Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,επειδή δεν έχω ασχοληθεί ξανά με κάτι αντίστοιχο

θέλω να ρωτήσω τα εξής που έχουν να κάνουν με επιλογές φιλοξενίας email.

Έχω κατοχυρώσει κάποιο domain name σε κάποιον πάροχο.

Θα ήθελα να δημιουργώ και να διαχειρίζομαι αλλα και να λαμβάνω email
σε αυτό το domain.

Τί επιλογές έχω?

1.Η πρώτη επιλογή είναι να μου παρέχει ο πάροχος υπηρεσίες Mail hosting οπότε πληρώνω

τη συνδρομή και απολαμβάνω την υπηρεσία μέσω του παρόχου.

Αυτό που θά θελα να ρωτήσω είναι με ποίον τρόπο έχοντας μόνο την κατοχύρωση του domain name

να στήσω κάποιο Mail server για την δημιουργία και γενικά τη διαχείριση της φιλοξενίας

των email απο την δική μου πλευρά.

Τι θα χρειαζόταν για μια τετοια επιλογή.

(πιθάνως κάποια static Public ip,Που θα έπρεπε να κοινοποιήσω τον πάροχο?),πώς ακριβώς θα γινόταν το redirect των email απο τον πάροχο στον δικό μου mail server. κτλ

Δημοσ.

Χρειάζεσαι static ip, μηχανάκι που να τρέχει την υπηρεσία, mail server  και έναν dns server που πιθανόν να σου τον προσφέρει ο registrar (αυτός που αγόρασες το domain). Στον dns θα δηλώσεις ότι το MX είναι το static ip που έχεις στο σπίτι σου και τρέχει εκεί ο mail server.

Προφανώς χρειάζεσαι ups, σταθερή γραμμή ώστε να μην πέφτει όλη την ώρα και την αντίστοιχη προστασία από spams, relays κτλ.

Όσον αφορά την πρώτη σου επιλογή, μπορείς να μεταφέρεις το domain σου σε εμάς και να πάρεις δωρεάν mail hosting, για όσο καιρό παραμένει το domain σε εμάς και έχεις πάλι την διαχείριση εσύ όσον αφορά τα accounts.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...