qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Παλιοτερα ελεγαν οτι δεν θα δινουν ανσβολες εκτος υγεισς και οτι ολοι θα πηγαιναν στα 18 και θα σπουδαζαν μετα. Αυτο το σεναριο παιζει ακομα ? δε νομιζω οτι θελουν και οι ιδιοι οι στρατιωτικοι να γεμισουν πιτσιρικια , οσα θετικα και αν εχει το συστημα που εφαρμοζουν στη κυπρο, στη πραξη χρειαζονται και οι μεγαλυτεροι για συγκεκριμενες πιο σοβαρες δουλειες (που βαριουνται να κανουν αυτοι ) ο μονος λογος που θα γινοταν αυτο ειναι για να μην γινονται κοπανες προς το εξωτερικο ειδικα.. αλλα δε το κοβω να συμβαινει ευκολάκι το πρώτο... + καθολου πρωινο
REDODIN7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 δε νομιζω οτι θελουν και οι ιδιοι οι στρατιωτικοι να γεμισουν πιτσιρικια , οσα θετικα και αν εχει το συστημα που εφαρμοζουν στη κυπρο, στη πραξη χρειαζονται και οι μεγαλυτεροι για συγκεκριμενες πιο σοβαρες δουλειες (που βαριουνται να κανουν αυτοι ) ο μονος λογος που θα γινοταν αυτο ειναι για να μην γινονται κοπανες προς το εξωτερικο ειδικα.. αλλα δε το κοβω να συμβαινει + καθολου πρωινο Λενε οτι λογω κρισης επιδη δεν μπορουν να παρουν εποπ αυτο θα ηταν καποια λυση
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Λενε οτι λογω κρισης επιδη δεν μπορουν να παρουν εποπ αυτο θα ηταν καποια λυση ναι και με το ιδιο σκεπτικο λενε και για αυξηση θητειας η πραγματικη λυση ειναι ομως να κλεισουν ενα σωρο αχρηστα στρατοπεδα και θα δεις για ποτε λυνεται το προβλημα αλλα ειναι τα τοπικα συμφεροντα , και οχι μονο, στη μεση βλεπεις.. επισης εποπ δεν εχουν αρκετους (οντως ) , αλλα αξιωματικους εχουν με το κιλο εχουμε πιο πολλους στρατηγους απο το νατο (οκ υπερβαλλω αλλα εχουμε πολλους αξιωματικους ) και μη λεμε μαλακιες ο εποπ (ασε τους εμθ, που ειναι παλιοι καραβαναδες) ειναι ενας οπλιτης που εχει καποια εκπαιδευση και ικανοτητες και χρονο να αναλαβει καποιους ρολους στο στρατο που απαιτουν ενα ατομο που ξερει ο απλος κληρωτος τι να κανει στην 9μηνη ή και 12μηνη θητεια του; τι να προλαβει να μαθει και τι ευθυνες να αναλαβει ; δε μπορεις να υποκαταστησεις τους εποπ με φανταρους σε καμια περιπτωση τι θα κανεις; θα χρεωσεις αρμα στον στρ; θα του χρεωσεις διαχειριση; θα του αναθεσεις καποιο σοβαρο γραφειοκρατικο ποστο για 5-6 μηνες που δε θα προλαβει να καταλαβει που πανε τα 4? ή θα παρεις 18χρονα πιτσιρικια να αναλαβουν ετσω και αυτα που κανει ο πιο μεγαλος σε ηλικια στρατιωτης; εδω ενα τζιπακι με το ζορι τρομαζουν να τους χρεωσουν.. και αν (δε γινεται καν σε ολες τις μοναδες αυτο ) ο στρατος οπως ειναι τωρα δουλευει (γιατι ετσι εχει μαθει να δουλευει) , απλα θα επρεπε να συρρικνωθει και να μην παιζουν τοσοι λουφαδοροι
liopyr Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Πάρε αναβολή, αν τυχόν δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται στο #10, ισχυρίσου οικονομικούς λόγους, είναι εξαιρετικά ελαστικοί σε αυτά τα ζητήματα τουλάχιστον για την διετία αναβολών που προβλέπεται πριν την απαλλαγή. Διάβασε, πέρνα στην σχολή σου, κάνε ότι νομίζεις, και όταν έρθει η ώρα να ξαναπάς, πάρε απαλλαγή.
De@th L0rd Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 ευκολάκι το πρώτο... Nαι για απεριτίφ καλό είναι, άλλα μετά από λίγες μέρες θα πεθυμήσεις το γκοτζιλάκι. Θα ρέψεις πως το λένε...
The_Judas Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Οι περισσότεροι που με κατέκριναν, είναι στην άλλη συζήτηση κόβωντας φλέβες περί Στρατού. Ο χρόνος είναι πολύτιμος στην ζωή, και η σωστή χρήση του είναι απαραίτητη. Ο τύπος δεν πρόκειται να κάτσει 12 μήνες να διαβάζει 12 ώρες την ημέρα για την πανελλαδικές του χρόνου. Ανεξάρτητα το ότι λέει ότι θα το κάνει, δεν πρόκειται. Και κανείς δεν το έκανε αυτό. Αν 2-3 μήνες 12 ώρες διάβασμα την μέρα δεν είναι αρκετοί για πανελλαδικές, και με τους βαθμούς που θέλουν, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Ανεξάρτητα αν διαβάζει 2-3 μήνες ή 12. Όχι δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια 2 μήνες για να περάσει στις πανελλαδικές, μην λέμε ότι θέλουμε! Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια. Όταν εγώ έδινα πανελλαδικές τα θέματα ήταν επιπέδου 1ου έτους πανεπιστημίου. Τα θέματα υπερβολικά πολλά. Έπρεπε όχι μόνο να λύσεις ασκήσεις αλλά και να τις λύσεις σε καλό χρόνο. Ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται βιασύνη. Δουλειές δεν υπάρχουν πουθενά για ανειδίκευτους 18χρονους, ούτε καν στην Ευρώπη.
mindtrapper Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ναι παιδιά, δεν παίζει αύξηση θητείας, οκ, αλλά αν γινόταν, ένας στρατιώτης που πήρε αναβολή κάνοντας 9μηνο θα κάνει μετά το 9μηνο του ή και όσο πρόσθετο τυχόν υπάρξει; Τι λέει η νομοθεσία;
xarda Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία: Είμαι 18 χρονών και σε λίγες ημέρες δίνω -όπως πολλοί άλλοι- πανελλαδικές. Παρ'ολα αυτά, δίνω εντελώς διαδικαστικά, καθώς αποφάσισα να γράψω κανονικά του χρόνου για να διαβάσω με την ησυχία μου έχοντας όλα τα πρωινά δικά μου. Κάπου,όμως, άκουσα ότι αν δεν περάσω σε οποιαδήποτε σχολή (και εφόσον είμαι,πλέον,ενήλικας) είναι αναγκαστικό να φύγω "αμέσως" για στρατό. Ξέρετε εάν ισχύει κάτι τέτοιο ή μπορώ να πάρω κάποια αναβολή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! πηγαινε και ρωτα τους που υπηρετουν τα παιδια τους.Επίσης ρωτα στο φυλλο του λόχου που βρισκονται ορισμένοι εγγεγραμένοι.Επίσης ρώτα αν θα γίνεις αντρας οταν τελειώσεις το φανταριλίκι και αν πράγματι το πιστεύουν.Βγάλε τα συμπεράσματα σου και υπηρέτησε η όχι.απλο. 1
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ναι παιδιά, δεν παίζει αύξηση θητείας, οκ, αλλά αν γινόταν, ένας στρατιώτης που πήρε αναβολή κάνοντας 9μηνο θα κάνει μετά το 9μηνο του ή και όσο πρόσθετο τυχόν υπάρξει; Τι λέει η νομοθεσία; εχω την εντυπωση οτι αν μπει μετα θα κανει τους μηνες του 9μηνου που του απομενουν ο στρατιωτης ξερω οτι σιγουρα κερδιζει αν υπαρξει μειωση θητειας (πχ 12μηνος που πηρε αναβολη κερδισε μηνες οταν μπηκε μετα και υπηρχε το 9μηνο ) , ή ακομα και αν ειναι μεσα και γινει μειωση θα κερδισει σιγουρα αν οχι ολη τη μειωση καποια απο αυτη για το αντιθετο στη τελικη δε ξερουμε διοτι δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο, δηλαδη η θητεια παντα μειωνοταν ποτε δεν αυξηθηκε 1
Rebirth Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Μπορείς εύκολα να πάρεις αναβολή. Μην ανησυχείς. Μονο μην το αφήσεις και χάσεις κάποια προθεσμία. Την πρώτη αναβολή τη δίνουν για πλάκα. Θα επικαλεστεις κοινωνικούς λόγους και θα πάρεις ένα χρόνο (μίνιμουμ εξάμηνο). Να είσαι σοβαρός μαζί τους, όπως θα ειναι και αυτοί μαζί σου. Οσο για αυτό που γράφτηκε ότι χρειάζονται χαρτιά απο γιατρό για αναβολη, ειναι μέγιστη ανακρίβεια. Έχω δει μπροστά μου να παιρνει Ι5 άτομο που πήγε στον ψυχίατρο με φάκελο με... χρέη! Προσωπικά δε θα θυσιαζα ούτε ένα λεπτό στο στρατό. Αυτό έγκειται όμως στην κρίση του καθενός. Sent from my iPhone using Insomnia
Waldo_Vrs Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Πάντως αν πάρεις την αναβολή και δώσεις...τον επόμενο χρόνο μόλις περάσεις στη σχολή που θες (στο εύχομαι) άστην απο την αρχή...πάνε στρατό και μόλις τελιώσεις ξεκίνα τη σχολή σου!...προσωπική μου άποψη
DeathGuard Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Και για μένα στρατός όσο ποιο νωρίς τόσο ποιό καλά.Ακόμα βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν πήγα στο πρώτο έτος και τώρα το χω μπροστά μου σαν εμπόδιο ... Και κάτι ελαφρώς άσχετο:Ξέρει κανείς αν για να μπεις ως συμβασιούχος στο δημόσιο πρέπει να έχεις εκπληρώσεις τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις?
Dakonblackblade Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Αν γύριζα το χρόνο, με το που γραφόμουν στη σχολή θα πήγαινα στρατό, θα έκαιγα το πρώτο έτος και δε θα είχα τη βλακεία πάνω από το κεφάλι μου. Καλά πέρασα , δεν λέω αλλά τελείως χάσιμο χρόνου. 2
militarist Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Ο στρατός πλέον είναι όντως χάσιμο χρόνου, ιδιως στο ναυτικό που ήμουν για 10 χρόνια. Δεν λέω κάποιες μονάδες ειδικών δυνάμεων Οκ αλλά για μένα πρέπει να γούσταρεις για να πας εκεί..... Αποψη μου κοιτά το συμφέρον σου και το μέλλον σου..,,, Sent from my iPhone using Insomnia
vk13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Και κάτι ελαφρώς άσχετο:Ξέρει κανείς αν για να μπεις ως συμβασιούχος στο δημόσιο πρέπει να έχεις εκπληρώσεις τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις? Noμίζω ναι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πρέπει να τις έχεις εκπληρώσει... Τώρα αν είχες κάνα γερό κοννέ μπορεί και να μην έχεις θέμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα