενοι μπλε και γι αυτο δεν ειναι αντικειμενικοι.εδω και 2 χρονια εχει δειξει η microsoft την ανωτεροτητα της γιατι δεν σκαει ενα καρο λεφτα για να διαφημιζεται αλλα για να κανει το gaming πιο προσιτο σε περισσοτερους παιχτες. τελος παντων , νοικιασε ενα playstation για μια βδομαδα να τερματισεις τα ''exclusive'' της και μετα πηγαινε αγορασε ενα xbox (series x κατα προτιμηση αν σε ενδιαφερει το 4k) .

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, taxudromos69 είπε

o ssd οντως ηταν κατι αναγκαιο για τισ κονσολες . το ps 5 κερδισε την μαχη των φαν στις πωλησεις κονσολων. κατα τ αλλα το xbox προσφερει πολυ πιο ολοκληρωμενη εμπειρια σε εναν gamer . το playstation εχει καμια 10αρια τιτλους που ειναι πολυ καλοι (ολοι βεβαια το ιδιο στυλ) , τους επαιξες και το βαζεις στο ραφι η σκας 80αρια. το xbox εχει καλυτερη συνδρομητικη υπηρεσια ωπου την χρησιμοποιεις και στο pc , πιο φθηνα games (και συνδρομη) γιατι δεν εισαι εξαρτημενος μονο απο το official store , day one τιτλους στην υπηρεσια της ( πραγματικα πολλους τωρα πια που ειναι και τοπ seller στο store του ps) και παρα πολλους ακομα που μπαινουν καθε μηνα. οι περισσοτεροι ειναι βαμμενοι μπλε και γι αυτο δεν ειναι αντικειμενικοι.εδω και 2 χρονια εχει δειξει η microsoft την ανωτεροτητα της γιατι δεν σκαει ενα καρο λεφτα για να διαφημιζεται αλλα για να κανει το gaming πιο προσιτο σε περισσοτερους παιχτες. τελος παντων , νοικιασε ενα playstation για μια βδομαδα να τερματισεις τα ''exclusive'' της και μετα πηγαινε αγορασε ενα xbox (series x κατα προτιμηση αν σε ενδιαφερει το 4k) .

Μάλλον θα καταλήξω σε seroes s,αν και το ,ps4,έχει πολλούς τίτλους,δεν είναι next gen....

Δεν είμαι gamer,απλή χρήση θέλω τις ελεύθερες ώρες μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, tarirs said:

Μάλλον θα καταλήξω σε seroes s,αν και το ,ps4,έχει πολλούς τίτλους,δεν είναι next gen....

Δεν είμαι gamer,απλή χρήση θέλω τις ελεύθερες ώρες μου...

Πήρα series s πέρυσι για μένα που δεν είμαι gamer και για τα παιδιά. Το μηχάνημα είναι αξιοπρεπεστατο και ας κράζουν κάποιοι ότι κρατάει το Xbox πίσω λόγω επιδόσεων. 

Το μόνο του κακό, αφού λέμε και για ssd, είναι ότι τα 512GB είναι λίγα, ειδικά αν θέλεις να έχεις πολλούς μεγάλους τίτλους ταυτόχρονα εγκατεστημένους. 

Γι αυτό αν σε παίρνει πάρε την έκδοση με το 1TB γιατί τα expansion cards είναι αρκετά ακριβά. 

Προσωπικά ελπίζω να δώσει η Ms το cloud gaming και επίσημα εδώ στην Ελλάδα και θα είμαι οκ και με αυτό το θέμα. 

Υ.Γ βεβαια και ένα τσιπαρισμενο switch είναι καλή επιλογή... 

Επεξ/σία από BillT
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BillT είπε

Πήρα series s πέρυσι για μένα που δεν είμαι gamer και για τα παιδιά. Το μηχάνημα είναι αξιοπρεπεστατο και ας κράζουν κάποιοι ότι κρατάει το Xbox πίσω λόγω επιδόσεων. 

Το μόνο του κακό, αφού λέμε και για ssd, είναι ότι τα 512GB είναι λίγα, ειδικά αν θέλεις να έχεις πολλούς μεγάλους τίτλους ταυτόχρονα εγκατεστημένους. 

Γι αυτό αν σε παίρνει πάρε την έκδοση με το 1TB γιατί τα expansion cards είναι αρκετά ακριβά. 

Προσωπικά ελπίζω να δώσει η Ms το cloud gaming και επίσημα εδώ στην Ελλάδα και θα είμαι οκ και με αυτό το θέμα. 

Υ.Γ βεβαια και ένα τσιπαρισμενο switch είναι καλή επιλογή... 

Switch μου φαίνεται,και έχω διαβάσει,ότι κολλάει συχνά,λόγω αδυναμου hardware,αν και είναι φουλ βολικό,το έχεις όπου και αν πας ...

Δημοσ.
7 minutes ago, tarirs said:

Switch μου φαίνεται,και έχω διαβάσει,ότι κολλάει συχνά,λόγω αδυναμου hardware,αν και είναι φουλ βολικό,το έχεις όπου και αν πας ...

Έχω switch lite τσιπαρισμενο και σε λίγες μέρες το αλλάζω με ένα κανονικό. Μπορεί να αργεί να φορτώσει λίγο παραπάνω αλλά δεν θα έλεγα ότι κολλάει. 

Δεν το συγκρίνω σε καμία περίπτωση με το Xbox, αλλά το τσιπαρισμα θα βοηθήσει στο οικονομικό κομμάτι και θα έχει και τα αποκλειστικά της Ν αν του αρέσουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...