Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

σε λίγες μέρες επιστρέφω στον τόπο καταγωγής μου για τις γιορτές και θέλω να πάρω και το σκυλάκι μου μαζί. Αναρωτιέμαι όμως ακριβώς τι γίνεται με τα ΜΜΜ και με τι αντιρρήσεις πιθανόν βρεθώ αντιμέτωπη.

Διάβασα κάποια άρθρα που αναφέρονταν σε μια εγκύκλιο του Υπουργείου σχετικά με τα ΚΤΕΛ. Έλεγε ότι εφόσον το κατοικίδιο είναι μέχρι 7 κιλά, εμβολιασμένο και βρίσκεται σε κατάλληλο κλουβάκι μεταφοράς ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί, διαφορετικά θα του επιβληθούν κυρώσεις. Δεν έγκειται δηλαδή ούτε στην κρίση του ούτε στις προτιμήσεις των συνεπιβατών. Η μόνη περίπτωση που έχει την επιλογή να αρνηθεί είναι αν υπάρχουν ήδη δύο κατοικίδια στο συγκεκριμένο λεωφορείο.

Παρόλα αυτά, όταν πήρα τηλ στα εκδοτήρια των ΚΤΕΛ Μακεδονίας για να σιγουρευτώ σχετικά, μου είπαν ότι θα αποφασίσει ο οδηγός και εξαρτάται κυρίως απ' το πόσο κόσμο θα έχει το λεωφορείο. Μου είπαν να πάρω ξανά τηλέφωνο μία μέρα πριν την αναχώρησή μου για να ξέρω σίγουρα.

Τι ισχύει τελικά; Έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ την εγκύκλιο σε περίπτωση που μου φέρει κάποιος αντίρρηση; Επίσης, τι ισχύει με τα πλοία;

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

σε λίγες μέρες επιστρέφω στον τόπο καταγωγής μου για τις γιορτές και θέλω να πάρω και το σκυλάκι μου μαζί. Αναρωτιέμαι όμως ακριβώς τι γίνεται με τα ΜΜΜ και με τι αντιρρήσεις πιθανόν βρεθώ αντιμέτωπη.

Διάβασα κάποια άρθρα που αναφέρονταν σε μια εγκύκλιο του Υπουργείου σχετικά με τα ΚΤΕΛ. Έλεγε ότι εφόσον το κατοικίδιο είναι μέχρι 7 κιλά, εμβολιασμένο και βρίσκεται σε κατάλληλο κλουβάκι μεταφοράς ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί, διαφορετικά θα του επιβληθούν κυρώσεις. Δεν έγκειται δηλαδή ούτε στην κρίση του ούτε στις προτιμήσεις των συνεπιβατών. Η μόνη περίπτωση που έχει την επιλογή να αρνηθεί είναι αν υπάρχουν ήδη δύο κατοικίδια στο συγκεκριμένο λεωφορείο.

Παρόλα αυτά, όταν πήρα τηλ στα εκδοτήρια των ΚΤΕΛ Μακεδονίας για να σιγουρευτώ σχετικά, μου είπαν ότι θα αποφασίσει ο οδηγός και εξαρτάται κυρίως απ' το πόσο κόσμο θα έχει το λεωφορείο. Μου είπαν να πάρω ξανά τηλέφωνο μία μέρα πριν την αναχώρησή μου για να ξέρω σίγουρα.

Τι ισχύει τελικά; Έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ την εγκύκλιο σε περίπτωση που μου φέρει κάποιος αντίρρηση; Επίσης, τι ισχύει με τα πλοία;

Ευχαριστώ πολύ.

Όταν κλείσεις τα εισιτήρια, ενημέρωσε ότι θα έχεις μαζί και κατοικίδιο.

Από εκεί και πέρα, κόβουν το λαιμό τους, σε καλύπτει ο νόμος.

Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι πρέπει να πληρώσω ένα έξτρα αντίτιμο για τον σκύλο (αν και νομίζω ήταν για τα τρένα). Ξέρεις κάτι γι' αυτό;

Δημοσ.

Απο δικη μου εμπειρία να ξέρεις οτι θα αρχισουν τη γκρινια, οτι δεν μπορουν να το βαλουν μεσα κλπ Θα σου πουν για αποσκευες αλλά μη δεχτεις για συντρέχει σοβαρος λόγος για την υγεία του ζωου. Από οσο θυμαμαι δεν ειναι υποχρεωμένοι σε όλα τα δρομολογια να επιτρέπουν ζώα αλλα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν σε 30% απο αυτά και ελάχιστο 1 την ημέρα, οποτε παρε τηλ. και μαθε σε ποιο δρομολογιο μπορεις να πάρεις μαζι σου το κατοικίδιο σου που πρέπει να ειναι μονιμο σε κλουβι συγκεκριμένων διαστάσεων. Αν σου κανουν νερα, απειλησε τους με μηνυσεις κλπ και ζήτα ονοματα, ο νομος ειναι με το μέρος σου. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Ευχαριστώ πολύ.

Έχω την εντύπωση ότι τα κατοικίδια μπαίνουν στον χώρο των αποσκευών (στο κλουβί τους).

Αν είναι έτσι τι ρόλο παίζουν οι άλλες επιβάτες ?

Δημοσ.

με προλαβε ο πανω.. και εγω αυτο ξερω οτι επιτρεπονται τα κατοικιδια στο 1/3 των δρομολογιων η τουλαχιστον σε 1 δρομολογιο την μερα με προυποθεση να κανονισεις απο πριν με ποιο δρομολογιο θα ταξιδεψεις για να ενημερωσουν τους υπολοιπους πελατες σε περιπτωση που εχει καποιος αλεργια, στην περιπτωση αυτη το ατομο που τον ενοχλει η εχει αλεργια παει με το επομενο δρομολογιο γιατι εσυ το εχεις δηλωση απο πριν.. αυτα μ τα ειπε μια κοπελα σε λεφωρειο που ειχε μαζι της σκυλακι(το ειχε στον χωρο αποσκευων σε κλουβι και το εβγαζε στης μεγαλες στασεις που κανουν τα λεφωρεια σε μεγαλα ταξιδια)

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε καμια περίπτωση στο χώρο των αποσκευών γιατί σε κανένα όχημα δεν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού εκεί κάτω (πόσο μάλλον στην Ελλάδα...) και θα βρεις το ζώο ...βραστό!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης:

http://www.ktel-thes.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=120

Τώρα πόσες είναι πιθανότητες να με διαολοστείλει κάνας πολιτισμένος ή/ και νομοταγής οδηγός δεν ξέρω. Γιατί εμένα αυτό που με καίει είναι να πάρω το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όχι να τον καταγγείλω και μετά από κάααααποιο διάστημα να εφαρμόζει τον νόμο. Κι αυτό σούπερ θα είναι, αλλά δεν είναι η προτεραιότητά μου.

@mak3don

Πριν πόσο καιρό είχε ταξιδέψει αυτή η φίλη σου; Ρωτάω γιατί είναι κάνα δυο χρόνια που έχει βγει αυτή η εγκύκλιος και απαγορεύεται τα ζώα να είναι στις αποσκευές.

Επεξ/σία από Zugzwang
Δημοσ.

Με το νέο νόμο είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν σε δρομολόγιο το σκύλο σου στο χώρο που κάθεσαι κι εσύ. 
Θα εκτυπώσεις σε ένα ωραιότατο Α4 το νόμο περί μεταφοράς δεσποζόμενων ζώων στα ΜΜΜ (υπάρχει παράρτημα για τα κτελ γιατί έγινε πριν λίγο καιρό η αλλαγή που το λέει λέξη λέξη τι γίνεται στα ΚΤΕΛ), κλείνεις εισιτήριο λέγοντας "υπάρχει σκύλος", φτάνεις στο κτελ, πας να μπεις, σε σταματάει ο οδηγός και σου λέει μα μου σου του. Τότε εσύ του δείχνεις την εγκύκλιο, και αν συνεχίσει τα μα μου σου του, τότε παίρνεις το 112 από το κινητό σου και λες "ότι ο οδηγός του κτελ δεν σε αφήνει να μπεις στο λεωφορείο ενώ έχεις πληρώσει εισιτήριο" δεν αναφέρεις τίποτα για σκύλο αν δεν σε ρωτήσουν γιατί κατά 90% θα αργήσουν να έρθουν. 
Έρχονται, και αν δεν είναι ήδη ενημερωμένοι για την εγκύκλιο που κρατάς (παίζει κι αυτό γιατί για τα δικαιώματα των ζώων δεν τους ενημερώνει κανείς...) τότε τους τη δείχνεις και απαιτείς να πράξουν αναλόγως. 

Και μη φοβηθείς! να καταγγείλεις αν σου πουν να το κάνεις. 
Καταπάτηση συνταγματικού δικαιώματος... :)  

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ! Μόνο το 1% έχει βγει ζωντανό από εκεί... 

Δημοσ.

βγήκε και μία τώρα πριν λίγους μήνες γιατί κάναν και κάτι αλλαγές πχ ότι για καταγγελία για κακοποίηση, δεν πληρώνεις το παράβολο των 100 ευρώ κτλ. αν τη βρω θα σου τη βάλω εδώ. 

Βλακεία είπα. Η τελευταία απόφαση ήταν για τα πρόστιμα μόνο και για το παράβολο που είπα παραπάνω. 
Δηλαδή αυτό: 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ∆ΙΚΤΥΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Εγκύκλιος ΑΔΑ: 4Α861-ΒΩΟ
Άρθρο 2 §Β. Λεωφορεία Υπεραστικών ΚΤΕΛ:
...Εφόσον αποφασιστεί από το οικείο υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ να γίνει χρήση του ως άνω (β) περιορισμού, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενώ θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς σχετική ανακοίνωση στους σταθμούς και πρακτορεία του ΚΤΕΛ. Ο περιορισμός των δρομολογίων θα δύναται να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες αλλεργικών κ.λπ. ατόμων που ευλόγως αποφεύγουν το συγχρωτισμό με κατοικίδια ζώα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι ενδεδειγμένη η κατάλληλη διευθέτηση των επιβατών εντός του λεωφορείου...

§4. Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου αυτής,επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του π.δ. 170/2003 (Α’ 140), στις ΚΤΕΛ Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 4(η) του άρθρου 2 του ίδιου π.δ. και σε περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου. Οι οδηγοί των λεωφορείων που δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του
άρθρου 18 του π.δ. 246/2006 (Α’ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. & ΚΤΕΛ.
Τα συλλογικά όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους ενώ οι ΚΤΕΛ Α.Ε. για την ενημέρωση του προσωπικού και των μετόχων τους.

Προεδρικό Διάταγμα Υπ' Αριθ. 170/ΦΕΚ 140/Α/9-6-2003
Άρθρο 2 – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
§4. - Από 800 έως 1500, για παραβάσεις του άρθρου 15, ήτοι:
η) Άρνηση μεταφοράς ζώων συνοδείας αναπήρου ή μικρών κατοικίδιων (ζώων) που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτό μέσα.

§5. - Στους υπότροπους για την ίδια παράβασή, επιβάλλεται ως πρόστιμο το ποσό των:
α) 1500 - 1.800 €, για τη πρώτη φορά,
β) 1810 - 2.000 €, για τη δεύτερη φορά,
γ) 2010 -2.934€, για την τρίτη φορά,
δ) Για κάθε επί πλέον φορά 2.934 €.

Αυτό είναι ο νόμος. 
(ελπίζω να φαίνεται. είναι pdf κατεβασμένο από το υπουργείο) 

και κάτι ακόμα: πολλοί βάζουν να πληρώσεις μισό εισιτήριο. Αυτό είναι παράνομο. 
Εννοείται πως δεν δέχεσαι και ξανακαλείς το 112. 
:P  

4Α861-ΒΩΟ-signed.pdf

Δημοσ.

Κοίτα σύμπτωση. Φίλος μου προσπάθησε, το Σάββατο που μας πέρασε, να πάρει μαζί του το σκύλο του ~8 κιλών στο ΚΤΕΛ και δεν τον άφησαν, λέγοντάς του πως μόνο 2 δρομολόγια την εβδομάδα επιτρέπουν ζώα και υποχρεωτικά πρέπει να έχουν το βιβλιάριό τους μαζί. Αυτό για το βιβλιάριο οκ λογικό μου φαίνεται. Το άλλο με τα δρομολόγια..δεν μου άρεσε και μάλλον δεν ισχύει.

Δημοσ.

Όπως λέει και το παραπάνω, εάν αποφασίσει το κτελ να δέχεται σε συγκεκριμένα δρομολόγια λόγω... υποτιθέμενης αλλεργίας, πρέπει να είναι αναρτημένα τα δρομολόγια... 

• Like 1
Δημοσ.

@Pintsie

Το κομμάτι με τα πρόστιμα πού το βρήκες; Στο αρχείο στα συνημμένα δεν περιλαμβάνεται.

Επίσης, για να κάνεις καταγγελία χρειάζεται 100€ που είπες παραπάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...