Προς το περιεχόμενο
  • 0
paixtroni

Προτείνεται μου ένα βιβλίο για εκμάθηση C++ για αρχάριους

Ερώτηση

Δεν ξερω αν εβαλα σωστο τιτλο αλλα θελω ενα βιβλιο για να μαθω καποια βασικα πράγματα για να δημιουργησω εναν media player οπως ο vlc, mpc bsplayer κτλ.. και αποτι διαβασα στο λιγο που googlαρα ειδα οτι η καλυτερη γλωσσα προγραμματισμου για τετοια εφαρμογη ειναι η C++..

 

ευχαριστω εκ των προτερων :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

"Η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού είναι αυτή που εσύ ξέρεις καλύτερα".

 

Όχι πάντα βέβαια αλλά έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας μέσα του.

 

Νομίζω πως αυτό που θέλεις να κάνεις θα ήταν πολύ ευκολότερο σε κάποια γλώσσα όπως C# ή Java. Αν δεν ξέρεις ήδη C++ και δεν έχεις άλλο λόγο να μάθεις, μη το κάνεις γι' αυτό. Θα παιδευτείς και θα δοκιμαστεί σκληρά η προσήλωσή σου στο στόχο.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

οποτε καλυτερα  να ψαξω για βιβλιο C sharp? 

ξερεις με επιρεαζει που ο media player classic kai o VLC εχουν γραφτει σε C++ και θελω να ακολουθησω αυτα τα βηματα..

πχ αν ειναι να φτιαξω καποιον media player μεσα απτην C# και να μην κανει απολυτως τιποτα απτο να ανοιγει ενα αρχειο τι να το κανω?

 

με επιρεασε πολυ που διαβασα οτι, οτι κανει η C# μπορει να το κανει η C++ αλλα οτι κανει η C++ δεν μπορει η C#..

 

γιαυτο δηλαδη προτιμο να παιδευτω πολυ ωστε να φτιαξω εναν ομορφο media player στην C++ παρα να μην παιδευτω σχεδον καθολου και να φτιαξω εναν μισο media player με C#..

 

 

οπως βλεπεις ειμαι πολυ αρχαριος γιαυτο και δεν ξερω πολλα πραγματα εως και καθολου...!!!!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Απο προγραμματισμο ξερεις ή αρχιζεις απ το μηδεν;

απο το 0! .. 

για να λεμε τα πραγματα με τα λογια τους δεν βιαζομαι.. ειμαι 15 χρονων οποτε εχω τον χρονο μπροστα μου να μαθω απλα θα ηθελα να αρχισω να μαθαινω τωρα και οπως ειπα και πανω να φτιαξω εναν media player ασχετα απτο ποσο χρονο θα μου παρει

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αφού ξεκινάς τώρα και είσαι και 15 θα σου πρωτινά 2 πράγματα.

1on μην ξεκινήσεις με βλέψη να φτιάξεις media player.

2on μην ξεκινήσεις με C++.
 

 

... θα δοκιμαστεί σκληρά η προσήλωσή σου στο στόχο.

Αυτό ακριβώς.

 

Βρές μια πιο εύκολα διαχειρίσιμη γλώσσα (να το πω έτσι) που να μπορείς πιο εύκολα να  κουτσο - φτιάχνεις κάτι και να βλέπεις ένα σχετικά άμεσο αποτέλεσμα (Γιατί αν δε βλέπεις άμεσο αποτέλεσμα θα τα παρατήσεις πολύ γρήγορα κατά πασα πιθανότητα).

Εγώ θα σου πρωτινά visual basic ( η visual C# ) ώστε να μπορείς να παίζεις εύκολα αρχικά φτιάχνοντας παραθυράκια στα windows ( και ας μην καταλαβαίνεις πλήρως τι γίνεται σε πρώτη φάση ) και αν σου κεντρίσει το ενδιαφέρον σιγά σιγά θα εμβαθύνεις σε αυτή.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

χμμμ μαλιστα..

visual basic την αποριπτω καθως δεν μαρεσει...

θα εστιασω στην c# καλυτερα..

 

απλα θελω να μου λυσετε μια απορια..

 

ποσες της % δυνατοτητες εχει η c sharp μπροστα στην c++ πχ αν η c# εχει 70% ξεκιναω με χιλια για την εκμαθηση αυτης της γλωσσας...

 

 

και επισης θαθελα να μου προτεινεις αν ξερεις κανενα καλο βιβλιο για να αρχισω.. απτα βασικα αλλα και να μαθω πολλα πραγματα μεσα απο το βιβλιο..!!!!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Με τα δεδομένα που δίνεις, η δική μου άποψη είναι να δοκιμάσεις πρώτα μόνος σου με C# ή με Python που είναι πιο cross-platform, κι αν δεις πως ψήνεσαι άγρια, τότε να δρομολογήσεις να φοιτήσεις κάτι σε software-engineering (ή computer science) όπου θα σε εισαγάγουν σίγουρα και μεθοδευμένα είτε σε C είτε σε C++.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

μαλιστα καλο μου ακουγεται..

 

τωρα ειμαι σε φαση: "επεξεργαζομαι πηγαιους κωδικες c#" πχ περνω ενα ετοιμο source code me c#  απο εναν media player τον ριχνω μεσα σε visual studio ultimate 2012 και το επεξεργαζομαι... και βλεπω οτι γουσταρω τρελα αυτο που κανω.. οποτε γιαυτο θελω να αρχισω και να δημιουργω μονος μου..

 

τελος παντον.. δεν θα ηταν καλο να επερνα και ενα βιβλιο για εκμαθηση της c sharp ? 

ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας :)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Ξερεις με επιρεαζει που ο media player classic kai o VLC εχουν γραφτει σε C++ και θελω να ακολουθησω αυτα τα βηματα..

πχ αν ειναι να φτιαξω καποιον media player μεσα απτην C# και να μην κανει απολυτως τιποτα απτο να ανοιγει ενα αρχειο τι να το κανω?

 

με επιρεασε πολυ που διαβασα οτι, οτι κανει η C# μπορει να το κανει η C++ αλλα οτι κανει η C++ δεν μπορει η C#..

Αυτό δεν ισχύει. Αν θέλεις πες μας πού το διάβασες για να το συζητήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα και να μη λέμε "όχι ισχύει"/"όχι δεν ισχύει".

 

Ακόμα και να ίσχυε πάντως, σκέψου ότι παίρνεις ένα εργαλείο (π.χ. γλώσσα προγραμματισμού ή φωτογραφική μηχανή) και θα πληρώσεις ανάλογα με τις δυνατότητές του (π.χ. χρόνο και κόπο ή λεφτά). Αν ήσουν τελείως αρχάριος στη φωτογραφία, θα αγόραζες 3000 ευρώ μηχανή επειδή μπορεί να κάνει πράγματα που δε μπορεί αυτή των 300;

 

Γενικά λοιπόν αυτά τα πράγματα μην τα κρίνεις απόλυτα.

  

χμμμ μαλιστα..

visual basic την αποριπτω καθως δεν μαρεσει...

θα εστιασω στην c# καλυτερα..

 

απλα θελω να μου λυσετε μια απορια..

 

ποσες της % δυνατοτητες εχει η c sharp μπροστα στην c++ πχ αν η c# εχει 70% ξεκιναω με χιλια για την εκμαθηση αυτης της γλωσσας...

 

 

και επισης θαθελα να μου προτεινεις αν ξερεις κανενα καλο βιβλιο για να αρχισω.. απτα βασικα αλλα και να μαθω πολλα πραγματα μεσα απο το βιβλιο..!!!!

100%.

 

Προσωπικά δε μπορώ να προτείνω βιβλίο για αρχάριους αλλά όλο και κάποιος θα έχει υπόψη.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

μαλιστα μου δινεις πολυ κουραγιο ειλικρινα.. οποτε αρχιζω με c sharp, τελος!

την συζητηση αυτην την ειχα δει πριν μερες στο adslgr τωρα δεν θυμαμαι για να σου στειλω λινκ.. παντως ελεγε οτι η c# δεν μπορει να κανει αυτα που κανει η c++

 

τελοσπαντον εχω βρει κατι βιβλιαρακια στον παπασωτηριου.. μαλλον θα παω να αγορασω για να αρχισω απτα βασικα.. τωρα αν ξερει καποιος να μου προτεινει πιο να παρω θα του ημουν ευγνωμων..

 

ευχαρριστω και παλι παιδια για τις απαντησεις σας!!!!  :-D  :D

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

αν ξερει καποιος ενα καλο βιβλιο για εκμαθηση c# ας μου πει παρακαλω.. το χρειαζομαι.. μην παω και παρω οτι νανε και παει χαμμενο..

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Αν πας σε C++, θα σου πρότεινα αυτό.Link.png Site: http://www.amazon.co.uk/Beginning-C-Through-Game-Programming/dp/1435457420/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1367622679&sr=8-1&keywords=c%2B%2B+gaming">Beginning C++ Through Game Programming

Διαβάζεται πολύ ευχάριστα, ειδικά αν είσαι 15 χρονών.

Αλλιώς δες και τα βιβλία της Head First. πχ Link.png Site: http://www.amazon.co.uk/Head-First-Programming-learners-programming/dp/0596802374/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1367622909&sr=1-1&keywords=head+first+programming+a+learner%27s+guide+to+programming+using+the+python+language">Εισαγωγή για τον προγραμματισμό γενικά, με βάση την Python

ή αν θες κάτι πιο προχωρημένο πας στα βιβλία που ξεκινάνε τις γλώσσες προγραμματισμού. πχ Link.png Site: http://www.amazon.co.uk/Head-First-Python-Paul-Barry/dp/1449382673/ref=pd_bxgy_b_img_y">python .

Έχει και για C, Java, C# και άλλα...

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Εγώ θα σου έλεγα τα:

 

Head First C#

C# How to Program

 

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, το καλύτερο βιβλίο είναι αυτό που ταιριάζει στον καθένα μας. Κατα τ'άλλα συμφωνώ με όλους τους παραπάνω ΜΗΝ ξεκινήσεις με C++.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

Εγώ θα σου έλεγα τα:

 

Head First C#

C# How to Program

 

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, το καλύτερο βιβλίο είναι αυτό που ταιριάζει στον καθένα μας. Κατα τ'άλλα συμφωνώ με όλους τους παραπάνω ΜΗΝ ξεκινήσεις με C++.

το ενα απτα δυο βιβλια που μου εδωσες για να κοιταξω κανει ενα 100αρικο  :confused:

μεχρι 30 αντε 40 ευρω δεν υπαρχει κανενα?

γιατι σε τετοιες εποχες δεν βρισκουν οι αλλοι χρηματα θα βρω εγω?

 

τοχω παρει αποφαση θα ξεκινησω με C# αλλα θελω να βρω ενα μεταφρασμενο στα ελληνικα βιβλιο και να ειναι και φθηνο..

 

τωρα κατα ποσο ειναι δυνατον αυτο δεν ξερω.. εσεις θα μου πειτε αν ειναι..

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 0

το ενα απτα δυο βιβλια που μου εδωσες για να κοιταξω κανει ενα 100αρικο  :confused:

 

 

Εγώ το "ψώνισα" τσάμπα σε ένα λιμάνι που αράζουν πειρατικά καράβια...

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.