Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να στειλω ενα μπουκαλι μαστιχοουζο σε ενα φιλο στις ΗΠΑ, συγκεκριμενα στο Κονεκτικατ. Αδυνατω να βρω καποιο τροπο αποστολης σε αυτον, τοσο τα ΕΛΤΑ οσο και η fedex απαγορευουνε την αποστολη του με οποιοδηποτε τροπο. Γνωριζει κανεις εαν υπαρχει η δυνατοτητα αποστολης με καποια αλλη εταιρια/υπηρεσια η καποιος (νομιμα παντα) αλλος τροπος;

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα των μεταφορικών εταιρειών αλλά του νόμου που ισχύει και απαγορεύει την εισαγωγή αυτού του είδους των ποτών στην Αμερική.

Δημοσ.

Θελω να στειλω πολυ συγκεκριμενη παραγωγη, δεν διατιθεται εκτος Λεσβου. Ουζο μπορει να αγορασει κανεις στις ΗΠΑ, το ουζο 12 πχ ειναι πολυ διαδεδομενο. Το ζητημα ειναι πως πχ τα ΕΛΤΑ και η Fedex απαγορευουν την αποστολη αλκοολ γενικοτερα. Δεν ειναι γελοιο να μπορω να ταξιδεψω νομιμα με την φιαλη στις αποσκευες μου, ενω να απαγορευεται η αποστολη του; Με ποια λογικη αυτο;

Δημοσ.

Θελω να στειλω πολυ συγκεκριμενη παραγωγη, δεν διατιθεται εκτος Λεσβου. Ουζο μπορει να αγορασει κανεις στις ΗΠΑ, το ουζο 12 πχ ειναι πολυ διαδεδομενο. Το ζητημα ειναι πως πχ τα ΕΛΤΑ και η Fedex απαγορευουν την αποστολη αλκοολ γενικοτερα. Δεν ειναι γελοιο να μπορω να ταξιδεψω νομιμα με την φιαλη στις αποσκευες μου, ενω να απαγορευεται η αποστολη του; Με ποια λογικη αυτο;

Με τη λογική ότι η αμερικανική νομοθεσία θέτει άλλες προυποθέσεις για ότι φέρνουν οι ταξιδιώτες μαζί τους και άλλες για εισαγωγή μέσω ταχυδρομικής εταιρίας.

Γενικά η αποστολή μέσω USPS απαγορεύεται. Μέσω courrier επιτρέπεται, αλλά θα κοστίσει πολύ και θα χρειαστούν Custom Broker Fees.

Δημοσ.

Με τη λογική ότι η αμερικανική νομοθεσία θέτει άλλες προυποθέσεις για ότι φέρνουν οι ταξιδιώτες μαζί τους και άλλες για εισαγωγή μέσω ταχυδρομικής εταιρίας.

Συμφωνα ομως με το παρακατω:

https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/212/~/requirements-for-importing-alcohol-for-personal-use

Υπαρχει το δικαιωμα μη εμπορικης εισαγωγης/αποστολης μεσω κουριερ. Οπως και να εχει το βρισκω τουλαχιστον ηλιθιο αυτο, παρεπιπτωντος η Fedex δεν πραγματοποιει αποστολη αλκοολ ουτε σε χωρες εντος Ευρωπαικης ενωσης.

Δημοσ.

Συμφωνα ομως με το παρακατω:

https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/212/~/requirements-for-importing-alcohol-for-personal-use

Υπαρχει το δικαιωμα μη εμπορικης εισαγωγης/αποστολης μεσω κουριερ. Οπως και να εχει το βρισκω τουλαχιστον ηλιθιο αυτο, παρεπιπτωντος η Fedex δεν πραγματοποιει αποστολη αλκοολ ουτε σε χωρες εντος Ευρωπαικης ενωσης.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλήθος από νόμους και κανονισμούς που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και οι εταιρίες courier δεν θέλουν να μπλέξουν με αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο θέμα. Η UPS ίσως να στέλνει αλκοόλ τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προυποθέσεις.

Έχεις ερευνήσει ότι η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την αποστολή αλκοόλ και υπό ποιές προυποθέσεις;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλήθος από νόμους και κανονισμούς που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και οι εταιρίες courier δεν θέλουν να μπλέξουν με αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο θέμα. Η UPS ίσως να στέλνει αλκοόλ τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προυποθέσεις.

Έχεις ερευνήσει ότι η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την αποστολή αλκοόλ και υπό ποιές προυποθέσεις;

Αυτο με τους νομους απο πολιτεια σε πολιτεια ισχυει, το Κονεκτικατ απο οσο γνωριζω εχει ηπιους νομους σε σχεση με αλλες πολιτειες και γιαυτο το ανεφερα. Δεν επικοινωνησα ακομα με την UPS ψαχνω να δω γενικοτερα τι επιλογες εχω.

Τα ΕΛΤΑ απλα δεν αναλαμβανουνε αποστολη αλκοολ εντος/εκτος Ελλαδας, ψαχνω τις εναλλακτικες επιλογες μου. Δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι παιζει ας πουμε με αποστολη μεσω πλοιου (cargo) και ηλπιζα να γνωριζει καποιος περισσοτερα επι αυτου. Εχω ακουσει πως ειναι εφικτο να αποστειλει κανεις αλκοολ προφασιζομενος πως ειναι κατι διαφορετικο, αλλα θελω να ειμαι τυπικος σε αυτο και να φτασει νομιμως στο προορισμο του.

Δημοσ.

ρε κάντο όπως η μάνα μου.

Πακετώνει το τσίπουρο από το χωριό (δικιά μας παραγωγή) - φρόντισε το μπουκάλι τοπλαστικό να είναι γεμάτο κάργα να μην κάνει γλου γλου- και το συσκευάζει ανάμεσα σε φανελάκια και σεντόνια.

~30 ευρώ αποστολή με τα ΕΛΤΑ λόγω βάρους αλλά έχεις τσιπουράκλα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. σερβίρεται απραίτητα με μεζέ.

άντε στην υγειά μας.

Δημοσ.

χα

γνωστος προσπαθησε να περασει στις ηπα ενα μπουκαλι αψεντι και τον πιασανε στο αεροδρομιο

εφαγε προστιμο,κατασχεθηκε το μπουκαλι και απο δω και περα ειναι στη μαυρη λιστα και θα περναει απο εξτρα ελεγχο στα αεροδρομια

Δημοσ.

χα

γνωστος προσπαθησε να περασει στις ηπα ενα μπουκαλι αψεντι και τον πιασανε στο αεροδρομιο

εφαγε προστιμο,κατασχεθηκε το μπουκαλι και απο δω και περα ειναι στη μαυρη λιστα και θα περναει απο εξτρα ελεγχο στα αεροδρομια

Να φέρεις μαζί σου αψέντι στις ΗΠΑ ή άλλα ποτά είναι νόμιμο. Κάθε φορά που έρχομαι φέρνω ποτά. Το παράνομο είναι να κάνεις ψευδή δήλωση και να μην τα δηλώσεις.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπον βρηκα ατομο που μπορει να τα παρει μαζι του στις αποσκευες.

Το προβλημα εδω ειναι πως εχει αλλαξει ο νομος, και οι φιαλες πρεπει να ειναι σε ειδικη διαφανη συσκευασια. Η θεωρια καλη ειναι, το προβλημα ειναι πως δεν μπορω να βρω καποιο καταστημα στην Ελλαδα οπου μπορω να τις παρω.

Συγκεκριμενα μοιαζουν καπως ετσι:

Inflatable-Air-Bag-for-Wine-H001-.jpgJet-Bag-630x385.png

Μου ειπαν πως εχουνε μεσα τετοιες στο duty free, αλλα εχω παρει ηδη τα ποτα. Γνωριζει κανεις εαν υπαρχει καποια επιχειρηση οπου να εχει αμεσα διαθεσιμη προς αγορα καποια τετοια συσκευασια; Ρωτησα σε καβες αλλα εχουν ειτε ξυλινες ειτε χαρτινες οπου ειναι ακαταλληλες απο τους κανονισμους των αεροπλανων..

Και για οσους ρωτησανε για το ουζο, ειναι αυτο εδω:

http://apalarina.gr/?project=%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%87%CE%B1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...