Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι στα αλβανικά σημαίνει σκατα και επειδή με λένε μουτιδη το χρησιμοποιώ ως user name για πλάκα...και στα ποντιακά μου είχαν πει αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς

Δημοσ.

evian.png

Πωωωω!!

Αυτό το είχε μία κοπελιά μου στο ψυγείο και ψεκαζόταν..

Στην αρχή σαν κλασικός άντρας την δούλευα για τιμή,το προϊόν,είναι fake,σας δουλεύουν κτλ..

Σε μιά βδομάδα το 'φαγα το μπουκάλι..μιλάμε για απόλαυση...

Ακόμη θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένο σαν προϊόν,αλλά είναι γαμάτο!!!

Δημοσ.

Απαράδεκτος και πάλι...ρε κοίτα την πηγή...μπορείς να με κορόιδευεις και να μιλάς όσο άσχημα θες...αλλά βέβαια ούτε το internet και τις τόσες πηγές που σ έβαλα...πες και για το δικό σ επιχείρημα...λες

Αφού μπορώ να βρω πηγή που αποδεικνύει ότι δεν είμαστε άνθρωποι τότε και όλες οι πηγές σ λένε ψέματα...τι να πω;ότι ναναι...

Λοιπόν αν ίσχυε αυτό που λες στα ψυγεία των αυτοκινήτων δεν θα είχαμε νερό γιατί από ένα σημείο και μετά θα έλιωνε το πλαστικό υλικό που το μεταφέρει...

τώρα για το προσωπο.. φυσικά και δεν θα καείς..

για να στο εξηγήσω απλά.

Το νερό έχει την τάση να θέλει να εξατμιστεί για να το πετύχει αυτό απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον του τα μόρια του κάνουν ένα mosh pit και συγκρούονται το ένα με το άλλο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να απομακρύνονται τόσο που να φεύγουν από τα αλλα αυτό το ονομάζουμε ατμό.

γιαυτον ακριβώς τον λόγο δροσίζεσαι επειδή το νερό πάνω στο δέρμα σου θα θέλει να γίνει ατμός οποτε θα τραβήξει θερμότητα από εκεί που είναι πιο εύκολα διαθέσιμη (σκέψου όπως το ρεύμα που διαλέγει να πάει από εκεί που υπάρχει λιγότερη αντίσταση)

αυτή η πηγή είναι τα κύτταρα στο δέρμα σου οι ιστοί κτλ αυτοι με την σειρά τους όμως αυξάνουν την θερμοκρασία τους εξαιτίας του κυκλοφορικού (το αίμα που πηγαίνει σε αυτά)

όταν λοιπόν ρίχνεις νερό πάνω σου κατεβαίνει η θερμοκρασία της επιδερμίδας σου μια ποσότητα εξατμίζεται και κάποια ποσότητα απορροφάται από τους πόρους του δέρματος...

οποτε δεν καίγεσαι..

τώρα ο ψήστης αν βάλει νερό στα χερια του το νερό θα θέλει να ρουφήξει γρήγορα θερμότητα οποτε θα την πάρει από την πιο εύκολα διαθέσιμη πηγή (εκείνη που έχει πιο πολύ θερμότητα) που είναι ποια άλλη? η ψησταριά  και έτσι αντί να πάει η θερμότητα στα χερια του περισσότερο θα πάει στο νερό το οποιο θα εξατμιστεί και λιγότερο στα χερια του...

γιαυτο ας πούμε αν θες να σβήσεις ένα κερί η αν θελεις να δεις αν το μάτι της κουζίνας είναι ακόμη ανοιχτό σαλιώνεις λίγο τα δάχτυλα σου.

• Like 6
Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που λες...ότι το νερό θα πάρει πιο γρήγορα την θερμοκρασία της εκάστοτε πηγής...μέχρι να εξατμιστεί όμως είναι σ επαφή με το δέρμα και παιδιά μιλάμε για ένα συγκεκριμένο σκηνικό...η πηγή να είναι καυτή...άρα αφού θα είναι σ επαφή με το δέρμα θα ζεσταθείς και συ πιο γρήγορα εσύ μόλις το είπες...και λέμε για όταν ο ήλιος καίει...βασικά ούτε καν...λέμε ότι αν βρέξεις τα φυτά με καυτό ήλιο ότι θα καούν μετά από λίγο αυτά...μόλις εσύ είπες ότι δέχεται πιο γρήγορα την θερμότητα της πηγής...στην περίπτωση μας η πηγή καίει...ε...

Δημοσ.

Διαβάζω τα παραπάνω και έπεσα από καρέκλα. Ευτυχώς δεν έριξα και τον καφέ. 

Έχω την εντύπωση ότι μερικοί εδώ μέσα μόλις έφτασαν στον πλανήτη γη, και κυρίως στην Ελλάδα. 

Όπως επίσης είχα την εντύπωση ότι υπάρχει ελάχιστο όριο ηλικίας να μπει κάποιος στο φόρουμ, που δεν είναι τα 6 έτη τουλάχιστον. 

• Like 6
Δημοσ.

mouti,τράβα παλικάρι μου και ρίξε λίγο νεράκι στο κεφάλι σου,γιατί στο έχει κάψει ο ήλιος και μαζί μ`αυτό και τα εγκεφαλικά σου κύταρα.Σώσε ότι έχει απομείνει.Και μην φοβάσαι να μπείς στη θάλασσα.Δεν θα γίνεις σούπα.

Δημοσ.

Μπράβο ρε παιδιά έτσι ωραία συμπεριφορά...να ξέρουμε ότι στο insomnia θα αντιμετωπιστείς ώριμα και με σεβασμό...οκ

Δημοσ.

Τα φυτα (ή εστω ετσι πιστευω εγω) δεν τα ποτιζουμε καλοκαιρι μεσημερι γιατι θα εξατμιστει το νερο (απ τον ηλιο), οποτε τα ιδια δεν θα πιουν τιποτα, επομενως θα ξεραθουν.

Τωρα, για το προσωππο  ισως να αναφερεσε στην διαφορα θερμοκρασιας, πχ αν βαλεις το χερι σου σε ενα μπολ με νερο 6-7c και μετα το βαλεις σε ενα με 15c θα σου φανει ζεστο, ενω αν το χερι σου το ειχες σε μπολ με νερο 22c και το βαλεις στο 15αρι θα σου φανει κρυο.

Δημοσ.

Ότι και να νομίζω εγώ ρε soad δεν βλέπεις τα όρνια τα από πάνω...ίσως έφταιγε κ αυτό όταν το δοκίμασα η διαφορά θερμοκρασίας και νοιώθεις μετά πιο έντονο και δυνατό τον ήλιο...μπορώ να μιλήσω όμως;απαράδεκτοι είναι

Δημοσ.

Μπράβο ρε παιδιά έτσι ωραία συμπεριφορά...να ξέρουμε ότι στο insomnia θα αντιμετωπιστείς ώριμα και με σεβασμό...οκ

Δεν σε ειρωνεύομαι.Να σε σώσω προσπαθώ.Για το δικό σου καλό.Αλλά θέλει και προσπάθεια απο μέρους σου... 

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που λες...ότι το νερό θα πάρει πιο γρήγορα την θερμοκρασία της εκάστοτε πηγής...μέχρι να εξατμιστεί όμως είναι σ επαφή με το δέρμα και παιδιά μιλάμε για ένα συγκεκριμένο σκηνικό...η πηγή να είναι καυτή...άρα αφού θα είναι σ επαφή με το δέρμα θα ζεσταθείς και συ πιο γρήγορα εσύ μόλις το είπες...και λέμε για όταν ο ήλιος καίει...βασικά ούτε καν...λέμε ότι αν βρέξεις τα φυτά με καυτό ήλιο ότι θα καούν μετά από λίγο αυτά...μόλις εσύ είπες ότι δέχεται πιο γρήγορα την θερμότητα της πηγής...στην περίπτωση μας η πηγή καίει...ε...

Το πρόβλημα που σε εμποδίζει να καταλάβεις είναι το γεγονός ότι απομονώνεις μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια και σκέφτεσαι με βάση αυτή.

Η εξάτμιση του νερού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την θερμοκρασία υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες

όπως είναι το εμβαδό της επιφανειας του νερού και η ποσότητα η επιφάνεια στην οποια είναι πάνω το νερό το ποσοστό της υγρασίας στην γύρο ατμόσφαιρα ο άνεμος κ.α

δεν χρειάζεται μια σταγόνα να φτάσει 100 βαθμούς κελσίου για να εξατμιστεί από το χέρι σου αν ήταν έτσι κάθε φορα που ζεσταινόμασταν θα παθαίναμε υποθερμία αν δεν σκουπίζαμε τον ιδρώτα και σε κάποια φάση θα παθαίναμε και εγκαύματα...

Με απλά λόγια το νερό προλαβαίνει να εξατμιστεί γρήγορα όταν είναι πάνω σου και μέχρι να τα καταφέρει έχει καταφέρει επίσης να ρουφήξει κάποιο ποσοστό θερμότητας από πάνω σου γιαυτο και αισθανεσαι δροσιά :)

Δημοσ.

θα μπορούσε να συμβεί πάντως...
αν το νερό εμπεριείχε κάποια αλκάλια (νομίζω το νερο του βουνού το κάνει αυτό)
δεν θυμάμαι τώρα συγκεκριμένα αλλα δημιουργείται μια αντίδραση παρόμοια με την φωτοσύνθεση και συλλέγοντας φωτόνια ελευθερώνει κάποια αέρια κατα την εξάτμιση του απο την επιφάνεια του δέρματος μας (που έχει λιπίδια) με αποτέλεσμα να μας φανεί ζεστό .

δηλαδή μια ζεστή μέρα ρίχνεις νερό στο πρόσοπο σου , προς στηγμήν δροσίζεσαι και μόλις στεγνώσει ζεστένεςε.

το παραπάνω απ ότι ξέρω ισχύει , μου το είχε πει ενας γέροντας που συνάντησα στην στάση του αστικού πέρσι το καλοκαίρι και με είδε που έριχνα νερό στο πρόσωπο μου.

Δημοσ.

δηλαδή μια ζεστή μέρα ρίχνεις νερό στο πρόσοπο σου , προς στηγμήν δροσίζεσαι και μόλις στεγνώσει ζεστένεςε.

Δηλαδή εσύ τι περίμενες?

Να ρίξεις μια φορά νερό στο πρόσωπο σου και να δροσίζεσαι για όλη μερά?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...