vaiosgtr Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 μεχρι τωρα δεν εχω πουλησει τιποτα (γιατι δεν ειχα) αλλα ουτε εχω αγορασει απο αγγελιες. πως γινεται να πληρωσω ή να πληρωθω με αντικαταβολη μεσω ΕΛΤΑ ; ποιον αλλον τροπο πληρωμης προτιματε ? εγω νομιζω οτι με αντικαταβολη ειναι το καλυτερο
scullyist Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Η αντικαταβολή είναι όντως το πιο δίκαιο/safe και για τους δύο. Τώρα, 1. Αυτός που στέλνει το δέμα> συμπληρώνει τη φόρμα αντικαταβολής ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, διότι: τα στοιχεία που συμπληρώνει είναι αναφορά για τα χρήματα, όχι για το δέμα όπως στις κλασσικές αποστολές, οπότε στην αντικαταβολή μπαίνουν αντίστροφα. Δηλαδή, ως "αποστολέας" μπαίνουν τα στοιχεία αυτού θα που παραλάβει το δέμα/πληρώσει=στείλει τα λεφτά. ως "παραλήπτης", αυτός που στέλνει το δέμα και θα λάβει την πληρωμή. Τα έξοδα αποστολής πληρώνονται επιτόπου. Στο ποσό που θα συμπληρώσει ως αξία δέματος/αντικαταβολής, θα συμπεριλάβει τα έξοδα αποστολής ή όχι, ανάλογα με την συμφωνία που έχει κάνει με τον αγοραστή. * Όταν είναι πρωτάρης, ζητάει στο τέλος και από την υπάλληλο να του επιβεβαιώσει ότι συμπλήρωσε σωστά (αντίστροφα) τα στοιχεία, για να μην τυχόν βαράει το κεφάλι του μετά. * ΚΑΛΗ συσκευασία, γιατί όπως πολλοί έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια, οι υπάλληλοι παίζουν φρίσμπι με τα δέματα. Το να γραφτεί και σε όλες τις πλευρές του δέματος "προσοχή, εύθραυστο", ΔΕΝ αποτελεί υπερβολή. Η απόδειξη πληρωμής που θα λάβει, θα έχει στο κάτω μέρος αριθμό αποστολής για να τσεκάρει την πορεία του δέματος εδώ. Τον δίνει και στον αγοραστή να ξέρει κι εκείνος τι γίνεται. Μετά την πληρωμή από τον παραλήπτη του δέματος, θα λάβει ειδοποιητήριο αντικαταβολής (4-10μέρες μετά την παραλαβή του δέματος, οι 4 θεωρούνται πλέον θαύμα, η βδομάδα-10μέρες, το πιο συνήθες). Ειδοποιητήριο+ταυτότητα στα ΕΛΤΑ>είσπραξη. 2. Αυτός που είναι να λάβει το δέμα > θα λάβει ειδοποιητήριο για παραλαβή δέματος αντικαταβολής. Δίνει το ειδοποιητήριο+ταυτότητα στον γκισέ, πληρώνει, παραλαμβάνει το δέμα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2013 από scullyist
mouti Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Αν όλα πάνε ρολόι που βέβαια δεν συνηθίζεται στα ΕΛΤΑ είναι δύο εργάσιμες να πάει το δέμα και δύο να σ έρθει η ειδοποίηση αφού τα πληρώσει...εσύ πες τρεις και τρεις βάλε και μια μέρα να αργήσει να τα πληρώσει άλλες δύο μέρες να αργήσουν να σας στείλουν ειδοποιήσεις κάνα δέκαήμερο...
scullyist Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Σωστά, ξέχασα τα της είσπραξης. Όντως ~10ήμερο είναι το συνηθέστερο με τα χάλια των ΕΛΤΑ.
mouti Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Εγώ πάντα τα ελέγχω μέσα στο ταχυδρομιο...δεν μου έχει τύχει τούβλο μέχρι στιγμής οπότε δεν μπορώ να σ πω την έπειτα διαδικασία...ρωτάω και εγώ λοιπόν...αν εκεί στα ΕΛΤΑ που το ελέγχω τους πω ότι έτσι και έτσι μου έστειλε "τούβλο"μπορώ να πάρω πίσω τα χρήματα και να δώσω το δέμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα