Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ξερω αν η μελετη για το φραγμα που διωχνεις του ιθαγενεις ειναι η καλυτερη για το περιβαλλον και τους ντοπιους ή απλα η πιο κερδοφορα για της βιομηχανιες.

http://greek.ruvr.ru/2013_04_18/111155611/

Εγω πονταρω οτι δεν θα αφησουμε τιποτα , σαν τις ακριδες θα καταβροχθισουμε οτι  πρασινο απομεινει.  :P

Απο την αλλη βεβαια..

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=204206&catid=7

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://greek.ruvr.ru/2013_04_18/111155611/

Εγω πονταρω οτι δεν θα αφησουμε τιποτα , σαν τις ακριδες θα καταβροχθισουμε οτι  πρασινο απομεινει.  :P

Απο την αλλη βεβαια..

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=204206&catid=7

Εκεί θα φτάσουμε θα απομυζήσουμε όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα του πλανήτη και αφού δεν έχει μείνει τίποτα αυτοί που έχουν φράγκα θα την κάνουν για άλλο πλανήτη.   

Πολυ ωραιο βιντεο και infographic.

Να πω επισης μιας και κακος το ξεχασα οτι εκτος απο του ανθρωπους θα επηρεαστει και τεραστιο μερος της χλωριδας και της πανιδας της περιοχης.

Δημοσ.

Με αφορμή αυτή εδώ την είδηση http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_1863.html αναρωτιέμαι αν τελικά η εξέλιξη του τρόπου ζωής είναι τόσο καλή όσο νομίζουμε και αν τελικά όλα αυτά είναι για το γενικό "καλό" ή όχι. 

Έχεις ένα έργο που θα παράγει δε ξέρω και γω πόσες χιλιάδες MWh (θα είναι λέει το 3ο στον κόσμο) και θα συνεισφέρρει στις ενεργειακές ανάγκες μιας ανερχόμενης οικονομίας

και έχεις και τους ιθαγενείς που πρέπει να αλλάξουν μέρος που θα μένουν.

Guess What ...

Αυτό συμβαίνει αιώνες τώρα και έχει συμβεί πολλές φορές και στην Ελλάδα?

Αν οι άνθρωποι ήταν να μένουν πάντα εκεί που γεννήθηκαν θα ήταν δέντρα.

Ονομάζεται εξέλιξη και προσαρμογή.

Δημοσ.

Κοιτα αυτο ειναι αλλο θεμμα μπορουσαμε να κλεισουμς τα εργοστασια στην κοζανη και να βασιστουμε σε αερα και ηλιο που ειναι πρασινη ενειργεια και στην χωρα μας εχουμε αφθονο αλλα απο την μια δεν υπαρχει η πολιτικη βουληση και απο την αλλη μπορει να ακουστει παραλογο αλλα πολλοι κατικοι θα διαφωνησουν γιατι θα χασουν τις δουλιες τους.

ευτυχώς αυτό που προτείνεις δεν έχει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί όπως γνωρίζουν καλά οι ηλεκτρολόγοι αν βασιστεί ένα δίκτυο σε αιολικά και φωτοβολταϊκά τότε θα έχουμε ενέργεια μόνο όταν φυσάει με ήλιο 

Δημοσ.

Έχεις ένα έργο που θα παράγει δε ξέρω και γω πόσες χιλιάδες MWh (θα είναι λέει το 3ο στον κόσμο) και θα συνεισφέρρει στις ενεργειακές ανάγκες μιας ανερχόμενης οικονομίας

και έχεις και τους ιθαγενείς που πρέπει να αλλάξουν μέρος που θα μένουν.

Guess What ...

Αυτό συμβαίνει αιώνες τώρα και έχει συμβεί πολλές φορές και στην Ελλάδα?

Αν οι άνθρωποι ήταν να μένουν πάντα εκεί που γεννήθηκαν θα ήταν δέντρα.

Ονομάζεται εξέλιξη και προσαρμογή.

Ok δεν διαφωνώ αλλα για κοίτα λίγο γύρω σου να δεις τη έχουμε πάθει από την πολύ "εξέλιξη"

ευτυχώς αυτό που προτείνεις δεν έχει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί όπως γνωρίζουν καλά οι ηλεκτρολόγοι αν βασιστεί ένα δίκτυο σε αιολικά και φωτοβολταϊκά τότε θα έχουμε ενέργεια μόνο όταν φυσάει με ήλιο 

Για αυτα υπαρχουν και οι μπαταριες για να αποθηκευουμε την ενεργεια και να την χρησιμοποιουμε οταν εχει κακοκαιρια

Ασχετο αλλα και εγω ηλεκτρολογος ειμαι :P

Δημοσ.

Τι έπαιξε τώρα; Σε  πιάσανε οι κωλογικές σου ανησυχίες απ' το πολύ καυσαέριο;

Δημοσ.

Για αυτα υπαρχουν και οι μπαταριες για να αποθηκευουμε την ενεργεια και να την χρησιμοποιουμε οταν εχει κακοκαιρια

δηλαδή προτείνεις τα GW που χρειάζεται η Ελλάδα κάθε νύχτα να τα παίρνει από μπαταρίες; ΣΗΕ ή ΠΜΔ δεν διδάχθηκες;

Δημοσ.

Ok δεν διαφωνώ αλλα για κοίτα λίγο γύρω σου να δεις τη έχουμε πάθει από την πολύ "εξέλιξη" Για αυτα υπαρχουν και οι μπαταριες για να αποθηκευουμε την ενεργεια και να την χρησιμοποιουμε οταν εχει κακοκαιρια

Τι εχουμε παθει?

ΥΓ:

Αμα βαζεις μπαταριες στη κλίμακα που μιλαμε ξαναδιαβασε τα ηλεκτρολογικα

Δημοσ.

δηλαδή προτείνεις τα GW που χρειάζεται η Ελλάδα κάθε νύχτα να τα παίρνει από μπαταρίες; ΣΗΕ ή ΠΜΔ δεν διδάχθηκες;

Ενα πολυ συμαντικο ποσοστο μπορουμε να τα εξασφαλισουμε απο ΑΠΕ, εκτος απο τα γνωστα υπαρχουν πολλα ακομα που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οπως η ωκεανια ενεργεια.

Δημοσ.

Ρε Πουρνάρα,έτς σας έκαναν ρε κι σας;

:P

Αν μας εκαναν λεει... υπαρχει ολοκληρο χωριο βυθισμενο, για το οποιο ομως ολοι πηραν αποζημιωση και εχτισαν ακριβως απο πανω απο το παλιο στη μια απο τις πλευρες της λιμνης.

Ok δεν διαφωνώ αλλα για κοίτα λίγο γύρω σου να δεις τη έχουμε πάθει από την πολύ "εξέλιξη"

Κοιτα, δυστυχως "λιγο εξελιξη" δε γινεται. Ή θα εξελιχθεις, ή οχι. Αυξανομαστε με τρελους ρυθμους, και το να μπορουμε να εχουμε και τη φυση σχεδον ανεπαφη, αλλα και ολα τα καλα της τεχνολογιας δυστυχως δε γινεται. ΚΑτι πρεπει να θυσιασεις. Και οταν ειδικοτερα παμε στον τομεα της ενεργειας, τοτε κατσε και αναλογισου, τι θα μπορουσες να θυσιασεις εσυ απο το σπιτι σου ωστε να καις ας πουμε το μισο ρευμα το χρονο. Και αντε και το πετυχαμε. Και ας πουμε οτι για σημερα ειχαμε μια νικη και καταφεραμε το ακατορθωτο. Παλι βεβαια, ηδη τεραστιες περιοχες στον πλανητη ειναι βυθισμενες σε φραγματα, ωστε να καιμε εστω κι αυτο το μισο ρευμα. Ελα ομως που σημερα ο πληθυσμος της γης διπλασιαστηκε απο τη δεκαετισ του '60 και φτασαμε στα 7 δις απο 3-4 που ημασταν πριν 50 χρονια, και προβλεπεται σε αλλα 30-40 χρονια να ξεπερναμε τα 10-11 δις.

Ακομη λοιπον και με τεραστιες προσπαθειες οικονομιας στην ενεργεια, παλι σε λιγα χρονια θα ειμαστε στο σημειο που ειμαστε σημερα, απλα γιατι θα ειμαστε αλλοι τοσοι.

Ενα πολυ συμαντικο ποσοστο μπορουμε να τα εξασφαλισουμε απο ΑΠΕ, εκτος απο τα γνωστα υπαρχουν πολλα ακομα που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οπως η ωκεανια ενεργεια.

Για τα ΑΠΕ, ειναι λιγο χλωμη η κατασταση ακομη, διοτι αν κατσεις και δεις ας πουμε τα δικα μας φραγματα, και μετρησεις την επιφανεια μιας τεχνιτης λιμνης, θα δεις οτι ας πουμε σε φ/β θα χρειαστεις την ιδια επιφανεια για να παρεις την ιδια ποσοστητα ενεργειας, και παραλληλα το κοστος κατασκευης αλλα και συντηρησης ενος τετοιου φ/β ειναι τερστιο σε σχεση με ενα φραγμα. Συν του οτι θες και καποιο τροπο να κρατησεις καποια εκατομμυρια μεγαβατ για τη νυχτα.

Αν σε καποια χρονια η τεχνολογικη εξελιξη (που θελει ενεργεια) μας βοηθησει να εχουμε ενεργεια με μικροτερο κοστος, αλλα και μικροτερες επιφανειες, τοτε το ματακουβεντιαζουμε, μεχρι τοτε, πιστευω οτι και αυτοι οι ιδιοι που σκεφτηκαν το φραγμα, θα ξερουν λιγα πραγματα παραπανω ωστε να σκεφτουν ενα τετοιο εργο σε σχεση με ενα εργο εναλλακτικηε ενεργειας.

Δημοσ.

Μιας και τους εχουμε τους ωκεανους μη τους εχουμε να καθονται.

Δημοσ.

Τι εχουμε παθει?

ΥΓ:

Αμα βαζεις μπαταριες στη κλίμακα που μιλαμε ξαναδιαβασε τα ηλεκτρολογικα

δηλαδη δε θα σε πειραζε αν ερχοταν η δεη,γκρεμιζε το σπιτι σου και εβαζε μια ανεμογεννητρια στη θεση του.

Δημοσ.

δηλαδη δε θα σε πειραζε αν ερχοταν η δεη,γκρεμιζε το σπιτι σου και εβαζε μια ανεμογεννητρια στη θεση του.

Εμένα πιθανότατα θα με πείραζε αλλά εδώ μιλάμε σε πιο μακροσκοπική κλίμακα.

Αν το συμβέρον του συνόλου επικρατεί και αν όσοι βλάπτονται αποζημιόννται με κάποιο τρόπο το καθαρό όφελος της κοινωνίας είναι θετικό.

Και όταν η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ κάνανε φράγματα ή πεδία λιθάνθρακα κάποια χωριά μεταφερθήκαν.

Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει? Να μην έχει ρεύμα η Ελλάδα (ή να πλήρωνε πανάκριβο πετρέλαιο) για να μη μεταφερθούν 5-10 χωριά.

Μπορείς να σκεφτείς πόσο έχουν οφελειθεί γενιές ολόκληρες Ελλήνων από αυτά τα έργα ή κατά πόσο αυτό που κάνουμε τώρα να μιλάμε στο insomnia οφείλεται και σε αυτά τα έργα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...