Προς το περιεχόμενο

Η Ericsson ανακοίνωσε την εξαγορά της Microsoft MEDIAROOM


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Η Ericsson (NASDAQ:ERIC) ήρθε σε συμφωνία με την Microsoft (NASDAQ:MSFT) για την απόκτηση της επιχείρησης τηλεοπτικών υπηρεσιών Mediaroom. Η κίνηση αυτή θα καταστήσει την Ericsson κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών IPTV και multi-screen με μερίδιο αγοράς άνω του 25%. Το κλείσιμο της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013. Η Mediaroom εδρεύει στο Mountain View, στην Καλιφόρνια  και απασχολεί πάνω από 400 άτομα παγκοσμίως.

 

Ο Per Borgklint, Senior Vice President & Head of Business Unit Support Solutions της Ericsson δήλωσε: «Το όραμα της Ericsson όσον αφορά τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία προβλέπει ότι 50 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδεθούν μέσω ευρυζωνικότητας, mobility και cloud. Η μελλοντική διανομή βίντεο θα έχει παρόμοια επίδραση στην καταναλωτική συμπεριφορά και κατανάλωση όπως ακριβώς είχε και το  mobile voice. Η εξαγορά αυτή συμβάλλει στην ηγετική θέση της Ericsson, με πάνω από 40 πελάτες, εξυπηρετώντας πάνω από 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένα νοικοκυριά. Επιπλέον, η  Ericsson θα ενισχυθεί με ανώτερες ικανότητες αλλά και με κάποιους από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στο χώρο της διανομής IPTV.»

 

Εκτιμάται πως η παγκόσμια αγορά IPTV θα ανέλθει στους 76 εκατομμύρια συνδρομητές το 2013 με κέρδη 32 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενη σε 105 εκατομμύρια συνδρομητές και 45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

 

«Η Mediaroom είναι η κορυφαία πλατφόρμα διανομής βίντεο που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία των μεγαλύτερων παρόχων IPTV του κόσμου. Αυτή η εξαγορά είναι στρατηγικής σημασίας και καθιστά την Ericsson ηγέτη της βιομηχανίας χάρη στις ικανότητες και την εμπειρία των ταλαντούχων ανθρώπων της Mediaroom σε συνδυασμό με τις ικανές end to end υπηρεσίες της Ericsson”, κατέληξε ο Borgklint.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο παροχής λύσεων media της Ericsson στο χώρο της TV και του video σε συνδυασμό με μια αυξανόμενη εστίαση στις ανάγκες των καταναλωτών θα αποτελέσει το θεμέλιο στην παροχή υπηρεσιών στους τελικούς χρήστες. Η σημασία των δυνατοτήτων διανομής video για τους πελάτες και τους καταναλωτές τους ολοένα θα αυξάνεται καθώς όλο και περισσότερα δίκτυα LTE αναπτύσσονται και γεμίζουν με χρήστες  έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

 

«Είμαστε υπερήφανοι για την πρώτη θέση που πετύχαμε στην αγορά του IPTV με τη βοήθεια της Mediaroom. Το συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο TV και υπηρεσιών δικτύωσης της  Ericsson θα βοηθήσει στην μελλοντική ανάπτυξη της Mediaroom» είπε ο Tom Gibbons, Corporate Vice President της Microsoft Corporation. «Η Ericsson θεωρείται ένας πολύτιμος στρατηγικός εταίρος για επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών τηλεόρασης ανά τον κόσμο όσο η αγορά IPTV εξελίσσεται.»

 

Η Microsoft Mediaroom είναι η τεχνολογία TV που υποστηρίζει πολλούς από τους κορυφαίους παρόχους  υπηρεσιών τηλεόρασης  όπως την AT&T U-verse®, την Entertain of Deutsche Telekom, την Telefonica, την TELUS Optik TV και την Swisscom. Οι υπηρεσίες TV της Mediaroom παρέχονται σε περισσότερα από 22 set top boxes που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Αμερική, τις περιοχές ΕΜΕΑ και τις περιοχές APAC.

 

Η Ericsson ήδη βλέπει πως οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών TV εξελίσσονται πιο γρήγορα από ποτέ. Η ταχύτητα της καινοτομίας και οι έξυπνες λύσεις καθοδηγούν τις καταναλωτικές προτάσεις στο χώρο της TV Anywhere. Αυτή η ανάπτυξη θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την βιομηχανία καθώς η σύγκλιση τεχνολογιών γίνεται πραγματικότητα. Η ανάπτυξη αυτή απαιτεί από τους ιδιοκτήτες περιεχομένου, τους σταθμούς αναμετάδοσης περιεχομένου, τους παρόχους υπηρεσιών TV και τους διαχειριστές να επανεξετάσουν τις προτάσεις τους.

 

Αυτή η κίνηση συνεχίζει να χτίζει στην τριπλά βραβευμένη με Emmy ηγεσία της Ericsson στον τομέα της βιομηχανίας των media, προσφέροντας στους πελάτες της μια πραγματικά μοναδική εμπειρία TV Anywhere, η οποία εκτείνεται σε ολόκληρη την αλυσίδα των media, από την κάμερα στον τελικό καταναλωτή. 

 

Η συμφωνία υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και λοιπούς όρους. Η Mediaroom θα ενσωματωθεί στο Business Unit Support Solutions.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...