Προς το περιεχόμενο

Φήμες για επιστροφή του Start button στην επόμενη αναβάθμιση των Windows 8


SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγνωμη αλλα ολη η συζητηση γινεται γυρω απ το αν θα παταω εικονιδιο κατω αριστερα για να παω στο start ή αν θα popαρει? Μονο εγω το θεωρω ανουσιο?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν υπάρχει περίπτωση ε να μην έχουμε επιλογή να μην βλέπουμε καν αυτά τα σιχαμένα πλακάκια? και να έρθει πίσω και το aero γιατί τα έχουν κάνει σαν win 98 αισθησιακά

 

αντε και για το start δεν καίγομαι τόσο ούτε για τα πλακάκια (το startmeback και ενα registry tweak τα εξαφανίζει τελείως) το καταραμένο aero να έρθει πίσω δεν την αντέχω αυτή την ασχήμια τα xp είναι ποιο όμορφα (χωορισ πλακα)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι λεεε ρε φίλε...!!! τόσο δύσκολο είναι τα Win8 :D πάντως με όσους έχω συζητήσει το θέμα και το έχουν εγκαταστημένο (και το έχουν δοκιμάσει πραγματικάκανείς δεν είχε δυσκολίες και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Εύχομαι να μην κάνει ποτέ η Microsoft βήμα προς τα πίσω και πιστεύω πως κατά 99% δεν θα το κάνει. Πραγματικά πολύ αδιανόητο να δυσκολευτεί ο κόσμος (αν πράγματι το έχει δοκιμάσει) με το Metro. 

 

Τα Win8 είναι τα καλύτερα Win πιστεύω και πολύ γρήγορα και ελαφριά, bootάρει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα σε' μένα.

Απολυτα σωστός!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασικος ελληνας. Δεν περιμενω κατι παραπανω απο ενα ελληνικο φορουμ.

άμα δε περιμένεις μη γράφεις

 

πήγαινε στα ξένα φόρουμ που εκθειάζουν τα 8

 

NOT!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να καταλάβω,αν η ms δόσει την επιλογή να επαναφέρεις το classic start και να μπουτάρουν στο desktop,θα λυθούν ολα τα προβλήματα,θα είμαστε ολοι ευχαριστιμενοι και οι πωλησεις ξαφνικά θα εκτυναχθουν στα ύψη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Grow Up boy, κλαις για ενα κουμπακι που ειναι 3000000 φορες κατωτερο απο το μετρο.

Μάθε πρώτα Ελληνικά.. Η λέξη ‘καταναλωτής’ σου λέει κάτι; Η νομίζεις ότι σημαίνει sdevil ; Όσο για την δική μου γνώμη κάτσε να πληρώνεις apps για να κοιμάσαι ευτυχισμένος που έχεις ότι ποιο τελευταίο και είσαι γαμάτος μικρέ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το ότι bootάρι σφαίρα και τρέχει σφαίρα δεν σου λέει τίποτα ;;;;

Επίσης μια απορία έχω ρε φίλε, αν δεν χρησιμοποιείς το Metro UI πως ανοίγεις εφαρμογές κάθε φορά; έχεις γεμίσει με συντομεύσεις την επιφάνεια εργασίας ή κάθε φορά πας Υπολογιστής μου /Prorgram files κλπ κλπ 

 

Άμα θέλω να βρω αρχεία, ναι πάω στο Υπολογιστής μου/program files. Για τα παιχνίδια που παίζω ή για τον firefox που χρησιμοποιώ στην πλοήγηση έχω εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.

 

Ο μόνος λόγος που έχω τα 8 αντί για τα 7 παρ όλο που αναγνωρίζω τα προτερήματα τους που δεν είναι μόνο το πιο γρήγορο bootαρισμα, είναι γιατί τα βρήκα αυθεντικά.

 

Αν νομίζει η Ms οτι φέρνοντας τα πλακάκια σε λογισμικό pc για να τα συνηθίσει ο κόσμος, θα τσιμπήσει κανένα κορόιδο για να πάρει windows phone είναι γελασμένη.

 

Όπως και να έχει η αποτυχία τους, θα την κάνει να σκεφτεί σοβαρά πολλά πράγματα. Όποιος έχει βολευτεί τα 7, δεν έχει λόγο να πάει σε 8. Κι ας είναι από τα πιο σταθερά λειτουργικά που έβγαλε ποτέ.

 

Όποτε ανοίγει το pc, μπαίνω σε κανονικό desktop κι ας κόψει το λαιμό της κι ας νομίζει οτι κάνει κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ειναι τοσο δυσκολο πια να καταλαβετε οτι τα παραπονα αρχιζουν και τελειωνουν στο interface? Φορτωνουν σφαιρα, ναι και εχουν και αλλα προτερηματα.

Τα αρνηθηκε κανεις? Παραπονιομαστε για αυτα που αφαιρεσε χωρις πραγματικο λογο.

 

Επρεπε να βαλετε 8 για να ανακαλυψετε οτι μπορειτε να πληκτρολογησετε το ονομα μιας εφαρμογης στο search για να την τρεξετε? Και στα 7 γινεται αλλα προφανως δεν σας ενδιεφερε γιατι δουλευατε με το start μια χαρα.

Τωρα πια ομως εχει γινει ο trendy τροπος να ανοιγετε εφαρμογες και να τη λετε σε οποιον δε γουσταρει να χρησιμοποιει 2 χερια για κατι που μεχρι προτινος εκανε με 1. (προληπτικο σχολιο: δεν θελω ερωτησεις του τι θα κανω με το αλλο χερι :P)

 

Συντομευσεις στην επιφανεια εργασιας δεν εχω παρα ελαχιστες. Ουτε πανω στην taskbar γιατι θελω το χωρο για τα ανοιχτα προγραμματα μονο αλλιως μπερδευομαι.

Τα shortcuts για τα 15 προγραμματα που χρησιμοποιω πιο συχνα ειναι pinned στο start menu και αμεσα προσβασιμα. Τα υπολοιπα ειναι στο all programs, που παλι ειναι custom ωστε να περιλαμβανει αλλα shortcuts και κανενα απο την πρωτη λιστα.

 

Εδω και 10 χρονια, απο τοτε που εβαλα XP χρησιμοποιω αυτη τη λογικη και δεν εχω βρει καλυτερη. Φυσικα χρησιμοποιω 8 ομως πλεον

Αυτό λέω και εγώ είναι τόσο δύσκολο πια να καταλάβετε ότι με το Metro δεν πρόκειται απλά για μια απλή αλλαγή στο interface αλλά για μια ολόκληρη φιλοσοφία και αλλαγή μιας σάπιας φιλοσοφίας. Το Metro αποτελεί απλά ένα πρώτο βήμα για τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft.

Είναι τόσο δύσκολο να βγάλετε συμπεράσματα από τις εφαρμογές Metro για το τι πρόκειται ? Φαντάζομαι ξέρεις πως οι εφαρμογές μέτρο δουλεύουν εντελώς διαφορετικά από τις desktop εφαρμογές και ότι μπορείς να τα κάνεις παύση (suspend) και να ξανατρέξεις όποτε θέλεις από εκεί που έμεινες (μέχρι 20 εφαρμογές προς στιγμήν) και ότι όσοι ώρα βρίσκονται σε παύσει δεν επιβαρύνουν των επεξεργαστή σου κλπ. κλπ. κλπ.

Με την λογική αυτή που λέτε εσείς έπρεπε να υπάρχει start button και το 2058 με μ@μ@τα γραφικά, αν αυτό είναι σωστό τότε γιατί το 90% του φόρουμ κράζει στην apple επειδή δεν κάνει αλλαγές στο Interface. Θα θέλατε τα windows8 να έχουν αλλαγές τύπου DO NOT DISTURB της apple. 

 

Ξαναλέω ότι με την αλλαγή Start Button - Metro δεν πρόκειται μόνο για μια απλή αλλαγή στο interface αλλά για μια ολόκληρη αλλαγή στην φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η Microsoft για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς ή ευτυχώς όσοι προσαρμόστηκαν προσαρμόστηκαν, όσοι δεν μπορούν τα windows 7 έχουν υποστήριξη μέχρι 2020 ελπίζω μέχρι τότε να προσαρμοστούν και αυτοί. Αλλά νομίζω πως στα επόμενα χρόνια τα Windows θα είναι πολύ πιο ελκυστικά.   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να καταλάβω,αν η ms δόσει την επιλογή να επαναφέρεις το classic start και να μπουτάρουν στο desktop,θα λυθούν ολα τα προβλήματα,θα είμαστε ολοι ευχαριστιμενοι και οι πωλησεις ξαφνικά θα εκτυναχθουν στα ύψη?

Μετα λογω μιζεριας θα γκρινιαζουν γιατι το σταρτ παρολο που υπαρχει δεν εχει ιδιο χρωμα με των 7 η δεν εχει ιδιο σχεδιο κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά οπισθοδρομικό είναι το interface των windows 8, όχι το start menu. Το να χρειάζεσαι 10 κινήσεις παραπάνω με το mouse, ροδέλα ή και πληκτρολόγηση αντί για μια μικρή κίνηση του ποντικιού και ένα κλικ είναι οπισθοδρομικό. Στο metro το μάτι χάνεται και ψάχνει σε όλη την οθόνη να διαβάσει μεγάλα κουτιά ενώ στο start menu το μάτι εστιάζει σε ένα μικρό χώρο με πολύ πληροφορία και εντοπίζει άμεσα αυτό που πρέπει.

 

Δοκιμάστε να βάλετε πολλά προγράμματα στα 8άρια και να εγκαταστήσετε και ένα πρόγραμμα που δεν το έχετε ξαναβάλει ποτέ. Ας πούμε πως αυτό είναι το google earth. Με τα 8αρια πρέπει να κάνετε ή χρήση πληκτρολογίου και να γράψετε earth, ή εντοπισμό του εικονιδίου μετά απο πολλά scroll και κλικ ή να χρησιμοποιήσετε το κρυφό start menu να πάτε το χέρι όλο δεξιά στο all apps και μετά να κάνετε πάλι πολλά scrolls και κλικ.

 

Με το start menu χειάζεται μόνο πολύ μικρή κίνηση του mouse start programs εντοπισμός του G και κλικ στο google earth.

 

Άμα δεν υπάρχει touchscreen το metro κουράζει. Ειδικά όταν θες να κάνεις σοβαρή χρήση του pc και υπάρχουν πολλά προγράμματα εγκατεστημένα το start menu κερδίζει σε πρακτικότητα.

 

Ας βρούν κάτι πρακτικότερο απ'το start menu και θα το στηρίξει ο κόσμος, αυτό που φτιάξανε είναι κούραση και καθυστέρηση.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ γουστάρω το ίδιο versus.

 

(με διάθεση χαβαλέ, μη θυχθεί κανένας, κουβέντα κάνουμε στα forum).

 

 

..πάτε καλά εσείς που προτιμάτε το metro έναντι του desktop και του start.

 

Παιδάκια 1ης δημοτικού είστε που σας "αρέσει" το απλό metro? Πιστεύω για γκαγκα, μη παραγωγικούς, είναι αυτό το UI που απευθύνεται σε.. ταμπλέτες χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο (και για ταμπλέτες δεν το λές καλό).

 

Το desktop περιβάλλον παραθύρων με δεκαετίες ωρίμανσης και ανάπτυξε προσφέρει (μεταξύ άλλων)

  • multitasking που λειτουργεί (ελέγχεις τις ανοικτές εφαρμογές (τις βλέπεις στο taskbar), τις έχει παράλληλα σε θέαση και κατά βούληση επιλέγεις πια είναι μπροστά πίσω στη μέση, κάτω, πάνω κτλ κτλ. Μεταπήδηση σε εφαρμογές με ένα κλίκ και όχι κατα ανάγκη σε full screen (ή το άλλο το αστείο με τις λορίδες) ολες οι εφαρμογές (που θέλει το metro) και επιλογή της κάτάστασης του μεγέθους που μου πιάνουν στην οθόνη.. Τι κάθομαι και γράφω... Αυτονόητα είναι αυτά! Επειδή θέλει η MS να με αναγκάσει να μπω μετρο σημαίνει έχει δίκαιο.. 
  • drag n drop. Όταν κάνετε κάτι αντίστοιχα παραγωγικό με το drag n drop στο metro UI τα ξαναλέμε.. 
  • Δεξί κλικ. ΕΛΕΟΣ με το μέτρο που το δεξί κλικ πρέπει να έιναι ένα μενού στην άκρη δεξιά να κάνει μερικά χιλίομετρα το ποντίκι να βρει αυτό που θέλει. Το δεξί κλικ είναι να γίνεται οπουδήποτε και να βγάζει διαφορετικό μενού εκεί που βρίσκεται. λέγεται content menu και είναι πρόοδος ετών που δεν χρειάζεται πιο πολλά επιχειρήματα για να εξηγήσουμε γιατί πρέπει να είναι έτσι και όχι όπως το θέλει το μέτρο  ui
  • Το Χ που κλείνει τις εφαρμογές εκέι δεξιά και πάνω, κόκκινο κόκκινο, ήταν και είναι άριστο! Δεν χρειάζεται να ταράξω το νευρικό μου σύστημα να πετύχω από την μέση σύρσιμο εφαρμογών προς τα κάτω ή να θυμηθώ το Alt-f4 (το οποίο έτσι και αλλιώς είχαμε όπως και όλα τ shortcuts). X σκέτο Χ! Τοσο απλά, πόσο γκαγκά ήταν αυτός που επινόησε τον καινούριο τρόπο κλεισήματος εφαρμογών σε desktop συστήματα

Οσο για το Start

Ρε.. πανέξυπνοι εκεί στην MS, τι σας πείραξε το start? Τι καλύτερο έχουν τα πλακάκια σας από το sart?? Που πρέπει να σκρολάρω τέρμα δεξιά να κάνω κλικ το πρόγραμμα που θέλω, μια ώρα να το φέρω κοντά στα αριστερά, μια ώρα να το ομαδοποιήσω, μια ώρα να το βρω (με το ποντίκι).. Τι σας πείραξε το start που για να ανοίξω ένα πρόγραμμα δεν μου έκρυβε (καταλάμβανε) ΟΛΗ την οθόνη. Που είχε ομαδοποιημένα όλα τα προγράμματα σε φακέλους/γκρουπς και τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τα είχε είτε pined ή τα εντόπιζε μόνο του και με ελάχιστη κίνηση του ποντικιού τα εκτελούσες. Τι σας πείραξε (εκεί στην MS) που στο word που ήταν pined σε submenu είχε και όλα τα αρχεία που άνοιξα τελευταία και τα έτρεχα με την μία χωρίς να τα ψάχνω με ένα κλικ. Γιατί τα καταργήσατε όλα αυτά για την αηδία το έκτρωμα το αντιλειτουργικό metro start? Για να έχω live feeds στα πλακάκια σας? Μονο αυτό εισήγαγε η αιδία που επιβάλετε στους πελάτες σας.

 

Ξυδάκι σε όσους δεν θελαν το start πίσω. Οι εξελίξεις είναι νίκη του αυτονόητου. Καμία πρόοδος σε σχέση με τα windows 7 απλά υπαναχώρηση στη οπισθοδρόμιση (my god τι έφτιαξαν οι άνθρωποι) του UI των 8. (αν και από ότι καταλαβαίνω απλά θα ανοίγει το metro start αν και τελικά ελπίζω να το κάνουν όπως παλιά).

 

Τα windows 8 είναι γρήγορα και σταθερά. Το πρόβλημά τους είναι το metro (στα τσακίδια) και η ασχήμια (no aero κτλ) και μην ακούω για resources το 2013. Με το start (ελπίζω το ίδιο καλό με τα 7) και κανα trasparency και λίγο φιγούρα το σώζουν το λειτουργικό. (και άσε το metro επιλογή για αυτούς που το θέλουν). 

 

Y.Γ. ΔΕΝ είναι πρώτη φορά που υπαναχωρεί η MS σε θέματα UI. Να θυμίσω ότι στα win 98 (νομίζω?) είχαν μια εποχή by default το single click UI (κατάργηση του διπλού κλικ) στα desktop. Το μάζεψαν, και το διπλό κλικ εκτελώ, μονο διαλέγω επανήλθε δριμύτερο. Να μην πούμε πόσα διόρθωσε (σε περιορισμούς) των wp 7-7.5 που εμφανίστηκαν (ξανά μετά τα wm 6.5) στα wp 8 (όπως storage mode, BT μεταφορά κτλ). 

 

Υ.Γ2 αν πρόκειται για πετσοκομμένο start (καταλαβαίνω απλά θα ανοίγει το μετρο σταρτ όπως το πλήκτρο σταρτ) να ψοφήσει και αυτό θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το classic Shell που είναι το Νο1 software που εγκαθίσταται στα windows 8 μαζί με το VLC.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ξυδάκι σε όσους δεν θελαν το start πίσω. Οι εξελίξεις είναι νίκη του αυτονόητου.

ποιες εξελίξεις? φήμες είναι στην καλύτερη μιας και αν δεν κάνω λάθος διαψεύστηκαν ή ερμηνεύτηκαν λάθος από κάποια sites...

 

είτε επιστρέψει το start button είτε όχι, δεν μας απασχολεί, προσαρμοζόμαστε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

είτε επιστρέψει το start button είτε όχι, δεν μας απασχολεί, προσαρμοζόμαστε...

το ερωτημα ειναι θα προσαρμουστουμε οι "εμεις" πρωτοι  (ποιοι ειναι αραγε αυτοι οι εμεις; γιατι ακομα υπαρχουν xp :P )  στη ms , ή η ms προκειμενου να πουλησει τιποτα; 

 

ασχετα με ολη την υπολοιπη συζητηση που γινεται υπαρχει ενα μεγαλο και σημαντικο προβλημα, γιατι δεν πουλανε τα 8 και τι μπορουν να κανουν ωστε να πουλησουν; 

 

το modern ui απο οτι φαινεται αποτελει μερος του προβληματος και οχι της λυσης

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...