Jumper_sg Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι να στήσω στο σπίτι έναν υπολογιστή ως server και να νοικιάζω χώρο για φιλοξενία ιστοσελίδων. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι χρειάζομαι κλπ.Ξέρω οτι θα μου πείτε οτι δεν συμφέρει,πιο πολύ το κάνω για την εμπειρία. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων, Σ.
lexmark Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Εγώ δεν θα σου πω ότι δεν σε συμφέρει. Απλά θα σε ρωτήσω: τις ταχύτητες που θα σου ζητάνε θα μπορείς να τις δώσεις; Πέραν αυτού, δες στο wiki μας για τον apache. 1
Jumper_sg Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Έστω οτι η χρήση θα γίνεται απο πελάτες τύπου ξενοδοχεία κ έτσι,που δεν χρειάζεται κάποια τρελή χρήση...Δεν ξέρω,γι'αυτό ζητάω τη βοήθειά σας...
Ledis Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι να στήσω στο σπίτι έναν υπολογιστή ως server και να νοικιάζω χώρο για φιλοξενία ιστοσελίδων. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι χρειάζομαι κλπ.Ξέρω οτι θα μου πείτε οτι δεν συμφέρει,πιο πολύ το κάνω για την εμπειρία. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων, Σ. Τι είδους υπηρεσία θα μπορείς να προσφέρεις ώστε να παίρνεις και Λεφτά από πελάτες. Τι υποδομές διαθέτεις ώστε να μπορείς αδιαληπτή λειτουργία του Hosting ( που θα περάσει ο κυρ. Μήτσος με το JCB να σκάψει για σωλήνες ύδρευσή και θα κόψει κανένα τηλεφωνικό καλώδιο, αφήνοντάς σε 1 εβδομάδα χωρίς internet). Πιστεύω ότι μπορείς να ασχοληθείς στο σπίτι σου σαν hobby για να μάθεις πως γίνεται, και στην περίπτωση που θέλεις να το κάνεις επαγγελματικά, η λύση ενοικίασης Server σε κάποιο Data Center είναι μονόδρομος. 1
Jumper_sg Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Ωραία,πάμε πάλιμέστω οτι γίνεται για την εμπειρία.Μπορούμε να δούμε τι χρειάζομαι?
leonidas_fs Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Χρειάζεσαι μια static ip και εναν server που θα είναι οι σελίδες. Ο server μπορεί να είναι είτε windows είτε linux. Εσυ πόσο βαθειά θέλεις να ασχοληθείς και πάνω απ'ολα σε τι επίπεδο είσαι;;
platongr Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Χρειάζεσαι hardware, που σημαίνει έναν τουλάχιστον server. Για την εμπειρία server μπορείς να ονομάσεις και το παλιό σου pc που έχεις στο πατάρι. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 static ip. Μετά πρέπει να αποφασίσεις σε τι λειτουργικό θα είσαι. Linux, Windows...BeOS ? ανάλογα τις απαιτήσεις των πελατών σου. Στη συνέχεια θα πρέπει να στήσεις τις υπηρεσίες. Web Server, Mail Server, FTP Server, DNS είναι τα βασικά. Το επόμενο βήμα είναι να ασχοληθείς με την ασφάλεια αυτών. Αν θέλεις να είσαι και λίγο μούρη, θα πρέπει να βάλεις και ένα πάνελ να διαχειρίζονται οι πελάτες τους λογαριασμούς τους. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Διπλά τροφοδοτικά, ups, νορμάλ θερμοκρασίες, backup γραμμές, υποστήριξη... δεν χρειάζονται. Όταν θα είσαι έτοιμος, πες μου, ενδιαφέρομαι να πάρω ένα reseller account.
Ledis Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Όταν θα είσαι έτοιμος, πες μου, ενδιαφέρομαι να πάρω ένα reseller account. Διακρίνω μια ειρωνεία να αιωρείται στην ατμόσφαιρα?
Peperone Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα να στήσεις ένα server. Αυτά που ειπώθηκαν ισχύουν αλλά για απλό δοκιμαστικό επίπεδο. Για να το κάνεις επαγγελματικά όπως είπες με γνώσεις από το μηδέν είσαι πολύ μακριά. Τώρα αν είναι να στήσεις ένα πολύ απλό web server χωρίς ιδιαίτερες υπηρεσίες τότε γίνεται… αλλά πάλι με διάβασμα και να έχεις όρεξη και υπομονή για δοκιμές….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα