Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό -εάν γίνει- θα είναι από τα πλέον μεγαλόπνοα σχέδιά μου. Τι θέλω να κάνω, θέλω να στείλω στον πρώτο όροφο σπιτιού νερό που βρίσκεται στο ισόγειο, χωρίς όμως τη δαπάνη ρεύματος η κάποιας ενέργειας! Υπάρχει καμιά πατέντα που να κάνει τέτοια πράγματα;

Δημοσ.

Δε γίνεται χωρίς δαπάνη ενέργειας. Αν γινόταν, θα ταν όντως το πιο μεγαλόπνοο μιας και παιρνες nobel φυσικής :Ρ

• Like 2
Δημοσ.

ok σωστά, απλώς το χωρίς δαπάνη ενέργειας εννοώ να αποφύγω τη χρήση κάποιας λύσης που να κοστίζει χρήματα όπως π.χ. της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ από την άλλη ίσως να μπορώ να χρησιμοποιήσω κινητική ενέργεια!

Δημοσ.

Και την κινητική ενέργεια πως θα την δημιουργήσεις;

No way! Όχι απλά νομπελ φυσικής αλλά ευεργετης της ανθρωπότητας...

• Like 1
Δημοσ.

Χμ δεν ξέρω πώς ακριβώς το σκέφτεσαι κι αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου αλλά κι η κινητική δεν πρέπει κάπως να παραχθεί (ηλεκτρισμός, υγρό/αέριο καύσιμο, ακόμα και οι ΑΠΕ έχουν ένα αρχικό κόστος);

Δημοσ.

Έτσι πολύ γρήγορα για την παραγωγή της κινητικής ενέργειας μπορεί να είναι μια βαριά μπάλα που να κρέμεται/αιωρείται και να κινείται αριστερά δεξιά και με ένα ελατήριο να ανακτά τις απώλειες από τις τριβές που μπορεί να έχει ώστε να βρίσκεται πάντα σε κίνηση! how about that?  :-D

Δημοσ.

Τριβές κι απώλειες θα υπάρχουν πάντα. Αυτό που περιγράφεις είναι το αεικίνητο και νομίζω πως δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη :)

Δημοσ.

Ο υδραυλικός τί λέει;

Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι ειδικό παρά σωλήνες να κάνεις την σύνδεση.

Αν η πίεση νερού στην περιοχή είναι καλή, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 

Αλλά φυσικά και αναφέρομαι σε σύνδεση με την κεντρική σύνδεση του κτηρίου, και όχι με αυτή που "παρέχει" το σπίτι. 

Εκτός και αν θες να "κλέψεις" το νερό, ώστε να μην πληρώνεις. 

Δημοσ.

Βάλε τη γυναίκα σου να σπρώχνει κι αυτή για αλλαγή:

Αυτό ψάχνεις. Αν βαριέσαι, αντλία για πηγάδι, παροχή ΕΥΔΑΠ, υδραυλικός.

Την παροχή θέλει να πάει επάνω; Ίσως κατάλαβα λάθος.

Δημοσ.

Υποθέτω δεν θα τηρείται η αρχή διατήρησης της ενέργειας, αλλά αν :

μπορούσαμε να μετατρέψουμε την ενέργεια που παράγεται απο την πτώση νερού απο ένα ύψος, και να θέτει σε κίνηση μια γεννήτρια που θα τραβάει χ+10% του αρχικού νερού στην αρχική θέση του νερού, τότε θα είχαμε λύσει το πρόβλημα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...