Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους χρησιμοποιούν ή ξέρουν ποιές προτείνετε;

Γιατί δε μπορώ να τις δοκιμάσω και όλες.

Πήρα πριν 1.5μήνα την sensodyne repair and protect. 

Μόνο διαφήμιση τελικά. 

1.5 μήνα μετά με συστηματική χρήση (2 φορές τη μέρα) και ακόμα σχεδόν τίποτα.

Μια βελτίωση 10%...

Και εγώ ακόμα πονάω σε γλυκά ειδικά.

Ακόμα και στο #$@ το τσουρέκι τώρα τις γιορτές πονάω μετά την τρίτη φέτα...

Sensodyne 4€ μια σταλιά και δεν κάνει και τίποτα...

Τι προτείνετε;;;

Δημοσ.

...

Τι προτείνετε;;;

Οδοντικο νημα (πριν το βουρτσισμα)

Sensodyne (με σωστο βουρτισμα)

Listerine (μετα το βουρτσισμα)

Για μιση ωρα μετα το listerine δεν τρως και δεν πινεις τιποτα οπως επισης αποφευγεις χυμους/κοκα κολες το βραδυ πριν το βουρτσισμα. Επισης αμα καπνιζεις να το κοψεις.

Δημοσ.

Το listerine το έβγαλαν καρκινογόνο

Δεν ξέρω κατα πόσο είναι ασφαλές...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Froiplak να πάρεις για στοματικό διάλυμα.Ακριβό,αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά,ειδικά στην ουλίτιδα.

Δημοσ.

Το listerine το έβγαλαν καρκινογόνο

Δεν ξέρω κατα πόσο είναι ασφαλές...

Καρκινογόνο δεν νομίζω, αλλά επειδή αυτά περιέχουν φθόριο/χλώριο, τι σκατά, καταστρέφει την χλωρίδα και την πανίδα του στόματος με αποτέλεσμα να είναι πιο ευπαθείς ο οργανισμός.

Η χρήση τους, από ότι μου έχει πει ο οδοντίατρος μου, πρέπει αν περιορίζεται σε 3, το πολύ φορές, την εβδομάδα.

Δημοσ.

Καρκινογόνο δεν νομίζω, αλλά επειδή αυτά περιέχουν φθόριο/χλώριο, τι σκατά, καταστρέφει την χλωρίδα και την πανίδα του στόματος με αποτέλεσμα να είναι πιο ευπαθείς ο οργανισμός.

Η χρήση τους, από ότι μου έχει πει ο οδοντίατρος μου, πρέπει αν περιορίζεται σε 3, το πολύ φορές, την εβδομάδα.

Δεν ξέρω να σου πω μιας και δεν είμαι γιατρός αλλά το είχε πει μια οδοντίατρος του ξαδέλφου μου όταν αυτός είχε ουλίτιδα

Με λίγο googlarisma πολλοί ειναι αυτοί που το λένε...

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100723085048AAPb15Z

Δημοσ.

Τι προτείνετε;;;

οδοντίατρο?

ο πόνος είθισται όπως και ο ερεθισμός και η ευαισθησία να είναι σημάδια του οργανισμού που μας λένε "πρόσεξε το" 

και επειδη δόντια δεν ξαναβγάζεις και οι διαδικασίες αφού τα χάσεις είναι τρομερή ταλαιπωρία, 

καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε

Δημοσ.

Η sensodyne ειναι η καλυτερη φιλε μου. Εχω κι εγω ευαισθητα δοντια-ουλα & μονο μ αυτη δε ποναω κατα το ξεβγαλμα. Αυτες οι οδοντοκρεμες ειναι γι αυτο, για να μη πονας. Αυτο που δημιουργει τον πονο μονο ο οδοντιατρος το αντιμετωπιζει.

Τα listerine δεν ειναι καλα, αν θες διαλυμα για πλυσεις, κοιτα το πλακ αουτ, απο φαρμακειο.

Δημοσ.

Τίποτα δεν έχω. Απλά έχω ευαίσθητα δόντια.

Πριν 2 μήνες ήμουν οδοντίατρο και κάθε φορά τα ίδια. Του λέω πως δεν αντέχω τα γλυκά κυρίως και μου λέει ότι παθολογικά δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ (ουλίτιδες, πέτρες, τερηδόνες κτλ) απλά έχεις ευαίσθητα δόντια...

Σκατά δηλαδή. 

Η sensodyne repair and protect whitening μπορώ να πω πως έιναι ΠΟΛΥ καλύτερη σαν λευκαντική (μιλάμε για σούπερ λεύκανση μετά από ένα μήνα) παρά σαν οδοντόκρεμα για ευαίσθητα.

ΟΙ άλλες τάζουν ότι στην βδομάδα δε θα καταλαβαίνεις ούτε παγάκι και λέω ας δώσω μια ευκαιρία σε αυτή που κάνει αναδόμηση και καλά...1.5μήνα και ακόμα τίποτα...

Απλά θα πάω μεθαύριο να πάρω καμία άλλη αφού αυτή τελείωσε και αναρωτιόμουν που να στραφώ. 

Είναι πάρα πολλές αυτές για ευαίσθητα και εγώ δεν πετάω λεφτά αν πάρω μια θα πρέπει να τελειώσει...

Η sensodyne ειναι η καλυτερη φιλε μου. Εχω κι εγω ευαισθητα δοντια-ουλα & μονο μ αυτη δε ποναω κατα το ξεβγαλμα. Αυτες οι οδοντοκρεμες ειναι γι αυτο, για να μη πονας. Αυτο που δημιουργει τον πονο μονο ο οδοντιατρος το αντιμετωπιζει.
Τα listerine δεν ειναι καλα, αν θες διαλυμα για πλυσεις, κοιτα το πλακ αουτ, απο φαρμακειο.

Ποια ακριβώς παίρνεις;

Δημοσ.

Τα ευαίσθητα δόντια δεν είναι απαραίτητα ένδειξη ότι κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν άτομα που έχουν λεπτότερο στρώμα αδαμαντίνης και τα δόντια τους είναι ευαίσθητα στο κρύο ζέστη κοντά στον αυχένα (κοντά στα ούλα). 

Αρχικά τι οδοντόβουρτσα χρησιμοποιείς; Αν δεν είναι μαλακή και ιδανικότερα extra soft να πάρεις μια από το φαρμακεία με ίσια βούρτσα χωρίς λάστιχα και μαλακίες και να βουρτσίζεις σωστά (πχ tepe extra soft). 

Στη συνέχεια να κόψεις την λευκαντική οδοντόκρεμα. Οι λευκαντικές έχουν μεγάλο ποσοστό α. σε απορρυπαντικές ουσίες (σάπωνες) και β. σε αποτριπτικά στοιχεία (baking soda και δεν σώζεται). 

Πρέπει να πάρεις μια sensodyne gel ή μια colgate pro relief (δεν είναι gel αλλά κάνει δουλειά σε αρκετούς ασθενείς) ή μια elgydium relief gel πχ. Πρέπει να αποφύγεις να βουρτσίζεις ξεκινώντας από το ίδιο σημείο κάθε φορά (βάζε αλλού την βούρτσα κάθε φορά που ξεκινάς να βουρτσίζεις) γιατί αν ξεκινάς πχ πάντα από μπροστά, η οδοντόκρεμα που μπαίνει extra στο πρώτο σημείο θα δημιουργήσει μικρο αποτριβές και άρα ευαισθησία. 

Βούρτσιζε απαλά με μικρές κινήσεις και όχι πριονωτά (μπρος πίσω αλλά με κίνηση 2 χιλ). Τα στοματικά διαλύματα τύπου listerine περιέχουν αιθέρια έλαια που είναι ερεθιστικά και μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον βλεννογόνο. Εξ ου και δεν τα συστήνουν οι οδοντίατροι (που ξέρουν τι κάνουν). Στοματικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιεί ο περιοδοντικός ασθενής, αλλά όχι κάποιος υγιής. Απλά βούρτσισμα και νήμα. 

Για να συνοψίσω, απαλό βούρτσισμα με soft οδοντόβουρτσα, με μικρές κινήσεις, gel οδοντόκρεμα, νήμα, όχι διάλυμα και αποφυγή βουρτσίσματος μετά από λήψη όξινων τροφών για μια ώρα (πχ φρούτα, πορτοκαλάδες, ανθρακούχα κλπ). Και θα ζήσεις :-D

υγ μην εμπιστεύεστε τις διαφημίσεις τύπου 89 κατασκευαστές πλυντηρίου συνιστούν, οι οδοντίατροι συνιστούν κλπ. Απορώ πως δεν τρώνε μήνυση. 

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. γιατί η οδοντόκρεμα πρέπει ΝΑ είναι τζελ? μια μέτρια οδόντοβούρτσα εχω oral b από ΑΥΤΈΣ τισ τρέλες που έχουν πλαγιές τρίχες κτλ ΣΥΝΉΘΩΣ έπαιρνα μαλακή αλλά άφηνε αρκετή πλάκα.

καλά πωσ γίνεται η sensodyne να βγάζει repair and protect σε λευκαντικη?

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

1ον αν δεν έχεις μαλακή ή extra soft οδοντόβουρτσα επένδυσε σε αυτήν. Πιθανώς το πρόβλημα να το δημιουργεί αυτή. Οι τζελ δεν έχουν τόσο απορρυπαντικό μέσα και οι μη λευκαντικές δεν έχουν αποτριπτικά. 

Πλάκα άφηνε η μαλακή γιατί δεν βούρτσιζες σωστά. Να πω ότι μαλακή οδοντόβουρτσα δεν σημαίνει μαλακές τρίχες αλλά ότι δεν έχει σκληρή αιχμή η τρίχα και δεν γρατζουνάει τα δόντια. 

Πάρε μια tepe soft και βούρτσιζε ακριβώς έτσι 

Αν το κάνεις και κάνεις και νήμα και έχεις πλάκα δωρεάν συνεδρία για το πως να βουρτσίζεις!

H sensodyne είναι μια εμπορική εταιρεία που βγάζει ότι θέλει. Δεν παίρνεις με βάση το τι λέει ότι κάνει αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά. Όχι λευκαντική λοιπόν και τζελ. 

Το πιο πιθανό είναι ότι μόνο αλλάζοντας οδοντόβουρτσα και τον τρόπο που βουρτσίζεις θα λήξει εκεί το θέμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...